• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Hasjboter problemen

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist

abby

Belezen gebruiker
Ik heb geprobeerd hasj boter te maken, lekker lang op het pitje gezet zodat het goed kon intrekken, maar toen verbrande het! Ik heb daarna alles weg moeten gooien.
Mijn vraag is dus: Hoe lang moet het ongeveer intrekken? En moet de boter al echt aan het koken zijn voordat je de hasj erin gooit? Lf heb je dan al gevaar met verbranden? Hoe weet je dat het goed is? Want bij mij bleef het heel de tijd een soort suspensie.
 

DrippTone

Badass junkie
Tripreporter
Je doet het fout. De boter moet niet direct in het pannetje.

Wat je moet doen:

Doe de boter in een kommetje of schaaltje, zet dat in een pannetje waar +- 4cm water in staat. Zet dat op een laag vuurtje, het water mag koken maar niet te hard.

De boter mag niet koken!

Verkruimel de hasj en doe dit bij de boter, de boter zal smelten maar niet koken. Laat het een half uur op het vuur staan en regelmatig omroeren. Nu zal de hasj mooi opgelost zijn en de thc is in het vet getrokken.

De boter hoeft bij hasj niet gezeefd te worden. Giet de vloeibare hasj boter bij het beslag en voer de instructies op het pak verder uit, of als je weet hoe je cake bakt, doe je ding.

Succes! :stoned:
 

abby

Belezen gebruiker
Heel erg bedankt! Maar hoe scheid je de boter van het water? En zou echt alles opgelost moeten zijn van de hasj of blijft het een soort suspensie?
 

DrippTone

Badass junkie
Tripreporter
abby zei:
Heel erg bedankt! Maar hoe scheid je de boter van het water?
Het schaaltje scheid de boter van het water, de boter komt niet in contact met het water. Het kokende water zorgt voor een temp van +- 100 graden, de boter zal pas gaan koken rond de 180 graden.

En zoals de geven link hier boven al aangeeft, dit heet Au Bain-marie. Meeste helden in de keuken hebben hier wel van gehoord maar ivm je begin post ging ik er van uit dat je het niet kende.

abby zei:
En zou echt alles opgelost moeten zijn van de hasj of blijft het een soort suspensie?
Er blijft wel wat gruis over, dat zijn planten resten in de hasj die lossen niet op. Bij skuff/harde groene hasj zul je dit meer hebben dan bij afghaan/donkere zachte hasj. Maar dit is er niet uit te zeven, en het verpest niks aan de smaak van je cake. Dus bespaar je de moeite van het zeven. Als je wiet had gebruikt dan zou ik het wel zeven.
 

abby

Belezen gebruiker
Kan je met het schaaltje gewoon alle stoom die bij het koken vrij komt blokkeren? Zo ja, word het dan niet heel erg warm door de druk? Of moet je het schaaltje waar de boter in zit ook echt in het water leggen? Want ik heb beide gezien dus ik weet het niet zeker.
 

Arthur King

Wijs gebruiker
Dit valt reuze mee, als er al druk opbouwt, komt dit gelijk vrij doordat het schaaltje in het water iets zal bewegen, niks om je zorgen over te maken. :wink:
Probeer het en je zult zien dat het niet ingewikkeld is!
 

PepTalk

Badass junkie
Emeritus Mod
Echt het is heel simpel,

Je pakt een klein ijzeren kommetje/pannetje die in een grotere past ( heel veel ruimte over maakt niets uit) in die grotere pan doe je een laagje water ( ongeveer tot de helft van het kommetje/pannetje wat er in staat). Nu zet je het geheel op het vuur, door de warmte zal het water gaan koken. Dit komt zoals Dripptone al zei niet hoger dan 100 graden. Aangezien de boter zelf dan ook niet warmer kan worden zal er nauwelijks ( lees niets) verdampen.

Dan gewoon in de boter blijven roeren totdat de hasj 'opgelost' is. Gebruik je wiet dan moet vanaf dat het water lichtjes kookt 20 minuten voldoende zijn.

De pannen afsluiten om de stoom er in te houden is dus overbodig. Als je hasj gebruikt heb je ook niets geen stank.
 
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Bovenaan