Eerste keer

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist

Delcasa88

Bewuste gebruiker
Wellicht zijn er al meerdere topics over geweest, maar met zoeken niet echt een duidelijk antwoord gevonden.

Voor alles is een eerste keer, zo ook voor drugs gebruik. Ik ben redelijk nieuw in 'het wereldje' en geniet van de informatie die hier (vooral van sommige mooie reports!) allemaal staat!

Uit die verschillende verhalen haal ik wel informatie voor wat handig is als je en drug wilt proberen, maar een eenduidig topic waarin de belangrijkste 'basis-vaardigheden' staan bestond niet dus maak ik deze.

Voor mij gaat het dan om paddo's.
Dingen die ik me afvraag zijn onder andere waar het belangrijkste vershcil tussen soorten paddestoelen zit? Meer of minder fisueel lees ik dan. Betekend dit dat je bij een sterk fisueele paddo wel heel veel mooie hallucinaties krijgt, maar niet het gevoel hebt 'in een andere wereld' te zijn?
Sowieso een tripsitter wil ik hebben. Iemand die niet mee doet.
Verder zal paddos voor mij met hele goede vrienden zijn, maar wel voor allemaal de eerste keer, dus niet iemand (ken ik eerlijk gezegd ook niet) met ervaring. Wat is aan te raden? Ik hou ervan om thuis te spacen. Bekend, veilig, makkelijk en alle comfort om je heen. Maar dat was altijd met wiet, waarbij de echte high na een uur wel weer over was en ik tog alleen maar moe wordt.
Paddos duren echter veel en veel langer. Kan het dan niet zijn dat je je op een gegeven moment gaat vervelen? Dat je het huis wel gezien hebt en naar buiten wil, maar is naar buiten gaan in een trip gevaarlijk, juist heel vet en ongevaarlijk, aan te raden, af te raden??

Kortom, hoe kan het beste zorgen dat het allemaal leuk is een goeie trip wordt?
 

azgaza

Badass junkie
Dit kan ook in het subforum voor paddo's en andere natuurlijke middelen; maargoed dat zal misschien nog wel verplaatst worden dus ik antwoord vast.

Ik begin maar met het verschil of visueel en minder visueel; visuele soorten zijn overwegend ook sterker qua geestenlijke werking, het gaat geheel op, ze zijn visueler omdat er gewoon meer psilocybine in zit.
Op paddo's zit je in weze altijd in een andere wereld, niet letterlijk, maar de realiteit is vervaagd. Dit geld voor elke trip, zowel weinig visueel en licht als zeer visueel en ontzettend sterk. Mindfuck en visueel effect staan dus niet los van elkaar.
Een hele visuele en tevens sterke soort (en mijn persoonlijk favoriet) zijn hawaiiaanse, daar lijkt het visuele toch wel sterk te overheersen, maar wat er in de gedachten afspeelt is haast niet in woorden te vatten.
Heel anders zijn weer mexicaanse, glanzen en bewegen doet de wereld wel; en je gedachtes wijken af van hun normale patroon, maar het gevoel van intensiteit ontbreekt.
Mijn excuses als deze uitleg enigsinds warrig is; ik probeer het duidelijk te maken. Iniedergeval gaat visueel en gedachte vrijwel gelijk op, dus een visuelere soort is gewoon sterker.

Als er niemand met ervaring is, is het beter allemaal een halve portie te nemen, een tripsitter is meestal niet noodzakelijk en overwegend vooral vervelend omdat een nuchter persoon je gedachtegang niet begrijpt, in een trip voel je je alleen verbonden met medetrippers, het is gewoon zó anders dat dat niet werkt. Als je allemaal een lage dosis hebt is de kans dat er iets fout gaat erg klein. Het wordt voor de veiligheid vaak aangeraden en als het je een goed idee lijkt moet je het zeker doen, maar in praktijk valt het wel eens tegen (het kan ook níet vervelend zijn, ligt geheel aan de trip).

Je eerste trip kan je zoals je zelf al aangeeft inderdaad het beste thuis doen, waar je alles bij handen hebt en je ook veilig voelt. Zorg dat je niks hoeft te doen en gewoon kan ontspannen. Meestal verveel je je niet in een trip, daarvoor is het echt veel te intens (als je genoeg neemt). De kans is groot dat je de hele avond op één plek door kan brengen zonder je een secconde te vervelen.
Iets wat wél kan gebeuren zijn impuls-ideeën, het idee als 'ik wíl naar buiten, want ik wil zien wat daar is, het moet gewoon, ja dat hoort'. En dan is dat ineens écht je doel geworden. In dat geval: gewoon doen, is echt ontzettend bevredigend. Als je je goed voelt en geen bad trip hebt, dan kan je gewoon naar buiten gaan (vermijd druk verkeer en grote groepen emnsen wel, zorg ook buiten voor een rustige plek). Buiten trippen is namelijk minstens zo leuk als binnen. Ga wel met meer dan één naar buiten natuurlijk.

Mijn excuses voor het lange verhaal, ik vat het nog even heel kort samen:
- visueler betekend ook over het geheel sterker, ook de mindfuck dus.
- een tripsitter zit in een andere wereld, maar is bij hoge dosis wel handig gezien niemand daar ervaring heeft.
- als je alleen met trippers bent, doe dan niet al te veel, tenzij iemand veel ervaring heeft want dat is inweze ook een tripsitter.
- thuis is inderdaad veilig en leuk.
- naar buiten gaan is ook leuk, en als je een beetje op jezelf past ook veilig.


*edit: Jezus wat is dit lang zeg.
 

Goanaut

Bewuste gebruiker
Als ik ergens thuis of bij iemand thuis aan het trippen ben, heb ik 9van de 10 keer het gevoel dat de kamer waarin ik zit, 'mijn' wereldje is, daarbuiten is gewoon niks. :P Ik wil meestal dan ook niet eens naar buiten.
 

karen27

Newbie
Het verschil tussen de soorten kan je het beste in de smartshop vragen.

Paddo`s zijn wel heftig, duurt ook best lang, maar wel ontzettend gaaf.

Als je twijfelt of niet lekker in je vel zit gewoon niet doen.

Have fun !
 

Delcasa88

Bewuste gebruiker
azgaza zei:

Bedankt man :)

Ik heb inderdaad ook gelezen dat een tripsitter vaak als irritant wordt ervaren. Feit is dat het waarschijnlijk bij een hele goeie vriend van me zal zijn (zit daar laatste tijd vaker en thuis:P) en hij is niet zo van de drugs....Denk dat hij dus automatisch de oppas wordt. Wat betreft goed in mn vel zitten komt dat wel goed!

Verder vraag ik me af hoeveel ervan waar is dat suiker helpt tegen badgaan (trip voortijds stoppen door suiker te vreten).

5 tot 10 gram vor een lichte trip voor beginners staat er op azarius. Mooie hoeveelheid om aan te houden?

Bedankt voor het uitleggen tussen de verschillen tussen de mexicaanse en hawaaiaanse!
Ik heb nooit echt getript, maar met bijvoorbeeld wiet zit ik altijd in mn eigen wereldje:) Lig lekker op de bank, muziekje op en ik vermaakt me prima, maar ik kan nog wel gewoon contact houden met de wereld. (Als iemand me roept ben ik voor ene minuutje weer ff heel helder en als ik ga ontspannen komt dat relaxde gevoel weer.

Net lachgas genomen (wat heerlijk :hearteyes: ) ik lag lekker op mn fatboy, Tiesto aan en een pulserend geluid werd steeds sneller, sneller en sneller totdat het bijna een monotoon geluid werd. Ik keek in een licht en zag als een soort van 'warpole' waarin ik 'meegezogen' werd zo leek het wel, ook steeds sneller samen met het zoemende, galmende geluid steeds luider en steeds sneller.
Eenmaal daar heerlijk stil, ik hoorde niks meer, muziek viel weg, ogen dicht en ff helemaal niks, heel ff in een andere wereld. Tis echt heel raar uit te leggen maar ik vind het echt fantantisch! (Waren 3 tot 4 capsules van 8gram N2O vlot achter elkaar)

Is een paddo trip ook een trip voor jezelf, dat je afsluit van alles om je heen en 1 bent met whatever je dan aan denkt. Zo heb ik die lachgas net wel (kort natuurlijk maar) ervaren, heel vreemd maar heel lekker, heel intens maar helaas wel heel kort.
 

azgaza

Badass junkie
Delcasa88 zei:

Ben een vrouw :)

Als de tripsitter een goede vriend is moet dat inderdaad wel goedkomen, het is beter dan niemand erbij, let er wel op dat het kan gebeuren dat de connectie der communicatie even volledig weg is als jij tript en hij niet.

Suiker helpt niet tegen de trip; het gaat er niet van weg, maar door paddo's kan je bloedsuikerspiegel omlaag gaan waardoor je het koud krijgt en automatisch onprettig voelt, en als je dan suiker eet gaat dat weg waardoor de trip warmer en comfortabeler voelt. Dat is vooral het goede van suiker in een trip.

Ik zou de eerste keer beginnen met 15-20 gram, niet minder dan dat. Minder dan dat is namelijk een erg lichte trip en de kans is groot dat afhankelijk van geslacht en lichaams gewicht je er nauwelijks iets van voelt. 15 gram is een halve standaard portie uit de smartshops, dus als je dat neemt zit je al in de goede richting.

Paddo's zijn wel heel anders dan lachgas, je houd redeijlk contact met de omgeving hoewel je wel helemaal op gaat in je gedachtes, maar het is ook heel chaotisch, dus de omgeving en het in jezelf gekeerd zijn komt eigenlijk een beetje tegelijk.
 

FlipMeister

Bewuste gebruiker
Als je alleen alcohol hebt gehad raad ik het niet aan om paddos te gaan doen ik was al aardig ervaren toen ik het deed maar ook ik had zoiets van WOW...
 

