• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Gestopt met GHB - succesverhalen

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

roesjunkie

Experimenterende gebruiker
Afkicken van GHB... Het forum staat vol van topics met verhalen over hoe mensen uit hun afhankelijkheid komen. De een gaat naar een kliniek, de ander bouwt af en weer een ander stopt cold turkey en gooit zich vol met medicijnen. Het maakt niet uit hoe, dat afkicken lukt ons uiteindelijk allemaal wel.

Het stukje wat daarna komt, het leven weer oppakken of opbouwen en van GHB afblijven, is het moeilijkste gedeelte en ervaringen daarover kan ik niet of amper vinden. Het hoge percentage terugval bij GHB gebruikers zal daar ongetwijfeld een grote reden voor zijn, maar ik weet zeker dat er genoeg mensen zijn die het wel gelukt is.

Is het echt nodig om alles achter je te laten en te gaan verhuizen naar een nieuwe plek? Of zijn er ook mensen die het gelukt is zonder al te veel grote veranderingen in hun leven door te voeren?

Mijn vraag is of die mensen misschien hun ervaringen zouden willen delen hier. Hoe het ze gelukt is en hoe ze het elke dag opnieuw weer lukt om ervan af te blijven. Ter inspiratie voor diegenen waar het maar niet bij lijkt te lukken...

Let op: graag alleen ervaringen of eventueel links naar zulke verhalen delen hier. De meningen over afkicken en drugs van mensen die nog nooit GHB gebruikt hebben liever bewaren voor andere plekken.
 

Revolutionair

Wijs gebruiker
Mijn korte verhaal is dat ik recreatief begon met ghb in 2013 alleen op afters.
Tot op 2015/2016 dat ik heel veel feestjes gaf thuis met kleine groepjes of tot wel met 30 man.
(Heb namelijk een groot huis)
Toen 6 weken lang verschillende dagen aan het bingen geweest. 3 dagen lang en dan weer 2 dagen niet en soms wel 5 dagen lang en dan weer 3 dagen niet, zo 6 weken lang.

Ik dacht als ik een pauze hou tussen door elke keer val ik niet in een verslaving.
Maar dat had ik dus mis.
Ik wist toen nog niet veel van ghb en de verslaving.
Had ook nog nooit een benzo in mijn leven geslikt.
Maar toen ik stopte na die 6 weken helemaal gestopt kon ik niet meer slapen.
Kreeg waanideeën en ernstige hartkloppingen.
Dat heeft een week geduurd!
Opgelost met flessen vodka (wat dus fout is)
Maar ben me gaan inlezen vanaf dat moment.
Hoe het werkt en wat de consequenties zijn.
Daaarna meteen meer als een half jaar tot bijna een jaar geen ghb meer gebruikt.

Toen leerde ik een nieuwe vrienden groep kennen die me alles hebben uitgelegd over Diazepam en Baclofen en Gabapentine.
Zelf ook behoorlijk veel ingelezen uren lang en dagen lang jaren lang door.

2017 weer begonnen met ghb ook weer een paar dagen door bingen maar altijd op tijd stoppen.
Ook wel eens 1 dagje en dan stoppen.
Genoeg pauzes van weken er tussen nemen.
En geleerd met medicijnen te werken na het gebruik van ghb.

Nu doe ik dat al 3 jaar met plezier en is het nooit meer fout gegaan.
Verschillende verslaafde leren kennen en veel informatie vergaard.
Nu gebruik ik ook bijna geen medicijnen meer.
2 Diazepam en 2 Baclofens na een bing en klaar.

Voor mij was het leren omgaan met ghb makkelijker dan met wiet of cocaïne.
Na een heftige ervaring van het verkeerd gebruiken heb ik er voor gezorgd dat het nooit meer gebeurd.


Is het echt nodig om alles achter je te laten en te gaan verhuizen naar een nieuwe plek? Of zijn er ook mensen die het gelukt is zonder al te veel grote veranderingen in hun leven door te voeren?
Voor mij was er geen verandering nodig.
Ik kan zelfs met iemand omgaan die elke dag ghb gebruikt een jaar lang.
Als ik op bezoek ben dan heb ik niet de drang om te nemen als ik een ghb pauze heb.
Want ik wil gewoon niet in zo een verslaving terecht komen.
Overgens denk ik dat het voor mensen die het niet onder controle krijgen wel noodzakelijk is wat jij benoemd.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan