• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Eigen verklaring CBR

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Kittig

Newbie
Beste forummers,

Ik zit even met het volgende... ik ben onlangs begonnen met rijlessen en heb hiervoor natuurlijk ook mijn eigen verklaring moeten inleveren. Op deze verklaring heb ik o.a. aangegeven in het verleden met middelenmisbruik te maken gehad te hebben. Daarnaast heb ik ADHD. En gebruik ik overigens nog elk weekend nog wel het een en ander op feestjes.(coke of speed- dit weet het cbr natuurlijk niet)

Nu heeft het CBR mij uitgenodigd om op gesprek te komen bij een ADHD-psychiater die vast gaat stellen of ik wel rijgeschikt ben. Dat even terzijde..want bij de bevestiging van de afspraak met de psych stond dat er ook een formulier voor een laboratoriumonderzoek mijn kant op komt. Ze willen dus mijn bloed gaan testen??? Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? En wat kan ik doen om een beetje positief uit deze test te komen, oftewel; hoelang blijven bepaalde middelen aantoonbaar in mijn bloed? Ik slik ook concerta- geeft dit niet dezelfde uitslag als amfetamines bij een bloedtest? Ik weet namelijk ook dat ze als het goed is je leverwaardes kunnen meten, bij bijvoorbeeld mensen die hun rijbewijs in hebben moeten leveren wegens rijden onder invloed- zij moeten een periode 'clean' blijven. Mij werd verteld dat ze zelfs van vorig jaar nog kunnen zien wanneer bij wijze van je verjaardag was- vanwege verhoogde leverwaardes... Help!! Tips?
 

Fool

Badass junkie
Dat wisselt heel erg per drugsoort en gebruikerspatroon, wiet is bijvoorbeeld veel langer aantoonbaar dan DMT. Zie ook deze richtlijnen.
http://alwaystestclean.com/drug-detection-times-chart/

Vooral alcoholmisbruik is erg lang te zien aan de hand van leverwaardes, met de meeste drugs zal dit wel meevallen. Wat betreft je rechten en plichten over die testen, wat let je om dit gewoon aan het CBR te vragen?

Je Concerta-gebruik zou ik gewoon aangeven bij je ADHD-psychiater.
 

SkittlesAndMe

Badass junkie
Emeritus Mod
Ik heb daar indertijd nooit iets over gezegd. Ik vind het belachelijk dat ze willen weten wat ik in m'n vrije tijd doe, ik stap alleen nuchter achter het stuur en verder hebben ze er niets mee te maken :wink:
 

Albedo

Wijs gebruiker
leipebaviaan zei:
Waarom moet je in vredesnaam zoiets bij het CBR aangeven. Dan kan ik sowieso wel ophouden.
Omdat het je rijvaardigheid kan beïnvloeden. Het is je plicht om dat te melden als je je rijbewijs gaat aanvragen. Niet verplicht als je al een rijbewijs hebt, maar hangt het af van of je dat weet of redelijkerwijs moet weten.

http://www.rijveiligmetmedicijnen.nl/wat-zegt-de-wet

Helaas maak je wel een slapende hond wakker met het melden. De kans dat ze erachter komen is vrij klein en je moet zelf alle onderzoeken betalen en om de zoveel jaar opnieuw gekeurd worden. Je krijgt steeds een rijbewijs met een beperkte geldigheid.

Echter meld je het niet en je rijdt iemand hierdoor dood of invalide, dan ben je (als ze je pakken) 'fucked' voor de rest van je leven, want de verzekering zal niks uitbetalen. Laat staan de (gevangenis)straf die je nog wellicht erbij krijgt.
 

Wacky

Badass junkie
Op deze verklaring heb ik o.a. aangegeven in het verleden met middelenmisbruik te maken gehad te hebben.
Dat natuurlijk nooit doen. Wanneer ze lijstjes geven waarop alles met nee ingevuld moet worden, dan vul je gewoon alles met nee in. Maargoed das nu te laat.

@Albedo: Medicijngebruik zou ik wel overwegen aan het te geven nadat ik een en ander opgezocht heb over wat er gaat gebeuren als je dat aangeeft en ik ervan overtuigd ben dat die gevolgen niet te groot zijn. Die verzekering die niet betaald daar zou ik me in een geval als dit niet druk over maken. Je medische informatie is geheim dus wanneer er zich iets voor zou doen waarbij je bloed getest is kun je nog zeggen dat je aan de concerta bent begonnen nadat je je rijbewijs haalde. Maar dat is hypothethish, zoiets doet zich niet voor, je verzekering betaald gewoon hoor.
Ligt er natuurlijk nog wel een beetje aan welke medicijnen. Als je hele dagen aan de morphine zit dan is het bijvoorbeeld misschien inderdaad een goed idee om niet te gaan rijden.
 

Fool

Badass junkie
leipebaviaan zei:
En antidepressiva? Ik slik dat op dagelijkse basis, zal dat een probleem opleveren? Kan daarop getest worden?
Ja dat geld voor de meeste antidepressiva, en ja daar kan op getest worden, check de onderstaande lijst.
http://www.rijveiligmetmedicijnen.nl/me ... medicijnen


Antidepressiva zijn vaak rijgevaarlijke geneesmiddelen waar je niet, of enige tijd niet mee mag rijden. Het verschilt per geneesmiddel, maar vaak geldt dat autorijden weer mogelijk is na het gebruik van het middel gedurende 3 jaar, zonder onderbreking of wijziging in de dosering. Kijk bij Check je medicijn wat het advies is voor het antidepressivum, dat je zelf slikt. Bij het CBR kan je een speciale rijtest doen (kosten €650,-). Kijk voor meer informatie op de website van het CBR.
 

Wacky

Badass junkie
Ik vraag me wel af hoe dat precies in elkaar zit, wie daar melding van moet doen als je zoiets meemaakt nadat je je rijbewijs al hebt.

Een vriend van me heeft ooit een epileptie aanval gehad en kreeg daarvoor medicijnen. En nu mag ie niet meer rijden.

Mijn pa had een herseninfarct waarna hij aan 1 kant geen zicht meer had (de hersenen die dus gewoon de helft van het beeld niet meer verwerken) Die reed gewoon verder.

Lijkt me niet dat een dokter daar melding van doet ? Zou die vriend met epileptie dan ook gewoon naief zelf dat aangegeven hebben ?
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan