• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

WAARSCHUWING Gevaren van 4FA uitgebreide informatie

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Mod edit : N.A.V dit topic , hier een nieuwe van gemaakt omdat er zoveel informatie in staat

Ik ga alle gevaren van 4FA even op een rijtje zetten (credit LSRblog).

Het enige antwoord op dat 4FA of 4FMP gevaarlijk kan zijn – is “ja” . Elke drug brengt namelijk gevaren en/of risico’s met zich mee.

Daarbij komt nog dat we praten hier over een amfetamine die nauwelijks wetenschappelijk is onderzocht op de gevaren.

4FA of 4FMP gevaarlijk? Ja, dus kijk uit voor de gevaren van 4FA of 4FMP

4FA/4MP niet voor niets een ‘research chemical’.

Wellicht heet het niet voor niks een “research chemical”? Echter je wilt vast zelf een goede beslissing kunnen nemen over de gevaren van 4FA of 4FMP bij consumptie. Dan heb je ook een goed verhaal nodig over alle mogelijke gevaren. Dat verhaal ga ik je naar beste kennis en eer en geweten tot nu toe geven. Zo kun je voor jezelf een afgewogen besluit nemen of je 4FA of 4FMP wil gebruiken of wilt blijven gebruiken.

Eerst 4FA/4FMP testen – dan de rest

Laten we er vanuit gaan dat je in ieder geval getest hebt op dat het zeker 4FA of 4FMP is.

Eén van de gevaren is namelijk natuurlijk dat je iets slikt wat je in je hand gedrukt krijgt en het is iets heel anders. Nu in Nederland bestaat een enorm aantal adressen waar je jouw drugs kan laten testen. Dus dat gevaar hoef je in ieder geval niet te lopen .

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk – gevaar 1


Extra oxidatieve stress door 4FA/4FMP

Ik zet deze maar gelijk op 1, aangezien dit een gevaar is die min of meer toch wel bewezen is.

Oxidatieve stress door amfetamine

De simpele verklaring is dit. Amfetamines (wat 4FA of 4FMP ook is) brengen extra schade (de oxidatieve stress) aan de cellen toe die weer gerepareerd moeten worden. Die reparaties kan je lichaam meestal ook wel perfect uitvoeren. Echter hoe meer er gerepareerd moet worden, hoe meer er af en toe een foutje kan ontstaan. En dat kan weer leiden tot allerlei vervelende klachten als bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson en Alzheimer, maar ook hartklachten en kanker.


oxidatievestress

Hoe kun je de oxidatieve stress van 4FA of 4FMP beperken?


Zorg dat je lichaamstemperatuur niet te veel oploopt. Er ontstaat namelijk extra oxidatieve stress onder een hogere temperatuur. Jammer genoeg neemt je lichaamstemperatuur sowieso al toe door amfetamines zoals 4FA of 4FMP. Neem koude drankjes, sta af en toe lekker stil, ga af en toe in de buitenlucht als het kan (goede feesten is die mogelijkheid er altijd). Eet goed en gevarieerd. Neem een mulitvitamine voordat je 4FA of 4FMP inneemt.

Neem antioxidanten

Daarnaast kunt je nog voor en na Vitamine-C innemen met een time release (1000 mg), Q10, melatonine en als laatste nog alfa liponzuur. Vooral die alfa-liponzuur is een belangrijke superantioxidant. De naam antioxidant zegt het al, het helpt de oxidatieve stress te verminderen.

alfaliponzuur


Je mag van mij verder trouwens alles vergeten, zolang je maar lekker een dosis alfa-liponzuur voor en na de dosis 4FA of 4FMP tot je neemt.
Gebruiksfrequentie 4FA/4FMP beperken tot 1 x in de maand

Daarnaast gebruik in ieder geval niet meer dan 1 keer in de maand, liefst maar 1 x in de 3 maanden. Het is vooral dat 4FA of 4FMP gevaarlijk is bij veelvuldig gebruik.

Wellicht wil je ook nog de lange verklaring weten wat nu precies oxidatieve stress is. Die geef ik je nu, en als je het niet interessant vindt, ga dan door naar het volgende gevaar.

Wat is oxidatieve stress?


In principe is oxidatieve stress het in onbalans zijn van de productie van vrije radicalen en de mogelijkheid van het lichaam om dit te bestrijden. Het lichaam kan de kwaadaardige effecten van deze vrij radicalen neutraliseren met behulp van antioxidanten.

Wat zijn vrije radicalen ?

Vrije radicalen zijn zuurstof bevattende moleculen die 1 of meer ongepaarde elektronen hebben. Die ongepaarde elektronen maken deze moleculen erg reactief met allerlei andere moleculen. Nu door die vrije radicalen kunnen er allerlei kettingreacties ontstaan met andere moleculen

Dat gaat zo. Een vrije radicaal reageert chemisch met een onderdeel van een lichaamscel zoals bijvoorbeeld DNA. Deze vrije radicaal steelt nu een elektron om zo stabiel te worden. Dit destabiliseert echter de moleculen in de cel, die nu een elektron gaan stelen van een ander molecuul. En zo wordt er dus een kettingreactie op gang gezet door een vrije radicaal.

Wat zijn antioxidanten?

Elke cel in je lichaam gebruikt enzymen en zuurstof om allerlei functies aan te sturen. Daarmee wordt elke cel ook standaard blootgesteld aan het potentieel gevaar van vrije radicalen. Want let oxidatieve stress is iets wat altijd gebeurt. 4FA of 4FMP zorgt alleen voor extra oxidatieve stress op celniveau.

vrije-radicaal-en-antioxidant


Nu antioxidanten zijn moleculen die in je lichaamscellen voorkomen die voorkomen dat er een kettingreactie door toedoen van de vrije radicalen tot stand komt. Dit doet de antioxidant door een elektron te doneren aan een vrije radicaal, zonder zelf gedestabliseerd te raken. Nu zo krijgt jouw lichaam een stuk minder oxidatieve stress te verwerken. Dientengevolge levert 4FA of 4FMP een stuk minder gevaar op.

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk – gevaar 2

De Fluor in 4FA of 4FMP

Er zit een fluorverbinding in de 4FA (daar staat de F voor) en fluor zou gevaarlijk zijn. Waarom? Nou fluor is qua atoom nog al een slet. Dat wil zeggen, fluor is hoog reactief. Het gaat met ieder element in de natuur een verbinding aan. Fluor komt daardoor ook niet als op zichzelf staand element in de natuur voor.

Nu wat mensen zeggen is dat fluor in het lichaam allerlei verbindingen kan aangaan en daardoor allerlei minder leuke stoffen in je lichaam kan loslaten. In de 4FA of 4FMP zit de fluor echter verbonden aan een aromatische of benzeenring. Dat zit daar zo vast als een huis. Die fluor komt niet los. Het enige wat er gebeurt is dat je na een tijdje gewoon weer uitplast.

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk – gevaar 3


4FA veroorzaakt hersenbloedingen en hartklachten

Het Trimbos instituut stuurde een waarschuwing https://www.trimbos.nl/actueel/nieuws/b ... richt=2107 de deur uit over 4FA dat het o.a. hartklachten en hersenbloedingen kan veroorzaken.

Nu geldt dit eigenlijk voor elke amfetamine. Amfetamines verhogen nu 1-maal de bloeddruk wat die hartklachten (hartritmestoornissen) en hersenbloedingen kunnen veroorzaken. Bij 4FA of 4FMP is nog wel meer onderzoek nodig. Waarschijnlijk hebben juist die mensen hoger gedoseerd dan 1,5 milligram per kilogram lichaamsgewicht. Of meerdere drugs door elkaar gebruikt. Echter zeker weten doen we dat niet. Dat is nog in onderzoek. 4FA of 4FMP neem je wat dat betreft op eigen risico. Er zijn nu schijnbaar 4 doden (hersenbloeding) bekend op naar schatting zo’n 100.000 mensen die 4FA of 4FMP hebben gebruikt afgelopen jaar.

hersenbloeding door 4fa of 4fmp

Bij normale dosering 1,5 mg/kg lichaamsgewicht bijna geen risico


Echter bij een normale dosering van 1,5 milligram per kilogram lichaamsgewicht – en als je in goede lichamelijke conditie bent – en geen hoge bloeddruk hebt – loop je vrijwel geen risico. Ook betreft op dit moment 10 % van alle drugstesten 4FA. Dat wil zeggen dat er ook gewoon meer incidenten zullen plaatsvinden. De incidenten gaan bijna altijd om mensen die meerdere drugs gebruiken door elkaar heen waaronder 4FA.

Weinig gevaar bij goede dosering van 4FA of 4FMP

Waarschijnlijk heeft het Trimbos instituut uit hoofde van de persvoorlichters Marjan Heuving en Laila Zaghoudi een waarschuwing willen uitgaan. Op het moment dat een drug als 4FA “XTC Light” wordt genoemd kan het voor onwetende gebruikers wellicht lijken op een totaal ongevaarlijke drug. Ok en dat is natuurlijk niet handig. Als wat meer mensen denken dat 4FA of 4FMP gevaarlijk is, is dat eigenlijk beter. Ze zullen zich dan wellicht ook beter nadenken over het gebruik van 4FA of 4FMP.

Hoofdpijn? Ik slik nog een paracetamolletje en ga naar bed. Wat dat betreft lijkt het me goed dat het Trimbos instituut een waarschuwing eruit doet.

Hoe kun je een hersenbloeding door 4FA voorkomen?

Als allereerste natuurlijk de al eerder vermelde 1,5 mg per kilogram lichaamsgewicht. Verder – ga geen 4FA of 4FMP of elke amfetamine maar ook slikken als je een geschiedenis met hartklachten of hoge bloeddruk hebt.

Lichte hoofdpijn na inname van 4FA, wat nu?

Gebruik 4FA of 4FMP niet alleen, en als je toevallig iets van hoofdpijn voelt opkomen, gebruik geen paracetamolletje, of ibuprofen en zeker geen aspirientje.

Een aspirientje werkt namelijk als bloedverdunner. Niet handig bij een mogelijke kans op hersenbloeding, wel handig als je meer kans op een herseninfarct loopt. Veel mensen halen die 2 door elkaar heen, dus het is maar dat je het weet.

Alcohol werkt trouwens ook als bloedverdunner. Weer een reden om geen alcohol te gebruiken tijdens je gebruik.

Ga Plassen En Verlaag Je Bloeddruk


Nu als je die lichte hoofdpijn voelt en je hebt nog niet al te veel gedronken (zeg > 1 liter water per uur), drink dan gelijk 5 glazen (0,2 liter) met water (dit verlaagt al de bloeddruk). Probeer ook te plassen. Dat verlaagt namelijk ook onmiddellijk de bloeddruk (daarom vallen er zoveel doden langs waterwegen omdat mensen flauw vallen als ze erin gaan plassen). Jammer genoeg heb je met amfetaminen meestal ook moeite met plassen.

Wat te doen bij aanhoudende hoofdpijn door 4FA of 4FMP?


Als de hoofdpijn aanhoudt en zelfs verergert tot stevige hoofdpijn(en), laat je even nakijken bij een EHBO post of huisartsenpost. 4FA of 4FMP is gevaarlijk. 4FA of 4FMP wordt nog eens extra gevaarlijk als je niet eerlijk bent tegen de mensen die je willen helpen. Vertel dus gewoon eerlijk wat je hebt gebruikt. Je wordt ook niet uit het feest gezet als je vertelt op een EHBO-post dat je drugs hebt gebruikt. Trouwens je kunt ook altijd terugvallen op het medisch beroepsgeheim. En vergeet niet, 4FA of 4FMP is gewoon een legale substantie.

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk – gevaar 4


4FA is giftig

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk of giftig?

Nou hebben we het al over Fluor gehad, alleen er zijn allerlei verhalen over dat 4FA of 4FMP enorm giftig zou zijn. Er is zelfs al iemand op een drugsforum geweest (hij claimt een farmaceut te zijn) die aandraagt dat 4-Fa (4-Fluor-Amfetamine) toch wel heel veel lijkt op 4-CA (ParaChloro-amfetamine). Nu is 4-CA zonder meer zwaar giftig voor je serotonine neuronen.

Beter geen 4-CA doen

4-CA niet doen dus. Echter om nu aan te voeren dat iets wel heel veel op elkaar lijkt en maar 1 ding afwijkt dus ook giftig is. Nee. Dat slaat chemisch gezien helemaal nergens op. Het is nu 1-maal zo dat stoffen die maar 1 atoom afwijken volkomen anders kunnen reageren. We hebben het hier over Chloor en Fluor, 2 elementen die allebei compleet anders zijn.

De proefondervindelijke ervaringen lijken me gelijk te geven. Zo te zien heeft 4-FA een 13 keer lagere invloed op de serotonine neuronen als bijvoorbeeld MDMA. Wat ook veronderstelt dat de schadelijkheid van een lager niveau zal zijn. En zelfs MDMA is weinig schadelijk als je het een paar keer per jaar gebruikt.

Het enige wat je zou kunnen zeggen is dat als je 4-FA elke dag en elke week zou gebruiken met ook die 1,5 milligram per kilogram lichaamsgewicht, dat het schadelijk is. Nu dat kan iedereen je wel zeggen van elke amfetamine. Ja, dan is het giftig.

Schadelijkheid van 4FA/4FMP in vergelijking met alcohol of nicotine

Verder kan ik ook nog zeggen dat bijvoorbeeld alcohol een LD 50 kent (dat wil zeggen dat bij toedienen van deze dosis 50 % van het aantal proefdieren dood is) van 7 mg/kilogram lichaamsgewicht.

Om even aan te geven: Nicotine -een vrijgegeven stof – heeft een LD 50 ten opzichte van alcohol van ongeveer 9 mg/kilogram lichaamsgewicht. Een andere vrijgegeven stof alcohol (ethanol) heeft een LD 50 van ongeveer 7mg/kilogram lichaamsgewicht. Dus alcohol is 6 x meer giftig dan 4FA of 4FMP. 4FA heeft namelijk een LD50 van 43mg/kilogram lichaamsgewicht. Nu dat is ongeveer op hetzelfde niveau als capsaicin (wat in chilipepers zit en je een hete mond geeft). Echter van MDMA (XTC) is de LD50 ongeveer 300mg/kg en van amfetamine (speed) ongeveer 100mg/kg.

Het is dus duidelijk, dat alcohol en nicotine wel veel giftiger zijn dan 4FA of 4FMP. Het RVIM heeft samen met de universiteit Maastricht en beleidsadviesbureau Ecorys vastgesteld dat alcohol de Nederlandse samenleving ongeveer 8,1 miljard per jaar kost. Nu aan accijns levert alcohol 5,5 miljard op. Totale kosten voor ons in Nederland is 2,6 miljard.

Nu waarom is 4FA dan zo giftig? Ja, als je het elke dag zou nemen. 4FA of 4FMP is gevaarlijk als je het dus elke week gaat nemen. Neem het dus liever slechts 1 x per maand.

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk – gevaar 5


4FA is verslavend

4FA is een amfetamine en zou dus zowel geestelijk als lichamelijk verslavend moeten zijn. Door de gebruikers zelf zijn er echter nauwelijks gegevens van mensen die echt verslaafd zijn aan de 4FA. Dat terwijl toch 10 % van alle gebruikte drugs nu 4FA of 4FMP is. Enfin wie weet komt het allemaal nog.

Hieronder zie je bijvoorbeeld dat alcohol of tabak zelfs nog veel verslavender is dan 4FA of 4FMP. Gevaar van 4FA of 4FMP, het ontwikkelen van een verslaving
Amfetamines en geestelijke verslaving


De geestelijke verslaving aan amfetamines ontstaat meestal doordat je beloningscentrum (dopamine) wordt gestimuleerd. Daardoor voel je jezelf heel fijn en goed. Dat gevoel wil je graag weer terug.

Amfetamines en lichamelijke verslaving


De lichamelijke verslaving gaat meestal ongeveer zo; Na inname van 4FA kan jij jezelf zeer vermoeid voelen. Je moet het zo zien, je hebt je lichaam even laten racen. Elk lichaam heeft echter ook weer rust nodig.

Nu als je dan toch weer door wilt gaan, kan je neiging hebben om weer naar de 4FA te grijpen. Je gaat bijvoorbeeld en op een feest gebruiken en op je werk. Anders kan je namelijk je werk niet doen, en kan je niet feesten. Nu bevindt jij jezelf in een gevaarlijk cirkel. Mensen die zich vaker in die gevaarlijke cirkel begeven, ontwikkelen wat kenners ook wel kennen als een “pillenkop”.

Denk langere termijn

Een “pillenkop” is dat je een vrij oude kop krijgt voor je leeftijd. Je ziet er een beetje uitgemergeld uit. En dat is precies wat er gebeurd. Je hebt je lichaam te lang onder zware druk gezet. Daarnaast krijg je vaak ook last van slaapproblemen, depressies en problemen op je werk. Terwijl je eigenlijk juist bleef innemen om geen problemen op je werk te krijgen.

Doordat je zoveel dopamine verbruikt, wordt je meestal ook wat agressiever. Niet goed voor je relaties. Dat is juist waar je nog op kan steunen in je leven. Je ziet, je kunt je nog beter ziek melden op je werk dan blijven nemen. Zeker als je op het de langere termijn bekijkt. Gelukkig werkt bij 4FA bijpakken niet echt. Daarom zijn er nu (nog) weinig berichten over een mogelijke verslavingen aan 4FA.

Als je echter weer een vergelijking met alcohol of nicotine maakt is 4FA echter een stuk minder verslavend.

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk – gevaar 6

4FA veroorzaakt gebitsslijtage


Amfetamines veroorzaken vaak tandenknarsen. Ook zorgt dat je speekselproductie wordt verminderd. Speeksel is de natuurlijke reiniger van je gebit. Tip: drink suikervrije zuivelproducten. Dat veroorzaakt weer extra speeksel in je mond. Om hier echt last van te krijgen moet je echter wel flink verslaafd zijn aan de speed of amfetaminen. Denk wekelijks gebruik. Bij 4 keer per jaar, gaan echt de tanden niet uit je bek vallen. Tenminste als je ook je tanden regelmatig poetst…

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk – gevaar 7


4FA veroorzaakt slapeloosheid of insomnia


4FA veroorzaakt absoluut slapeloosheid. Het is en blijf een amfetamine. Het is ook meestal juist het effect wat mensen willen. Ze willen zich energiek voelen, ze willen doorgaan. Ja, dat kan je niet ineens op elk moment gaan slapen. Als je dat niet wilt, neem dan geen 4FA of 4FMP zou ik zeggen. Dus – 4FA of 4FMP gevaarlijk voor je nachtrust.

Echter normaal gezien bij inname voor het feestje van 1,5 milligram per kilogram lichaamsgewicht (zeg 24:00 uur) en je gaat om 10:00 in de ochtend slapen. Moet dat slapen toch meestal wel een beetje lukken.

Heb je een weekje achter elkaar gebruikt (tegen alle regels in, maar goed). Dan kun je dus vaak niet langer dan 1 uurtje achter elkaar slapen. Je hele slaapsysteem heb je ontregeld. Tip: gebruik melatonine om je slaapsysteem weer enigszins in te regelen.

Hoe kan je wel slapen?

Ga gewoon op de voor jou normale tijden in bed liggen. Zorg dat er 0 streepjes licht in je kamer vallen. (Tip, beplak je ramen met aluminiumfolie). De epifyse (pijnappelklier) is namelijk een fotosensitief orgaan en die maakt melatonine aan onder invloed van donkerte. Nu die melatonine is een prachtig hulpmiddel om te gaan slapen. Ga wellicht een uurtje later naar bed en bereid je voor op slaap. Ga niet nog heel actief zijn, geen beeldschermen! Lees een boek of zo, luister wat rustige muziek. Daarbij helpt het, als je denkt dat rusten ook goed is voor je lichaam. Je hoeft niet eens diep te slapen.

Verzet je niet

Accepteer dat je niet kan slapen. Natuurlijk is het vervelend dat je niet kan slapen. Je verzetten tegen het feit dat je niet kan slapen, leidt tot helemaal niets. Alleen maar frustratie. Accepteer als het ware gewoon dat je een nacht moet wakker liggen. Jammer dan, had je maar geen 4FA of 4FMP moeten gebruiken. Volgende dag, blijf wakker! Geen dutjes of iets dergelijks. Je mag iets vroeger naar bed. En meestal komt daar al een beetje slaap aan.

Met melatonine 2 vliegen in 1 klap


Zeker als je flink wat melatonine hebt ingenomen. Je hebt nu ook 2 vliegen in 1 klap. Melatonine werkt ook als antioxidant. Zorgt wel dat je daarnaast ook tryptofaan inneemt. Liefst ook vooraf bij je gebruik van 4FA, en zeker bij gebruik van MDMA. Dit zorgt ervoor dat je serotonine niveau zo snel mogelijk weer is aangevuld. Van serotonine wordt melatonine gemaakt, dus alle beetje helpen.

Blijf niet langer dan een week melatonine nemen. Zie het als een hulpmiddel om weer een normaal dag/nacht/slaapritme te krijgen.

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk – gevaar 8


4FA veroorzaakt oververhitting


Nou 4FA kan oververhitting veroorzaken. Er zijn op dit moment zo’n 4 gevallen van mensen per jaar bekend die overlijden na gebruik van stimulerende middelen aan oververhitting. De meest bekende die overleed aan oververhitting met als bijkomende factor amfetamine gebruik is de wielrenner Tom Simpson. Hij beklom toen de mythische Mont Ventoux bij erg heet weer. Hij gebruikte daarbij trouwens ook nog alcohol.

Fouten met 4FA/4FMP die oververhitting kunnen veroorzaken


Wat deden die al mensen verkeerd? Er zijn namelijk wat mensen ondervraagd die ongeveer van het randje van de dood zijn teruggehaald. Konden ze het mooi aan hen vragen.

- Ze rusten niet

- Men nam te veel werkzame stof ten opzicht van hun lichaamsgewicht

- Er werd te weinig gedronken (minstens 1 glas vocht per uur – liefst geen alcohol – onttrekt namelijk ook vocht uit je lichaam)

- Ze gaan niet even weg naar een wat koelere ruimte

- Men luisterde niet naar het eerste beginnende symptoon, namelijk hoofdpijn

- De meesten droegen een hoofddeksel (zo kun je minder goed de warmte kwijt)

Tips om oververhitting door 4FA/4FMP te voorkomen


Dus als je gewoon af en toe een beetje rust neemt in een wat koelere omgeving , koud drankje, en af en toe je pet of hoofd (als je die op hebt) een beetje nat maakt met koel water, en een beetje let op je inname van de 4FA of 4FMP ten opzichte van je lichaamsgewicht. No worries at all. Met andere woorden Tom Simpson deed ongeveer alles fout. Laat zijn lot, niet de jouwe worden.

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk – gevaar 9

4FA veroorzaakt dat piemeltje niet stijf wordt

Ok, dat is wellicht niet echt een levensgevaar. Toch vinden veel mensen het een heel vervelende bijwerking. Daarom zet ik het er maar bij. Verder is het vooral de oplossing die veel mensen gaan gebruiken, wat 4FA of 4FMP gevaarlijk maakt.

Een man kan sowieso door de fluor verbinding in de 4FA meestal best snel geil worden. Zeker als de juiste leuke vrouw voor hem staat. Dat kan al snel omslaan in een leuke partijtje seks. Alleen – wat is dat nou? De man zijn beste vriend, zijn trots, zijn brenger van leven, zijn bloedeigen penis laat hem in de steek. Het blijft een zielig, slap aanhangsel. Terwijl alles zegt, GAAN MET DIE BANAAN. Jammer, jammer jullie hebben last van een zogeheten ‘speedwilly’.

speedwilly

Als je last krijgt van een slappe (‘speedwilly’)- wat dan?

Nu heeft niet iedereen daar last van, maar als je er last van krijgt, wat dan?

Tips als je een ‘speedwilly’ hebt

Nu zorg dat jullie in een warme kamer liggen, en als je echt door wil gaan, gebruikt de man iets van viagra of wat erop lijkt. Dat is de ongeveer de enige manier om toch een stijve te krijgen. Anders wordt het toch handwerk en nog een aantal uren wachten om echt te kunnen neuken.

Veel mensen in parenclubs gebruiken ook 2 dingen. En MDMA (XTC) en Viagra of iets wat erop lijkt

Pas Op! Extra gevaar voor speed in combinatie met erectiemiddelen!

Er kan nu echter een gevaar bijkomen. Viagra of Kamagra of wat dan ook, kan nog eens extra bloeddruk verhogend werken. Seks en amfetamine werken al bloeddruk verhogend. Met andere woorden extra kans op een hersenbloeding. Zorg dus dat je bijvoorbeeld maar een kwartje viagra neemt. Als dat een keer goed gaat, ga naar een halfje. Houd het daar maar bij. Anders maar niet neuken. Ik weet het, het leven is soms wel hard :wink:. 4FA of 4FMP gevaarlijk? Nu dat is dus nog eens extra gevaarlijk als je erectiemiddelen gaat gebruiken.


Samenvattend is 4FA of 4FMP gevaarlijk?


Ja, 4FA of 4FMP is gevaarlijk, echter volgens mij in vergelijking tot alcohol of nicotine bij gebruik 1 x in de 3 maanden en blijvend binnen de 1,5 milligram per kilogram lichaamsgewicht, zit je veel veiliger als bijvoorbeeld 6 flessies bier per dag of laten we zeggen 20 glazen bier op zaterdag.

Zie hieronder ongeveer waar volgens mij 4FA of 4FMP staat ten opzichte van gevaarlijkheid. gevaren van drugs zoals 4FA of 4FMPGebruik niet met hart-en vaatklachten. Laat wat je inneemt zoals 4FA of 4FMP testen en eet goed en gevarieerd. Neem ook extra antioxidanten tot je voor en na gebruik om de oxidatieve stress zoveel mogelijk te beperken. 4FA of 4FMP is gevaarlijk, alleen zo kun je de gevaren van 4FA of 4FMP al aardig beperken.

Ook met 4FA of 4FMP, bezint voor ge begint


Bezint voor ge begint. Je hebt in ieder geval nu alle gevaren op een rijtje, zo kan je zelf beslissen of je 4FA wilt gaan gebruiken of blijven gebruiken. Wellicht wil je jouw gebruik wel een beetje aanpassen. Heb je hulp nodig? Ben je een slaaf geworden van je eigen gebruik? Nu je via deze link kun je alle adressen vinden voor informatie over het krijgen van hulp.

Is 4FA of 4FMP gevaarlijk voor mij


4FA of 4FMP is gevaarlijk – maar…

Al met al 4FA of 4FMP is gevaarlijk. Alleen als je weet wat je doet is 4FA of 4FMP feitelijk een stuk minder gevaarlijk als alcohol. Daarbij komt wel dat alcohol en 4FA of 4FMP 2 dingen ding gemeen hebben. Het eerste is dat het legaal is. Je wordt niet gelijk in de gevangenis gegooid met 20 liter alcohol op zak. Zo kom je ook niet aan een strafblad met 10 pillen 4FMP op zak. Toch iets om over na te denken als je geen strafblad wilt.

Blijf uitkijken, want de 2e overeenkomst is dat zowel onder invloed van alcohol (meer dan 3 glazen bier) als onder invloed van 4FA of 4FMP ben je strafbaar als je aan het verkeer deelneemt.

Totziens, en blijf voorzichtig doen want 4FA of 4FMP is gevaarlijk!
 

oortjes

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Re: Trimbos-instituut | Risico’s gebruik 4-FA groter dan tot

Misschien dat een mod hiervoor een aparte topic kan maken? toch wel mooie informatie alleen niemand gaat het hier vinden.
 

SkittlesAndMe

Badass junkie
Emeritus Mod
Re: Trimbos-instituut | Risico’s gebruik 4-FA groter dan tot

Staat wel een hoop bullshit tussen en je spreekt jezelf regelmatig tegen. Waar heb je dit vandaan geript? Heb je er zelf nog wijzigingen in gedaan of is het gewoon een 1 op 1 kopie?

Misschien is het handig als iemand het even kan nuanceren en een en ander knippen :)
 
Re: Trimbos-instituut | Risico’s gebruik 4-FA groter dan tot

Verklaar je nader, ben nooit te oud om nog wat te leren. Alleen zeggen dat ik het fout doe, dan weet ik nog niet veel namelijk.
 

25tolife

Badass junkie
Tripreporter
Gevaren van 4FA op een rijtje

oortjes zei:
Misschien dat een mod hiervoor een aparte topic kan maken? toch wel mooie informatie alleen niemand gaat het hier vinden.

Verdiend inderdaad een eigen topic waar het handig / makkelijk te vinden is.
Thanks for the heads up :)

SmartieAndMe zei:
Staat wel een hoop bullshit tussen en je spreekt jezelf regelmatig tegen. Waar heb je dit vandaan geript? Heb je er zelf nog wijzigingen in gedaan of is het gewoon een 1 op 1 kopie?

Misschien is het handig als iemand het even kan nuanceren en een en ander knippen :)
Ga ik morgen even voor zitten nu een film aan het kijken :wink:
 

SkittlesAndMe

Badass junkie
Emeritus Mod
Re: Trimbos-instituut | Risico’s gebruik 4-FA groter dan tot

Bommetje45 zei:
Verklaar je nader, ben nooit te oud om nog wat te leren. Alleen zeggen dat ik het fout doe, dan weet ik nog niet veel namelijk.
Daar heb je helemaal gelijk in, sorry daarvoor.

Ben nu even druk maar kan hem binnenkort nog wel even doorlopen. Staan een heel aantal beweringen in die geen echte onderbouwing hebben en die volgens mij ook niet helemaal kloppen.

EDIT sorry Tijdloos ik zag je opmerking over het hoofd. Is cool!
 

Psychedelibee

Badass junkie
Oppersjamaan
Emeritus Mod
Tripreporter
Re: Trimbos-instituut | Risico’s gebruik 4-FA groter dan tot

SmartieAndMe zei:
Bommetje45 zei:
Verklaar je nader, ben nooit te oud om nog wat te leren. Alleen zeggen dat ik het fout doe, dan weet ik nog niet veel namelijk.
Daar heb je helemaal gelijk in, sorry daarvoor.

Ben nu even druk maar kan hem binnenkort nog wel even doorlopen. Staan een heel aantal beweringen in die geen echte onderbouwing hebben en die volgens mij ook niet helemaal kloppen.
Hier ben ik het eerlijk gezegd wel mee eens. Er staan veel dingen tussen zonder enige verdere toelichting en het staat vol met aannames die worden gebracht als feiten. Ik vind het hele verhaal veel te lang om door te lezen, maar hier toch een paar voorbeelden:
Bommetje45 zei:
Extra oxidatieve stress door 4FA/4FMP

Ik zet deze maar gelijk op 1, aangezien dit een gevaar is die min of meer toch wel bewezen is.

Oxidatieve stress door amfetamine

De simpele verklaring is dit. Amfetamines (wat 4FA of 4FMP ook is) brengen extra schade (de oxidatieve stress) aan de cellen toe die weer gerepareerd moeten worden. Die reparaties kan je lichaam meestal ook wel perfect uitvoeren. Echter hoe meer er gerepareerd moet worden, hoe meer er af en toe een foutje kan ontstaan. En dat kan weer leiden tot allerlei vervelende klachten als bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson en Alzheimer, maar ook hartklachten en kanker.
Je zegt dat oxidatieve stress bij amfetamines bewezen is, heb je daar ook bronnen voor? Oxidatieve stress is 1 van de mogelijke verklaringen voor de neurotoxiciteit van amfetamines, maar er zijn ook nog andere mogelijke verklaringen. Daarbij is er van de meeste amfetamines niet eens bewezen dat ze neurotoxisch zijn, maar wordt het aangenomen.

Nou is het natuurlijk zo dat het slikken van anti-oxidanten geen kwaad kan, maar het is maar zeer de vraag of het daadwerkelijk de schadelijkheid van het gebruik beperkt. Hier op in gaan zonder fatsoenlijke onderbouwing of bewijs kan daardoor aan lezers een valse illusie geven van veiligheid bij gebruik.

Bommetje45 zei:
Nou hebben we het al over Fluor gehad, alleen er zijn allerlei verhalen over dat 4FA of 4FMP enorm giftig zou zijn. Er is zelfs al iemand op een drugsforum geweest (hij claimt een farmaceut te zijn) die aandraagt dat 4-Fa (4-Fluor-Amfetamine) toch wel heel veel lijkt op 4-CA (ParaChloro-amfetamine). Nu is 4-CA zonder meer zwaar giftig voor je serotonine neuronen.
Wat voor bron is dit dan, iemand op een drugsforum die claimt een farmaceut te zijn... Toevallig ben ik deze bron ook eens tegengekomen lang geleden en het verhaal zit vol met aannames. Ja het klopt dat 4-CA aangetoond zwaar neurotoxisch is en dat het qua structuur veel op 4-FA lijkt, maar het blijven twee verschillende stoffen en je kunt simpelweg gewoon niet concluderen dat 4-FA schadelijk is omdat het zo op 4-CA lijkt. De enige manier om te kunnen concluderen dat 4-FA schadelijk is, is door daar onderzoek naar te doen. Niet door het te vergelijken met een andere stof.

Bommetje45 zei:
De Fluor in 4FA of 4FMP

Er zit een fluorverbinding in de 4FA (daar staat de F voor) en fluor zou gevaarlijk zijn. Waarom? Nou fluor is qua atoom nog al een slet. Dat wil zeggen, fluor is hoog reactief. Het gaat met ieder element in de natuur een verbinding aan. Fluor komt daardoor ook niet als op zichzelf staand element in de natuur voor.

Nu wat mensen zeggen is dat fluor in het lichaam allerlei verbindingen kan aangaan en daardoor allerlei minder leuke stoffen in je lichaam kan loslaten. In de 4FA of 4FMP zit de fluor echter verbonden aan een aromatische of benzeenring. Dat zit daar zo vast als een huis. Die fluor komt niet los. Het enige wat er gebeurt is dat je na een tijdje gewoon weer uitplast.
Wat wil je hier nou eigenlijk zeggen? Eerst begin je over dat fluor gevaarlijk is en dan heb je het erover dat fluor in het geval van 4-FA niet los komt. Zolang fluor niet los komt is het ook niet gevaarlijk, maar je doet het nu net lijken of 4-FA gevaarlijk is.
 

25tolife

Badass junkie
Tripreporter
Ik wacht even met edit tot de (kritische vragen) reacties er zijn.
Goed bezig allemaal :wink:
 
Wat voor bron is dit dan, iemand op een drugsforum die claimt een farmaceut te zijn... Toevallig ben ik deze bron ook eens tegengekomen lang geleden en het verhaal zit vol met aannames. Ja het klopt dat 4-CA aangetoond zwaar neurotoxisch is en dat het qua structuur veel op 4-FA lijkt, maar het blijven twee verschillende stoffen en je kunt simpelweg gewoon niet concluderen dat 4-FA schadelijk is omdat het zo op 4-CA lijkt. De enige manier om te kunnen concluderen dat 4-FA schadelijk is, is door daar onderzoek naar te doen. Niet door het te vergelijken met een andere stof.
Daarna staat er toch ook dit. Dus ok, daarin ben je het met het artikel eens.

Beter geen 4-CA doen

4-CA niet doen dus. Echter om nu aan te voeren dat iets wel heel veel op elkaar lijkt en maar 1 ding afwijkt dus ook giftig is. Nee. Dat slaat chemisch gezien helemaal nergens op. Het is nu 1-maal zo dat stoffen die maar 1 atoom afwijken volkomen anders kunnen reageren. We hebben het hier over Chloor en Fluor, 2 elementen die allebei compleet anders zijn.
Je zegt dat oxidatieve stress bij amfetamines bewezen is, heb je daar ook bronnen voor?
In het desbetreffende artikel van het lsrblog staat dat oxidatieve stress min of meer bewezen is.

Ben ik helemaal mee eens. Wie weet jij niet, Nou kom maar op met die bronnen van het tegendeel.

Eerst ik:

Nu de bronnen

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16808729.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19799584

Kijk 4FA blijft een research chemical. Een beetje een paradox want je kunt er nauwelijks iets wetenschappelijks over vinden. Nou we zijn er wel over eens dat 4FA een amfetamine is. Dat staat toch in dat artikel, oxidatieve stress door een amfetamine.

Oxidatieve stress door amfetamine
Nu om de oxidatieve stress te bestrijden, het woord zegt het al, antioxidanten. Dat is toch hoe jij jezelf kan beschermen? Beste antioxidant die ik ken, alfa liponzuur. Inderdaad simpele verklaring. Wellicht te simpel.

Wat wil je daar voor nog voor wetenschappelijk bewijs voor?

https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 111051.htm.

Interessant toch dat van de telomeren. Dat is toch precies wat je wilt. In ieder geval wat ik wil.

Nu als 4FA verboden gaat worden op basis van 4 doden op 100.000 die het genomen hebben. (en skiën honderden doden per jaar + tienduizenden zwaargewonden - verboden moeten we dat stomme skiën - moet je dat nu doen om je goed te voelen - ach andere discussie) en dit artikel is dan weer een aanname. Ja, ja, ik heb nog geen wetenschappelijk onderzoek gezien. En maar schermen met privacy. Anonimiseer de bewijzen en zet de bloedtesten, urinetesten, ECG's, bloeddruk, en medisch dossier, maar eens in het openbaar. Het kan straks gewoon op lucht verboden worden, zonder dat een onafhankelijk iemand er naar kijkt. Allemaal betaald door de voor mij corrupte en bevooroordeelde overheid.

Want als je een WOB verzoek voor zoiets indient, komt de overheid opeens met uitvluchten. Ja, voor dat geldt het dan net weer niet. Ja, medisch dossier he. Gewoon afwachten meneer, u hoort het vanzelf wel. En PAF, opeens is het weer verboden. En niemand weet meer precies waarom. Let maar op. Je mag je brief naar de overheid sturen. U doet aannames, waar zijn uw bewijzen voor de enorme schadelijkheid van deze research chemical? Je hoort er nooit meer wat van. Dan is wetenschappelijk onderzoek opeens niet nodig. Dan gelden wel aannames. Daar zou je eens wat over moeten zeggen op het forum.

Ophouden met die politiek voor de bühne. (ok ophouden nou Bommetje45, je windt je te veel op)

Het is een samenzwering met drugsdealers of zo die meer winst willen maken. *(stoppen, ophouden nou)

Hadden jullie trouwens al dat artikel van Zihni Özdil gelezen? Weer heel anders, alleen vond ik ook een topartikel

Https://www.nrc.nl/nieuws/2016/10/20/cr ... 4-a1527494

Nou in ieder geval vond ik voor mij een goed artikel. In ieder geval lekker uitgebreid. Ook dat alfa liponzuur vermeld wordt. Topspul wat mij betreft. Ik had al geen verdere bewijzen nodig. De aanwijzingen zijn voor mij als amfetaminegebruiker genoeg.

Ok, het is simpel. Nou en, ik kan het niet zo simpel schrijven. Goed toch, ik denk dat de meesten toch al iets van TL;DR hebben. Werden mensen maar eens verplicht opgeleid voor drugs. Een soort drugsrijbewijs of zo. Zou al veel ellende schelen.

O ja en alle research tot nu toe over alfa lipon zuur.

Faust A, Burkart V, Ulrich H, et al. Effect of lipoic acid on cyclophosphamide-induced diabetes and insulitis in non-obese diabetic mice. Int J Immunopharmacol. 1994;16:61-66.

Androne L, Gavan NA, Veresiu IA, Orasan R. In vivo effect of lipoic acid on lipid peroxidation in patients with diabetic neuropathy. In Vivo. 2000;14(2):327-330.

Beitner H. Randomized, placebo controlled, double-blind study on the clinical efficacy of a cream containing 5% alpha-lipoic acid related to photoaging of facial skin. Br J Dermatol. 2003;149:841-9.

Berkson BM. A conservative triple antioxidant approach to the treatment of hepatitis C. Combination of alpha lipoic acid (thioctic acid), silymarin, and selenium: three case histories. Med Klin. 1999;94 Suppl 3:84-89.

Clark WM, Rinker LG, Lessov NS, Lowery SL, Cipolla MJ. Efficacy of antioxidant therapies in transient focal ischemia in mice. Stroke. 2001;32(4):1000-1004.


Head KA. Natural therapies for ocular disorders, part two: cataracts and glaucoma. Altern Med Rev. 2001;6(2):141-166.

Hruby K, Csomos G, Fuhrmann M, Thaler H. Chemotherapy of Amanita phalloides poisoning with intravenous silibinin. Hum Exp Toxicol. 1983;2(2):183-195.

Ibrahimpasic K. Alpha lipoic acid and glycaemic control in diabetic neuropathies at type 2 diabetes treatment. Med Arh. 2013; 67(1):7-9.

Lynch MA. Lipoic acid confers protection against oxidative injury in non-neuronal and neuronal tissue. Nutr Neurosci. 2001;4(6):419-438.

Melhem MF, Craven PA, Derubertis FR. Effects of dietary supplementation of alpha-lipoic acid on early glomerular injury in diabetes mellitus. J Am Soc Nephrol. 2001;12:124-133.

Melhem MF, Craven PA, Liachenko J, et al. Alpha-lipoic acid attenuates hyperglycemia and prevents glomerular mesangial matrix expansion in diabetes. J Am Soc Nephrol. 2002;13:108-116.

Melmed: Williams Textbook of Endocrinology, 12th ed. Philadelphia, PA: Saunders, An Imprint of Elsevier; 2011.

Mitkov MD, Aleksandrova IY, Orbetzova MM. Effect of transdermal testosterone or alpha-lipoic acid on erectile dysfunction and quality of life in patients with type 2 diabetes mellitus. Folia Med (Plovdiv). 2013; 55(1):55-63.

Monograph:Alpha-Lipoic Acid. Altern Med Rev. 1998;3(4):308-311.

Nagamatsu M, Nickander KK, Schmelzer JD,et al. Lipoic acid improves nerve blood flow, reduces oxidative stress, and improves distal nerve conduction in experimental diabetic neuropathy. Diabetes Care. 1995;18:1160-1167.

Packer L, Kraemer K, Rimbach G. Molecular aspects of lipoic acid in the prevention of diabetes complications. Nutrition. 2001;17(10):888-895.

Packer L, Tritschler HJ, Wessel K. Neuroprotection by the metabolic antioxidant alpha-linoic acis. Free Radic Biol Med. 1997;22:359-378.

Packer L, Witt EH, Tritschler HJ. Alpha-lipoic acid as a biological antioxidant. Free Rad Bio Med. 1995;19(2):227-250.

Panigrahi M, Sadguna Y, Shivakumar BR, Kolluri SV, Roy S, Packer L, Ravindranath V. Alpha-Lipoic acid protects against reperfusion injury following cerebral ischemia in rats. Brain Res. 1996;717(1-2):184-188.

Rakel D. Rakel Integrative Medicine, 3rd ed. Philadelphia, PA: Saunders, An Imprint of Elsevier; 2012.

Segermann J, Hotze A, Ulrich H, et al. Effect of alpha-lipoic acid on the peripheral conversion of thyroxine to triiodothyronine and on serum lipid-, protein- and glucose levels. Arzneimittelforschung. 1991;41:1294-1298.

Xu J, Gao H, Song L, et al. Flaxseed oil and alpha-lipoic acid combination ameliorates hepatic oxidative stress and lipid accumulation in comparison to lard. Lipids Health Dis. 2013; 12:58.

Yoo TH, Lee JH, Chun HS, Chi SG. a-Lipoic acid prevents p53 degradation in colon cancer cells by blocking NF-kB induction of RPS6KA4. Anticancer Drugs. 2013; 24(6):555-65.

Ziegler D, Ametov A, Barinov A, et al. Oral treatment with alpha-lipoic acid improves symptomatic diabetic polyneuropathy: The SYDNEY 2 trial. Diabetes Care. 2006;29:2365-70.

Ziegler D, Gries FA. Alpha-lipoic acid in the treatment of diabetic peripheral and cardiac autonomic neuropathy. Diabetes. 1997;46 (suppl 2):confused:62-66.

Ziegler D, Reljanovic M, Mehnert H, Gries FA. Alpha-lipoic acid in the treatment of diabetic polyneuropathy in Germany: current evidence from clinical trials. Exp Clin Endocrinol Diabetes. 1999; 107:421-430.

We hebben niet een goed idee, hoeveel het beschermt, alleen dat het beschermt, lijkt me nu wel duidelijk. Het voedingscentrum loopt soms wel erg achter.

Kijk mijn boerenverstand zegt; ik zie sommige mensen die ik nog van vroeger ken met ouwelijke gezichten rondlopen met diepe groeven erin. Je weet wel wat ik bedoel. Nu die mensen gebruikten en gebruiken soms nog elke week. Ik zie gewoon aan het uiterlijk dat speed en andere amfetamines bij vaker (heel veel vaker :flushed: ) gebruik in ieder geval in het uiterlijk al iets met je doet. Nu dat zal het ook wel aan de binnenkant wat doen, denk ik dan zo.

Je leeft harder of zo op regelmatig speedgebruik, en je gaat dus ook sneller stuk. Dat is boerenverstand. Ja, wetenschappelijk niet dus. Is een beetje wat ik zie om me heen. Als ik dan zie "Hee, alfa liponzuur geeft een boost aan je telomeren." Hmm, dat is precies wat ik wil hebben. Zal allemaal wel niet heel erg wetenschappelijk bewezen zijn. Echter better safe than sorry.

Ik merk wel dat ik als ik speed of 4FA of XTC neem, ik ook eerder ziek werd daarna. Dat kan door te weinig slaap komen. Na alfa liponzuur niet meer (4 dagen 800 mg voor en na - ben 104 kilo) . Het werkt bij mij goed. Zegt natuurlijk ook niks, ik weet. Maar ja, doe waar je je goed bij voelt. Geld voor iedereen. Probeer het eens. Ik neem ook tryptofaan voor en na XTC gebruik. Wie weet is het totaal placebo. Ik voel me er goed bij. Wellicht is dat nog het beste effect. :wink:

Alfa liponzuur is na 24 uur al weer voor 85 % verdwenen. Zou ook best wel iets kunnen helpen bij mijn oogproblemen. Nou netjes toch. Topspul, voor mij dan inderdaad.

Dat van die fluor snap ik eerlijk gezegd ook niet helemaal. Volgens mij geeft hij of zij weer wat er aan mogelijke gevaren over bekend is en eventuele zin of onzin van dat. Zoiets? En kunnen mensen daar dan lekker verder zelf over beslissen. Al met al vond ik het als ervaringsdeskundige een topartikel, en ieder geval goede basis voor discussie. Kon het niet laten te delen.

In ieder geval interessant wat jullie verder nog weten. Barst los, ik ben heel nieuwsgierig.
 
Bedankt voor het delen. Heb met plezier de thread gelezen.
Denk dat voor velen geld dat je niet achteloos met drugs moet omgaan maar bewust en gecalculeerd zo goed als je kunt. Cheers
 

Pierre-Jean

Newbie
Alfa liponzuur. Genoteerd. Is het een ‘baat het niet schaadt het niet’-verhaal?
Mijn vrouw wordt ook steeds ziek na een festival. Ze neemt dan 2 dagen na elkaar 2 halfjes xtc en is drie dagen kotsmisselijk. Ik heb er zelf minder last van (ik neem dan ook maar evenveel en ik weeg vlotjes 40kg meer)

Bedankt voor de info, al is het dan slechts ‘minofmeer’ wetenschappelijk :wink:
 

🐺PsyTekz

Badass junkie
Tripreporter
Ze neemt dan 2 dagen na elkaar 2 halfjes xtc en is drie dagen kotsmisselijk.
Hier gaat het fout dus. 1 dag is ok. 2 dagen is hersenen verneuken en dat verklaart de misselijkheid. Haar serotoninevoorraad is al weg na 1 dag. De 2de dag doe je enkel nog maar schade. Beter die 2 halfjes op 1 avond dan over 2 dagen. Met goeie rust en gezonde levensstijl valt de kater van mdma na 1 avond wel goed mee.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan