• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

 • Hey, waar zijn de Tripreports van de Maand gebleven?

  Ben je de Tripreports van de Maand en andere toptripreports kwijt? Deze hebben we onlangs verzameld in een eigen subforum, getiteld Tripreport Toppers. In dit subforum staan alle toppers in chronologische volgorde verzameld. Lekker makkelijk terugzoeken!

Extreem angstige ‘bad trip’ - Herkenning

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Hallo allemaal,

Met dit report ben ik opzoek naar personen die zichzelf herkennen in mijn verhaal.

ik zoek naar herkenningspunten om deze ervaringen te verwerken. Tips voor Herstel zijn altijd welkom.

Deze ervaring is op zijn zachtsgezecht zeer traumatisch voor mij geweest en ik kan het niet goed loslaten wat ik allemaal ervaren heb.

Ik heb mijn best gedaan het zo duidelijk mogelijk te omschrijven; maar wat ik daadwerkelijk ervaring/gevoeld en meegemaakt heb is zo bizar dat ik hier niet altijd de juiste woorden voor weet te vinden.

Ook is de hoeveelheid informatie zo veel geweest dat niet alle details erin verwerkt zijn.

ik heb mij best gedaanhet verhaal zo duidelijk en helder mogelijk te omschrijven. Ik hoop dat jullie er iets mee kunnen.

‘Psychose of realiteit’

Ongeveer een jaar geleden heb ik in korte tijd twee heel bizarre ervaringen meegemaakt.

De eerste keer was het een combinatie van alchol, cocaïne en wiet. Ik kwam thuis van een feestje en rookte een joined.

Terwijl ik deze in een rap tempo kort gerookt had ging ik terug in bed liggen naast mijn vriendin.

Wat er toen gebeurde was heel bizar. Het was alsof een soort andere macht de controle over mijn lichaam over nam.

Ik werd alle kanten op gesleurd over het bed heen. Het leek alsof ik een soort ‘robot was die in een computer bestuurd werd’.

Ik zal dit proberen uit te leggen maar het is erg lastig. Ik had zelf geen controle over mijn bewegingen maar het leek alsof ze heel erg geprogrammeerd werden uitgevoerd.

Alsof elk onderdeel van mijn lichaam met bepaalde schakelaars aan elkaar zaten en deze elkaar opvolgde volgens een afgesteld ritme ofiets.

Waarbij het uiteindelijk ook leek alsof ik op een bepaalde manier gefuseerd werd met mijn vriendin en ik een wazig kreun geluid maakte.

*note: dit kan betrekking hebben op het schuldgevoel, aangezien ik 4 dagen hiervoor vreemdgegaan ben.

Ik kan het niet beter uitleggen dan dit, maar de ervaring op zichzelf ging gepaard met doodsangst.

Het voelt een beetje alsof je in een soort simulatie leeft waarbij iemand op de uit-knop heeft gedrukt en je als het ware uitgeschakeld wordt.


Mijn hart ging hierbij ongekend tekeer. Wanneer de bewegingen gestopt zijn hoor ik een diepe en rustige stem mij toespreken in mijn hoofd.

Deze verteld mij dat ik nooit meer liefde en geluk zal ervaren. Dat ik altijd alleen maar verloren ben geweest in zelfmedelijden en dit mijn ‘lot’ is als het ware.

Een soortgelijke ervaring heb ik 2 á 3 keer eerder meegemaakt in een periode van anderhalfjaar tijd. Hier waren het echter alleen oncontroleerbare bewegingen waarbij het leek alsof ik uitgeschakeld werd.

Een maand na deze laatste ervaring ben ik naar een weekend festival gegaan waar het wederom finaal mis gegaan is.

Hierbij had ik een cocktail van 5 â 6 verschillende soorten drugs genomen gedurende 24u tijd en niet tot amper geslapen. (Ik begrijp dat dit ook niet helemaal als normaal klinkt, maar dit deed ik in het verleden wel vaker en eigenlijk vaak zonder problemen)

Hier is het echt helemaal misgegaan. Het voelde alsof alles met elkaar verbonden was en er ontstond een ongekende aanwezigheid van electriciteit in mijn hoofd wat voelde alsof er allemaal druk punten waren die continu ingedrukt werden.

Voor even voelde dit goed, ik dacht even dat ik daar voor eeuwig op die camping zou blijven liggen. Waarbij alles een groot stuk verbinding was met elkaar en ik vond dit eigenlijk helemaal niet erg. Ik voelde hierbij totale gelukzaligheid.

