• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Ghb iedere nacht? Verslaving?????????

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Zonnetje

Belezen gebruiker
These findings may explain the paradoxical mix of sedative and stimulatory properties of GHB as well as the so-called "rebound" effect reported by individuals using GHB as a sleeping agent wherein they awake suddenly after several hours of GHB-induced deep sleep. Over time, the concentration of GHB in the system decreases below the threshold for significant GABAB receptor activation and activates predominantly the GHB receptor, leading to wakefulness.

GHB is moderately physically and psychologically addictive. The frequent use of GHB can cause withdrawal symptoms similar to those caused by other depressants such as alcohol and benzodiazepines if abruptly discontinued.[31][32]These symptoms seem to depend on the dosage and the length of time the drug was used for. Light to moderate users often experience anxiety, insomnia, sleep-related problems, and tremors whereas heavy use can cause severe withdrawal symptoms like delirium, psychosis, and hallucinations.[33][30]

Although there have been reported fatalities due to GHB withdrawal, reports are inconclusive and further research is needed.[34]

Tolerance will develop to the sedative-hypnotic effects within several weeks of continuous use. After cessation, the tolerance returns to baseline in 7 - 14 days. Withdrawal symptoms or rebound symptoms may occur after ceasing usage abruptly following a few weeks or longer of steady dosing, and may necessitate a gradual dose reduction. GHB presents cross-tolerance with 1,4-Butanediol and GBL, since these act as prodrugsfor GHB. Cross-tolerance with alcohol and baclofen has been shown in rats.[35][36]

Als slaap middel dus niet echt geschikt volgens dat eerste stukje. Beetje zoals je met alcohol dus eigenlijk ook niet beter slaapt.

Daarnaast ontwikkel je hoogstwaarschijnlijk tolerantie wanneer je het elke nacht gebruikt en ga je steeds meer nodig hebben hetzelfde effect te bereiken. Vervolgens wordt je dan uiteindelijk ook lichamelijk verslaafd.

https://psychonautwiki.org/wiki/GHB
Lees dat maar eens goed door.
 

Roze Olifant

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Top Tripreporter
Kan ik ghb iedere nacht gebruiken zonder lichaamelijk afhabelink te worden????
Nee. Of ja, alles kan. Maar de kans is zeer klein, ik zou het maar niet uitproberen. Tolerantie gaat als een speer. Dit is nu echt een horrormiddel om verslaafd aan te raken, dacht dat het ook wel behoorlijke common sense was dat het dus niet erg handig is om dit soort satanisch spul dagelijks naar binnen te gaan slobberen.

Waarom zou je überhaupt iedere nacht GHB willen gebruiken?
 

benzzzy

Badass junkie
Nee. Of ja, alles kan. Maar de kans is zeer klein, ik zou het maar niet uitproberen. Tolerantie gaat als een speer. Dit is nu echt een horrormiddel om verslaafd aan te raken, dacht dat het ook wel behoorlijke common sense was dat het dus niet erg handig is om dit soort satanisch spul dagelijks naar binnen te gaan slobberen.

Waarom zou je überhaupt iedere nacht GHB willen gebruiken?
Om te slapen
 

Undercover Buster

Bewuste gebruiker
Dat gaat je op termijn weinig opleveren behalve verslaving, GHB heeft naast een verdovende werking na een paar uur ook een oppeppende werking zoals @Zonnetje citeert hierboven, je slaapkwaliteit zal uiteindelijk niet goed zijn doordat je steeds wakker wordt. Op den duur ook getimed omdat je een nieuwe dosis moet nemen...
Dat dus.

Gebruik GHB niet als slaapmiddel.
Ten eerste zoals gezegd omdat het verslavend is maar vooral niet omdat het je niet tot de benodigde slaapfases brengt.
Je mist op een gegeven moment de belangrijke slaapfases.
Je hebt diverse slaapfases. GHB helpt je misschien te slapen maar je krijgt te maken met tolerantie en op den duur kun je alleen nog maar slapen met GHB en je gaat de cruciale slaapfases dan missen, hetgeen uiteindelijk resulteerd in psychische klachten.
En dan ben je verder van huis!
Kijk ermee uit.
Ga naar de huisarts als je slaapproblemen hebt, maar ga echt niet ghb gebruiken uit eigen motivatie om te kunnen slapen. Je naait jezelf echt een oor aan als je dat doet!
Niet doen!
 

benzzzy

Badass junkie
Ik las elders dat je dosering 20ml is en dan lijkt het me dat je 'om out te gaan' bedoelt, en niet 'om te slapen'.
Waar heb je dat gelezen lel?
En ik heb het verdunt met water lol dus die 20 is eigelijk maar 10ml.
En hey is vrij slap spul tbh
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
@Benzoboss
Dat heb je zelf gepost in het topic 'wat gebruik je op dit moment'. Overigens ga je van 10ml GHB in een keer ook out.

Ik ben nog nooit misselijk geweest na GHB gebruik, maar ik heb dan ook nog nooit dagelijks aan de GHB gezeten.
 

Zonnetje

Belezen gebruiker
@Benzoboss
Wat is volgens jou nu nog de reden om het te gebruiken?

Kan in iedergeval verklappen dat de nadelen zowel op korte termijn als lange termijn niet de voordelen overstijgen. Voordelen op lange termijn zijn er zeker niet.

Mocht je op dezelfde dosis blijven gebruiken zul je zien dat de voordelen langzaam onmerkbaar worden. En je juist slecht gaat voelen als je het niet meer neemt of helemaal niet meer kunt slapen zonder.

Zelfs voor een mild middel zoals Melatonine dient dit niet continu over een langere tijd worden gebruikt om maar fatsoenlijk te kunnen slapen. En zo geldt dit eigen voor alle stoffen die je tijdelijk kunnen helpen om in slaap te vallen.

Niet om het een of ander maar met die bovenstaande reactie van je. Stel je een beetje de vraag of je wel echt wat met deze informatie wilt gaan doen.

Vind zelf nicotine al tering verslavend. Laat staan wat ik mij dan bij G moet voorstellen.
In iedergeval succes! :grimacing:
 

Eve's drop

Bewuste gebruiker
Melatonine supplementen worden inderdaad niet juist opgenomen in je hersenen zoals lichaamseigen melatonine word opgenomen inderdaad en zal zelfs zeer nadelig werken omdat het je natuurlijke slaapritme verstoord.

Gek spul
 

ketakoekjes

Bewuste gebruiker
Melatonine supplementen worden inderdaad niet juist opgenomen in je hersenen zoals lichaamseigen melatonine word opgenomen inderdaad en zal zelfs zeer nadelig werken omdat het je natuurlijke slaapritme verstoord.

Gek spul
Nou wat jammer, heb een boek over goed slapen gelezen en ik heb nergens meer last van.
 

Eve's drop

Bewuste gebruiker
Begrijp het niet verkeerd! Melatonine kan zeker wel een goede nachtrust ondersteunen hoor alleen gebruik het met mate.

Maar dat is tot op heden met elke substantie op deze aardkloot
 

Revolutionair

Wijs gebruiker
Ik ben wel eens een paar dagen aan de g.
En dan doe ik g slaapjes.
Neem ik 5ml en dan slaap ik 2 en een half uur en dan word ik wakker door de dopamine en moet ik weer 5ml nemen om te slapen.

Maar het is niet echt slapen wat je doet.
Je ligt in een soort coma met rare dromen die net echt lijken.
Pas als ik stop met de g slaap ik weer echt.
G is geen slaapmiddel!
 

Mr. Brosnan

Belezen gebruiker
Kan ik ghb iedere nacht gebruiken zonder lichaamelijk afhabelink te worden????
Ik weet wel dat er genoeg mensen zijn die er inderdaad lichamelijk afhankelijk van zijn geworden, die begonnen ook met elke avond/nacht gebruiken. Aan te raden is het dus sowieso niet.
 

Undercover Buster

Bewuste gebruiker
Vergeet niet dat GHB verslaving erger is dan heroïneverslaving, zal het niet proberen hoor.
Erger dan een heroïne. verslaving ja?
Zo gek is het nu ook weer niet.

Hoe kom je daarbij als ik vragen mag?
Mijn argument is dat het zeker moeilijk is om vanaf te komen maar qwa lichaamsafhankelijkheid komt het not even close to heroïne afkicken.
De after gevolgen nadat je er eenmaal mee gestopt bent dan zeg ik ja, dat doet je heel veel last bezorgen maar heroïne is toch iets zwaarder bij mijn weten.
Met GHB kun je stoppen 1 dag ziekte, plots klats van de ene op de andere dag. Niet ziek worden, niets. Psychische nasleep vergeten we even want dat is een ander verhaal maar heroïne stoppen van de ene op de andere dag? Zonder medicatie? Zonder ziek te worden? Vergeet het maar.
 

Undercover Buster

Bewuste gebruiker
Melatonine is net Shandy. Leuk voor een niet druggebruiker die een nachtje beter wilt slapen misschien mits geen echte diepe slaapproblemen want dan werkt dat spul ook niet en alles behalve een stimulerend middel. Rotzooi.
 

Portobello

Belezen gebruiker
Erger dan een heroïne. verslaving ja?
Zo gek is het nu ook weer niet.

Hoe kom je daarbij als ik vragen mag?
Mijn argument is dat het zeker moeilijk is om vanaf te komen maar qwa lichaamsafhankelijkheid komt het not even close to heroïne afkicken.
De after gevolgen nadat je er eenmaal mee gestopt bent dan zeg ik ja, dat doet je heel veel last bezorgen maar heroïne is toch iets zwaarder bij mijn weten.
Met GHB kun je stoppen 1 dag ziekte, plots klats van de ene op de andere dag. Niet ziek worden, niets. Psychische nasleep vergeten we even want dat is een ander verhaal maar heroïne stoppen van de ene op de andere dag? Zonder medicatie? Zonder ziek te worden? Vergeet het maar.
Onzin. Als je echt hoge dosissen neemt van alcohol, GHB of benzo's en dit een lange tijd doet, dan kun je bij cold turkey stoppen epileptische aanvallen krijgen, hallucinaties en delirium tremens.

Dit zal niet iedere gebruiker krijgen, want het hangt af van de duur van de verslaving en de dosis. Maar de risico's zijn veel groter dan bij heroïne.
 

Undercover Buster

Bewuste gebruiker
Onzin. Als je echt hoge dosissen neemt van alcohol, GHB of benzo's en dit een lange tijd doet, dan kun je bij cold turkey stoppen epileptische aanvallen krijgen, hallucinaties en delirium tremens.

Dit zal niet iedere gebruiker krijgen, want het hangt af van de duur van de verslaving en de dosis. Maar de risico's zijn veel groter dan bij heroïne.
Kan ja. Ik heb een staatslot gekocht, ik kan de jackpot winnen.

Heb je een onderbouwing dat de risico’s groter zijn dan bij heroïne?
Bij heroïne krijgt iedereen ze namelijk. Bij de andere middelen KUN je ze krijgen.

Ik lees hier overigens iets over 10ml per keer om te gaan slapen.
10ml is 2 buisjes toch? Ben niet echt thuis in maten en shit. Oude stempel he.
Maar van 10ml ga je gewoon knock als het goede is. Dat is geen slapen man.
Pak 15ml goede en je word wakker in het ziekenhuis met een katheter in je pisbuis als je pech hebt. Of je stikt in je eigen kots als je nog meer pech hebt.
Kan ik hier veel haters hebben maar denk wel dat iedereen het hier mee eens zal zijn.
 
Laatst bewerkt:

Portobello

Belezen gebruiker
Kan ja. Ik heb een staatslot gekocht, ik kan de jackpot winnen.

Heb je een onderbouwing dat de risico’s groter zijn dan bij heroïne?
Bij heroïne krijgt iedereen ze namelijk. Bij de andere middelen KUN je ze krijgen.

Ik lees hier overigens iets over 10ml per keer om te gaan slapen.
10ml is 2 buisjes toch? Ben niet echt thuis in maten en shit. Oude stempel he.
Maar van 10ml ga je gewoon knock als het goede is. Dat is geen slapen man.
Pak 15ml goede en je word wakker in het ziekenhuis met een katheter in je pisbuis als je pech hebt. Of je stikt in je eigen kots als je nog meer pech hebt.
Kan ik hier veel haters hebben maar denk wel dat iedereen het hier mee eens zal zijn.
Ik weet niets van GHB, behalve dan dat het op dezelfde receptoren werkt als de middelen die ik aanhaalde. Dat is dus mijn veronderstelling.

Overigens is het zeker met die anderre middelen hoor dat je bepaalde afkickverschijnselen krijgt. ZO werken de hersenen nu eenmaal en heb ik zelf ook mogen ondervinden (mijn tripreport van mijn delirium tremens staat bij de tripreports).

Ik wil niet belerend doen voor de rest en iedereen maakt eigen keuzes. Maar de meeste mensen die en heroïne hebben moeten afkicken en benzo's, geven vrijwel allemaal aan dat benzo-afkick veel erger is. Ik denk dat GHB ook erger is dan hero om af te kicken. De ernst ervan verschilt wel naar gelang de periode dat het middel is genomen en de dosis. Misschien dat mensen die hero gebruiken wel vaker een hogere dosis nemen dan mensen die 1 benzo per dag nemen of sporadischer GHB, zodat het lijkt alsof dat minder vervelend is om af te kicken.
 

Talim

Experimenterende gebruiker
Is het normaal dat ik in de ochtend een beetje misselijk Ben?
Ja bij dagelijks gebruik vooral in avond / nacht kun je je in de ochtend bij opstaan misselijk voelen/ kokhals neigingen hebben. Je lichaam geeft aan dat het te veel was en niet in je lichaam wilt hebben.
 

Undercover Buster

Bewuste gebruiker
Ik weet niets van GHB, behalve dan dat het op dezelfde receptoren werkt als de middelen die ik aanhaalde. Dat is dus mijn veronderstelling.

Overigens is het zeker met die anderre middelen hoor dat je bepaalde afkickverschijnselen krijgt. ZO werken de hersenen nu eenmaal en heb ik zelf ook mogen ondervinden (mijn tripreport van mijn delirium tremens staat bij de tripreports).

Ik wil niet belerend doen voor de rest en iedereen maakt eigen keuzes. Maar de meeste mensen die en heroïne hebben moeten afkicken en benzo's, geven vrijwel allemaal aan dat benzo-afkick veel erger is. Ik denk dat GHB ook erger is dan hero om af te kicken. De ernst ervan verschilt wel naar gelang de periode dat het middel is genomen en de dosis. Misschien dat mensen die hero gebruiken wel vaker een hogere dosis nemen dan mensen die 1 benzo per dag nemen of sporadischer GHB, zodat het lijkt alsof dat minder vervelend is om af te kicken.
Ik weet niet man, ik weet alleen dat er genoeg mensen zijn incl mijzelf die van de ene op de andere dag hebben kunnen stoppen met ghb. Zonder lichamelijke klachten of ziek zijn.
Van heroïne weet ik niets van maar van wat je op tv ziet en shit lukt mensen dat niet. Vandaar ook methadon enzo.
Ik praat alleen over dingen die ik weet. En dingen die ik in de praktijk heb ervaren.
Benzo valt af te bouwen, weet niet of dat met heroïne ook zo is?
 

Danny0531

Experimenterende gebruiker
Ik weet niet man, ik weet alleen dat er genoeg mensen zijn incl mijzelf die van de ene op de andere dag hebben kunnen stoppen met ghb. Zonder lichamelijke klachten of ziek zijn.
Van heroïne weet ik niets van maar van wat je op tv ziet en shit lukt mensen dat niet. Vandaar ook methadon enzo.
Ik praat alleen over dingen die ik weet. En dingen die ik in de praktijk heb ervaren.
Benzo valt af te bouwen, weet niet of dat met heroïne ook zo is?
Dat is mij ook 2x gelukt gebruikte toen alleen savonds overdag met werken niet. Zo gauw je die zooi ook gaat gebruiken snachts voor het slapen en overdag ook dus 24/7 word het een stuk lastiger heb na de 3de keer wel de mazzel totaal geen trek meer gehad erna dat geeft voor mij dus wel aan dat ik er echt klaar mee was.
 

F.E.A.R.

Belezen gebruiker
GHB is een slaapmedicijn (genaamd Xyrem) voor narcolepsie patienten. Zij nemen levenslang elke nacht tweemaal 4,5 gram GHB. Eenmaal halverwege de nacht omdat je vanzelf wakker wordt na een grote dosis GHB. In principe blijft lichamelijke afhankelijkheid weg bij deze patienten.

Ik kan het je echter alleen maar afraden.
 

ketakoekjes

Bewuste gebruiker
GHB is een slaapmedicijn (genaamd Xyrem) voor narcolepsie patienten. Zij nemen levenslang elke nacht tweemaal 4,5 gram GHB. Eenmaal halverwege de nacht omdat je vanzelf wakker wordt na een grote dosis GHB. In principe blijft lichamelijke afhankelijkheid weg bij deze patienten.

Ik kan het je echter alleen maar afraden.
Nu weten we dus dat meth wordt verkocht als Desoxyn in Amerika, heroine als Diacetylmorfine in Engeland, speed als Aderall in Amerika, coke als oogdruppels in ons land en GHB als slaapmiddel. Voor narcolepsie patienten bestaan toch genoeg andere medicijnen die ze kunnen nemen om in slaap te vallen?
 

Justme83

Bewuste gebruiker
Just quit using ghb crap!

Kijk waar je slaapprobleem vandaan komt, en
dan zijn er genoeg andere manieren om goed
te slapen. Ga je door met de G dan is het heel snel niet
alleen meer voor het slapen!
 

F.E.A.R.

Belezen gebruiker
Nu weten we dus dat meth wordt verkocht als Desoxyn in Amerika, heroine als Diacetylmorfine in Engeland, speed als Aderall in Amerika, coke als oogdruppels in ons land en GHB als slaapmiddel. Voor narcolepsie patienten bestaan toch genoeg andere medicijnen die ze kunnen nemen om in slaap te vallen?
Opzich gaan die vergelijkingen niet helemaal op aangezien farmaceutische doseringen aanzienlijk lager zijn dan de recreatieve die men op dit forum gebruikt. Terwijl Xyrem, naast dat het exact hetzelfde is als GHB, doseringen heeft tot 4,5 gram per keer. Dat komt neer op zo’n 8-10 ml straat GHB. Overigens wordt dat langzaam opgebouwd en beginnen de meeste met zo’n 1,5 gram. LET OP; een te hoge dosis kan leiden tot ademhalingsproblemen en zelfs een coma. Levensgevaarlijk en doe dit nooit.

Narcolepsie patienten slapen wel, maar bereiken nooit de slow wave sleep (diepe slaap) vereist om uitgerust te zijn. Met als gevolg dat ze overdag ‘slaapaanvallen’ krijgen. Die verhoogde slow wave sleep is tevens waarom bodybuilders GHB graag namen omdat in deze fase growth hormone release plaatsvindt. Ook wordt REM eerder bereikt en duurt deze iets langer, vandaar de heftige en lange dromen bij een G slaap.

Zeer vaak worden amfetamines voorgeschreven voor narcolepsie patienten om wakker te blijven overdag en inderdaad ook - ineffectieve - slaapmiddelen als benzo’s. Zeer zelden wordt Xyrem voorgeschreven om diep te kunnen slapen waardoor ze overdag functioneren. Xyrem is het enige wat werkt voor die noodzakelijke diepe slaap. En wat de meeste patienten ook dagelijks kunnen nemen zonder tolerantie/lichamelijke afhankelijkheid klachten.

GHB verslaafden zijn de enige onder ons die ook slapen met behulp van GHB. Maar vergelijken met narcolepsie patienten gaat niet op. Wanneer je overdag de hele dag door GHB neemt, soms zelfs knockout gaat, dan is het veel minder effectief voor een goede nachtrust. Been there, done that. Ook nemen zij vaak enorme knock out doseringen waarbij de nadelen niet meer opwegen tegenover de voordelen. Echter een persoon zonder enige ervaring met GHB of andere GABA-B antagonisten zal na een GHB gevulde nacht zeer uitgerust zijn. Het is geen comateuze nep slaap zoals sommige het beschrijven.

Elke vorm van eerder abuse van GHB maakt dat dit nachtelijk gebruik snel tot tolerantie issues en lichamelijke afhankelijk leidt. Zo krijg ik al rebound anxiety na 1 dosis. Ook is de één gevoeliger hiervoor dan de ander. Xyrem is niet voor niets 1 van de meest streng gereguleerde medicijnen die er bestaan.

Normale mensen slapen prima. GHB nemen voor slaap is net als morfine nemen tegen een lichte hoofdpijn; waanzin. Tijdens je 3-4 durend GHB slaapje ben je nauwelijks wakker te krijgen wat mogelijk gevaar op kan leveren. Ook gebeurt het weleens dat je in slaap valt in een rare houding en dan gebroken wakker wordt. Ook moet je altijd je bedtijd timen, want halverwege de GHB slaap gaat geen wekker je wakker maken. Misselijkheid en duizeligheid komen ook vaak voor. En het abuse potential is enorm. Nooit doen dus.
 
Laatst bewerkt:

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
Erger dan een heroïne. verslaving ja?
Ik weet niets van GHB, behalve dan dat het op dezelfde receptoren werkt als de middelen die ik aanhaalde.
Het blijven natuurlijk een beetje onzinnige vergelijkingen maar tenzij je al aanzienlijke hoeveelheden Diacetylmorfine injecteert of iets dergelijks zijn de acute fysieke risico's van ontwenning bij GHB toch wel aanzienlijk veel groter. Dat GHB enkel mentaal afkickrisico heeft is natuurlijk onzin, er zijn gigantisch veel gevallen bekend waar dit leidt tot epileptische aanvallen en psychose. GHB afkick staat er juist bekend om dat het dodelijk kan wezen.

Het is eerder juist omdat de afkick van Diacetylmorfine relatief mild is dat deze mentaal zo verslavend is, hierdoor komt ook meer extreem gebruik van dit middel voor al zijn dat relatief weinig mensen. Mensen vergeten ook nog wel eens dat mentale verslaving minstens even dodelijk is als fysieke verslaving.
heroine als Diacetylmorfine
Diacetylmorfine is de scheikundige naam. Heroïne is de eerste merknaam waaronder Diacetylmorfine op de markt werd gebracht. Vergelijkbaar aan hoe veel Nederlanders limonade ranja noemen omdat de eerste limonade in Nederland onder de merknaam ranja verkocht werd.
Voor narcolepsie patienten bestaan toch genoeg andere medicijnen die ze kunnen nemen om in slaap te vallen?
Het WHO stelt dat GHB het meest effectieve middel is bij narcolepsie als ik mij niet vergis, het kan dus in specifieke context blijkbaar zijn meerwaarde hebben.
speed als Aderall
Adderall bestaat voor 75% uit dexamfetamine en 25% uit levoamfetamine waar standaard amfetamine uit 50% dexamfetamine en 50% levoamfetamine bestaat. Adderall is niet minder misbruikgevoelig dan amfetamine in ieder geval.
coke als oogdruppels
Is dit niet vrij zeldzaam en exclusief aan oogoperaties?
 

ketakoekjes

Bewuste gebruiker
Adderall bestaat voor 75% uit dexamfetamine en 25% uit levoamfetamine waar standaard amfetamine uit 50% dexamfetamine en 50% levoamfetamine bestaat. Adderall is niet minder misbruikgevoelig dan amfetamine in ieder geval.
Is dit niet vrij zeldzaam en exclusief aan oogoperaties?
Ja kom op niet in detail gaan, zit in een speed comedown :sleepy:
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan