• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Haze en Kush

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Hey allemaal! MangoHaze777 hier. Ik ben nieuw op het forum, en dacht laat ik eens een topicje starten.

Ik smoke nu zo'n 5 jaar vrijwel dagelijks, en er is nog altijd iets wat mij bezighoud. Ik rook zelf vooral haze soortjes. (lees Amnesia, Lemon, G13, en Mango :stoned:). Nu word ik van haze altijd lekker baked, en is dit dus altijd mijn vaste go-to.

Nu heb ik het gevoel als ik Kush of een andere strain die grotendeels uit indica bestaat rook, ik hier mij niet / nauwelijks stoned van voel. Is dit persoonlijke voorkeur of heeft dit te maken met iets anders? Ik vind de smaak echt heerlijk! Maar het effect komt niet echt op.

Ik hoor graag wat jullie denken, peace. :stoned:
 

SuperSilverHaze

Belezen gebruiker
Ik denk dat dit te maken heeft met tolerantie. Je kunt proberen het puur te roken dat versterkt het gevoel, een grotere hoeveelheid roken of wat sterkers nemen. Je kunt ook een tijdje stoppen of minderen
 

🐺PsyTekz

Badass junkie
Tripreporter
De meeste hazesoorten werken mentaal een stuk zwaarder dan een kush soort. Deze werken meer lichamelijk en geven jou een bankhang gevoel. Van een Silverhaze kan ik bv. nog heel productief zijn en vanalles ondernemen. Met een stevige indica dominant ga ik mij altijd op de bank plat gooien.
 
Dat is dus het punt, van Haze word ik echt heel lui, en merk ik aan mn hele lichaam en hoofd dat ik stoned ben. Met kush is dit dus totaal niet het geval! Al zit ik diep in de bank of in een stoel gezonken, veel doet het voor mij niet.

Nu ben ik inderdaad van mening dat een tolerantie break voor mij zeker geen slecht idee zou zijn. Maar dat ik echt helemaal niks voel van indica soorten snap ik niets van.

Edit: Van de haze soorten voel ik ondanks mijn tolerantie nog altijd het gewenste effect
 

henkie2

Belezen gebruiker
Kan heel veel oorzaken hebben.

Ik vermoed dat veel cannabis op de Nederlandse markt, doordat het NOG STEEDS NIET IS GELEGALISEERD, helemaal niet is wat de verkopers beweren. Er is totaal geen toezicht en de meeste telers lijken me niet bepaald de meest betrouwbare personen. Tuurlijk ruik en voel je duidelijk verschil tussen, bijvoorbeeld OG Kush (aarde-achtig), en Silver Haze (fruitig), maar doordat er zoveel gekruisd wordt tussen cannabissoorten hoeft dat niet te betekenen dat een soort die verkocht wordt als Haze ook de kenmerkende psychotrope effecten zal hebben.

Dus kan het ook een placebo-effect zijn, dat als je van tevoren weet dat je een Kush gaat roken, het automatisch als zwakke wiet wordt ervaren. Ik kan het ook helemaal mis hebben natuurlijk :thinking:

Probeer eens een blinde test!
 
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Bovenaan