Bijkomend feitje is dat ik hierbij telepathisch kon communiceren met mijn vrienden.

Op een gegeven moment raakte ik het een beetje kwijt en ging ik in mijn tent liggen. Hier sloeg de vibe totaal om en werd ik heel erg angstig.

Ik moest die verbinding van het telepathisch communiceren uitzetten, maar dit lukte mij niet.

Er waren zogezegd twee manieren om dit te doen. De eerste manier was door op een bepaalde manier adem te halen, maar dit lukte mij niet.

De tweede manier was door aan gelukzalige momenten uit je leven te denken en een bepaalde hoeveelheid geluk ervaren zodat een ‘onzichtbare’ meter gevuld werd met energie.

Ook dit lukte niet, daarna werden de stemmen ineens een stuk minder vriendelijk. En zou ik gestraft worden, deze straf voelde een beetje alsof dit voor eeuwig zo zou zijn. Ook vertelde deze stemmen mij dat ze allang wisten hoe ik was.

Vervolgens ben ik weer onder de party tent gaan zitten en sloeg de paniek compleet toe. Ik had het idee dat ik allemaal opdrachten kreeg.

Hallucineerde allemaal rook onder de party tent en dacht dat er een bepaald vuurwek lag dat ging knallen. Als dat knalde dacht ik dat dat het einde van alles was en dat ik alleen nog maar met dat gevoel geconfronteerd zou worden.

Ik rende de parturen uit en kwam twee bekenden tegen waarbij ik in 1 iemand de duivel zag.

Een stem vertelde mij dat ik een van deze twee moest vertrouwen maar ik wist niet wat ik moest doen.

Daarna vertelde een stem mij continu dat ik mijn ogen dicht moest houden, maar om mij heen voelde ik alleen maar negatieve en kwaadaardige energie.

Het voelde alsof de duivel mij kwam halen en ik voor eeuwig zou branden in de hel.

Ik bleef liggen met mij ogen dicht en het voelde een beetje alsof ik langzaam onder de grond door zakte.

Alsof er meerdere realiteiten zijn of universums.

Op het gevoel van energie moest ik dan vertrouwen met wie ik meeliep.

Ik kon de duivel volgen of de Engelsen, zo ervaarde ik het als het ware.

Uiteindelijk ben ik in de tent gelegd en opgehaald door de EHBO, ik vertrouwde niemand en had het gevoel dat iedereen in een complot tegen mij was.

Toen ik die middag bij mijn vriendin was afgezet ben ik nog twee keer verschoten omdat ik in haar ook een schim van de duivel zag.

In de maanden hierna heb ik heftige nachtmerries gehad, s’nachts wakker geschrokken terwijl ik weer allemaal oncontroleerbare bewegingen met mijn lichaam maakte en continu geleefd met heftige angsten.

Grotendeels van de dag stonden al mijn haren op mijn lichaam recht overeind en voelde ik allemaal energie door mijn lichaam stromen.

Ook begonnen lampen vaak te knipperen waar ik was en gaven electrische apparaten allemaal storingen.

Ook had ik regelmatig voordat ik in slaap viel weer van deze ‘electrische aanvallen’ waarbij het leek alsof ik weer gefuseerd werd met mijn vriendin. Hierbij verloor ik totaal de controle over mijn lichaam maar ik kon dit nooit afronden.

In de maanden na deze ervaring was ik gewoon nuchter.

Nu een jaar verder kan ik alles wat er gebeurd is nog steeds niet loslaten. Ik leef eigenlijk continu in een waas van angst en kan niet beseffen wat ik allemaal ervaren en meegemaakt heb.

De angsten die ik tijdens deze ‘trips’ en in de maanden erna ervaren heb kan ik niet in woorden uitdrukken.

Ik heb heel sterk het gevoel dat er meer is tussen hemel en aarde en dat dit voor mij heel erg negatief is. (Misschien wel het idee alsof we in een soort simulatie leven, waarbijcwe beoordeeld worden op de manier waarop we ons leven leiden)

Alleen ben ik mezelf er nooit echt bewust van geweest dat ik zo’n slecht persoon was.

Dit is de eerste keer dat ik met deze ervaring naar buitenkom en ik ben eigenlijk benieuwd of er iemand is die zich in deze ervaring kan herkennen?

