• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Drugsgebruik op het werk

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist

genk123

Belezen gebruiker
Ik lees hier weleens dat er leden zijn die gebruiken op of voor het werk? Wie doet dit weleens en wat voor drug? Ik zelf doe dit niet en vindt het eerlijk gezegd ook te ver gaan. Ik ben erg benieuwd!
 

Qwertyuiopa

Belezen gebruiker
Ik heb dit in mijn slechte periode van verslaving dagelijks gedaan. (helaas)
Het heeft me dan ook uiteindelijk mijn (bij)baan gekost destijds.

Ik gebruikte toen een combinatie van speed, ghb en clonazolam. Ik weet het, niet best! Maar ik ben er vanaf en gebruik nu alleen nog maar op feestjes!

Mijn werk (met name collega's, mijn baas had niets door) begon na een half jaar dagelijks gebruik een gedragsverandering te merken. Ik kreeg overal schijnt aan, melde me te pas en te onpas ziek en ga zo door.

Een sterke afrader wel te vertellen!!!
 

Neo-Shulginist

Wijs gebruiker
Ik moet soms internetdiensten draaien die best wel saai zijn en dan rook ik daar bijna altijd cannabis bij. Ik kijk ondertussen series, luister radio, zit een beetje op sociale media, of Drugsforum, dat soort dingen. Ik moet dan om de zoveel tijd even op een paar schermen klikken en checken of ik nog wat moet doen, maar meestal niet.

Je hebt denk ik de perfecte opvatting dat je drugs niet moet gebruiken op werk en dat je er ook voor moet zorgen dat je op je werk geen last hebt van de na-effecten (kater) van drugs.

Voor mij is cannabis alleen zo genormaliseerd dat ik nog best redelijk kan functioneren als ik stoned ben. Dus die ene keer dat ik toch even moet opletten en echt iets moet doen tijdens die internetdiensten dan gaat dat wel; alleen misschien iets trager. Ik zou alleen niet willen adviseren om het zo ver te laten komen.

Gebruik van drugs is meestal een glijdende schaal naar steeds iets meer, iets heftiger, iets spannender, totdat je bijna alles onder invloed hebt gedaan en je het een onprettig idee begint te vinden om iets te doen zonder.

Je kan jezelf tegen die glijdende schaal van steeds vaker en heftiger gebruik beschermen door jezelf strenge regels op te leggen, en die regels ook na te komen. 'Ik wil nooit op mijn werk minder goed presteren door drugs' is een van de belangrijkste regels die je jezelf kunt opleggen. Dan alleen nog nakomen :wink:
 

Incubi666

Belezen gebruiker
Vroeger gebruikte op mijn werk speed xtc
Ging naar de wc pm bij te pakken. Vergat vaak waar ik mijn fiets neer gezet had. Welke pauzes we hadden
 

gekkeik

Newbie
Heb wel eens 3mmc gebruikt in de horeca.
Dit was dan ik het weekend dat ik bijv savonds moest werken en overdag al had gedaan dat ik het savonds ook door deed op werk. Of na doorhalen op drugs en dan de volgende dag die dienst onder invloed werken.

Ik werkte hier nog maar net dus wisten ze nog niet echt hoe ik er “normaal” uit zag.
Nooit gesnapt wel complimenten gekregen voor mijn harde werk
 

LunaMila

Experimenterende gebruiker
Heb wel eens gehad dat je de avond er voor gebruikt hebt iets te lang door gaat niet kunnen slapen en dan met grote schotels op je werk komen .
 

Zwijgrecht

Bewuste gebruiker
Als ik eerlijk moet zijn ook jarenlang dagelijks. Tis wel is bijna fout gegaan met G,echt een strijd op leven en dood om niet voorover te kukelen maar met uppers nooit zon probleem gehad. Heb ook ADD dus de achterliggende reden zal ook wel daar iets mee te maken hebben.

