• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Fenacetine aangetroffen in Ketamine in Gelderland & Noord-Brabant **

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

oxidized

Newbie
[WAARSCHUWING] FENACETINE AANGETROFFEN IN KETAMINE SAMPLES
Veroorzaakt o.a. blaaskanker, nierontstekingen- en ziekte, bloed- en huidafwijkingen, schade aan DNAHoi DF-ers. Ik kan en mag dit niet meer voor mezelf houden al zegt het testcentrum van wel (was allemaal erg vaag hoe ze over de uitslagen deden).

Fenacetine is namelijk géén onschuldig versnijdingsmiddel dat we in ons lichaam binnen willen krijgen. Het veroorzaakt naast blaaskanker en nierproblemen ook (vooral bij nasaal gebruik) veranderingen in het gelaat (is erg oxiderend/corrosief), nierziektes- en ontstekingen (oa. TIN), bloedafwijkingen (bv. afwijkende leukocyten), veranderingen in de huid en beschadiging aan slijmvliezen (corr.), oogirritatie en een berg aan andere bewezen klachten en ziektes. Bronnen zijn in dit bericht én volop op internet te vinden.

Recent is er door landelijke Testcentra in Gelderland en Noord-Brabant de zéér schadelijke stof 'Fenacetine' in ketamine samples aangetroffen.
Zelf ken ik hele vriendengroepen die langdurig van batches hebben gebruikt waar fenacetine in is aangetroffen en in best korte tijd echt met allerlei klachten rondlopen. Van plasproblemen, oogklachten, acuut kapotte neustussenschotten tot katheters en bij één bekende zelfs nierkanker. Zelf heb ik het zonder te weten ook vaak op, wat ook bij mij een aantal klachten verklaarde waardoor het me na 2,5 jaar verslaving dan toch eindelijk is gelukt met ketamine te stoppen (elk nadeel heeft z'n voordeel en vice versa).

Het kan echt niet vaak genoeg gezegd worden: Laat je drugs altijd testen vóór gebruik!
Een week vliegt voorbij en het kan je zomaar een toekomst vol ziekenhuisbezoeken, onzekerheden, ellende en zelfs (vroegtijdige of acute) dood besparen. Het is nog eens leuk om naar de lab uitslagen van je spul uit te kijken ook;
"Wie Test Weet Best!:grin:"

Fenacetine (geïntroduceerd in 1887) is een zéér schadelijke, kankerverwekkende pijnstiller van welke het bezit, handel en gebruik - ook in de farmaceutische industrie - inmiddels al jarenlang wettelijk afgeraden en verboden is. Dit vanwege zijn carcinogene (kankerverwekkende) eigenschappen en de schade die het veroorzaakt aan de urinewegen, nieren, hersenen, ingewanden en de rest van het lichaam. Zelfs bij kleine dosissen (al vanaf 1g) kunnen er vage klachten en onherstelbare schade ontstaan.

Versnijdingsmiddelen als Fenacetine (soms ook bekend als 'supermix' door onwetenden) kun je eenmaal gemengd met ketamine en/of cocaïne nauwelijks meer met het blote oog herkennen. Het is geheel geurloos, smaakt licht bitter en 'bindt' goed aan andere middelen zoals coke en ketamine. In dit topic leg ik je wel uit hoe je het eventueel zou kunnen herkennen - én hoe je het voor zover mogelijk uit je ketamine kan scheiden, mocht het er in blijken te zitten.


Risico's en gevolgen na inname van Fenacetine bevattende middelen op korte/langere termijn.

Op korte termijn, dus direct of tot 48 uur na inname, krijg je van Fenacetine effecten als een licht gevoel in je hoofd, duizeligheid, soms misselijkheid en/of overgeven, gevoel van onwerkelijkheid, slaperigheid of verwarring. Ook kan je huid verkleuren en/of anders aanvoelen. Ook problemen met urineren komt voor als bijwerking. Vooral als het met ketamine gemengd is kan het dus lastig zijn deze effecten te onderscheiden. Ook van ketamine is algemeen bekend dat je er problemen met je urinewegen van krijgt, je er verward van raakt en dingen er anders uit doet laten zien - waardoor de link tussen ketamine en fenacetine bijwerkingen niet altijd direct wordt gelegd.​

