Druggebruik. Vraag: wat heeft het gebruik van drugs jou opgeleverd, t.o.v wat heeft dit je gekost?

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist

Legio Patria Nostra

Badass junkie
Lijkt me weleens een interessant vraagstuk.
Wat heeft het gebruiken van drugsbje nu gekost, en ik bedoel hiermee dus niet alleen het financiële deel, en wat heeft het joubmisschien ook opgeleverd?

Voor mijzelf, en ik neem in deze beschouwing mijn gebruik van a l l e middelen mee, kan ik zeggen dat voor mij het kostengedeelte bestaat uit idd een hèle vrachtwagen vol met geld, óók nog eens een relatie van 5 en een half jaar, waarvan ik nu nog steeds emotioneel de last van draag, en dit óók nog eens iedere dag gevoelens van spijt en verdriet,
Een compleet veranderd leven, ik heb nogal wat dommigheden uitgehaald,
Een veranderde levens instelling,
Een veranderd karakter, want ook van softdrugs gebruiken verander je wel degelijk!
Het heeft mij meerdere malen bijna het leven gekost, ik heb echt waar meermaals op het scherp van de snede mogen balanceren zogezegd,want er gaat echt wel wat door je heen als er op een weg ineens vóór je, en achter je een boom op de weg valt, en ze beginnen op je te schieten,
Ook anderen in gevaar gebracht door bijvoorbeeld te gaan rijden terwijl je onder invloed bent en denkt, dat je best in staat bent om te gaan rijden terwijl dit beslist op zijn zachtst gezegd volkomen onverantwoord gedrag was,
Je mensen hebt gekwetst, geld hebt geleend waarvan de terugbetaling niet bepaald op rolletjes verliep...,
Dus...ruzie,
Altijd dat karakteristieke leugen gedrag, (ontkennen dat Je weer gedronken had terwijl duidelijk het tegendeel bleek,
Geld uitgeven aan stupiditeiten, of onnodige artikelen aanschaffen omdat je onder invloed verkerende de logica volledig kwijt was,

Wat het mij heeft opgeleverd, dat is een veel kortere lijst.
Een zeer verruimde geest.
Onder invloed van sommige psychedelica kan je tot werkelijk hèle goede probleemoplossing komen,
In tijden van hoge stress een demper geven zó dat ik wat langer onder deze stress kon dóórgaan met toch nog te kunnen functioneren,
Een soort vakantie depressiva werking, alleen is dit helaas maar tijdelijk,
En....je hoort ergens bij. Maar dit is zoals later vaak blijkt, een idee fixe.
Je denkt dat je vrienden hebt, maar dit klopt niet. Voor geen centimeter zelfs. Maar, als je eenzaam bent kan dit gegeven toch nog enig soelaas bieden.
Je kunt eens wat langer, en ook intenser, eens een feestje hebben.
En daar kan je dus méér dan een nachtje lang, doorfeesten.
Het geeft soms broodnodige rust.
Ook dit helaas maar tijdelijk.
En toch noem ik dit als een soort van voordeel.

En nu, beste medeleden, vul deze lijst met voor, en nadelen van gebruiken eens aan?
Ik roep, en luister!
 

Slown

Experimenterende gebruiker
Ik merk dat je bij het lijstje van wat het je heeft opgeleverd, je de meeste punten eigenlijk direct ontkrachtigd. Zijn dit dan gevoelsmatig wel echt punten die je wat hebben opgeleverd?

Ik vind je beschrijving wel herkenbaar bij velen over het doen van dingen onder invloed, waar je je uiteindelijk voor schaamt en het je eigenwaarde een klap geeft op lange termijn.

Dingen die het mij heeft gekost: wat geld;
minder omgang met antidrugs vrienden (die echt op drugsgebruikers neerkijken);
studievertraging (was tijdens de studie een periode vooral gefocust op drugs en uitgaan;
weinig slaap en door het brak zijn kreeg ik het huiswerk vaak niet gedaan);
Ook heb ik mezelf achteraf wel eens geschaamd door bepaalde opmerkingen of gedragingen tijdens drugsgebruik;
Ook heb ik het idee dat ik door het kennen van hoge pieken ook diepe dalen heb leren kennen. Alsof nuchter het leven een wat rauwer randje heeft gekregen.

Opgeleverd (geen idee of het per se door drugs komt, maar veel zijn wel punten die me sinds gebruik bezig houden):
nieuwe mensen leren kennen;
uitlaatklep;
minder sleur;
bewuster van mijzelf en mijn omgeving;
meer in het moment leven;
betere ingang bij veel cliënten op mijn werk met verslavingsproblematiek door niet afkeurend over te komen/meer open houding aan kan nemen over het onderwerp;
heb altijd het idee gehad dat xtc en tripmiddelen mijn eetstoornis wellicht wat minder erg heeft gemaakt. Alsof het even een deur opende die daarvoor echt dichtgespijkerd zat.

Ik moet zeggen dat ik nu een stuk minder gebruik. En waren tijden dat ik toch wel iedere week tweemaal snoof en dan in het weekend ook nog eens wat extra dingen ernaast gebruikte. Tegenwoordig zo eens per 3/4 weken en laag gedoseerd (xtc eens in 3 maanden) en sla geen hele dag slaap meer over. En merk dat de negatieve punten nu ook een stuk lichter aanvoelen.
 
Laatst bewerkt:

Anunnaki

Bewuste gebruiker
Ik kan wel zeggen dat het me leven heeft verbeterd maar dan zou ik gewoon liegen en me gebruik proberen goed te praten.

Tot op de dag van vandaag geeft het me alleen een goed gevoel voor een tijd, maar diep van binnen ben ik nog altijd teleurgesteld in mezelf dat ik de positieve gevoelens niet uit mezelf kan opwekken maar er altijd een middel voor zoek of middelen zoek om antwoorden te vinden. Maar goed dan heb ik het over dagelijks gebruik van Dex.

Alle drugs buiten Dex tja.. Drugs zijn gewoon leuk en interessant.
 

Legio Patria Nostra

Badass junkie
De voordelen min of meer ontkrachten, dit is goed opgemerkt!
Want, die voordelen zijn idd maar erg betrekkelijk.
En ook nog eens een "schijn" voordeel.
Omdat je jezelf voor de gek houdt, en dat weet je zelf ook...tenminste, ik wist het wel degelijk in mijn alcohol tijd met name, en tóch ga je door met gebruik.
De narigheden neem je op de koop toe.
De kater, de lege portemonnee, de ruzies thuis,
Je gaat gewoon verder.
Typisch eigenlijk, nietwaar.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
Niet herkenbaar, bovenstaande negatieve zaken voor mij.

Op de jaren 90 na (zo ging ik liever naar een party dan de 50ste verjaardag van mijn vader bijvoorbeeld) heb ik nooit iemand benadeeld met mijn gebruik, heb ik nooit drugs gekocht als dat financieel niet kon en katers heb ik ook niet meer. Vrienden zijn gewoon vrienden, al dan geen drugs en ik heb ook 100% vrede met mijn recreatieve gebruik, dus geen teleurstelling/schaamte na gebruik.

Ik heb met drugs een interessant leven met een uitspatting op zijn tijd terwijl ik er voor waak om er mee in de problemen mee te komen.

Dus eigenlijk alleen maar positiviteit hier.
 

Slown

Experimenterende gebruiker
De voordelen min of meer ontkrachten, dit is goed opgemerkt!
Want, die voordelen zijn idd maar erg betrekkelijk.
En ook nog eens een "schijn" voordeel.
Omdat je jezelf voor de gek houdt, en dat weet je zelf ook...tenminste, ik wist het wel degelijk in mijn alcohol tijd met name, en tóch ga je door met gebruik.
De narigheden neem je op de koop toe.
De kater, de lege portemonnee, de ruzies thuis,
Je gaat gewoon verder.
Typisch eigenlijk, nietwaar.
Hoe gaat het nu dan? Sommige dingen schrijf je in de verleden tijd en sommige zinnen in tegenwoordige tijd. Ik hoop in ieder geval dat je een manier weet te vinden hier mee om te gaan of eens echt een goede verandering aan te brengen.
 