Aangezien ik totaal niet weet wat ik er mee aan moet. Ik probeer mijn leven gewoon te herpakken en door te gaan, maar alles voelt zo betekenisloos. Ik krijg deze ervaring maar niet uit mijn hoofd en voel me verder voornamelijk leeg, angstig en zit vol met schuldgevoelens.

Ik hoop dat iemand zich herkent in mijn verhaal en eventueel wat tips heeft hoe hier mee om te gaan.

Dank voor het lezen van mijn report.
 

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
Ik denk niet dat er veel mensen zullen wezen die exact hetzelfde hebben mee gemaakt. Aan de andere kant beschrijf je zoveel dat waarschijnlijk iedereen zich bij bepaalde dingen tot bepaalde hoogte er iets bij kan voorstellen.

De indruk die ik krijg is dat je dermate veel drugs hebt gebruikt dat je nu overspoeld wordt met gedachten, dat deze kortsluiting maken en je gedachteproces een grote warboel is nu. Het klinkt alsof je veel rust nodig hebt om bij te komen en iemand die de komende tijd over je waakt totdat de storm een beetje gaat liggen.

Ik denk dat veel vragen die je stelt de meeste mensen wel bezig houdt en er zullen denk ik ook wel mensen wezen die je antwoorden kunnen geven om je wat houvast te kunnen bieden. Ik denk dat je wel gebaat zou kunnen wezen bij kleinere stapjes want je lijkt vrij veel hooi op je vork in een keer te nemen.

Dat gezegd hebbende kruip ik voor nu mijn fijne bedje in.
 

Digitalism

Experimenterende gebruiker
Wow, dat klinkt ontzettend heftig. Uit ervaring weet ik dat slaaptekort (door nachten doorhalen) ervoor kan zorgen dat je geest dingen hoort en ziet die er niet zijn. Ik gebruik nagenoeg nooit wiet, maar ik schat in dat dit het effect nog meer versterkt. Je bent helemaal de weg kwijt en kunt ook nog alleen maar aan het vreemdgaan plus alle bijbehorende negativiteit denken. Mijn ervaring was bij lange na niet zo heftig, maar het verwerken/accepteren heeft me jaren gekost.

Voor de verwerking lijkt het me raadzaam als je deze ervaring deelt met vrienden (bij voorkeur mensen die ervaring hebben met drugs, andere mensen begrijpen je minder goed). Erover praten helpt echt. Verder hoop ik dat je vriendin inmiddels op de hoogte is van het vreemdgaan, want dat lijkt me echt een strop om je nek. Wees eerlijk en doe haar en jezelf een lol. Het voor je houden is slechts uitstel van executie.

Veel sterkte!
 

Kwatzakottel

Experimenterende gebruiker
"Ik heb heel sterk het gevoel dat er meer is tussen hemel en aarde en dat dit voor mij heel erg negatief is. (Misschien wel het idee alsof we in een soort simulatie leven, waarbij we beoordeeld worden op de manier waarop we ons leven leiden"

Met andere woorden je hebt een soort faalangst over je eigen leven, en je meent dat dit negatief zal worden beoordeeld door een of andere
entiteit die je eigenlijk zelf bent. Oplossing? Niet nog meer drugs, maar kijken wat je zo slecht aan jezelf vindt en daar dan iets aan doen.
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Dit is de eerste keer dat ik met deze ervaring naar buitenkom en ik ben eigenlijk benieuwd of er iemand is die zich in deze ervaring kan herkennen?
Ja...

Misschien moet je even dit oude report van mij lezen...

Inmiddels ben ik al jaren hersteld van die ervaring maar dat heeft destijds wel zo'n halfjaar geduurd. Ik denk dat de reden dat ik er helemaal van herstelde was dat ik tijdens en na de trip dat inzicht had in hoe dingen werken. Ik heb het gevoel dat ik nu een stuk meer down to earth ben vergeleken met toen tijdens en na die trip, maar in de kern is er nog steeds dat inzicht dat ervoor zorgt dat ik niet meer bang ben dat er een kwade macht is die mij tegen mijn wil in kan controleren.

Dat inzicht is dat wat ik in essentie ben, niet gecontroleerd kán worden. Om dat wat beter uit te leggen: tijdens die ervaring waren er enerzijds gedachten (soms daadwerkelijk in de vorm van een stem) die gingen over het verleden. Dat ik iets fout heb gedaan, dat ik verkeerd heb geleefd, de verkeerde keuzes heb gemaakt, dat ik me zou moeten schamen over dingen. Allemaal dingen over het verleden dus. Anderzijds waren er gedachten over de toekomst: dat de toekomst er somber uitziet, dat het altijd zal zijn zoals die hel die ik toen voelde, dat ik zal moeten leven met mijn verleden als een soort last die ik dragen moet.

