• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Heroïne zonder shotje?

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Duderino

Experimenterende gebruiker
Zijn er andere manieren om heroïne te gebruiken? Dan heb ik het over de IV?
Thanks
 

Salvia

Bewuste gebruiker
Hey, is al een oudere topic maar ik vraag het hier eventjes: is het hier veilig om te praten over heroine verslaving? ik bedoel..privé ? heb paar vragen maar weet niet of dit een goed idee is om zomaar online te gooien, alvast bedankt
Lova
Ja hoor, wees niet bang om vragen te stellen.
 

Salvia

Bewuste gebruiker
Dan ben je hier op de juiste plek! Zelf heb ik geen ervaring met heroïne, dus ik weet niet hoe het is om daar verslaafd aan te zijn, maar ik weet wel het een en ander over drugsverslavingen in het algemeen. Is het geen optie voor je om af te kicken door aan de bel te trekken bij je huisarts? Dat je dan iets van methadon of suboxone krijgt om het mee af te bouwen zodat je het niet cold turkey hoeft te doen?
 
Laatst bewerkt:

Spyro

Wijs gebruiker
Oh, is het verwijderd? Het is toch anoniem dus vragen stellen kan nooit kwaad lijkt me...
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan