• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

'Gebruik niet tijdens het rijden'

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

MacLeod

Admin
Forumleiding
Beheerder

Krullen

Belezen gebruiker
Je bent toch te dom om te poepen als je dit gebruikt tijdens rijden. Maarja ook deze mensen lopen hier rond, normaal ben ik niet zo. Maar dit is toch survival of the fittest
 

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
In Utrecht in de Kanaalstraat, drukke straat in het centrum op klaarlichte dag, komen er twee auto's voorbij die tegen elkaar aan het racen waren, beide bestuurders met een lachgas ballonetje achter het stuur.

Alsof die mensen niet door hebben waar ze mee bezig zijn.
 

De Dunne

DF-koning
In het journaal werd gezegd dat “jongeren” niet beseffen dat het hun rijvaardigheid beïnvloed. Ik vind dat zo dom klinken. Hoe the .... kun je nou écht denken dat het geen invloed heeft? Zouden ze dat nou echt denken of zeggen ze dat maar om zich zelf er uit te lullen?
Echt ongeloofwaardig. Zo dom... dom..
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
Je hoeft volgens mij niet heel veel hersencellen hebben om te beseffen dat lachgas en autorijden absoluut niet samen gaan.

Daarnaast kan ik er niet bij waarom je uberhaupt achter het stuur zou willen zitten met je ballonnetje, gewoon lekker thuis op de bank is toch een veel en veel betere setting?

Ik denk dat het een kwestie is van stoerdoenerij en elkaar opnaaien of iets dergelijks.

Misschien heeft het er ook mee te maken dat veel van die jongeren die aan de lachgas zitten nog thuis wonen en als ik zo eens om me heen kijk gebruiken die vaak in de auto, een in de vriendengroep heeft een rijbewijs en dan op de parkeerplaats ergens ballonnetje na ballonnetje, veelal de patronen gewoon uit het raam mikkend, en gaan ze gewoon door als de vrienden naar huis worden gereden en dat zo'n bestuurder dan zelf ineens zin krijgt in een ballonnetje of zo.
Want lachgas kan je echt niet zo maar stiekem op je kamertje thuis doen daar maakt het vullen veel te veel lawaai voor. Dus moet het altijd buiten als je nog thuis woont lijkt me.
 
Laatst bewerkt:

Sorpresa

Experimenterende gebruiker
Als je ziet hoeveel mensen denken te kunnen rijden na het nuttigen van alcohol, wiet, of andere drugs sla je echt steil achterover. Ik heb in mijn werk veel te maken met de gevolgen van dit gedrag en mensen hebben oprecht een compleet verknipt beeld van hun eigen vaardigheden. Ze denken echt dat zij diegene zijn die wél gewoon kan rijden met coke of alcohol op. Tot ze iemand doodrijden. En zelfs dan leggen ze de schuld graag buiten hun middelengebruik.

Ik durf best te stellen dat het merendeel van de forumleden hier wel eens in de auto is gestapt met bloedwaarden boven het maximum voor allerlei stoffen, of wetende dat de bestuurder iets gebruikt had. Als je eenmaal onder invloed bent verandert ook de perceptie van je eigen kunnen.

Dat gezegd hebbende is het wel echt next level stupidity als je gaat autorijden terwijl je iets gebruikt waardoor je weet dat je je bewustzijn verliest. Biedt weinig hoop voor de toekomst als deze generatie straks het land regeert :joycat:
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Je bent toch te dom om te poepen als je dit gebruikt tijdens rijden. Maarja ook deze mensen lopen hier rond, normaal ben ik niet zo. Maar dit is toch survival of the fittest
Helaas redt intelligentie je ook niet als je overhoop wordt gereden door zo'n malloot die high gaat autorijden.

Als mensen echt zó achterlijk zijn als hier wordt aangetoond, dan vraag ik me af wat (drugs)voorlichting überhaupt voor zin heeft. Er zal toch minstens enige intelligentie moeten zijn om te bevatten waaróm je sommige dingen niet doet...
 

gomega

Belezen gebruiker
Hoe zit dit eigenlijk met fietsen? In principe neem je dan ook deel aan het verkeer en kan dat ook voor gevaarlijke situaties zorgen (als is de kans dat je iemand dood rijdt nihil). Kun je daar ook voor beboet worden of niet?
 

रति

Wijs gebruiker
Hoe zit dit eigenlijk met fietsen? In principe neem je dan ook deel aan het verkeer en kan dat ook voor gevaarlijke situaties zorgen (als is de kans dat je iemand dood rijdt nihil). Kun je daar ook voor beboet worden of niet?
Ja, rijden onder onvloed is ten allen tijde strafbaar, dus ook op de fiets.
Vroeger kon je in België zelfs je rijbewijs kwijt raken als je bedwelmd op je fiets zat.
Even geen Belgengrappen nu. https://www.druglijn.be/drugs-abc/a...gen/riskeer-rijbewijs-verliezen-dronken-fiets
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan