1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 2. Heb jij ook een vraag over drugs?

  Welkom in het Vraag van de Week subforum! Hier beantwoordt wekelijks een professional van de Drugs Infolijn (onderdeel van het Trimbos Instituut) een vraag van een forumlid over drugs. We vinden het belangrijk dat op dit forum ook deskundigen een bijdrage leveren, want zoals met zoveel dingen, is het gebruik van drugs niet zonder risico's. Wees dus goed verbereid!

  Heb je een vraag? Stel deze hier!

  Om een vraag te kunnen stellen op het forum, moet je wel een account hebben en ingelogd zijn. Registreer hier!

Vraag van de Week Herstel na langdurig XTC gebruik

Discussie in 'Vraag van de week' gestart door Drugs Infolijn, 10 jun 2011.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Drugs Infolijn

  Drugs Infolijn Gevalideerde professional Professional

  Vraag:
  Antwoord:

  Na xtc-gebruik is het, vanuit het oogpunt van harm-reduction, verstandig om te zorgen dat je voldoende antioxidanten binnenkrijgt. Belangrijke antioxidanten hierbij zijn: vitamine c, vitamine e, L-carnitine, alfa-lipon-zuur, N-acetyl cysteine en melatonine. Via welke voeding krijg je deze anti-oxidanten nu binnen?
  Bovenaan staan pruimen, rozijnen en blauwe bessen. Wat ook kan is groene thee of kurkuma (koenjit of Indiase geelwortel, zit in curry). Daarnaast kunnen ook omega-3-vetzuren, via bijvoorbeeld het eten van zalm of haring.
  Je kunt ook overwegen supplementen te slikken. Deze zijn er voor vitamine c, vitamine e en omega-3-vetzuren. Let bij de laatstgenoemde op dat er GEEN omega-6 of omega-9-vetzuren inzitten!
  Andere geschikte supplementen zijn coenzyne Q10 (Kruidvat 100 mg), alfa-liponzuur (De Tuinen) en mariadistel (naast antioxidant ook een beschermer van de lever) (De Tuinen). Melatonine kan ook als supplement geslikt worden. Maar let op: melatonine is een hormoon dat het bioritme bepaalt. Het is dus van belang dat alleen ’s avonds in te nemen!

  Tot slot is het goed om te noemen L-tyrosine absoluut gemeden moet worden tijdens en na xtc-gebruik. Dat zit in bijvoorbeeld het supplement After-C. Ook de combinatie met speed kan beter gemeden worden. Beide zorgen voor een toename in de oxidatieve stress.
   
 2. MDMC

  MDMC Belezen gebruiker

  Goede informatie en erg handig! Deze print ik uit, thanks :grin:
   
 3. Cosmic Controler

  Cosmic Controler Bewuste gebruiker

  kun je door deze stoffen je dinsdag dip meschien een klein beetje verminderen??
   
 4. Tommie_K

  Tommie_K Bewuste gebruiker Tripreporter

  Hoera voor deze Infolijn! Hiermee lichtjaren voor op de massa, die massaal aan de dopamineprescursoren gaat als de hersenen het niet meer zien zitten. (L-dopa is er ook een)

  "Mooi! Herstel!" denkt iedereen dus. Ja ehh nee. Die dopamines moest er juist uit omdat die daar de boel lopen te fryen."

  The Solution to the problem is more of the problem


  Zit vaak wel wat in. Niks helpt beter tegen een alcoholkater dan een Kriek lauw van de plank, rustig naar binnen laten zakken, indien nodig herhalen. Methadon geven aan opiatenafkickers. Maar het verplaatsen van de zaak is niet het einde van je taak.
   
 5. MeejheM

  MeejheM Badass junkie

  Bij een alcoholkater werkt vloeistof en mineralen als zout etc volgens mij echt beter dan lauw bier.

  Kersensap zou best kunnen helpen, maar om lauwe kriek als kater-medicijn voor te stellen lijkt me geen goed advies.
   
 6. Tommie_K

  Tommie_K Bewuste gebruiker Tripreporter

  a. Bier is al een vloeistof sinds men in het jaar 1027 (ter vereenvoudiging van het brouwproces) overstapte van hobbelpaardenstront op rioolwater.

  b. Mij lijkt het ook geen goed advies. Mijn hele post ademt twijfel over het principe dat de oplossing van de kwaal = meer van de kwaal een goed advies zou zijn. Het bestrijden van een kater met meer alcohol is in feite analoog aan het bestrijden van een XTC-crackout met L-tyrosine en dus geen goed idee. Men verplaatst het probleem (en daarmee verergert het vaak) omdat de "oplossing" niet daadwerkelijk het probleem bestrijdt maar enkel de symptomen ervan. Vandaar mijn huldeblijk aan de infolijn, die dergelijke praktijken in ferme bewoordingen afkeurt.

  Feitelijk zijn we het dus niet met elkaar oneens. Maar je formuleert jouw post alsof je mijne weerlegt. Of zie ik dat verkeerd?
   
Laden...