Eenmaal in die routine (ben nooit "van de kaart" geweest op werk overigens. Ben ook nog in een jaar of 8 tijd dat ik dat (laatste jaar stuk minder, het wordt tijd om af te ronden)veel slechter wordt van slaapgebrek. Dat fuckt enorm met je denkvermogen en valt op. Om deze specifieke reden heb ik besloten er ook langzaam naartoe te bewegen dat het gewoon afgelopen is. Op een gegeven moment is het ook wel mooi geweest toch, en ik voel dat ik steeds dichter bij dat "gevoel" kom. Zal nog wel ff duren though

Verder ga je na een tijdje natuurlijk je gewoontes ontwikkelen of bepaalde ritueeltjes of handelingen. Dat maakt het natuurlijk nog extra leuk want alles wat ik niet mag ik gelijk extra leuk.
Weet niet of dit antwoord is op je vraag maar voel je vrij me de goede kant op te sturen als het niet zo is.


Even een zijdelingse opmerking, ik ben natuurlijk het eens met je dat het te ver gaat.

Maar wat is te ver? Het idee niet regelmatig iets te nemen maar als het dan gebeurd dat ik bijv geen remmen meer heb of compleet een ander persoon wordt vind ik een heel stuk beangstigender. Hoewel er natuurlijk meningen mogen zijn en is op je werk gebruiken natuurlijk gewoon niet goed, maar toch hebben vooral gebruikers zelf heel erg de neiging om zich te vergelijken met anderen.

Leef en Laat leven, zou een mooie tattoo zijn voor in de nek ofzo. Streepjescode erbij:wink:
Buenos noches im out
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
@Zwijgrecht
Eerlijk verhaal en goede voornemens!

Zelf ben ik nog nooit verder gekomen dan een microdosering pep met het idee de ADD wat uit te vlakken, hoewel ik denk ik wel eens nog onder invloed van alcohol ben geweest na een avond flink zuipen maar dat is weer een ander verhaal. Wat voor werktijden je hebt lijkt me ook wel van invloed hebben, opstaan en meteen aan het werk en dan heb je na je werk alle tijd om lekker te ontspannen en is er ook geen behoefte om te gebruiken OP het werk of er voor.

Zichtbare nektatoeages... Het zou zo maar kunnen dat je dan minder kansen gaat krijgen in je leven, niet iedereen vind dat een goede uitstraling hebben en als dat net een eventuele toekomstige werkgever is...
Zelf associeer ik gezichtstatoeages vooral met Amerikaanse gangleden en mocht ik ooit werkgever zijn dan zit ik ook niet echt te wachten op personeel met gezichtstatoeages.
 

AphexTwin

Bewuste gebruiker
Als je koffie en cbd-olie meetelt, ben ik altijd wel van iets onder invloed, dus ook tijdens het werk. :tearsofjoy:
Nu dus ook weer (lager dan voorgeschreven dosis dexamfetamine, cbd-olie, koffie, na de middag gooien we er nog wat Kratom bij), maar ach, ik zit slechts aan de administratie.
Regelmatig onder invloed v. ADD(zelf)-medicatie dus: microdosering amfetamine, methylfenidaat analoogjes op functionele dosis, dexamfetamine op voorschrift, Kratom, cbd-olie. Altijd microdoseringen.

'n Paar maanden geleden ben ik eens gaan werken in de naweeën van een rits aan psychedelica, dissociatief en amfetamine. Concreet: 4-ho-met, 2c-b, 25i-nBone, 3-meo-pcp en ongeveer 300mg amfetamine.
Moet er wel bij zeggen dat ik vaak alleen werk in een soort loods en dat was dus ook die dag het geval, dat wist ik al op voorhand. Ik doe ook geen fysiek gevaarlijk werk en was al voor ik op het werk arriveerde zeker helder genoeg (dankzij de amfetamine) om zonder risico m'n werkzaamheden te kunnen doen.
Toch was dit de eerste en de laatste keer, dat kan ik jullie wel verzekeren!

En vooral: neem hier geen voorbeeld aan!
 

Zwijgrecht

Bewuste gebruiker
Nou moet ik ook zeggen dat ik in een sector werk waarin het jammer genoeg vrij "normaal" is. Drinken snuiven whatever tijdens werktijd wordt redelijk gedoogd want tja, er doen aardig wat het
 

Purplext

Bewuste gebruiker
Meer dan 10 jaar geleden gebruikte ik weleens pep op maandag om naar m'n werk te kunnen na een weekend doortrekken. Werk zonder verantwoordelijkheden gelukkig, maar alsnog superdom.

Laatst een hele nacht wakker gelegen na teveel alcohol op een festival, eerlijk opgebiecht op werk en taken gewisseld met een collega. Ik voelde me echt een stomme puber, nooit meer!
 

Portobello

Belezen gebruiker
Ja tijdens projecten thuis alcohol, microdoses LSD voor naar kantoor gaan, soms benzo, een keer pep om wakker te worden.

En ohja als ik t had oxy en tramadol. Ik hoef niet te rijden. Als ik dat wel moest zou ik het niet doen.
 

Sammeke47

Experimenterende gebruiker
Ik herinner me in 2012 op het werk (callcenter) een hele nare ervaring gehad te hebben met coke op het werk. Ik had nog een goeie kwart gram over en had deze dus gebruikt, nu ja als het op was zat ik wel in een paranoïde angstige sfeer en vroeg ik me steeds af wie het door zou hebben.
De gesprekken gingen overigens ook voor geen meter...
Niet voor herhaling vatbaar
 

Bierflesje

Experimenterende gebruiker
Een keertje 2 punten 4-MMC genomen op een vroege maandag om wakker te worden van je kater het afgelopen heftige weekend.
Daarna ook gelijk alles weggegooid omdat je anders door blijft pakken, ben hier normaal helemaal niet van maar overwoog die dag echt mezelf ziek te melden, dus je zou het verstandig bij een onverstandige situatie kunnen noemen omdat ik die dag toch weer wat centen bij elkaar heb gesprokkeld
 

Misfit

Belezen gebruiker
Onder invloed zijn op werk heb ik wel een paar keer meegemaakt, maar tegenwoordig gaat dat niet meer gebeuren. Ben een tijd verslaafd geweest aan cannabis en ging af en toe als ik in de avond moest werken overdag een paar hasj jointjes roken in de hoop dat het 's avonds wel uitgewerkt was. Bij mij werkt hasj pas uit als ik ga slapen en als ik dan moet werken ben ik heel erg afwezig.
Een keer zo apestoned op werk gekomen omdat ik vergeten was dat ik ingeroosterd stond. Werd gebeld toen ik net de coffeeshop uit kwam lopen of ik nog kwam opdagen. Erg interessante werkdag was dat, maar ondanks het stoned zijn wel goed mij best geprobeerd te doen.
Ik werk in de detailhandel waar ik veel met klanten om moet gaan, maar de paar keer dat ik stoned op werk was ging dat me wel goed af.

Inmiddels heb ik ruim een maand niet meer geblowd en heb ik de neiging er ook niet zo meer naar. Ik ga nu een jaar voltijd werken en ga mijn ritme weer goed proberen op te pakken. :) Blowen alleen nog in het weekend.

Met harddrugs ben ik sowieso heel netjes als het gaat om gebruik, dus dat zou mij op werk nooit overkomen.
 

Sjappiewappie

Experimenterende gebruiker
Ik gebruikte speed op het werk (dagelijks), werkte in een magazijn. Ik haalde plots bijna 3 keer zoveel stuks als het gemiddelde van de andere medewerkers en hadden ze me uiteindelijk betrapt XD . Zonde zo'n goede werkkracht buiten te gooien, 3 voor de prijs van 1!
 

🐺PsyTekz

Badass junkie
Tripreporter
Vroeger af en toe wel es pep. Ging wel lekker door dan. Ook coke. Maar als het uitwerkte was dat minder leuk ^^.
 

Mezelf

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Ik gebruikte speed op het werk (dagelijks), werkte in een magazijn. Ik haalde plots bijna 3 keer zoveel stuks als het gemiddelde van de andere medewerkers en hadden ze me uiteindelijk betrapt XD . Zonde zo'n goede werkkracht buiten te gooien, 3 voor de prijs van 1!
In mijn donkere dagen jaren terug gebruikte ik ketamine onder het werk. De baas kwam erachter en ik was ontslagen :upsidedown:
Hoe kwamen ze er achter dan?
 

Mezelf

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Dat blijft nog altijd een raadsel. Waarschijnlijk zag iemand het en heeft diegene het gemeldt bij de baas. Gelukkig was het toch maar een flutbaantje maar dat maakt het niet minder lomp!
Dat geloofde hij meteen dan ofzo? Of ontkende je het niet?
Vroeger heb ik ook wel eens wat genomen tijdens werk maar nam het altijd in de toilet :).
 

BadassPsycho

Experimenterende gebruiker
Dat geloofde hij meteen dan ofzo? Of ontkende je het niet?
Vroeger heb ik ook wel eens wat genomen tijdens werk maar nam het altijd in de toilet :).
Ik deed het onvoorzichtig op een plek waar ik mensen niet kon zien en zij mij wel. Dus was een beetje mn eigen schuld. De keta sloeg al in toen ik bij de baas kwam en was er helaas erg eerlijk door geworden :tongueout: welke drugs heb jij op je werk gebruikt?
 

Mezelf

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Ik deed het onvoorzichtig op een plek waar ik mensen niet kon zien en zij mij wel. Dus was een beetje mn eigen schuld. De keta sloeg al in toen ik bij de baas kwam en was er helaas erg eerlijk door geworden :tongueout: welke drugs heb jij op je werk gebruikt?
Wel eens wiet en speed... Maar dat werkt op een geven moment alleen maar nadelig dus ik doe dat niet meer.
 

Ralou

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Vroeger toen ik stage liep, wilde het nog wel eens lukken dat ik de avond voordien wiet had gerookt maar in die mate dat ik de dag nadien me nog niet nuchter voelde. Welke opzich geen ramp is ... Ware het niet dat ik stage liep op de drugsafhankelijkheidsafdeling in de psychiatrie..:sweatsmile:. Ik was geslaagd. Maar vermits ik algehele interesse in verpleegkunde verloren was, was het slagen op zich een verwaarloosbaar gegeven :upsidedown:
 

Baap

Experimenterende gebruiker
Ik werk elke zaterdag ochtend van 7:00-16:00 in een kippen & salade fabriek. Ik heb wel eens met een vriend die hier ook werkt geblowed voor werk. Dit is leuk tot het uitwerkt, dan wil je alleen maar naar huis toe. Dit doe ik tegenwoordig ook niet meer.

Wanneer ik de vrijdag avond een nacht doorhaal (vaak 3-mmc) dan neem ik onder werk in elke pauze behalve de laatste pauze 2 nakkies. Dit vooral om wakker te blijven en de kater van een nacht doorhalen te verschuiven na werk. Ik gebruik bewust niet in de laatste pauze zodat ik na werk meteen naar bed kan
 

Koekie monster

Belezen gebruiker
Ik moet soms internetdiensten draaien die best wel saai zijn en dan rook ik daar bijna altijd cannabis bij. Ik kijk ondertussen series, luister radio, zit een beetje op sociale media, of Drugsforum, dat soort dingen. Ik moet dan om de zoveel tijd even op een paar schermen klikken en checken of ik nog wat moet doen, maar meestal niet.

Je hebt denk ik de perfecte opvatting dat je drugs niet moet gebruiken op werk en dat je er ook voor moet zorgen dat je op je werk geen last hebt van de na-effecten (kater) van drugs.

Voor mij is cannabis alleen zo genormaliseerd dat ik nog best redelijk kan functioneren als ik stoned ben. Dus die ene keer dat ik toch even moet opletten en echt iets moet doen tijdens die internetdiensten dan gaat dat wel; alleen misschien iets trager. Ik zou alleen niet willen adviseren om het zo ver te laten komen.

Gebruik van drugs is meestal een glijdende schaal naar steeds iets meer, iets heftiger, iets spannender, totdat je bijna alles onder invloed hebt gedaan en je het een onprettig idee begint te vinden om iets te doen zonder.

Je kan jezelf tegen die glijdende schaal van steeds vaker en heftiger gebruik beschermen door jezelf strenge regels op te leggen, en die regels ook na te komen. 'Ik wil nooit op mijn werk minder goed presteren door drugs' is een van de belangrijkste regels die je jezelf kunt opleggen. Dan alleen nog nakomen :wink:
Internet diensten?
 

Bas

Wijs gebruiker
Vroeger zeker wel pep gebruikt tijdens werk, dit zijn dan wel van die micro doseringen (vergeleken met nakkies op een feest). Deze speed deed ik dan wel altijd slikken i.p.v. snuiven, hooguit 2 microdoseringen. Heb vaker strak gestaan op het werk door drugsgebruik vóór werk dan dat ik echt stond te scheppen op de werkvloer.

Uiteindelijk er mee gestopt met die te strakke planning zo vlak na een feest omdat ik echt onzin begon uit te kramen. Niet drugs gebruikende collega's die die opmerkingen aanhoren snappen dat niet en zullen je zo afstotelijk aankijken. De hele god ganze dag je knalrode lippen aflikken vanwege een droge bek, komt dan ook je neusgaten uit, haha.

Na een feest, eenmaal op werk aan komen, (meestal dan net rond de 32-48 uur wakker) staat men toch altijd raar op te kijken. Zelfs al heb je de avond ervoor gezegd dat je naar een feest toe ging. En dat je niet vies was van wat harddrugs lol.

Wel gewoon voor werk gedouched en wat gegeten, voorbereid naar werk gaan met heel wat Red Bull, paracetamols en veel deodorant in je tas (vanwege langaanhoudende transpiratie).
 

Koekie

Newbie
Ik neem wel drugs op het werk (4-mmc) wanneer ik van de uitgang kom, gewoon om erdoor te komen. Anders hou je dat toch niet vol. Ik denk niet dat de ‘niet-snuivende collega’s’ van iets weten maar toch is het niet zonder gevaar om drugs te gebruiken op je werk..
 

Revolutionair

Wijs gebruiker
Jaren lang geblowd..
Elke dag stoned van s'ochtends tot s'avonds.
Ik was stoned bij elke baan die ik had.
Maar dan functioneer je gewoon omdat je altijd stoned bent.
Denk dat de meeste blowers dit wel herkennen.

Net zoiets als auto rijden.
Als iemand altijd blowed dan kan diegene gewoon goed rijden.
Een blower is juist rustig en minder gehaast.
Op de heftruck gezeten en dan was ik altijd het best als ik blowde.
Meer intenser en preciezer.

Ben wel blij dat ik die verslaving al jaren achter me heb gelaten...
 

witte270

Experimenterende gebruiker
Heb wel eens 3mmc gebruikt in de horeca.
Dit was dan ik het weekend dat ik bijv savonds moest werken en overdag al had gedaan dat ik het savonds ook door deed op werk. Of na doorhalen op drugs en dan de volgende dag die dienst onder invloed werken.

Ik werkte hier nog maar net dus wisten ze nog niet echt hoe ik er “normaal” uit zag.
Nooit gesnapt wel complimenten gekregen voor mijn harde werk
Zag een keer een quote in een film: "always show up high on your first day of work so people don't know what you're really like and think you're always like this"
 

Hennepman

Newbie
Zeker! Ik was bij mijn vorige werkgever een beetje doorgeslagen in 3-MMC. Met gemak knalde ik voor werktijd een kwart gram in mijn capsule, waar ik dus een dagje mee vooruit kon. Geen collega die dat doorhad, maar ik kreeg vooral in de privésfeer problemen. Daarom gebruik ik geen enkel stimulerend middel, op koffie na dan, meer wanneer er gewerkt moet worden!
 
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Bovenaan