Mezelf

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Spijker en kop. Zeer herkenbare en gouden waarheid in deze zin.
De vraag is, waar sta je nu? En in welk opzicht? Wat vind je belangrijk?
Inderdaad. Vriendschap is maar zeer betrekkelijk... Hoop "vrienden" zien komen en gaan door drugs gebruik. Maar heb ook zelf van een aantal afstand genomen omdat die te erg in de drugs wereld bleven hangen. Maar toch ook wel weer een enkeling die echt vrienden zijn geworden en nog steeds zijn. Ben er behoorlijk content mee met mijn huidige vaste vrienden want dat zijn wel de echte. Een goed handje vol gelukkig en verder noem ik veel tegenwoordig "kennissen".

Maar in de tijd van veel (drug)vrienden keek ik ook anders tegen eenzaamheid aan. Eenzaamheid bestaat echt alleen maar in je zelf. Er zijn mensen die ontzettend veel liefde en echte vrienden om zich heen hebben en zich toch eenzaam voelen.

Verder ontopic: Drugs heeft mij redelijk veel levenservaring opgeleverd. Ik weet relatief veel over de mens en mezelf door onder andere drugs. Toch alsof je ook de andere en soms wat duistere kant van de wereld hierdoor heb kunnen zien.
Psychedelica heeft mij vooral geleerd ook van de kleine dingen te genieten en echt innerlijke rust leren ervaren. Waardoor ik die innerlijke rust ook kon vinden zonder drug te nemen.
Verder heeft drug me ook wel echt heel veel lol gegeven en heb ik echt wel veel de beest uitgehangen en bizarre dingen erdoor meegemaakt. Dit zou ik zeker niet gemist willen hebben.

Maar het heeft me ook veel gekost. Zo zou ik waarschijnlijk veel hoger opgeleid zijn geweest als ik drugvrij was geweest. Buiten dat het me veel aan geld heeft gekost al verkocht ik vroeger ook veel waardoor dat weer compenseerde. Verder zou ik ook wel wat gezondheid ingeleverd hebben want ben er niet altijd goed mee omgegaan. Ik had altijd de excuus dat die "vrienden" altijd veel meer en vaker namen maar ook ik nam vaak te veel en vaak voor het mooie. Vooral in mijn speed tijd.

Heb ik er spijt van? Afgelopen 1,5 jaar hier en daar wel. Ik zie dat ik veel meer kan dan ik deed, maar dat zien werkgevers niet want die kijken naar diploma's helaas. Gelukkig heb ik nu wel de kans gekregen voor een verantwoordelijke baan. Maar dan merk ik toch dat ik hier en daar wat kennis mis waardoor het nu toch wat zwaar is om op de voor mij wenselijke niveau te werken. Misschien red ik het miss niet.

In het algemeen geen spijt en ben nu erg blij met mijn leven al had het vroeger in periodes wel wat minder gekund kwa drugs:). Nu heb ik overigens mijn gebruik meer dan goed onder controle.
En nogmaals.. Mijn leven is op dit moment eigenlijk heel mooi waarvoor mijn dank voor het leven erg groot is.
 

Legio Patria Nostra

Badass junkie
Idd, er is weer goed opgelet in dit topic!
En, de reacties zijn zeer interessant.
Idd dus, sommige dingen benoem ik in het verleden, en andere weer in het heden.
Er zijn dus mensen, die ondanks gebruik, toch scherp opletten. Chapeau!
Wel Aan, ik kan op dit moment beslist niet alles op de juiste plek zetten, laat staan er goed mee omgaan. Nee.
Was het maar zo.
Hoe dit komt?
Ik heb veel te veel in mijn rugzak. Veel te veel, en lang niet alles verwerkt. Integendeel.
Zoals ik ook al elders heb neergezet, ik heb een nogal ruig, apart leven geleid. Ja. Heel veel echte rottigheid meegemaakt. Geen huisje boompje beestje. Beslist niet.
Daarom gebruik ik ook nu nog steeds.
En met name psychedelica. Het helpt. Echt wel. Maar, bij een teveel, een te hoge dosis, gebeuren er rare dingen.
Daar moet ik zeer goed op letten. Dat doe ik ook, o.a. door eerst gedegen onderzoek te doen naar de middelen, die ik zo af en toe neem. Nu in de rc hoek.
En dan nog gaat het weleens mis.
Dan moet je van goeden huize komen wil je me kunnen tegenhouden, en die mensen zijn er, want ik trip noooooit alleen. Er is altijd iemand bij, die nuchter erbij is, en ook iemand is, die ik tot mijn echte vrienden kan rekenen.
Die heb je maar erg, erg weinig. Ik heb er maar drie, of vier.
Deze mensen kennen mij, en weten hoe je met mij om moet gaan als een trip niet goed loopt.
Want in een bad trip, je bent ijzersterk, en niet zomaar te stoppen...daar komt nog bij, dat ik vaardigheden heb (moeten) aanleren, die indien er de verkeerde voor me staat, verkeerd kunnen aflopen, en dit wil ik dus niet.
Daarom, bij mij is er altijd sprake van een zeeeeer goede voorbereiding.
Dat moet ook.
En hertog Jan met jenever? Daar blijf ik vanaf! Of welke alcohol dan ook...
 

Slown

Experimenterende gebruiker
Idd, er is weer goed opgelet in dit topic!
En, de reacties zijn zeer interessant.
Idd dus, sommige dingen benoem ik in het verleden, en andere weer in het heden.
Er zijn dus mensen, die ondanks gebruik, toch scherp opletten. Chapeau!
Wel Aan, ik kan op dit moment beslist niet alles op de juiste plek zetten, laat staan er goed mee omgaan. Nee.
Was het maar zo.
Hoe dit komt?
Ik heb veel te veel in mijn rugzak. Veel te veel, en lang niet alles verwerkt. Integendeel.
Zoals ik ook al elders heb neergezet, ik heb een nogal ruig, apart leven geleid. Ja. Heel veel echte rottigheid meegemaakt. Geen huisje boompje beestje. Beslist niet.
Daarom gebruik ik ook nu nog steeds.
En met name psychedelica. Het helpt. Echt wel. Maar, bij een teveel, een te hoge dosis, gebeuren er rare dingen.
Daar moet ik zeer goed op letten. Dat doe ik ook, o.a. door eerst gedegen onderzoek te doen naar de middelen, die ik zo af en toe neem. Nu in de rc hoek.
En dan nog gaat het weleens mis.
Dan moet je van goeden huize komen wil je me kunnen tegenhouden, en die mensen zijn er, want ik trip noooooit alleen. Er is altijd iemand bij, die nuchter erbij is, en ook iemand is, die ik tot mijn echte vrienden kan rekenen.
Die heb je maar erg, erg weinig. Ik heb er maar drie, of vier.
Deze mensen kennen mij, en weten hoe je met mij om moet gaan als een trip niet goed loopt.
Want in een bad trip, je bent ijzersterk, en niet zomaar te stoppen...daar komt nog bij, dat ik vaardigheden heb (moeten) aanleren, die indien er de verkeerde voor me staat, verkeerd kunnen aflopen, en dit wil ik dus niet.
Daarom, bij mij is er altijd sprake van een zeeeeer goede voorbereiding.
Dat moet ook.
En hertog Jan met jenever? Daar blijf ik vanaf! Of welke alcohol dan ook...
Knap dat je van de alcohol afblijft! En ik vind dat je een behoorlijk heldere kijk op je gebruik an sich hebt. Hopelijk kan je die ooit nog een beetje verrijken met zelfacceptatie, juist ook omdat je zoveel hebt meegemaakt.
 

Legio Patria Nostra

Badass junkie
Dank je voor deze voor mij als erg positieve reactie!
Een heldere visie krijg je op een gegeven moment vanzelf, als je meer levenservaring hebt gekregen, maar toch.
Altijd fijn om dit ook eens van een ander te mogen horen...
Drank, alcohol, is voor mij alleen maar een zéér destructief stofje.
Ik word er nooit agressief van, maar, het levert in elk geval voor mij, niks anders op als dikke vette narigheid.
En dan niet te vergeten, alle toestanden met de mensen om mij heen.
Ik doe geen vlieg kwaad, behalve als deze steekt. Dan sla ik hem plat.
In het kader van alcohol misbruik betekende dit vluwgen platslaan het navolgende:
Als ik onder invloed van die alcohol was (Ik drink geen druppel meer) en ik werd uitgedaagd, of geprovoceerd, dan waren de rapen wel zeer snel gaar.
Dwz: een café kon weleens enigzins verbouwd worden. En ook wat bezoekers. En ikzelf óók.
Als je dit weet, dan moet je dus van de drank afblijven. Toch?
Dat soort nare toestanden, die moet je echt niet willen...
 
Laatst bewerkt:

Slown

Experimenterende gebruiker
Dank je voor deze voor mij als erg positieve reactie!
Een heldere visie krijg je op een gegeven moment vanzelf, als je meer levenservaring hebt gekregen, maar toch.
Altijd fijn om dit ook eens van een ander te mogen horen...
Drank, alcohol, is voor mij alleen maar een zéér destructief stofje.
Ik word er nooit agressief van, maar, het levert in elk geval voor mij, niks anders op als dikke vette narigheid.
En dan niet te vergeten, alle toestanden met de mensen om mij heen.
Ik doe geen vlieg kwaad, behalve als deze steekt. Dan sla ik hem plat.
In het kader van alcohol misbruik betekende dit vluwgen platslaan het navolgende:
Als ik onder invloed van die alcohol was (Ik drink geen druppel meer) en ik werd uitgedaagd, of geprovoceerd, dan waren de rapen wel zeer snel gaar.
Dwz: een café kon weleens enigzins verbouwd worden. En ook wat bezoekers. En ikzelf óók.
Als je dit weet, dan moet je dus van de drank afblijven. Toch?
Dat soort nare toestanden, die moet je echt niet willen...
Vaak is t naar mijn idee ook een woede die in je lichaam zit en met alcohol sneller getriggerd word. Hopelijk heb je een manier om die uitlaatklep soms op een positieve manier open te zetten ik wens je in ieder geval een fijne dag vandaag ❤☀
 

Zeelanddude

Badass junkie
Tripreporter
Dit zijn serieuze vragen @Yceman224
Terug kijkend op mezelf: ik ben nu 26 en ben op mn 21 begonnen met drugsgebruik en dan bedoel ik vooral speed en weed. De periode van mn 19e tot 21, heel veel uitgaan en vooral elk weekend zat wezen laat ik voor mn eigen gemak maar even buiten het verhaal.

Ben op mn 21 speed gaan gebruiken zo 1,5 jaar lang dagelijks gebruikt. Daarna ben ik eigenlijk overgestapt op blowen. En het laatste half jaartje ligt er weer geregeld speed op tafel.

Wat me dat gekost heeft? Tja, geld, maar altijd mijn eigen geld wat ik zelf verdien.
Tijd, heel veel tijd.
Verschillende ongevallen gehad die, als ik dan nuchter was geweest, nooit waren gebeurd.
Fysiek minder sterk. ( heb ik het idee in ieder geval. Mn conditie is achteruit gegaan)

Wat heeft het me opgeleverd?
Vind ik heel moeilijk te zeggen. Als ik nooit begonnen was met drugs, hoeveel anders zou ik dan nu zijn? En voor mij vooral: zou dat dan beter of slechter zijn? Ikzelf heb geen idee.

Heb “zo stoned als een papagaai” mooie hecht mallen bedacht voor op het werk, die ook gemaakt en die gebruiken we tot vandaag nog steeds. Van weed wordt ik creatiever en kan wat makkelijker serieuzere dingen bespreken. Maar dan moet ik niet doorslaan naar dagelijks roken want dan levert het gewoon niks op.

Spraakzamer, spontaner, meer zelfverzekerd. Maar dat ligt niet alleen aan de drugs. Zulke dingen groeien maar denk dat speed me wel een handje geholpen heeft.
 
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Bovenaan