Delcasa88

Bewuste gebruiker
FlipMeister zei:
Als je alleen alcohol hebt gehad raad ik het niet aan om paddos te gaan doen ik was al aardig ervaren toen ik het deed maar ook ik had zoiets van WOW...
"Aardig ervaren"

Dat betekent? Speed, XTC, coke, LSD???? :confused:


Ik waardeer je opmerking, maar wat bedoel je nou eigenlijk? Wil je dat ik eerst allerlei ander dingen probeer?
 

Doerak

Bewuste gebruiker
Ik heb het al zo vaak gezegd, maar ik zou lekker buiten gaan zitten. Het bos is en blijft voor mij toch de geweldigste plek om te trippen. Thuis word ik toch teveel gebonden aan het dagelijkse. In het bos kan ik, met een goede dosering, mijn hele dagelijkse leven vergeten. Dit is natuurlijk voor iedereen anders, maar ik raad het je zeker aan. Je eerste trip is toch wel het meest spaceiaal :P
 

azgaza

Badass junkie
Delcasa88 zei:
FlipMeister zei:
Als je alleen alcohol hebt gehad raad ik het niet aan om paddos te gaan doen ik was al aardig ervaren toen ik het deed maar ook ik had zoiets van WOW...
"Aardig ervaren"

Dat betekent? Speed, XTC, coke, LSD???? :confused:


Ik waardeer je opmerking, maar wat bedoel je nou eigenlijk? Wil je dat ik eerst allerlei ander dingen probeer?

Dat is onzin, toen ik voor het eerst paddo's deed had ik net twee maanden ervaring met blowen, en het ging gewoon goed. Je moet alleen wel beseffen dat je niet weet wat er gaat komen, maar zodra het er is, is het er, en dan weet je het, en dan is het geen bedrijging meer. Gewoon doen zou ik zeggen.
 

FlipMeister

Bewuste gebruiker
Dus omdat jij het wel aankon betekend dat iedereen het meteen de eerste keer aan kan? Ik wil je nergens anders aan helpen maar als je tog eerst het onder in vloed gevoel wil leren kennen raad ik aan om es een keer een jointje te roken...
 

azgaza

Badass junkie
FlipMeister zei:
Dus omdat jij het wel aankon betekend dat iedereen het meteen de eerste keer aan kan? Ik wil je nergens anders aan helpen maar als je tog eerst het onder in vloed gevoel wil leren kennen raad ik aan om es een keer een jointje te roken...

De topic opener heeft aangegeven wel te blowen.. dus dat zit wel goed dan lijkt me.
 

Delcasa88

Bewuste gebruiker
azgaza zei:
FlipMeister zei:
Dus omdat jij het wel aankon betekend dat iedereen het meteen de eerste keer aan kan? Ik wil je nergens anders aan helpen maar als je tog eerst het onder in vloed gevoel wil leren kennen raad ik aan om es een keer een jointje te roken...

De topic opener heeft aangegeven wel te blowen.. dus dat zit wel goed dan lijkt me.
Ik blow af en toe wel eens ja, maar ik vind roken gewoon ranzig...?Het effect is leuk, maar het roken zelf doe ik niet echt voor mn plezier zegmaar. Daarom cake gebakken paar keer en dat was echt nog vele malen beter. Het komt meer 'rustig', geleidelijk komt het aan en (vanwege dossering) was het veel heftiger.

In paddo-reports lees ik verhalen van mensen die (bijna) buiten zichzelf treden en op 'andere niveau's' komen en die ervaring lijkt me heel mooi om mee te maken, daarnaast lijkt halucineren me ook wle gaaf, maar vooral dat een trip bijna spiritueel ervaren wordt wil ik graag een keer mee maken!
Met wiet heb ik wle dat ik mezelf afsluit en alleen maar doe, zie en hoor wat ikzelf wil, maar niet 'hoger' dan dat.
 

Allolalie

Bewuste gebruiker
Superrrrrrrtip: Organiseer de belangrijkste dingen voor jezelf, zodat in de chaos van de paddotrip je houvast heb aan je eigen voorbereidingen maar vind het ook niet erg om helemaal van je plannen af te stappen en gewoon maar kijken waar de trip je heen brengt. Oja neem ook niet te veel spullen mee als je ergens heen gaat, ik word er altijd para van.
 

azgaza

Badass junkie
Dat niet veel spullen meenemen is een goede tip, ikzelf als ik wel veel spullen mee heb denk altijd 'kut ik ben iets vergeten' als dat helemaal niet zo is.
 

Radeon915

Wijs gebruiker
Tripreporter
FlipMeister zei:
Dus omdat jij het wel aankon betekend dat iedereen het meteen de eerste keer aan kan? Ik wil je nergens anders aan helpen maar als je tog eerst het onder in vloed gevoel wil leren kennen raad ik aan om es een keer een jointje te roken...

Een ervaren blower/slikker/snuiver/alle 3 heeft even veel kans een badtrip te krijgen als ie het voor het eerst doet dan iemand die nog nooit wat heeft gebruikt, het zijn 2 heel verschillende dingen :wink:
 
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Bovenaan