Maar het inzicht was dat ikzelf, dat wat ik ben, volledig los sta van verleden en toekomst. Die negatieve gedachten/stemmen gaan steeds over wat al is geweest en/of wat nog moet komen, niet over wat hier nu is. En laat dat nou zijn wat ik ben: dat wat hier nu is. Het cruciale inzicht voor mij was dus eigenlijk dat die negatieve gedachten mij probeerden in denken aan het verleden en toekomst te krijgen, maar dat ik zelf altijd de keuze heb om gewoon hier en nu te blijven, dat is immers waar ik al ben. Als ik in mijn denken ga leven in het verleden of de toekomst, dan word ik een speelbal van mijn gedachten. Dan word ik een soort entiteit op een tijdslijn die gecontroleerd wordt door een macht die ik niet kan zien. Dan ben ik overgeleverd aan en gevangen in tijd als het ware.

Maar het inzicht is dat ik niet een entiteit in tijd ben. Dat geloof is namelijk de illusie. Ik kan nooit echt in tijd leven, omdat ik niet echt naar het verleden of de toekomst kan gaan. Al dat zijn slechts gedachten die hier en nu plaatsvinden. In de werkelijkheid ben ik altijd alleen maar hier en nu. En dat is wat mij - wanneer ik me er bewust van ben(!) - bevrijdt van onder de controle en tirannie van dat soort gedachten te moeten leven. Door te zien dat ik überhaupt niet eens gered hoef te worden van dat soort gedachten, want ik ben alreeds en altijd niet in tijd, niet in het verleden of toekomst. Ik kan simpelweg stoppen me te richten op dat soort gedachten. De enige kracht die ze hebben is de aandacht die ik ze geef.

Nu ik dit zo uit typ, lijkt dit misschien allemaal heel trippy, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Ik probeer iets te verwoorden wat eigenlijk enorm simpel is. Als we niet zien dat wij de meester over onze gedachten zijn, dan wordt de geest de meester over ons.

"The mind is a good servant but a terrible master."

En die quote is nog een understatement. Geef het meesterschap over aan de geest en het wordt de duivel zelf. Claim dus je meesterschap. Wees je zoveel mogelijk bewust van je gedachten want elke vorm van onbewustheid grijpt de geest aan om controle over jou te krijgen. In werkelijkheid ben je de ware meester, maar als je half zit te slapen zal dat niet jouw beleving zijn. En met name tijdens een trip kan de schijnbare kracht van de geest/gedachten op jou immens lijken. Dit zal dan ervaren worden als demonische machten die jou controleren. Maar naar mijn mening is dat allemaal illusie, zinsbegoocheling. Maar geloof je erin, dan lijkt het absoluut echt voor je.

Misschien heb je hier wat aan... Het is wel iets waar je steeds naar terug moet komen. Je moet dit besef eigen maken. Jezelf herprogrammeren als het ware. Maar heb je last van dit soort dwangmatige negatieve gedachten, weet dan dat je daar uit kunt stappen door je aandacht er vanaf te halen. Dat is misschien niet makkelijk in het begin en vergt oefening, herhaling. Maar het is heel goed mogelijk.
 
Laatst bewerkt:

Natozlato

Wijs gebruiker
Wanneer de bewegingen gestopt zijn hoor ik een diepe en rustige stem mij toespreken in mijn hoofd.
Ook dit lukte niet, daarna werden de stemmen ineens een stuk minder vriendelijk. En zou ik gestraft worden, deze straf voelde een beetje alsof dit voor eeuwig zo zou zijn. Ook vertelde deze stemmen mij dat ze allang wisten hoe ik was.
Ben je psychotisch geweest tijdens die ervaringen? Stemmen in je hoofd, die je opdrachten geven en negatieve dingen influisteren, klinkt voor mij psychotisch. Maar ik ben geen psycholoog natuurlijk.

Het gevoel dat je in een simulatie leeft, is blijvend? Dit klinkt als depersonalisatie of derealisatie, iets wat ik op het forum al vaker voorbij heb zien komen. Als je daar eens op zoekt, vind je herkenbare verhalen misschien?

Verder lees ik dat je al een jaar met deze klachten loopt. Ik adviseer je dringend om hierbij professionele hulp te zoeken. Ga naar de huisarts en vertel het hele verhaal. Waarschijnlijk zal die je doorverwijzen naar een psycholoog.
Als het je belemmert in je dagelijkse dingen, en je er nog zo'n last van hebt, dan moet je daar toch wat mee doen?

Veel sterkte in ieder geval!
 
Dank voor de reacties. Het is inderdaad afgedaan met de ‘stempel’ psychose alleen heb ik hier zelf sterk mijn twijfels bij aangezien ik gedurende de episode zelf mij ook werd verteld dat dit geen psychose was, terwijl ik zelf niet bij zinnen was om hier überhaupt aan te denken.

Ik merk dat ik toch vooral in de angst blijf hangen en in mijn omgeving wordt het vooral afgedaan als dat mensen het niet goed begrijpen en ik mezelf er niet zo druk om moet maken.

Het hulp traject voelt voor mij ook nog niet echt als een passende aansluiting op mijn ervaring en voel me er ook nog niet helemaal begrepen.

Ondanks dat alles denk ik inderdaad ook dat deze ervaring mij bepaalde inzichten heeft proberen te geven.

En hier probeer ik mijn leven dan ook op aan te passen, dit gaat allemaal nog erg gestaag.

Ik hoop dat ik deze ervaring met de tijd een plek ga kunnen geven en mezelf weer een beetje kan focussen op het ‘normale en simpele’ leventje dat wij horen te leven.

Dank voor de reacties, het voelt toch goed om er over gesproken te hebben
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Ben je psychotisch geweest tijdens die ervaringen? Stemmen in je hoofd, die je opdrachten geven en negatieve dingen influisteren, klinkt voor mij psychotisch. Maar ik ben geen psycholoog natuurlijk.
Is het ook volgens mij. Met psychedelica kun je psychotische ervaringen hebben. Maar er wordt tegenwoordig wel steeds vaker anders tegen psychoses aangekeken door specialisten. Sommigen zeggen zelfs dat psychoses eigenlijk vrij normale menselijke fenomenen zijn.

Deze video vind ik zelf bijvoorbeeld wel verhelderend:Geeft er toch weer een heel ander beeld van. Het is denk ik ook heel goed om je te realiseren dat er niet per se iets mis is met je, mocht je tijdens bijvoorbeeld een trip stemmen horen. Natuurlijk moet je het wel serieus nemen als deze dingen aan blijven houden en eventueel hulp inschakelen van een specialist.
 

Spyro

Badass junkie
Is het ook volgens mij. Met psychedelica kun je psychotische ervaringen hebben. Maar er wordt tegenwoordig wel steeds vaker anders tegen psychoses aangekeken door specialisten. Sommigen zeggen zelfs dat psychoses eigenlijk vrij normale menselijke fenomenen zijn.

Deze video vind ik zelf bijvoorbeeld wel verhelderend:Geeft er toch weer een heel ander beeld van. Het is denk ik ook heel goed om je te realiseren dat er niet per se iets mis is met je, mocht je tijdens bijvoorbeeld een trip stemmen horen. Natuurlijk moet je het wel serieus nemen als deze dingen aan blijven houden en eventueel hulp inschakelen van een specialist.
Heel interessant filmpje! Fijne man om naar te luisteren ook.
 

Natozlato

Wijs gebruiker
Hij zegt ook dat de kans op een psychose groter is bij stress als ik het goed hoorde?
Ik geloof ook wel dat teveel drugs een psychose, al dan niet tijdelijk, kan opwekken.
 

geflipt

Bewuste gebruiker
Is het ook volgens mij. Met psychedelica kun je psychotische ervaringen hebben. Maar er wordt tegenwoordig wel steeds vaker anders tegen psychoses aangekeken door specialisten. Sommigen zeggen zelfs dat psychoses eigenlijk vrij normale menselijke fenomenen zijn.

Deze video vind ik zelf bijvoorbeeld wel verhelderend:Geeft er toch weer een heel ander beeld van. Het is denk ik ook heel goed om je te realiseren dat er niet per se iets mis is met je, mocht je tijdens bijvoorbeeld een trip stemmen horen. Natuurlijk moet je het wel serieus nemen als deze dingen aan blijven houden en eventueel hulp inschakelen van een specialist.
Ik wou nog even toevoegen dat ik (in de psychiatrie) altijd gehoord heb dat je 'psychose - gevoelig' moet zijn om - in wat voor situatie dan ook - een psychose te kunnen krijgen. Dat zou kunnen betekenen dat je inderdaad psychose - gevoelig bent en écht best professionele hulp zoekt. Begin bij je huisarts. Succes!
 

Roze Olifant

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Top Tripreporter
Ik wou nog even toevoegen dat ik (in de psychiatrie) altijd gehoord heb dat je 'psychose - gevoelig' moet zijn om - in wat voor situatie dan ook - een psychose te kunnen krijgen. Dat zou kunnen betekenen dat je inderdaad psychose - gevoelig bent en écht best professionele hulp zoekt. Begin bij je huisarts. Succes!
Dit. Het klinkt alsof je mogelijk een gevoeligheid hebt voor psychose. Het kan getriggerd worden door drugsgebruik, o.a. cannabis staat erom bekend dat het dit kan doen bij mensen die gevoelig zijn. Als je hier last van blijft houden, en je voelt je onbegrepen in je hulptraject, is het misschien zaak om op zoek te gaan naar andere hulp. Een psycholoog of andere hulpverlener hoeft zelf geen ervaring met drugs te hebben om ervoor open te staan om het op een niet-veroordelende manier over dit soort zaken te hebben. Soms moet je even op zoek (is ook mijn ervaring) om iemand te vinden met wie je echt een goede ‘open minded’ vertrouwensband kan opbouwen.

Denkbeelden en ervaringen die doen denken aan psychotische symptomen, en los daarvan sowieso alleen al de angst en andere negatieve gevoelens die je hieraan hebt overgehouden, moeten m.i. serieus genomen worden door je hulpverleners. Maar ik weet natuurlijk niet precies waarin jij je precies niet begrepen voelt binnen het traject wat je nu volgt.

Ik hoop zoals hierboven al gezegd ook dat je hierover kunt praten met je vriendin of met een goede vriend(in). Drugs zou ik zeker een hele tijd achterwege laten en misschien zelfs helemaal afzweren als dit de gevolgen kunnen zijn bij jou, helemáál combinaties van drugs. Maar onderschat ook zeker cannabis op zichzelf niet.

Veel sterkte gewenst! Ik hoop dat je je snel wat beter voelt.
 

Erick36

Experimenterende gebruiker
Wat een hel.
Ik ken veel mensen die door drugs getriggerde psychoses ervaren hebben.
Zelf herken ik het horen van stemmen.
Die stemmen zijn bij mij ontstaan uit een steeds groter wordende Angst.
Angst slaat mij recht in mijn gezicht, wanneer ik mijn middelengebruik totaal onderschat heb (OD). Of doordat ik onttrekkingsverschijnselen krijg, door in één keer te stoppen met "wat-dan-ook" (bijv. Speed, benzo's, alcohol).
Iets wat een experimenterende gebruiker moet weten: in één keer stoppen kan gevaarlijk zijn.
Beter om dit onder begeleiding te doen.

Een pauze in middelengebruik van een paar maanden heeft tot nu toe gewerkt om mij niet meer gevangen te voelen door die angst.
Vorig jaar kwamen bij die angst ook stemmen. Heel langzaam kroop dat in mijn dagelijks leven. Ik dacht dat ik die stemmen gewoon moest negeren. Uiteindelijk werden die stemmen zo dwingend, dat ik met moeite kon functioneren. Door een paar weken bij iemand tot rust te komen en uiteindelijk te kunnen stoppen met mijn uit de hand gelopen middelengebruik, verdwenen de stemmen snel.
Maar deze ervaring heeft mij vatbaar gemaakt voor achterdocht / denken dat er over je gepraat wordt.
Dat is voor mij de donkere kant van mijn leven als experimenterende gebruiker (verslaafde?!)

Hopelijk helpt het jou om te geloven dat de stemmen en andere ervaringen jou niet voorgoed in hun greep houden. Wanneer je er middenin zit, kun je vaak moeilijk verdragen dat er tegen je gezegd wordt dat de ervaringen alleen maar getriggerd zijn door de middelen die je gebruikt.
Mijn ervaring is dat die link er wel duidelijk is (ik spreek voor mijzelf en respecteer andere meningen)
"Gewoon" stoppen lijkt logisch. Dat is een keuze die ieder voor zichzelf moet maken.
 
Laatst bewerkt:
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan