Handboek DXM Informatie en handleiding

Discussie in 'Farmaceutische drugs' gestart door Tijdloos, 11 mrt 2011.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Tijdloos

  Tijdloos DF Staff Medewerker Moderator

  DXM (dextromethorfan) is een bestanddeel in hoestdrank. Gebruik van DXM komt in Nederland weinig voor maar wel in de Verenigde Staten. Men neemt dan een dosis hoestdrank die hoger ligt dan de aanbevolen dagdosering. Daarbij moeten gebruikers zeker weten dat er in de hoestdrank geen andere gevaarlijke stoffen zitten.
  Sommige van deze stoffen kunnen bij een overdosis fataal zijn. Een tijdlang zijn is DXM onder de naam Robotrippers ook verkocht in smartshops.


  Wat doet het

  Een lage dosering werkt stimulerend en euforisch. Je voelt je iets losser van de realiteit staan. Je motoriek verandert en je maakt grote, houterige bewegingen (de zogenaamde 'robot' walk). Het remt ook hoestprikkels



  Bij een hogere dosis krijg je een gevoel alsof je dronken en stoned tegelijk bent. Je lichaam voelt zwaar aan. Je raakt verder gescheiden van de buitenwereld en de zintuiglijke waarneming raakt erg verstoord. Het is alsof de continuïteit van de waarneming wordt doorbroken en alsof je alles in opeenvolgende stukjes ziet.

  Hallucinaties worden sterker en muziek klinkt anders en dieper. Het korte termijn geheugen werkt minder goed en spreken gaat moeilijker. Bij hoge doseringen komen de effecten nog het dichtst in de buurt van psychedelische middelen als ketamine en PCP.

  Net zoals bij deze middelen kun je een gevoel krijgen dat lichaam en geest gescheiden raken. Daarom worden dit soort drugs net zoals ketamine, dissociatieve psychedelica genoemd.


  Gebruikers onderscheiden 4 niveaus of 'plateaus'.

  De eerste twee plateaus zijn -vergeleken met 3 en 4- redelijk mild: euforisch, speedy en mild hallucinogeen. Deze ervaring slaat echter om als je door een te hoge dosis op het derde plateau terechtkomt. De ervaring verandert dan van euforisch naar hallucinerend tot uiteindelijk: volledig dissociatief (scheiding van lichaam en geest).
  Het derde plateau kan angstig zijn.
  Het vierde plateau is mogelijk nog angstiger en ook gevaarlijk. Gebruikers verliezen al het contact met hun lichaam. Ze bewegen niet meer. De hallucinaties zijn sterk. Dingen worden groot en klein gezien en soms zien ze andere wezens. Onverwachte effecten treden op zoals bijna dood ervaringen of het opkomen van vergeten herinneringen.



  Het risico op coma en dood is dan bestaand. Er zijn twee gevallen bekend van fatale DXM overdoseringen.


  Bijwerkingen

  Bijwerkingen die kunnen optreden zijn: misselijkheid, jeuk, zweten, vergrote pupillen (mydriasis), horizontale nystagmus (snelle horizontale oogbewegingen) versnelde hartslag (tachycardie), verhoogde lichaamstemperatuur en verwardheid. De effecten houden 4 tot 6 uur aan.


  Verslavingskans
  DXM kan op de lange termijn geestelijke en (zelden) lichamelijke afhankelijkheid veroorzaken.


  Overige risico's
  Duidelijk is dat je bij hoge doseringen ernstig verward kunt raken, een badtrip kunt krijgen en je in paniek raken.



  DXM mag niet gebruikt worden in combinatie met MAO-remmers, antidepressiva en vermageringsmiddelen. Dit geldt niet alleen voor het moment van gebruik maar ook gedurende de periode ervoor en erna mogen geen MAO-remmers, antidepressiva en vermageringsmiddelen gebruikt worden. Doe je dat wel dan bestaat de kans op het serotoninesyndroom met koorts, hoge bloeddruk en hartritmestoornissen met mogelijk de dood tot mogelijk gevolg.

  In combinatie met alcohol of slaap en kalmeringsmiddelen kan het verdovend effect van deze middelen versterkt worden.


  Risico's verminderen
  Gebruik van DXM vergt veel kennis. Echter, ook al heb je veel kennis en weet je precies welke hoestdrank je moet gebruiken (sommige DXM-bevattende hoestdranken zijn in hogere dan de voorgeschreven dosis dodelijk), hoeveel je kunt gebruiken en met welke middelen en stoffen je DXM allemaal NIET mag combineren ( o.a. DXM + MAO-remmers = zeer gevaarlijk), dan nog vallen de effecten nooit te voorspellen.

  Voor meer informatie over DXM klik hier

  Handleiding
  Originele post van Drientje, maar was helaas weg.

  ALLE credits naar Drientje!


  Dit leek me wel handige informatie, mochten er aanvullingen zijn, ik doe mijn best.


  Hoi en welkom in de wondere wereld van DXM oftewel Dextromethorfan.

  DXM is een stof die gebruikt wordt in hoestdrankjes en siropen en als je er genoeg van inneemt kun je gaan trippen. Het is legaal te verkrijgen en daarom geliefd bij mensen die een legaal tripmiddel zoeken.

  Natuurlijk kleven er ook aan deze stof gevaren. Hieronder zal ik proberen uit te leggen wat die gevaren zijn en hoe je ze zo klein mogelijk kunt houden.


  Allereerst verzeker je jezelf ervan dat je dit echt wilt. Mocht je het idee opgevat hebben, stel het dan zolang mogelijk uit. Impulsieve trips(zeker de eerste keer)kunnen leuk uitpakken maar ook eindigen in het ziekenhuis. Als je het uitstelt en je wilt het na een tijdje nog steeds, dan weet je tenminste wel dat je het echt wilt.

  DXM is verkrijgbaar in twee varianten. Hoestsiroop en capsules.

  [​IMG]

  Persoonlijk zal ik je aanraden om capsules te kopen maar mocht je de drank prefereren zorg voor de juiste dosering! Drank is heel moeilijk te doseren en ook zal de fysieke aanwezigheid van de drank sterker zijn als met capsules

  [​IMG]
  Wees er zeker van dat je capsules of siroop koopt met alleen het actieve bestanddeel Dextromethorfan!



  In de capsules zitten hele kleine bolletjes. Die bolletjes zorgen voor een gereguleerde afgifte van de werkzame stof, nu wil je geen gereguleerde afgifte, dat zou betekenen dat je gedurende 8 uur steeds een kleine dosis binnenkrijgt en je dus niet alles in 1 keer in je lichaam krijgt.

  Die bolletjes haal je dus uit de capsule en crush je fijn. Het poeder wat je krijgt kun je terug doen in de capsule of zo opeten hoewel de smaak erg vies is en dit misselijkheid in de hand werkt.

  DXM kan niet gecombineerd worden met MAOI remmers, kalmeringsmiddelen (zoals Prozac), MDMA of litium Al deze combinaties kunnen dodelijk zijn!

  Als je voor het eerst dit middel gebruikt is het heel erg aan te raden om te testen of je er überhaupt wel tegen kunt. Het zou zomaar kunnen dat je een afwijkend lever enzym hebt (deficiëntie CYP2D6), waardoor je de stof niet af kan breken. Dit kan resulteren in een ongewenste overdosis met een eventuele dood tot gevolg.
  Je test jezelf of je dit enzym hebt door de allereerste keer dat je tript niet meer dan 150mg te nemen. Dit staat gelijk aan 5 capsules.

  Heb je het tijdens deze eerste trip naar je zin, voelt het niet te krachtig aan en ben je na een nachtje slapen weer helemaal de oude dan is er waarschijnlijk niets aan de hand. Heb je een hele onaangename trip gehad, dan kun je er bijna zeker van zijn dat je het CYP2D6 enzym mist en is trippen op DXM niet voor jou weggelegd.

  Was je eerste trip relaxed en heb je je fijn gevoeld dan kun je voorzichtig de dosis opvoeren, met 50 mg per keer, en minimaal een week tussen je trips laten.

  DXM is geen gewoon tripmiddel. Dit middel werkt in fasen. Elke fase wordt aangeduid als een plateau.

  Plateau 1: Dit plateau is voelbaar bij 1,5mg-2,5mg per kilo lichaamsgewicht.
  Veel gebruikers ervaren het alsof ze aangeschoten zijn van de alcohol. Er komen geen hallucinaties voor, op zijn hoogst zul je merken dat kleuren en geluiden anders lijken dan dat ze werkelijk zijn. Dit is een plateau wat door veel gebruikers wordt overgeslagen maar voor een beginner is dit een mooie plaats om kennis te maken met de fysieke aanwezigheid van het middel. Je bent op dit niveau gewoon in staat om te lopen en een gesprek te voeren.

  Plateau 2: Dit plateau is voelbaar bij 2,5mg-7,5mg per kilo lichaamsgewicht.
  Op dit plateau bevinden zich de meeste recreatieve gebruikers. Hier kun je visuele hallucinaties verwachten maar niet zoals die van LSD of van paddo's. De grootste kans op hallucinaties is wanneer je je in een donkere ruimte zet en je ogen dicht doet. De beschrijving van deze hallucinaties zijn erg moeilijk omdat die zeer variëren van persoon tot persoon. Vaak zie je kleuren en bewegingen en vaak komt het voor dat het niet op iets lijkt wat je kent uit de werkelijkheid.
  Dit stadium gaat soms gepaard met misselijkheid en braken. DXM ligt nu eenmaal zwaar op de maag en je zult niet weten wat DXM met jou maag doet totdat je het geprobeerd hebt.
  Dit niveau is het ook wel verstandig een tripsitter te vragen gezien je coördinatie niet echt optimaal meer is, alsof je dronken bent, en je jezelf zou kunnen bezeren.

  Plateau 3: Dit plateau is voelbaar bij 7,5mg-15mg per kilo lichaamsgewicht.
  Dit level zullen de psychedelische effecten compleet aanwezig zijn en zou je gedistantieerd kunnen worden van je lichaam. Je 'ik besef' zal langzaam afnemen naarmate je dichterbij het vierde plateau komt. Je zicht zal ernstig vertroebeld worden en logica en realiteit zul je anders gaan ervaren, ook kun je je erg gedesorienteerd voelen. De ervaringen op dit niveau variëren zo sterk dat het moeilijk te zeggen is hoe dit gaat verlopen. Dit niveau is enorm overweldigend en het gebeurt niet zelden dat je bad gaat. Zorg in dit stadium voor een tripsitter.

  Plateau 4: Dit plateau is voelbaar bij 15mg-30mg per kilo lichaamsgewicht.
  Dit niveau is eigenlijk alleen bestemd voor de hele ervaren tripper. In dit stadium ben je het contact met de realiteit volledig kwijt en ben je in je eigen universum. Je kunt contacten hebben met goden, andere bizarre werelden en entiteiten.
  De dosering is op dit niveau verre van veilig en alleen aan te raden voor trippers die positieve 3e plateau ervaringen hebben. Met deze hoeveelheden is kans op hersenbeschadiging reeël. Gebruik bij deze hoeveelheden ook altijd een tripsitter die je kan behoeden van nare dingen. De tripper heeft op dit plateau geen contact met de realiteit en zou bijv. kunnen stikken in zijn eigen braaksel of oververhit raken en dus is een sitter onontbeerlijk.

  Plateau Sigma (5e plateau). Dit plateau is voelbaar bij dosissen van 30mg-40mg per kilo lichaamsgewicht.
  Dit plateau is het gevaarlijkst vanwege de enorm hoge dosis. Ik raad iedereen met geringe kennis van DXM deze hoeveelheden nooit te nemen! Vanaf 40mg per kilo lichaamsgewicht wordt de dosis dodelijk.
  Het beste kun je dit plateau bereiken door de hoeveelheden uit te spreiden. Bijv. eerst 600mg, wachten tot je de eerste tekenen voelt, dan nog een keer 350mg en op slot nog een keer 650mg.
  Ik ben tijdens research tegengekomen dat je het effect drastisch kunt versterken door te combineren met alcohol. Je zou bijv. een paar keer een kleine hoeveelheid sterke drank kunnen nemen tot je het vierde plateau bereikt hebt.
  Er zijn niet zo heel veel positieve verhalen te vinden over het 5e plateau. Vaak wordt bewusteloosheid en geheugenverlies vermeld. In een verhaal las ik over een man die 3060mg(!)in genomen had. Dit is een belachelijk hoge dosis en hij heeft meer dan 25 uur lang bewusteloos op de grond gelegen onderwijl de stem van een hoger wezen horend die hem vertelde dat hij hem dit nooit meer aan moest doen.
  Op dit plateau kun je, net als op het vierde plateau, contact hebben met goden, aliens en andere werelden. Anders dan in het vierde plateau gebeurt dit vaak met geopende ogen als of ze wezens geïntegreerd zijn in je dagelijks bestaan.
  Je zicht wordt schokkerig en net alsof alles wordt belicht door een stroboscoop. Ook kan het zijn dat, als je snel je ogen beweegt, de wereld voor een seconde of 4 niet mee beweegt, als of het vertraagt is. Gevoelens van angst zijn niet ongewoon hoewel die emoties vaak niet gevoeld worden, meer een soort innerlijke stem die je verteld wat er met je aan de hand is. Dit is moeilijk uit te leggen, zoals je misschien wel begrijpt.
  Dit plateau is enorm inspannend en je moet zowel fysiek als mentaal heel erg sterk in je schoenen staan wil je niet wakker worden in een psychiatrisch ziekenhuis. Nodeloos om te vermelden dat je ook hier een tripsitter nodig hebt om voor je te zorgen als je out/bad gaat.

  Tot slot:
  Het is ten zeerste afgeraden om, tijdens het gebruik van DXM bij deze hoeveelheden, auto te rijden of enig andere machine te bedienen. De reactie snelheid verminderd ernstig en dit kan tot ongelukken leiden.

  Verder verwijs ik je graag naar:

  http://www.erowid.org/chemicals/dxm/faq/

  een complete gids met alle informatie die je nog wil weten.


  Bron/archief/bibliotheek
  http://drugsforum.nl/viewtopic.php?f=25&t=18998
   
 2. Noorder

  Noorder Experimenterende gebruiker

  Re: DXM Informatie

  Tegenwoordig in NL niet meer bij de drogist te verkrijgen. Wel in de apotheek, volgens mij daar nog zonder recept.
   
 3. tonibono

  tonibono Newbie

  Re: DXM Informatie

  Over euforie gesproken,weet er iemand iets over"4-Methylaminorex" en Chinese fabrikant "Shanghai HongDa Chemical Industry Co LTd"?Heeft er iemand al iets besteld?
   
 4. Paperplane.

  Paperplane. Wijs gebruiker

  Re: DXM Informatie

  Klopt, was van de weeek in de apotheek doseerspuitjes halen, en zag Daro staan. Bij de fluimicil enzo.
   
 5. ^_^

  ^_^ Bewuste gebruiker

  Re: Een DXM handleiding

  Die DXM zooi is toch alleen nog op recept verkrijgbaar omdat jongeren het als een leuke legaal verkrijgbare drug zagen?
   
 6. Frogfish

  Frogfish Newbie

  Re: Een DXM handleiding

  Het is voor zover ik weet nog steeds verkrijgbaar. Ik heb het een paar maanden geleden een paar keer geprobeerd. Inderdaad zooi, heel riskant met dosering. Je moet, zoals al staat beschreven, die capsules open maken, de bolletjes fijnmalen en dan innemen. Héél smerig, maar dan ook echt het meest ranzige wat ik ooit op heb (qua smaak dus).
   
 7. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie

  Re: Een DXM handleiding

  Gewoon bolletjes crushen, netjes afwegen en in een lege capsule doen, dan proef je er niets van.

  Je kunt het via internet eenvoudig bestellen!
   
 8. Experimenteur

  Experimenteur Newbie

  Re: Een DXM handleiding

  Ik ben al bij een paar apothekers in de buurt gaan horen of ze dit verkochten en ze zeiden allemaal van niet. Waar kan ik dit dan wel kopen? (Ik woon in België)
   
 9. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie

  Re: Een DXM handleiding

  ...
   
 10. pinnes

  pinnes Belezen gebruiker

  Re: DXM Informatie

  totally unreliable
   
 11. pinnes

  pinnes Belezen gebruiker

  Re: Een DXM handleiding

  je moet bij de apotheek eerst een formulier invullen omdat het niet samengaat met sommige medicijnen.
   
 12. Tijdloos

  Tijdloos DF Staff Medewerker Moderator

  Re: Een DXM handleiding

  Hier kan je indien je meerdere apotheken ingeschreven staat het bij je andere apotheek. Ben zelf bij 3 verschillende apotheken blijkt ingeschreven van vroeger (waarvan ik de oudere een 'clean;' geschiedenis heb) nog tot 5+jaar terug op dit moment synchroniseren doen ze nog niet echt snel :openmouth: (blijkbaar ga je niet automatisch uit het systeem/apotheek als je het daar niet meld dat je een andere apotheek(en) hebt door verhuizing etc. in de afgelopen jaren.,.) Wel erg handig als je een (ouderwets) papieren recept meekrijgt nog.. :hearteyes:
   
 13. transformated

  transformated Donateur Donateur

  DXM doe ik niet meer het is echt dikke zooi en letterlijk achter 1-2 uren dat je de siroop gedronken heb ligt heel je maag overhoop. Je moet schijten, scheten, honger en nog andere dingen en het eet je ingewanden op denk ik.
   
 14. Psychedelibee

  Psychedelibee DF Staff Medewerker Moderator

  Ik weet niet hoe dat in Belgie zit, maar hier in Nederland kun je DXM ook gewoon als capsules kopen. Hoef je niet van die smerige siroop te drinken. Met capsules heb ik nooit last van interne ongemakken gehad in ieder geval.
   
 15. transformated

  transformated Donateur Donateur

  Ik heb eigenlijk geen idee of je hier in belgie in capsules kan krijgen. Ik denk wel met capsules dat je geen last heb van je maag. Maar ik ga het waarschijnlijk toch nooit meer nemen.
   
 16. vinnetje90

  vinnetje90 Newbie

  Ik weet nog dat DXM, ik haalde de capsules (rode doosjes naam kwijt :stoned: )
  Toen nog thuiswonend en mijn referentiekader met drugs was niet echt heel groot als ik het vergelijk met nu.

  Dus ik uit mama's kastje een diep bord en 2 lepels pakken. crusshen!! ik had toen nog geen idee over de verschillende niveau's die te bereiken zijn. maar achteraf denk ik dat ik tegen plateu 2 aanhing. vond het niet heel erg bijzonder en heb het dan ook daar maar bij gelaten
   
 17. Yolo2000

  Yolo2000 Belezen gebruiker

  Niet dat ik het wil doen ofzo maar is dmx het zelfde als de codeine/Promethazine hoestdrank drug wat je mixt met de sprite en dat je dan soort van gaat trippen is dat het zelfde met dmx mix je dat ook met sprite of een andere frisdrank?
   
 18. Tijdloos

  Tijdloos DF Staff Medewerker Moderator

  Nee dit is een hele andere stof, die zoals je leest in hoestdrank zit.
  En het is DXM :)
   
 19. Yolo2000

  Yolo2000 Belezen gebruiker

  Maar hoe gebruik je het zelfde als lean mix je het met sprite? Of anders
   
 20. Fool

  Fool Badass junkie

  Als je coca cola regular drinkt, dan drink je suiker. Wanner je coca cola zero drinkt, dan drink je aspartaam. Van de ene krijg je diabetes, van de ander begint er een aluminium hoedje op je hoofd te groeien.

  bij hoestdrank zit er codeïne of dextromethorfan. De ene werkt voor een kriebelhoest, de ander voor een productieve hoest.
  De ene combineert met Sprite en promethazinepillem tot een soort van rapperssymbiol, van de andere ga je kei- maar dan ook keihard trippen in je eigen, ingebeelde wereld .
   
  Fenrir en hansje1963 vinden dit leuk.
 21. hansje1963

  hansje1963 Experimenterende gebruiker


  Leuk deze reactie, met name het " aluminium hoedje" .
   
  Fool vindt dit leuk.
 22. Alza54

  Alza54 Newbie

  Wat een rotzooi dat dxm.
  Ik heb een keer overgedoseerdennheb toen een bad trip gehad ik werd er erg angstig van.
  Dat neem ik dus nooit meer, destijds kon je die pillen gewoon in de Kruidvat halen
   
 23. Alza54

  Alza54 Newbie

  Ze. Noemen die mix codeïne prometazine “lean” in die scène die rappers
   
 24. Psychedelibee

  Psychedelibee DF Staff Medewerker Moderator

  Ik weet niet of je per ongeluk of expres overdoseerde? En of je überhaupt de moeite had genomen om te onderzoeken wat een hoge dosering DXM met je doet? Maar het komt nogal over nu dat je de drugs de schuld geeft voor je angst gevoelens ipv je eigen domme actie.

  Ik heb DXM een paar keer bewust recreatief in hoge doseringen gebruikt en vond het helemaal geen rotzooi. Ik had ook fatsoenlijk onderzoek gedaan naar de effecten en wist ongeveer wat ik kon verwachten. Mijn favoriet is het niet, maar het rotzooi noemen omdat je er angstig van werd is wel erg makkelijk zeg...
   
  transformated vindt dit leuk.
 25. transformated

  transformated Donateur Donateur

  Ik denk van DXM dat je zelf niet angstig word. De paar keren dat ik de siroop dronk was ik high en druk in me hoofd of als ik meerdere flessen dronk dan begonnen ik te trippen. Maar angstig vond ik het niet en je bent 12 uren high.
  Ik denk dat ik nu ervan drink dat ik direct begin spugen. Dat was ook altijd een probleem de enigste manier was in 1 of 2 keer opdrinken anders overgeven.

  Maar ik sluit me wel aan bij psychedelibee.
   
 26. Psychedelibee

  Psychedelibee DF Staff Medewerker Moderator

  In Nederland kun je gelukkig gewoon capsules ervan bij de drogist en apotheek halen, want flessen siroop opdrinken zou ik zelf voor passen eerlijk gezegd.
   
Laden...
Vergelijkbare Topics - DXM Informatie handleiding
 1. puma
  Reacties:
  5
  Weergaven:
  2.651
 2. damienskye
  Reacties:
  2
  Weergaven:
  1.842
 3. gandwarf777
  Reacties:
  2
  Weergaven:
  911
 4. Elaine
  Reacties:
  3
  Weergaven:
  966
 5. Elaine
  Reacties:
  2
  Weergaven:
  1.745

Deel Deze Pagina