Op de langere termijn komt vaak vergiftiging en/of overlijden voor bij misbruik (>300MG per dag).. Chronische toxiciteit wordt meestal geassocieerd met een hoge incidentie van bloedarmoede, bloedafwijkingen, nierbeschadiging en darm verstoringen, waaronder een maagzweer. Ook komen urologische klachten en klachten of achteruitgang van het zicht regelmatig naar boven in onderzoeken.​


Hieronder een kleine greep uit de vele, vele onderzoeken (meer links onderaan):

Omdat een enkele dosis van 2 g fenacetine bij volwassenen 'slechts' 1-3% van het totale hemoglobine omzet in methemoglobine, is methemoglobinemie geproduceerd met therapeutische doses ... meestal niet van klinische betekenis. Bij acute overdosering of chronisch misbruik kan methemoglobinemie echter bijdragen tot de totale toxiciteit.
[Gilman, AG, LS Goodman, and A. Gilman. (eds.). Goodman and Gilman's The Pharmacological Basis of Therapeutics. 6th ed. New York: Macmillan Publishing Co., Inc. 1980., p. 704] **PEER REVIEWED**
Een multicenter case-control onderzoek bij 554 volwassenen met nieuw gediagnosticeerde chronische nieraandoening (serum creatinine> = 130 mumol / L) en 516 controlepersonen willekeurig geselecteerd en vergeleken voor geslacht, ras, leeftijd en nabijheid werd uitgevoerd om de gebruik van de analgetica fenacetine, acetaminophen en aspirine als een oorzaak van chronische nierziekte. Dagelijkse gebruikers van analgetica hadden significant meer nieraandoeningen dan niet-frequente gebruikers (odds ratio, 2,79). Degenen die dagelijks fenacetine gebruikten, hadden het hoogste risico op nierziekte (odds ratio 5,11). Aanpassing voor andere analgetica, het risico op nierziekte was ook verhoogd bij de dagelijkse gebruikers van acetaminophen (odds ratio 3.21). Er werd geen verhoogd risico gevonden bij de dagelijkse gebruikers van aspirine. De risico's bij dagelijks gebruik van fenacetine en acetaminophen veranderden weinig na aanpassing voor diabetes, hypertensie en de indicatie voor analgetisch gebruik. Geconcludeerd werd dat langdurig en regelmatig gebruik van fenacetine het risico op chronische nieraandoeningen kan verhogen en het langdurig, dagelijks gebruik van acetaminophen, de belangrijkste metaboliet van fenacetine, onafhankelijk geassocieerd is met een verhoogd risico op chronische nierziekte, maar er is geen verhoogd risico bij de dagelijkse gebruikers van aspirine.

[Sandler DP et al; N Engl J Med 320 (May 11): 1238-43 (1989)] **PEER REVIEWED** PubMed Abstract
Pijnstiller in cocaïne kankerverwekkend - 13 nov 2012

De pijnstiller fenacetine, die vaak in harddrugs zoals cocaïne versneden wordt, is kankerverwekkend en moet op de lijst van kankerverwekkende stoffen worden geplaatst.

Dat concludeert de Gezondheidsraad na onderzoek naar het middel. De pijnstiller is al jaren geleden uit de handel genomen omdat hij slecht bleek te zijn voor de nieren, maar hij blijft opduiken.
Bron: Drugsenuitgaan.nl
Het carcinogene effect van analgetisch misbruik waarbij fenacetine is betrokken, werd bestudeerd in 88 gevallen van nierparenchymziekte en niercarcinoom en urineleiders. Eenendertig patiënten hadden kwaadaardige urotheeltumoren van het nierbekken of de urineleider. Tweeënveertig procent van deze transitionele celcarcinomen trad op bij patiënten met nier-papillaire necrose na langdurige en zware analgetische inname.

Een populatie-gebaseerde case-control van kanker van de urineblaas werd uitgevoerd bij vrouwen in de staat New York van 20 tot 49 jaar (173 gematchte paren). Bekende en vermoede risicofactoren voor blaaskanker werden onderzocht voor deze zeldzame, vroeg optredende vrouwelijke gevallen. Meer gevallen dan controles vermeldden zwaar gebruik van farmaceutische producten die fenacetine bevatten (odds ratio van 6,5, betrouwbaarheidsinterval van 1,5 tot 59,2).
Vandaag zijn drie adviezen verschenen waarin de Gezondheidsraad beoordeelt of trichloorazijnzuur, ethylacrylaat en fenacetine kanker kunnen veroorzaken bij mensen die er op hun werk aan worden blootgesteld. Voor trichloorazijnzuur en ethylacrylaat blijken onvoldoende gegevens beschikbaar te zijn om de kankerverwekkende eigenscheppen ervan te kunnen beoordelen. Het fenacetine echter is kankerverwekkend voor de mens.
Bron: https://www.gezondheidsraad.nl/documenten/adviezen/2012/11/13/fenacetine

Waarom wordt Fenacetine met o.a. ketamine en cocaïne versneden?

Ondanks het verbod wordt Fenacetine nog steeds op grote schaal illegaal verhandeld en gemixt met oa. Ketamine en Cocaïne vanwege de sterke uiterlijke gelijkenissen met (de flakes variant van) Cocaïne en/of Ketamine vanwege het glinsterende effect. Ook is Fenacetine (supermix) een van de meest gebruikte versnijdingen bij Basecoke, vanwege de eigenschap dat het niet (snel) oplost in kokend water/ammoniak. In andere woorden; het heeft een erg hoog smeltpunt. Het wordt trouwens ook nog steeds gebruikt in bepaalde mondspoeling. Voorbeelden in de praktijk:
 • Bij cocaïne wordt het vaak gemengd (meestal met meerdere stoffen ivm het binden en drogen maar zal hier nu niet te diep op ingaan) en opnieuw tot een blok geperst. Het laat je spul mooi glinsteren en de Fenacetine op zich heeft geen negatieve invloed op het effect van de coke. Ook voor base-rokers is het 'ideaal' als in dat je het er niet uitkookt met water en ammoniak - dus je snel denkt dat je veel hebt overgehouden na het koken (en het dus goeie moet zijn).
 • Bij ketamine wordt het vaak gemengd en verkocht met een verhouding van ca. 70% ketamine, 20-30% fenacetine en/of mannitol. Dit verschilt per dealer(tje, lees: idioot). Fenacetinepoeder is erg licht en weegt minder als ketamine en mannitol, dus kan er niet te veel worden gebruikt. Een gram lijkt dan snel 1.5 gram. Een ervaren gebruiker zal iets opmerken - maar werkt het meestal alsnog naar binnen in de veronderstelling dat het vollere zakjes zijn of de ket gewoon wat 'puffyer' is. Testcentra zeggen blijkbaar niet zomaar tegen iedereen dat dit erin zit! Wat je wel verwacht van zulke instanties.. de rede daarvan zijn we helaas nog niet achter. Vraag dus altijd duidelijk naar de andere gevonden substanties als je ketamine 80%< is.
 • Ook versnijdingsmiddelen als vetsin (msg), lijmpoeder, polyvinylchloridepoeder (plastic) en dergelijke worden door sommige gebruikt voor het mixen van ketamine. Ook deze stoffen zijn schadelijk voor je gezondheid en welzijn wanneer je ze herhaaldelijk snuift, slikt of injecteert.
Nogmaals, laat je drugs (vooral tegenwoordig) gewoon 'ff testen voordat je het blindelings naar binnen werkt. Vertrouw je dealer nooit op zijn mooie blauwe ogen en z'n woord, ookal "doet hij dat ook bij zijn/haar dealer" etc. etc.

Als de uitslag van je geteste ketamine een aantal xx % lager ligt dan (het maximale) 87%, bv. 80% of minder - vraag altijd duidelijkheid en toelichting over eventuele andere stoffen en de percentages hiervan. Er kan door het lab zelf een kleine schommeling komen maar dit zijn verwaarloosbare percentages. Je hebt alle recht om te weten wat er in je samples zit, al is er meerdere malen verspreid dat Fenacetine tegenwoordig niet veel meer wordt gebruikt als versnijdingsmiddel (lees een aantal rechtspraken en je weet beter).

