1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Droomdagboek

Discussie in 'Spiritualiteit' gestart door שמש, 6 jan 2019.

Tags:
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. שמש

  שמש Bewuste gebruiker

  Ik hou al decennia een droomdagboek bij... Waarin ik elke ochtend mijn dromen opschrijf. Sinds een paar jaar is dit veranderd in een 'gesproken' droomdagboek omdat het voor mij directer is om mijn dromen in te spreken in plaats van op te schrijven /typen. Ik gebruik daarvoor de dictafoon app van mijn iphone.

  Aangezien ik dus zelf mijn eigen droomdagboek heb dacht ik dat het misschien interessant kan zijn om hier op DF een soort collectief droomdagboek te maken, waar iedereen wat kan schrijven over de dromen van de afgelopen nacht of een droom die je altijd is bijgebleven of terugkerende thema's in verschillende dromen.

  Dromen zijn ons meest nabije contact met ons individuele en collectieve onderbewustzijn.
  Ik vind zelf de boeken die Carl Jung over dit onderwerp heeft geschreven van groot belang. Ook de boeken van Marie-Louise von Franz zijn zeer interessant.
   
  Laatst bewerkt: 6 jan 2019
 2. שמש

  שמש Bewuste gebruiker

  Nacht van 4-5 januari 2019 'Een gigantische vergeten ruimte op de bovenste etage van mijn huis'

  Ik woonde in een onbekend huis samen met mijn ouders. We hadden allen onze eigen woongedeeltes. Op een dag besloot ik te gaan wandelen door gedeelten van het huis waar ik nog nooit geweest was. Op de eerste etage zag ik dat mijn moeder een kamer had volgezet met planten om op te kweken. De kamer zag er verder wat verwaarloosd uit; afgeschilverde muren en dergelijke...
  Ik liep verder door het huis naar boven en op de bovenste etage aangekomen kwam ik in een heel grote ruimte, zoiets als een fabriekshal van 50-50 meter met een plafond van 10 meter hoog en ramen aan alle kanten. De ruimte was duidelijk zwaar verwaarloosd en door de decennia heen niet vaak bezocht door mensen. Stoffig, afgebladerde kalkmuren, betonnen vloer en vrijwel geheel leeg op enkele objecten na waaronder een vreemd ogend rood bankje in 18e eeuwse stijl. Het bankje had een bekleding van pluche en in het midden was een draaistoel waardoor de rest van het bankje meer de functie kreeg van een tafel. Affijn, de ruimte beviel me enorm en ik nam het plan op hier te gaan wonen ipv de kleine kamer op de benedenverdieping. Al lopende door de grote ruimte begon de ruimte steeds groter te worden; nieuwe gedeelten die ik zag; al even rommelig en verlaten. Zo'n 100 meter verderop was een open toegang tot weer een andere gigantische ruimte waar ik een artistiek ogend vrouwelijk persoon zag wandelen. Ik begreep dat die ruimte in gebruik was door anderen dus ik ging maar weer terug.
  Echter boven deze etage was nog een gigantisch zolder welke ik al eerder had bezocht in een andere droom. (In deze droom herinnerde ik me het echter als een plaats waar ik daadwerkelijk geweest was). Het was de zolder van mijn oma. We (ik was plotseling in het gezelschap van mijn vader en een groepje kennissen die mij niet bekend voorkwamen) wisten via een gammele trap naar de zolder te komen welke nóg meer stoffig was en helemaal leeg. Het had een houten vloer met allerlei gedeelten waar je mogelijk door heen kon zakken en andere gedeelten waar helemaal geen vloer in zat; kortom een wat gevaarlijke plek om te zijn. Ik herinnerde me van de vorige keer dat ik hier was dat de sfeer uitermate spooky en angstaanjagend was; en dat was dit keer inderdaad ook zo.
  Iemand zei dat het was omdat hier ooit een kind aan haar armen en benen was opgehangen en gestorven.

  Grote huizen (waar ik woon) zo groot als fabriekspanden, altijd verlaten door anderen, met ruimtes waar ik al tijden niet geweest ben- is een frequent terugkerend thema in mijn dromen. Soms droom ik over een oud fabriekspand dat ik had gekraakt maar welke ik vergeten had en na een half jaar weer eens bezocht. Hetzelfde pand was ik in weer een andere droom eveneens vergeten en toen ik er na een half jaar terug kwam was het ontruimd door de politie.

  Hoe dan ook, in de droom vind ik het altijd heerlijk om zo'n groot huis te hebben. Vaak woon ik maar in een relatief klein gedeelte van het pand en staat de rest van het kolossale en verlaten pand leeg of was ik vergeten dat er nog een bepaalde interessante ruimte was.
   
  Laatst bewerkt: 6 jan 2019
  Fenrir vindt dit leuk.
 3. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  Topidee!

  In ieder geval voor mij, ik droom vaak en veel en kan me meestal herinneren wat ik gedroomd heb. Helaas die van vannacht dan weer niet.
  Dromen zijn voor mij 100% positief, nachtmerries heb ik niet (meer). Als kind had ik die wel, zo droomde ik vaak dat ik in de stad was en dat er een afgrond midden in de stad was. Ik wilde daar niet heen maar viel niet te vermijden en uiteindelijk viel ik dan in de afgrond.
  Zo ergens rond de pubertijd begon ik met lucide dromen, ik was me bewust van mn dromen en kon die beinvloeden, wat vooral veel losmaken van de zwaartekracht en vliegen inhield. Dit heeft hooguit een jaar of 2 geduurd helaas, hoewel het later sporadisch nog wel eens zou voorkomen. Dan volgt een periode waarin ik me nauwelijks mijn dromen herinnerde, maar dit is een jaar of 10 geleden weer goedgekomen. Hoewel niet echt meer lucide, ben ik me nog altijd vaag bewust dat ik droom dus zijn 'enge' dromen juist reuze interessant en leuk. :)
   
  שמש vindt dit leuk.
 4. Rupsje

  Rupsje Belezen gebruiker Donateur

  Interessant :blush: Ik heb ook ooit een dromen dagboek bijgehouden, maar op een gegeven moment ging dat zo diep dat ik tot wel 3 a 4 dromen per nacht kon onthouden. Het gevolg was dat ik echt enorm vermoeid wakker werd telkens, en toen ben ik ermee gestopt.
  Enkele dromen in mijn leven die me wel zijn bijgebleven:

  - Ik liep bij daglicht in mijn droom in een soort park. Het was een typische Van Gogh wereld. Hele rare strepen overal, rare lucht, veel kleuren. Ik liep daar door het park en er gebeurde telkens iets, zoals iemand die uit de bosjes sprong, of een hond die ontsnapte. En ik merkte al dat ik de droom heel echt vond aanvoelen, zoals je dat wel eens hebt. Dat je er heel vredig bij bent, heel zen en dat alles levensecht voelt. Niet echt een emotie hebt, zoals blijheid of verdriet, maar alles is gewoon goed zo. En dat alles heeeel realistisch is. In dit geval dan buiten de kleuren enzo na.
  Hij werd lucide toen ik in gesprek raakte met iemand: Hij: "Het duurt wel lang he?" Ik: "Ja.. Ik zit ook al een hele tijd te wachten tot ik wakker word" en bam! Op het punt dat ik dat zei realiseerde ik me ineens dat ik droomde en werd het in een klap een lucide droom. Het jammere was dat ik ineens zo'n shock kreeg in m'n maag dat ik lucide droomde dat ik even bewust heb rondgekeken en toen ineens wakker werd.
  Alsnog wel heel erg mooi dat ik het heel eventjes heb kunnen meemaken.

  - In de volgende droom loop ik over een grote berg heen. Het is heel groen, overal natuur en bladeren en takken. Ik heb een grote rugzak bij me, en het voelt alsof ik het gewicht van de wereld draag. Het pad dat ik bewandel loopt rondom de berg heen. Zodra ik boven ben, zie ik overal fractals in cirkels voor me draaien in de meest intense kleuren. Ik haal de rugzak van mijn schouders af, en spring van de berg af, door de fractals heen en sterf.
  Op dit punt besef ik me dat ik mijn eigen reïncarnatie heb meegemaakt. Mijn dood en geboorte.

  - In deze droom val ik letterlijk (nog in de realiteit) in slaap bij een vriend thuis op de bank. Ik word wakker op dezelfde bank, in dezelfde kamer, bij dezelfde vriend. Ik loop naar de keuken, smeer een broodje voor hem, en ga weer zitten op de bank. Ik ga weer slapen. Vervolgens word ik nog zo'n 3x wakker en ga ik weer slapen in herhaling. Als ik uiteindelijk echt wakker word zie ik dat die vriend nog slaapt; ik heb nooit een broodje gesmeerd. Ik ben meerdere keren wakker geworden in een droom.