1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Gewenning seroquel / maximale dosering bereikt.

Discussie in 'Farmaceutische drugs' gestart door Leo91, 29 jan 2018.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Leo91

  Leo91 Newbie

  Ik heb een zeer ernstig slaapprobleem, seroquel is het enigste wat een beetje werkt,
  In 4 jaar van 50mg naar 450mg gegaan,
  Terwijl er geen gewenning zou moeten optreden.

  Op dit moment heb ik 450mg voorgeschreven, maar de gewenning is weer omhoog gegaan naar (minimaal) 500mg.

  Dus ik dit weer voorleggen aan de psychiater / pillenvoorschrijver, maar hij gaf aan dat dat niet kan.

  Met de reden dat dat niet voorkomt/mag/kan.

  Iemand kennis hierover of ervaring?
   
 2. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  Ik heb ook seroquel geslikt over langere tijd en heb nog nooit iets van gewenning meegemaakt met dat medicijn. Volgens mij heeft je psych gelijk. Belachelijk hoge dosering trouwens.
   
 3. Castor

  Castor Newbie

  Ik slik nog meer Seroquel en ben er zeker van dat er WEL een vorm van gewenning. Ik ben ook met een lagere dosering begonnen maar naar den tijd steeds meer gaan slikken.!!!

  Ik roep alle mensen op te reageren als je Seroquel slikt, maakt niet uit in welke dosering.

  Ik ben benieuwd wat mijn psychiater morgen zal zeggen over dit gegeven.
   
 4. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  Nogmaals, Seroquel geeft geen gewenning en 500 mg is een zieke dosering, zeker als het geen vertraagde afgifte is wat bij jou het geval zou moeten zijn want het gaat hier puur om inslapen.

  Je bent trouwens de lul denk ik wat betreft seroquel want je lichaam past er zich enorm op aan, met 4 jaar van die dosering zal je er denk ik nooit meer vanaf kunnen komen.
   
 5. Castor

  Castor Newbie

  Bedankt voor jouw reactie.

  Ik slik al 16 jaar Seroquel en met rede. Seroquel is geen slaapmiddel, het zorgt ervoor dat je een beetje rust krijgt in je hoofd. Dan krijg je een hele lage dosering, maar als je schizofrene verschijnselen hebt of zelfs schizofreen bent dan ligt de dosering veel hoger.

  In al die jaren zijn er veranderingen toe gebracht met name de maximale dosering is veranderd. Toen was er nog geen Retard optie. En die slik ik niet, omdat ik ook heldere momenten wil hebben.

  Waar haal je de wijsheid vandaan dat het geen gewenning veroorzaakt en kun je dat onderbouwen?
   
 6. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  @ Castor:
  Ik heb zelf jarenlang seroquel gebruikt.

  Seroquel geeft dus in de opkomst een gevoel van sufheid en dat gevoel is dus altijd hetzelfde gebleven bij mij, werd nooit minder of zo.

  de reden dat ik seroquel gebruikt heb:
  Zo'n 8 jaar geleden kreeg ik een burn-out, en al snel werd een tweede diagnose gesteld, ADD, die eigenlijk ook aan de basis stond van de burnout. Ik kwam bij het PSYQ, en die gaven mij een zak met ritalin mee. Ik heb het eventjes goed gedaan op die ritalin, maar schoot er al vrij snel mee door het plafond en kreeg last van hallicunaties. De seroquel heeft mij weer met beide benen op aarde gebracht.
  Even voor de duidelijkheid, ik ben geen schizofreen, het was puur bijwerking van de ritalin, staat ook in de bijsluiter als mogelijke bijwerking.

  Ik heb jarenlang geen ADD-medicatie meer aangedurfd maar driekwart jaar geleden toch eens iets anders geprobeerd, Wellbutrin en daar doe ik het heel goed op.
   
 7. Castor

  Castor Newbie

  @acht.zes
  Na dit weekeinde kan ik zeggen dat je gelijk hebt. Lichamelijk is het me mee gevallen en gewenning is er dus niet. Maar wel het geestelijk deel is me tegen gevallen.

  waarom ik Seroquel slik:
  10 jaar geleden kwam ik in een zware psychose terecht en was volledig door gedraaid. Daarop volgende deed ik iets strafbaars en kwam in de cel terecht MET psychose, alleen in een cel. Ik dacht dat ik letterlijk dat ik dood ging (is maar 1 vb), mijn hel in de cel noemde ik het. Niemand die aandacht had ervoor, want zolang je ademt is het goed in de bajes. Na 3 maanden ben ik eruit gekomen, de psychose dan, de cel duurde nog 6 maanden. Ook ivm opname en verder vervolg. De seroquel daar moest ik weer aan wennen en werd verhoogd en heeft mij uit de psychose gehaald. Een/1 ding was voor mij zeker:"Ik stop nooit meer met Seroquel!" Dat was eens, maar Nooit meer! Ik slik nu 1200 mg Seroquel en dat was meer....ik heb daar een leuk adresje voor. Goedgekeurd door diverse psychiaters, uitzonderingen noemen ze dat.

  Nu: ik heb sindsdien geen psychose meer gehad. Ik heb mijn eigen huis enz......

  Als je echt iets wilt weten over Seroquel dan moet je bellen met de fabrikant Astrazeneca. Die hebben een complete database vanaf het moment dat het op de markt kwam rond 2000 dacht ik. Zo kwam ik een hoop te weten en was de dosering in het begin te hoog. Gelukkig is er steeds meer onderzoek gedaan en zijn er aanpassingen geweest. De maximale dosering is nu 800 mg.

  ps ik ben een geheelonthouder, dat is de prijs die je betaald.
   
 8. Pollewop

  Pollewop Belezen gebruiker

  Ik heb echt geen gewenning hoor! Gebruik nu sinds 3 jaar een hoeveelheid van 25mg per dag (Quetiapine) en maak heerlijke nachten van 8 uur gemiddeld. Voor mij is het een doorslaper, eerder had ik maar 2,5 uur slaap en kon ik niet functioneren overdag. Sommige dagen als ik het inneem slaat ie in als een bom, voel ik me na een half uur rustig en slaap meteen, vooral als ik een drukke werkdag heb gehad, maar het komt ook voor dat ik het wel voel en wat rustiger wordt maar kan blijven zitten kletsen of tv kijken. Een aantal keren vergeten nieuwe voorraad te bestellen dus zat ik een nacht zonder. Nou, dat merk je meteen! Gewoon niet in slaap vallen of niet doorslapen en tegen een uur of half 2 plafonddienst. Ik zou echt niet zonder kunnen...
   
 9. Maaike12345

  Maaike12345 Newbie

  Ik gebruik nu 2 jaar langs quetiapine!
  Ik heb hevig slaapprobleem. Niks helpt behalve dit medicijn.
  Ik slikte eerst 75 gram maar omdat ik ooit nog wil kunnen slapen zonder, slik ik nu 25. Na een drukke dag is mijn hoofd erg druk en dan moet ik 50 nemen. Geen gewenningsverschijnselen.
  Ben wel heel erg bang dat ik er niet meer vanaf komt maar dat wil ik wel heel graag!
   
 10. Tijdloos

  Tijdloos DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter Donateur


  75 gram maar , tja dan snap ik wel dat je bent afgebouwd tot 25 :tongueout:

  Maar over gewenning in het algemeen dat is zo persoonsgebonden en ligt aan de chemie van het brein onderling. Ze zeggen tegen mij ook dat bijvoorbeeld zopiclon geen gewenning geeft tenzij men de dosering steeds aanpast.
  En mijn buurvrouw roteert van z benzo's naar temazepam. Wat volgens mijn ervaring het beste werkt als je last hebt van tolerantie/gewenning. Zo wissel ik ook met opiaten soms. Daarna is de effectiviteit weer een stuk beter.

  Maar goed iedereen verschilt komt het op neer. Er gaat niet 1 theorie op in de hele praktijk (jammer soms zou het wel makkelijker zijn)
   
  Tijdzat en acht.zes vinden dit leuk.
 11. Jmths

  Jmths Wijs gebruiker Tripreporter

  Fijn dat de Seroquel je zo helpt. Maar ik loop wel met open mond te lezen dat in de gevangenis je zo lange tijd curciale zorg voor je gezondheid is ontzegd. Kreeg je daar geen medicatie aangeboden? En is het niet strafbaar om iemand zorg te ontzeggen in de kennis dat dit gevolgen gaat hebben voor iemands gezondheid? Het klinkt alsof je er een flink trauma aan hebt over gehouden met alle gevolgen van dien. Misdaad begaan of niet, niemand verdient zo'n behandeling / mishandeling.
   
Laden...
Vergelijkbare Topics - Gewenning seroquel maximale
 1. giorgio129
  Reacties:
  4
  Weergaven:
  1.886
 2. neurotoxin
  Reacties:
  12
  Weergaven:
  830
 3. repsak
  Reacties:
  2
  Weergaven:
  809
 4. Robbert
  Reacties:
  1
  Weergaven:
  3.347
 5. chrzz
  Reacties:
  4
  Weergaven:
  896