Ketamine wordt veelal vloeibaar en farmaceutisch geproduceerd en in het gedroogde poeder wat je op straat koopt zou natuurlijk alleen Ketamine mogen zitten. Helaas zijn er veel straatdealers en mensen die zowel bewust als onbewust dingen door hun ketamine roeren om jou (nog erger) naar de klote te helpen.


Hoe herken ik Fenacetine in mijn Ketamine/Cocaine/Basecoke vóór het kopen
?
 • BASE COCAÏNE - Bij basecoke is het erg lastig te zien als je je brok nog niet hebt uitgekookt. Voor beginnende gebruikers zal het in eerste instantie ook bij uitkoken lastig te zien zijn. Fenacetine kun je namelijk niet uitkoken met ammoniak, tenminste niet met de snelheid en temperatuur waarmee je cocaine uitkookt. Ook in kokend water is het moeilijk oplosbaar dus zul je in de praktijk erg veel overhouden na het uitkoken. Als je dit vaker doet/hebt gedaan en wel eens goede of pure coke hebt gehad, zal je dit merken aan de hoeveelheid die je overhoud. Je houd namelijk zelfs meer over als bij coke die niet met fenacetine versneden is. (:screamcat:)
** De enige, veilige manier om het zeker te weten is door het te laten testen!

 • COCAÏNE - Bij snuifcoke kun je het eventueel merken door een brokje coke door midden te breken, vervolgens je handen schoon te maken en met je pink in het midden van de gebroken brok/vinger deppen. Je pink en duim even over elkaar wrijven en kijk of de coke volledig vettig 'verdwijnt' - of dat je alsnog glinsterend poeder op je vinger blijft zien en voelen na een aantal keer wrijven en draaien. Dit zou evt ook paracetamol zijn, maar dat is nog wel te merken, proeven en overzien en zal dan ook gewoon oplossen op je tong. Fenacetine lost niet op in je mond/slijmvliezen/neusholtes en zorgt vaak voor een verstopte neus en vaag dof gevoel in je holtes en keel. En misschien wel het simpelste kenmerk: Het lost niet op tussen je vingers, op je tong, in lauw of warm water, je speeksel of neus. (:sneeze:)
** De enige, veilige manier om het zeker te weten is door het te laten testen!

 • KETAMINE - Bij ketamine zie je het als onervaren gebruiker niet makkelijk. Het effect is ietwat gelijk en beide poeders glinsteren. Wel is vaak de inhoud van het zakje te licht in gewicht tegenover hoe het oogt (lijkt bv. 250-500mg meer dan normaal) en/of glinstert de 'ketamine' extreem veel met erg fijn poeder erdoorheen. Normale ketamine kan de vorm van langwerpige ijspegels (vaak R-ketamine genoemd), kristalsuiker van gelijke grootte (vaak S-esketamine genoemd), makkelijk plettende bolletjes of schilfers hebben en glinstert niet te overdreven. Beide zijn in principe racemisch waarvan staafjes het meest naar R(-)ketamine neigt. Wanneer je een klein beetje Ketamine (50mg) op aluminiumfolie legt en je houd de vlam eronder, zou het in no-time een vloeibaar en oranjerood moeten kleuren. Fenacetine veranderd dit in principe niet, maar wordt wel zwart als je de vlam er wat langer onderhoud; ketamine blijft een rood/oranje en plakkerig laagje. En misschien wel het simpelste kenmerk: Het lost niet op tussen je vingers, op je tong, in lauw of warm water, je speeksel of neus. (:nerd:)
Maar normaals: De enige, veilige manier om het zeker te weten blijft door het te laten testen.

Als dat voor jou echt op geen enkele manier mogelijk is hieronder nog enkele tips, mocht je toch ongewild gebruik hebben gemaakt van je dealers "2 halen, 1 betalen" actie :handok3:


Hoe controleer ik op en (onder)scheid ik Fenacetine van Ketamine?

Alléén voor leerdoeleinden.
Het is veiliger om buitenshuis met handschoenen en oogbescherming te werken.
Ik neem geen enkele verantwoordelijkheid voor wat je met deze info doet.
Als je drugs vervuilt is gebruik het dan niet (meer) maar gooi het weg (of bewaar om te vergelijken als je dit kan) en waarschuw direct je omgeving, medegebruikers en/of de nodige fora of drugsinstanties.
Ook is het bij mogelijk veelvuldig gebruik van middelen als Fenacetine verstandig dit aan je huisarts te melden, zodat hij je eventueel kan doorsturen voor (bloed, urine en/of nier) onderzoek en/of uitsluiten van schade veroorzaakt door Fenacetine (geldt even goed voor Levamisol, Atropine en drugsmisbruik in het algemeen).

Ook hier geldt: Better safe than sorry! :wink:

1. Vingertest:

Zoals eerder vermeld is een makkelijke eerste test om één vinger in het zakje te deppen, een andere vinger nat maken met speeksel en de vingers meteen over elkaar te wrijven. Ketamine en cocaine lossen beiden snel op. Fenacetine en andere schadelijke versnijdingsmiddelen worden/blijven gewoon voel- en zichtbaar (glinsteren) bij wrijven. Dit is geen waterdichte test maar verraad eventuele Fenacetine wel lekker makkelijk!

2. Oplosbaarheidstest/filteren:
Je hebt in principe alleen isopropyl en 2 glazen en een (als mogelijk pyrex) bord nodig. Alcohol 96% kan ook maar daar zit water in dus verlies je weer ketamine. Gedestilleerd water kan evt ook gewoon mocht je bovenstaande niet hebben. In water van lichaamstemperatuur lost de Ketamine normaal makkelijk op (1g K/5ml W) en droog je/of verhit je het vloeibare wat door de koffiefilter in het glas is gedropen tot het droog is op een bord (liefst Pyrex en geventileerde ruimte bij verdampen met hitte). Het niet vloeibare, wat overblijft in de filter in vaste vorm, is in ieder geval géén Ketamine. Van koude aceton wil fenacetine dan weer niks weten en blijft de ketamine juist over (natuurlijk niet als je dit over het in de filter achtergebleven rotzooi gooit na andere methode). :nerd:

3. Oplosbaarheid van ketamine en fenacetine:
We hebben nog enkele bekers en glazen staan met overblijfsels gedroogde Fenacetine erin, die in vaste vorm overbleef na het filteren van de vervuilde ketamine met zowel lauw, warm en kokend water, isopropyl, aceton en ethanol 96% (met koffiefilters). Destijds hebben we een aantal samples ingeleverd waarvan toen 3 van de 5 Fenacetine bevatten en bij de andere 2 verder niet is gezegd wat het restpercentage was. Bij bijna alle tests bleef er dezelfde, glinsterende lijmachtige troep achter. Je kunt dit zelf ook makkelijk proberen - nogmaals, op je eigen risico - door ketamine (1G:5ML) te mengen met water op lichaamstemperatuur. Bij koude isopropyl meng je 1G:10ML en bij ethanol 96% 1G:15ML , maar die 96% weet ik niet meer zeker, moet je even nazoeken op oplosbaarheid en de stoffen (in engels werkt altijd beter mocht je daar geen problemen mee hebben).

4. Wegbrengen naar het Testcentrum of dit laten doen door een vriend/vriendin. Het inleveren is geheel anoniem en kost je nog geen 150mg.

En natuurlijk niet te vergeten je dealer even een bezoekje brengen :lolol: (iets met garantie, karma enz)

Laboratoriumresultaten van verschillende Ketamine batches en dealers (eind 2018 tot mei 2019)
De 4 laatste labresultaten die we hier nog van notities en opnames hebben (niet op specifieke volgorde behalve ketamine percentage, opvallend komt er geen één op de maximale 87%):
1. 84% Ketamine, - rest niet gezegd (wel misselijkheid en oogklachten) - sept 2018
2. 73% Ketamine, 9% Fenacetine, - rest onbekend - mei 2019
4. 70% Ketamine, 8% Lidocaïne, ??% Mannitol (niet opgeschreven) - rest onbekend - dec 2018
3. 68% Ketamine, 10% Fenacetine, 5% Mannitol, - rest ?? - begin 2019

5. Herinner me ook nog een uitslag van 83 OF 84% ketamine die van een totaal andere dealer/woonplaats ergens in maart nog van dit jaar.

6 bonus: Ik heb trouwens ook nog een opname van een uitslag Amfetamine van 51% (memo doorgestuurd gekregen van een dealer zelf die het stuurde met een ":tearsofjoy:" smiley erbij) waar waarschijnlijk ook fenacetine in zit/zat. En toevallig weet ik nog wat van die batch te liggen dus die lever ik volgende week ook nog even in en plaats er over 2 weken een update over als ik eraan toe kom (en het testcentrum me niet afwijst na het lezen van dit topic en de uitslagen heheh) dan weten we hier in ieder geval meteen van welke richting het komt.

Voor de nummers van de uitslagen of meer informatie mag je me gerust pm-en. Ook heb ik de opnames van de telefoongesprekken met de uitslag. Zal ze uit privacy en respect niet hier openbaar zetten (al zou ik nu echt het liefst alle namen en steden/dorpen noemen.. gelukkig voor sommige ben ik er niet zo eentje:wink: maar een gewaarschuwd mens telt voor twee)

Het kan goed zijn dat je er al eens van hebt gehoord bij cocaine. Bij ketamine is er een stuk minder over te doen en vinden. De testcentrums deden erg wazig over de uitslagen en we mochten de informatie niet op internet zetten (echt gebeurd):flipping2:. En ik zit verder niet vaak achter een toetsenbord en m'n vingers zijn moe van het typen, maar hopelijk hebben jullie hier voor zover iets aan want dit knaagt al een hele tijd aan me en er gebeurd gewoon niks vanuit de testcentrums of media. Thank me later.

Ketamine kan een erg leuke ervaring en zelfs 'verfrissend' zijn. Mits het zuiver is. Dus laat je drugs in godsnaam even testen. Je hebt maar één lichaam en bepaalt zelf (tot op zekere hoogte) hoe én hoe lang - of juist kort - die meegaat.

Nog enkele goede bronnen over Fenacetine/Phenacetin
Synoniemen: N-(4-ethoxyphenyl)-acetamide; p-Acetophenetidide; 4'-Ethoxyacetanilide; NSC 76

- https://secure.healthlinks.net.au/content/apo/index_pi_apo.cfm?product=txpketam
- https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Phenacetin
- https://www.caymanchem.com/msdss/20082m.pdf
- https://www.gezondheidsraad.nl/documenten/adviezen/2012/11/13/fenacetine
- https://www.drugsenuitgaan.nl/hulp-en-advies/veel-gestelde-vragen/uitgebreid/?vraag=27
- https://www.drugsforum.nl (zoeken op fenacetine)
- https://www.google.nl
+ Hier vele onderzoeken vertaald naar Nederlands

Dus dames en heren, moraal van het verhaal...
Test je preparaten & Gebruik met mate(n) :rock: - Oxi
 
Laatst bewerkt door een moderator:

silkroad

Belezen gebruiker
kan fenacetin uit cocaine gewassen of gekookt worden?
fenacetin is in the UK in opmars heb ik gelezen. fenacetin / levamisole heel vaak in cocaine deze zomer.
hangt af van wie het versnijd zeker ermee en wie-waar staat in het milieu. de beste zuivere batches worden onderschept en de vervuilde gaan wel door.
in nederland denk ik dat het ook weer in opmars is fenacetin.

beseffen dat ketamine in het algemeen al heeeeel slecht is voor nieren/blaas , dan smijten ze er nog een fenacetin bijop die zeker eens nog fel schaadt.
hou het gewoon op geen actieve stoffen dan en vraagt meer ofzo
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
Ik ken fenacetine van de coke, het is het op een na meest gebruikte 'versnijdingsmiddel' (na levisamol) bij die drug. Deze versnijding gebeurt op hoog niveau, is niet zo maar een middeltje wat je bij de smartshop kan halen. We hebben het over een pijnstiller, de voorloper van paracetamol.

In ketamine heb ik er nog niet van gehoord. Maar ik gebruik tegenwoordig 3meo's in plaats van het traditionele spul
 

BigY

Experimenterende gebruiker
Als ik ketamine meng met steriel water en deze vervolgens door een Whatmann syringe .2um filter haal, zuiver ik de ketamine dan ook van eventuele fenacetine?

De ketamine die ik heb lost eigenlijk volledig op in steriel water.
 
Laatst bewerkt:

Neo-Shulginist

Wijs gebruiker
Hoi DF-ers. Ik kan en mag dit niet meer voor mezelf houden al zegt het testcentrum van wel (was allemaal erg vaag hoe ze over de uitslagen deden).
Het DIMS mag niet zomaar testresultaten openbaar publiceren. Dat willen ze ook niet, omdat resultaten daarna heel lang blijven rondzingen ook als een bepaalde versnijdingsmiddel daarna niet meer wordt aangetroffen. Daarom wordt wel degene die het laat testen op de hoogte gesteld. Maar pas als er sprake is van een acuut levensgevaarlijk versnijdingsmiddel dat in meerdere samples wordt aangetroffen dan wordt er een red-alert afgegeven en wordt gelijk heel Nederland op de hoogte gesteld.

Als je bij elk versnijdingsmiddel gaat zeggen 'WAARSCHUWING, PAS OP!!!' dan wordt die boodschap ook aan inflatie onderhevig. Als er dan atropine of fentanyl ergens in wordt aangetroffen dan denken mensen straks 'och, dit zal ook wel meevallen aan die vorige ben ik ook niet acuut dood gegaan'.

Daarom kun je beter terughoudend zijn in het publiceren van testresultaten.
 

SkittlesAndMe

Badass junkie
Emeritus Mod
Helemaal mee eens, het is al een ouder topic maar dat moet wel even duidelijk benoemd worden. DIMS heeft allerlei redenen om te besluiten wel of niet te waarschuwen. Er zitten daar een hele bunder aan experts met inzicht in de markt.

Waarschuwen doet alleen het DIMS, ga daar gewoon niet tussen zitten. Als zij waarschuwen kun je het natuurlijk wel delen, dat is heel waardevol!

Verder noem je ook wat tips om fenacetine te herkennen, doe dat nou gewoon niet joh.... Alleen testen is safe, verder niks. Mensen lezen een half bericht en denken vervolgens dat ze een manier hebben. Je bedoelt het goed, maar het gevolg kan averechts zijn. Testen testen TESTEN, niks anders!
 

Roze Olifant

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Top Tripreporter
Helemaal mee eens, het is al een ouder topic maar dat moet wel even duidelijk benoemd worden. DIMS heeft allerlei redenen om te besluiten wel of niet te waarschuwen. Er zitten daar een hele bunder aan experts met inzicht in de markt.

Waarschuwen doet alleen het DIMS, ga daar gewoon niet tussen zitten. Als zij waarschuwen kun je het natuurlijk wel delen, dat is heel waardevol!

Verder noem je ook wat tips om fenacetine te herkennen, doe dat nou gewoon niet joh.... Alleen testen is safe, verder niks. Mensen lezen een half bericht en denken vervolgens dat ze een manier hebben. Je bedoelt het goed, maar het gevolg kan averechts zijn. Testen testen TESTEN, niks anders!
Eens. Ik vond dit opzich een interessant topic om te lezen (kende deze stof zelf ook alleen van cocaïne) maar bepaalde delen van de boodschap kunnen een averechts effect hebben en zeker als mensen maar half lezen en/of zich niet verder verdiepen. Goede en belangrijke nuancering.
 

silkroad

Belezen gebruiker
fenacetin is kankerwekkend en beschadigt nieren. het is een pijnstiller die eigelijk nietmeer in europa te krijgen is.
fenacetin was lang een cocaine versnijder maar zit ook vaak in ketamine,speed of noem maar op.
 

Roze Olifant

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Top Tripreporter
fenacetin is kankerwekkend en beschadigt nieren. het is een pijnstiller die eigelijk nietmeer in europa te krijgen is.
fenacetin was lang een cocaine versnijder maar zit ook vaak in ketamine,speed of noem maar op.
Dat was vrijwel letterlijk de boodschap van dit hele topic. :tongueout:
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan