Het Gameverslaving Topic

Discussie in 'Verslaving' gestart door Tijdloos, 3 dec 2011.

Sanelco zelftesten
Sanelco zelftesten
Sanelco zelftesten
 1. Tijdloos

  Tijdloos DF Staff Medewerker Moderator

  Wat verstaat men onder een gameverslaving?
  We horen het steeds vaker, en het is natuurlijk ook niet gek met al deze nieuwe technieken van tegenwoordig. Gameverslaving, een nieuw soort onder de verslavingen, maar moet zeker niet worden onderschat.

  [​IMG]

  Xbox, Playstation, Wii,pc..

  Tegenwoordig is het niet alleen de computer die in de huiskamer, slaapkamer of speelruimte staat, nee….. We hebben tegenwoordig verschillende keuzen uit diverse soorten computers, zoals: Xbox, playstation, Wii etc.

  Het begint als iets onschuldigs. Computerspelletjes horen er tegenwoordig bij in het leven. De meeste mensen kunnen dan ook zonder dat dit problemen geeft een computerspelletje spelen, maar 20 % van deze mensen raakt wel in de problemen, en kunnen een spelverslaving ontwikkelen.

  Verwaarlozing

  Doordat men verslaafd raakt aan gamen, worden contacten met familie, school en/ of werk verwaarloosd. Ook zien we vaak dat de basisbehoeftes van de mens worden verwaarloosd zoals het eten en de persoonlijke hygiëne. “Het is toch moeilijk te begrijpen dat computeren belangrijker is als hygiëne en voedsel”, maar mensen met een gameverslaving zien dit niet meer in omwille van een video- of computerspel.

  Een gameverslaving gaat geregeld gepaard met obsessief/dwangmatig gedrag en het gebruik van drugs. Stel je voor dat je 16 uur achter een stuk een spelletje speelt om alleen te proberen je score te verhogen en te verbeteren…. Om dit vaak vol te houden komen vele van hen ook met drugs in aanraking.

  Van jong tot oud verslaafd aan gamen

  Gameverslaafden zijn er in alle soorten en maten, het Smit & Jones Kliniek in Amsterdam melde zelfs een geval van amper 8 jaar oud. Zij zijn toen ook begonnen met een onderzoek naar het fenomeen van dwangmatig spelen. Men kwam tot de conclusie dat een persoon met een gameverslaving dezelfde karakteristieken vertoond als een gok- en drugsverslaafde.

  Het dwangmatige spelgedrag bij gameverslaafden is vaak progressief. Voor veel van de gameverslaafden begon het spelen van een game onschuldig met enkele uren in de week, zonder negatieve gevolgen. Naarmate de weken volgden begon de game de overhand te krijgen en begon het gradueel maar gevaarlijk dwangmatiger te worden.

  Gameverslaafden hebben veelal last van

  Obsessieve gedachten
  Gezondheidsproblemen
  Schade op lange termijn aan persoonlijke relaties, opleiding en carrière

  Al deze punten zijn net zo erg als een ander soort verslaving. De symptomen van spelverslaving lijken veelal op de gokverslaving. Spelverslaafden denken: “De volgende keer zal ik gaan winnen.” Deze gedachte zorgt er onder andere voor dat men in een dwangmatige cyclus gevangen komt te zitten.


  Spelverslaafden gebruiken veelal ook stimulerende middelen zoals: Red Bull, koffie, sigaretten, soft drugs, speed, of uiteindelijk zelfs cocaïne. Hoe dieper men in zijn verslaving zit hoe ernstiger dit gebruik zal worden. Een gameverslaafde is enkel gefocust op zijn spel, zijn medemens ziet hij/ zij niet staan. Waar niet-spelverslaafden van kunnen genieten, zal de spelverslaafde niet eens herkennen.


  Ontkenning van gameverslaafden

  Een gameverslaafden kan om te ontkennen dat hij/ zij verslaafd is aan gamen, gemakkelijk dagen tot weken stoppen met gaming. Dit kan leiden tot een ontkenning van de gameverslaving wat zeer gevaarlijk kan zijn. Het is zeer misleidend dus probeer hier doorheen te kijken!


  Bij het ontwennen aan een gameverslaving worden dezelfde symptomen gezien als bij mensen met een chemische afhankelijkheid. Een gameverslaafden heeft hulp nodig die onder andere gegeven kan worden door psychologen, psychiaters en therapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van spelverslaving en doormiddel van groepstherapie.

  Wat doe je tegen 'game-verslaving'?


  Veel ouders melden zich bij ons met de vraag wat er te doen valt aan de game-verslaving van hun kind. Meestal gaat het daarbij om jongens, en vaak gaat het om het spel 'World of Warcraft' (WoW) dat online gespeeld wordt en razend populair is.

  Op dat soort vragen kunnen we moeilijk antwoord geven, omdat er naar 'game-verslaving' nog maar weinig onderzoek is gedaan. Eigenlijk bestaat het nog helemaal niet, in de reguliere gezondheidszorg. Eventuele adviezen kunnen dus alleen maar gebaseerd zijn op gezond verstand.

  Voorlopig zou ik gamende jongeren het voordeel van de twijfel willen geven. Zolang het goed gaat op school, zolang ze hun afspraken nakomen, en zolang ze interesse blijven houden in andere dingen en andere mensen, is er weinig aan de hand.

  Verslaving

  Lang niet alles waar je intensief of gepassioneerd mee bezig bent, is een verslaving. Zelfs niet wanneer het je leven ingrijpend beïnvloedt. Onze kinderpsychiater Aleid Grijpma gaf ooit het voorbeeld van verliefdheid, wat invloed kan hebben op eten, slapen en schoolprestaties. Met verliefdheid ga je echter niet naar een afkick-kliniek.

  Daarmee is niet gezegd dat jongeren geen problematisch game-gedrag kunnen vertonen. Problematisch game-gedrag bestaat wel degelijk. Maar wat je dan ziet, is dat het bijna altijd samengaat met andere problematiek, zoals problemen in het gezin, op school, met drugs, of met alcohol.

  Vluchtgedrag

  Een ander begrip dat vaak genoemd wordt in verband met gamen, net als verslaving, is vluchtgedrag. Het zou dan gaan om een vlucht uit de werkelijkheid, en met name uit het sociale leven.

  Ook daar wordt veel te ongenuanceerd over gesproken. Er wordt ál te gemakkelijk een beeld geschetst van de gamer als een zielig stukje mens in een donkere wereld, die de werkelijkheid niet aankan en daarom zichzelf terugtrekt in een schijnwereld waar hij steeds verder ingezogen wordt tot hij eraan kapot gaat.

  Men mag dan graag verwijzen naar voorbeelden in Korea of China, waar inderdaad wel eens iemand dood neervalt van het gamen. Maar aan zulke incidenten, die zich voordoen in volstrekt andere culturen, mag je natuurlijk nooit conclusies verbinden voor Nederlandse jongeren.

  Maak expres afspraken met vrienden buiten de deur zodat je geen behoefte ontwikkeld om te gamen. Maar ga ook leuke dingen doen met je gezin binnen in huis als bijvoorbeeld een bord spel spelen.
  Maak het dwangmatige gamen bespreekbaar met je partner en probeer samen je game gedrag te doorbreken.
  Bespreek wat je zocht, door te gamen en wat je gevonden hebt. Probeer uit te leggen waar de drang om te blijven gamen door ontstaat.
  Wanneer een relatie dusdanige schade heeft opgelopen door het game gedrag adviseren we om eens een gesprek aan te gaan met je huisarts die je door kan verwijzen naar instanties die je kunnen en willen helpen om in eerste instantie je relatie weer beter op de rails te krijgen.


  Ga de confrontatie aan met de gamer en wijs je partner op de verantwoordelijkheden die er ook nog naast, het spelen van spelletjes, zijn.
  Spreek tijdsduur en tijdsstip af, wanneer er ge- gamed kan en mag worden.
  Doorbreek het teveel gamen door andere afspraken te maken buitenshuis.
  Laat game attributen thuis tijdens een vakantie.
  Probeer weekenden game vrij te houden en vul het in met andere leuke dingen samen of met het gezin.
  Erken dat je een probleem hebt. Besef tevens dat je dit niet alleen kunt oplossen en aanvaar hulp. Hetzij van specialisten maar ook van je partner.
  Zorg ervoor dat je voor dat je gaat gamen, al je andere verplichtingen na gekomen bent en dat dus niemand het gevoel meer krijgt dat je, je omgeving alsnog weer vergeten bent.
  Wederzijds begrip en geduld is belangrijk. Hopelijk is hiervan veel in huis.  Tips om gameverslaving te voorkomen:

  Voor ouders:

  Bepaal duidelijk wanneer, hoeveel en welke games er gespeeld mogen worden.
  Leef deze regels na en stel beperkingen in als de regels worden overtreden.
  Laat kinderen voor het spelen eerst hun huiswerk maken.
  Laat geen games toe in de slaapkamer.
  Probeer samen spelen te bevorderen maar beperk dit niet tot online spelen met anderen.
  Speel ook zelf games met of tegen uw kind.
  Laat kinderen tenminste op een meter afstand van het scherm zitten.
  Zorg voor voldoende licht en frisse lucht.
  Laat kinderen niet spelen vlak voor het slapen.
  Parental Control inschakelen. U kunt bijvoorbeeld een tijdslimiet instellen op het gebruik van internet of de Parental Control gebruiken dat in bijvoorbeeld World of Warcraft al ingebouwd is.


  Voor jezelf

  Stel tijdslimieten voor jezelf in dus begin- en eindtijden.
  Laat je omgeving zich met jou bemoeien, zonder je niet af.
  Stel op vaste tijden pauzes in.
  Stel regels vast voor het geval je langer speelt dan je had besloten.  Wiki; Wetenschappelijk onderzoek


  Er zijn nog weinig resultaten op dit terrein. Experts zijn het ook niet eens of ziektebeelden wel bestaan. Wel is er een beperkt aantal klinieken, ook privéklinieken die verslaafden tegen hoge bedragen hulp bieden. In Tiel bestaat er een kliniek voor jongeren die aandacht besteedt aan overmatig gamen. De kliniek stelt ook dat het overmatig gamen niet de kern is van de jongere, de problematiek is het gevolg van andere problemen bij jongeren. [2] Wetenschapper Jeroen Lemmens heeft een Nederlands boek geschreven over gameverslaving ,maar in zijn wetenschappelijke artikel is te lezen dat hij ook worstelt met de definitie van het begrip. Hij heeft de criteria van pathologisch gokken gebruikt en deze zelf vertaald naar het gamen.

  In 2007 besloot de American Medical Association om het overmatig gamen geen verslaving te noemen, omdat op dat moment het wetenschappelijke onderzoek op dit terrein nog niet ver genoeg gevorderd is. Op 21 juni 2007 is er een persverklaring uitgeven van de American Psychiatric Association dat gameverslaving NIET in de DSM als een gedragsverslaving wordt opgenomen.

  Omdat in Europa gameverslaving nog geen medische erkenning geniet worden behandelingen niet door een ziektekostenverzekering vergoed.

  Doordat er wetenschappelijk nog zo weinig bekend is, zijn er geen richtlijnen voor het ontwerpen van spellen. Spelontwikkelaars hebben dus vrij spel in het ontwerpen van een game. Bij de makers van diverse computerspellen is bekend, dat zij de mate van verslaving doelbewust meewegen in hun commerciële strategie: hoe meer mensen spelen, hoe meer zij verdienen.

  Volgens onderzoekers van de Stanford University School of Medicine hebben mannen een grotere waarschijnlijkheid om verslaafd te raken aan computerspellen dan vrouwen.

  Er bestaat software om het overmatig computergebruik in te dammen bv.parental control, die is echter niet waterdicht en relatief eenvoudig te omzeilen.(zo lek als een mandje maar goed)


  Handige link
  http://www.loes.nl/algemeen/tips/basiss ... -verslaafd je kan er een testje doen als je nieuwsgierig bent :)
   
 2. Tijdloos

  Tijdloos DF Staff Medewerker Moderator

 3. saskia

  saskia Newbie

  Hoi!

  Ik ben zelf 2 jaar geleden afgekickt voor mijn gameverslaving en dit is gewoon vergoed door de verzekering. zolang je hulp minimaal 2delijns is wordt dit vergoed. ik ben zelf bij het Jellinek geweest. Niet in opname maar elke week een sessie.

  Verder goeie post!!

  groetjes Saskia
   
 4. Donantzone

  Donantzone Experimenterende gebruiker

  Van welk spel ben je dan afgekickt?
   
 5. saskia

  saskia Newbie

  ik speelde World of Warcraft. ben wel blij dat ik het niet meer speel. ik ben wel minder blij met de drang die ik nog regelmatig heb. gelukkig heb ik heel veel steun van mijn omgeving. en ik kan lekker mijn ei kwijt op mijn website.

  groetjes!!
   
 6. foreverinspace

  foreverinspace Belezen gebruiker

  Ben ook al 1 maand gestopt met warcraft dit spel heeft mijn leven verkloot en ben er nu alles aant doen dit terug te beteren ... Fuck blizzard ze brainwashen je en willen je alleen verslaafd terwijl ze hun klanten achter de rug uitlachen ... Ben na 6 jaar miss nog maar 1 maand gestopt maar heb alle characters verwijderd en van me pc gegooit dus kan niet meer terug :wink: wel extreem veel last van verveeling , voel me vaak leeg en moeilijk contact te leggen ... Ben hopelijk binnekort weer de ouweee
   
 7. foreverinspace

  foreverinspace Belezen gebruiker

  Ben ook al 1 maand gestopt met warcraft dit spel heeft mijn leven verkloot en ben er nu alles aant doen dit terug te beteren ... Fuck blizzard ze brainwashen je en willen je alleen verslaafd terwijl ze hun klanten achter de rug uitlachen ... Ben na 6 jaar miss nog maar 1 maand gestopt maar heb alle characters verwijderd en van me pc gegooit dus kan niet meer terug :wink: wel extreem veel last van verveeling , voel me vaak leeg en moeilijk contact te leggen ... Ben hopelijk binnekort weer de ouweee
   
 8. Donantzone

  Donantzone Experimenterende gebruiker

  Ik heb vroeger zelf tibia gespeeld, dat is een spel dat lijkt op world of warcraft. Ik heb t vooral in mijn jeugd gespeeld vanaf 12 jaar tot 17 jaar. Ik kan begrijpen dat je jezelf helemaal kunt verliezen in dat soort spellen. Ikzelf had wel nog veel sociale contacten terwijl ik dat spel speelde. Alleen als ik thuis was speelde ik dat spel veel. Toen ik 17 was vond ik het saai worden en ben me gaan verdiepen in me opleiding en de veel leukere dingen in het leven.

  Toch moet ik zeggen dat ik het super leuk vond dat ik dat spel heb gespeeld in me jeugd en ik heb er zeker geen spijt van.
   
 9. Tijdloos

  Tijdloos DF Staff Medewerker Moderator

  Speel het nu ook al ruim 6 jaar ofzo, erg veel characters op level. Altijd met erg veel plezier gespeeld/speel ik het nog :)

  Raad eens; hoeveel uur per dag gemiddeld speelde ik in het eerste jaartje?
  Een vriendin was zo creatief om dat te vragen (5jaar geleden ongeveer) na wat rekenwerk was het circa 15 uur per dag. Is nu slechts paar uur in de maand al lange tijd, maar blijft leuk genoeg om het te blijven spelen.

  @foreverinspace
  Goed bezig zo! Keep it up, eerste tijd had ik ook (meer) last van wat verveling. Verdwijnt vanzelf weer :)
   
 10. Svali

  Svali Badass junkie

  Ok. :confused:
   
 11. saskia

  saskia Newbie

  @foreverinspace
  Het wordt beter.. echt.. het heeft alleen heel veel tijd nodig. Wat ik heel moeilijk vond in die tijd dat ik stopte was irl sociaal te zijn. dat gaat gelukkig veel beter en heb ik weer een druk sociaal leven wat zich niet online afspeelt.
  Ook is voor mij (zoals ik eerder aangaf) mijn website een hele goede vorm om mijn ei kwijt te raken. Ik krijg zo nu en dan mailtjes van mensen die ik geholpen heb. Dat geeft zo veel vodoening dat ik weet dat ik goed bezig ben.
  Wat doe jij om weer sociaal te zijn?

  Heel veel sterkte en succes!!!
   
 12. foreverinspace

  foreverinspace Belezen gebruiker


  Bedankt :grin: , Heb het vrij moeilijk om de laatste tijd sociaal te zijn , men vrienden merken dit ook ben veel stiller enzo , leg amper of geen contact met onbekenden . Natuurlijk doe ik dit wel wanneer ik uitga en/of onder invloed ben van 'drugs' (kan vanalles zijn) maar dit hoort niet , ok het is wel leuk maar ik hoop terug zoals vroeger te worden , had nooit problemen om met een meisje te praten , liefde te tonen enzo , sinds dat ik met wow begon heb ik 6 jaar geen lief gehad en ook niet verliefd geweest , terwijl ik eraan begon had ik nochtans de echte 'tiener' leeftijd ... hoop dat dit allemaal terug komt zal het gewoon tijd moeten geven , voor de rest probeer ik mijn diploma te halen , zorgen voor een goede job en veel tijd met vrienden en familie en de pc zoveel mogelijk te meiden ... Deze site is natuurlijk ook een wondermiddel tegen verveling :) . :rock:
   
 13. spuky10

  spuky10 Experimenterende gebruiker

  speel ook wow. maar merk dat ik in vlagen speel.. vooral na een expansion of nu weer na de patch. weet ook dat het vanzelf weer gaat vervelen telkens dezelfde content.
  gelukkig wel.. hehehe
   
 14. saskia

  saskia Newbie

  Ik was niet zo zeer verslaafd aan het spel. Bij mij was het meer het sociale gedeelte. Het had net zo goed msn kunnen zijn ofzo. In die tijd voede ik mij gewoon heel erg eenzaam en ik had grote geld zorgen in die tijd. Het spel gebruikte ik om te vluchten van de realiteit en het chatten binnenin WoW om mij niet zo eenzaam te voelen.
   
 15. MarkBeez

  MarkBeez Newbie

  Ik lees al heel lang dingen op DF maar hiervoor moest ik toch echt een account aanmaken.

  ben zelf 5 jaar verslaafd geweest aan WoW, van mijn 14e tot mijn 19e. Het kwam voornamelijk door een verhuizing, ik kende niemand in de omgeving en al mijn vrienden speelden het spel ook. Zo bleef ik in contact met ze.
  Afijn, het was bij mij letterlijk elke dag opstaan, naar school gaan, naar huis en gamen tot 1 uur 's nachts. Ben hierdoor van VWO naar Havo gezakt. Als mijn moeder mij iets vroeg, zoals de hond uitlaten, dan begon ik te schreeuwen en was er weer een dikke ruzie thuis. Het was echt erg.
  Ik ben er eigenlijk heel makkelijk vanaf gekomen. Ongeveer 4 maanden geleden (was al wel heel erg geminderd op dit moment) besloot ik om het op te geven, ALLE games. Ik verkocht al mijn consoles, had al mijn characters op WoW verwijderd, het spel van mijn PC af gegooid en klaar. Had trouwens wel een mooi extra zakcentje hierdoor hehe. In het begin was het vaak vervelen, dit heb ik opgelost door te gaan sporten (goed heh :grin: ), mijn gitaar spelen weer op te pakken etc.
  Ik begin me weer mijn "oude" zelf te voelen, zelfs mijn muziek smaak is weer terug gegaan van toen ik 14 was (ROCK!! geen metal meer, geen drum n bass afijn het zal wel).
  De eerste paar weken had ik nog wel neigingen om terug te gaan naar het spel maar dat kon gelukkig niet meer. Wordt nu regelmatig nog gevraagd om weer te beginnen, maar heb hier totaal geen behoefte meer aan. Het heeft mijn leven (ondanks al het plezier) behoorlijk verziekt. Geen games meer voor mij :wave: . (Oké, natuurlijk wel wat party games/race games als ik bij maten ben)
   
 16. Smoking Omni

  Smoking Omni Newbie

  Wat vooral leuk is (niet echt) is de combi van zwaar blowen en zwaar gamen.
  Ik ben er inmiddels van 1 nu afgekomen (gamen).
  WoW was zeker een obsessie, maar ik speelde er nog veel meer bij.
  Inmiddels WoW al een half jaar geleden geleden verlaten en mezelf beloofd geen ander MMOPRG te beginnen. Eigenlijk heb speel ik per definitie geen langdradige games meer (RPG's zijn killing). Want echt waar, als je IRL wat meer er op uit trekt en je komt met wat geluk wat leuke mensen tegen, dan kan je leven zo veranderen! En je kan het afbouwen, de tijd die je kwijt bent aan games. Je tijd anders / met leuke dingetjes indelen, helpt echt. Met truukjes enzo. Jezelf belonen. Het blablabla cliche gelul werkt wel.
  Ik heb geen tijd en zin meer in lange games gelukkig, maar ben 15 jaar verslaafd geweest.

  Succes allen ! :stoned:
   
 17. Oppepper

  Oppepper Newbie

  Hoi iedereen,
  Ik ben nog opzoek naar mensen die ik kan ondersteunen bij hun verslaving. Mijn missie is mensen weer op het goede spoor te krijgen in hun leven. Mijn vraag is waar dat ik het beste jongeren kan bereiken met verslaving.
  Ik ben benieuwd naar De reacties.
  Gr.,
  Pepijn
   
 18. ^_^

  ^_^ Bewuste gebruiker

  WoW vond ik saai worden na weer zo een expansion. Al me hard verdiende epic gear inruilen voor green en blue zooi. Toen ben ik gewoon gestopt eigenlijk. Ik speel wel League of Legends wat redelijk verslavend is. maar het zijn vaak 3 potjes in de avond met wat vrienden. Beetje lachen en gezellig.

  Zie er geen probleem in zolang niet je hele leven erom draait. Gewoon leuk tijdverdrijf:)
   
 19. t3mptation

  t3mptation Newbie

  Toen ik 13 was was ik verslaafd aan habbo, meer dan 100 euro uitgegeven aan dat klote spel.
  Nu vind ik het wel leuk om af en toe mw3 te spelen op de ps3

  nice spel, maar geen verslaving :grin:
   
 20. NlXs

  NlXs Newbie

 21. misslinda

  misslinda Bewuste gebruiker

  misschien kan je drank/ drugs verslaving niet vergelijken met een game verslaving maar je kan in mijn ogen wel verslaafd zijn aan games.

  ik woon zelf samen met een jongen die gelijk als die opstaat wow aanzet en het dan tot midden in de nacht speelt, ze sociale leven is het leven dat hij op de computer heeft, de " vrienden " die hij in de guild heeft vind het belangrijker dan de mensen die om hem geven.

  als het internet uit valt word hij al helemaal gek, heeft die een familie feest ofzo moet die optijd thuis zijn voor de raid. heel zijn leven draait om wow.

  misschien kan je dat niet vergelijken met een andere verslaving maar je moet er niet te makkelijk over denken. sommige bouwen een leven op in een game, net zo als mensen die drugs gebruiken het doen om de zorgen van het echte leven te vergeten.

  dus ja ik heb er wel beetje gemengde gevoelens over de definitie van verslaving is afhankelijk zijn dus ja dan kan je in mijn ogen verslaafd zijn aan games.
   
 22. maxdw1212

  maxdw1212 Belezen gebruiker

  ik wist nooit dat een game verslaving zo sirieus was. ik was als kind altijd verslaafd aan gamen en maakte daardoor nooit me huiswerk en faalde zo op school. Maar het stoppen was eigenlijk niet moeilijk want uiteindelijk was ik er gewoon klaar mee en vond ik er niks meer aan.
   
 23. nick00172

  nick00172 Newbie

  Beste gebruikers van dt topic,

  Wij zijn studenten aan de UvA en zijn op zoek naar iemand die gameverslaafd is of dit is geweest. Ben jij een (ex)gameverslaafde en wil jij graag je verhaal doen voor camera, reageer dan op dit bericht of stuur een mail naar media7amsterdam@gmail.com.

  De beelden worden niet uitgezonden op tv en worden alleen gebruikt voor een fictief tv programma dat wel echt opgenomen gaat worden, maar niet wordt uitgezonden. Desgewenst kunnen we je onherkenbaar in beeld brengen.

  Heb je interesse of vragen dan hoor ik het graag.
   
 24. Arnie87

  Arnie87 Belezen gebruiker

  Ik game ook laatste paar jaar weer 5 uur per dag ofso zelfde spel :(.
  Gelukkig ben ik weer wat ouder en morgen verkoop ik mijn 7970 zodat ik niet genoeg rekenkracht meer heb....

  Ga me weer focussen op belangrijkere dingen zoals muziek maken en sociaal zijn.

  gamen is net als drugs!! PAS OP! het is gratis cocaine! je zit er in, denkt alleen aan jezelf om je ego te vergroten en je blijft er maar mee door gaan en opeens ben je jaren verder en zie je rimpels in de spiegel... en loop je er nog mee rond

  Het blijft een dopamine kick, die je voorheen kreeg met het dagelijks op zoek naar wild (dieren vangen).
  je zoekt een KICK! te veel vrije tijd, verveling.

  het komt wel weer goed met mij want in 2009/2011 gamende ik helemaal niet toen ik een opleiding deed die ik leuk vond.
  later depressief geworden en weer drugs in het weekend en gamen in de avond...........
   
 25. xastur

  xastur Belezen gebruiker

  Gamen als verslaving tja ik speelde ook 16 uur per dag werkte haast nooit over want had geen tijd ik moest raiden. Toen leerde ik mijn vrouw kennen en daarvoor heb ik mijn hobby min of meer opgegevrn en ik speel nu aantal uur wanneer mijn vrouw naar bed is. Nee gaming is geen exhte verslaving. Gezondheid gaat er niet op.achteruit en je verneukt je geld niet als ik op vakantie ben mis ik mijn computer ook niet. Drugs is een dodelijke echte verslaving. Pcs niet Alleen alleen je bent minder sociaal maar dat vang je weer op door meer te chatten op wow en nog wel in een andere taal dus je leert genoeg
   
 26. Raigeki

  Raigeki Newbie

  Ik had op de middelbare school tot de 5e klas een verslaving aan een spel waardoor ik wel eens voetbal training skipte, niet bij vrienden ging chillen en problemen had met school. Ik ben nooit blijven zitten en heb mijn vrienden behouden dus het is niet dermatig ernstig.

  Uiteindelijk was ik er ook vroeg genoeg mee gestopt (ik zag ook wel hoe erg het was) dat het meer een leuke herinnering is aan het verleden in plaats van iets dat me lange termijn schade heeft bezorgd.

  Nu heb ik nog steeds games maar kan ik niet langer dan 1 a 2 uurtjes per dag max spelen voor ik het wel genoeg vind.
   
 27. eefje123

  eefje123 Experimenterende gebruiker

  Mijn broertje, 16, speelt constant. Geen idee of het een verslaving is of niet, maar als het erger wordt heb ik het gevoel dat ik zal moeten ingrijpen. De dingen in de originele post zijn wel behulpzaam, hoop er wat aan te hebben mocht het nodig zijn! Bedankt dus.
   
 28. Frank123

  Frank123 Donateur Donateur

  ^ Mijn broertje zit ook 24/7 achter dat kreng, maar beeld je ook in dat het tegenwoordig haast niet anders is. Alles is tegenwoordig online of via internet te doen , why the fuck zou je nog naar buiten gaan. Dat is iets wat ze pas merken als ze daadwerkelijk buiten zijn .
   
 29. bruuk83

  bruuk83 Experimenterende gebruiker

  Ik game sinds ik een jaar of 6 was, joystick met 1 knop, een msx. Later een nintendo 8 bit :grin:. Op de middelbare school veel pc gegamed, dan moet je denken aan need for speed 3, de 1ste commando and conquers enz. Altijd leuk gevonden maar mn leren en de rest leed er niet onder, ook nooit echt idee gehad dat ik doormoest en liever achter mn compu zat dan ergens anders (op school na dan).

  Het kwam eigenlijk pas in mn studententijd toen ik WoW begon te spelen met een paar IRL vrienden....eerst een nederlands casual clubje, daarna werd ik gevraagd voor een hardcore raiding guild. Bij de raids moest je 80% aanwezigheid halen. Een aantal dagen waren vast en verplicht reden, anderen optioneel of er werd getrained (je schreef je ook niet in voor een raid, je kon alleen afmelden memt een goede reden). Daarbuiten werd er ook nog verwacht dat je elke week contributie farmde en doneerde aan de guild voor ieders gebruik. Dit een jaartje volgehouden, en merkte toen dat ik voor het eerst liever binnen zat achter mn computer dan buiten was. Ik ging ook niet meer biertjes drinken of naar training een tijdje. Waarom zou je als je op teamspeak allemaal mensen hebt om mee te praten? Zelfs toen ik op vakantie was in de States, probeerde ik raids bij te wonen die voor mij dan in de middag waren.
  Gelukkig was ik er vanzelf op een gegeven moment weer klaar mee. Kwam in de eerste instantie omdat de 1ste uitbreiding kwam en al je gespaarde rep en gear en alles in 1 klap niks meer waard was, behalve nostalgisch. Terug naar de casual Nederlandse club gegaan maar eigenlijk niks meer mee gedaan en gestopt met wow. Af en toe zelfs op aandringen nog wel eens ingelogd met die trialtjes, maar altijd weer meteen weg, vond er niks meer aan tot de dag van nu. Uiteindelijk denk ik 3 jaar gespeeld, bijna 1 jaar hardcore, andere 2 jaar gewoon casual.

  Heb er een interessante ervaring aan overgehouden en zelfs een aantal IRL vrienden die ik regelmatig spreek en anders nooit gekend heb.

  Nu game ik graag op de xbox. Als ik thuis van werk kom, even spelen. Elke dag wel eventjes, maar met een uurtje ben ik er ook wel klaar mee tenzij er anderen zijn.
  Hier maak ik uit op dat ik eigenlijk nooit gameverslaafd was, maar specifiek verslaafd aan het sociale aspect van die game. Ik denk dat dat het grootste probleem is, dat je een surrogaatleven achter je computer kan vinden waarvoor je deur niet hoeft opendoen. Het kan dan dus ook elk sociale spel zijn wat bestaat. Persoonlijk kan ik me heel moeilijk voorstellen dat je bijvoorbeeld alleen maar single player games doet thuis. Zelfs als je met wat onbekenden in een FPS tegen een ander team speelt en af en toe een woordje wisselt is de drang om door te gaan en te blijven gamen hoog denk ik. Advies aan WoWspelers: Als je wilt stoppen zeg dat tegen de rest in plaats van sociale druk te voelen. Ze zullen je misschien proberen over te halen maar begrijpen t wel. Als je mensen echt zo goed kent en aardig vind spreken ze je nog buiten wow later aan. Ik heb gemerkt dat ik met sommige lui waar ik hele nachten 1 op 1 nog mee zat te lullen gelijk na wow nooit meer heb gesproken. Je weet pas echt of het vrienden zijn als iemand stopt en je ze nog spreekt :)

  P.S. Jaren erna veel gedronken gefeest en alles, dat was misschien wel ongezonder dan achter je computer zitten maar het was wel een stuk leuker!
   
 30. xastur

  xastur Belezen gebruiker

  Tegenwoordig speel ik the rift lijkt op wow en speel het weer erg fanatiek. Smorgens wakker worden pc staat al aan. Spel opstarten en weer online gamen. Donderdag en vrijdag vrij geweest en van 7.00 tot 1630 achter de pc gezeten en in de.avond ook weer uurtje of 4. Verslaafd nee niet echt. Leer er goed english van. Mijn vroeg ligt dan te slapen dus onze relatie zal er nooit van in gevaar komen. Dit is veel gezonder dan drugs. En sociaal.contact. ach we hoeven geen vrienden. We hebbem elkaar. Ik hoef in mijn mmo game ook geen vriendem speel.het liefst alleen. Zelfs op.mijn werk is dat zo dat ik liever alleen ben dan met andere collegas
   
 31. Pandan

  Pandan Wijs gebruiker

  Ahh, rift. Ook anderhalf jaar fanatiek gespeeld. Na een tijdje boeien die games mij gewoon niet meer.
   
 32. leveldesigner

  leveldesigner Specialist Verdovend Medewerker Subforum Specialist

  leuke topic dit, ben zelf niet een game verslaafde alhoewel ik wel iedere dag een uur of 2 game. Maar, ben wel "verslaafd" aan game design. Dus zelf games maken. Maarja, dat is meer werk en hobby. Toch jammer dat sommige mensen de game werelden als toevluchts oord gebruiken, alhoewel het wel begrijpelijk is. Die werelden zijn vaak zo mooi en intens dat ze een ideale uitvlucht zijn. En laten we eerlijk zijn, als iemand dan toch verslaafd moet zijn dan beter aan games dan aan heroine, cocaine, etc.

  ja toch,
  :wink:
   
 33. corecorecore

  corecorecore Newbie

  ik heb een vriend die dus duidelijk game verslaafd is hij speelt evony heeft zeker 100 acounts die hij via word en excel op 2 computers bijhoud :openmouth:. als hij er niet is moet zijn vriendin het doen voor hem. ze werken beidden niet en weet zeker dat het doordat spel komt. ( hij is ook wel speedverlaafd)
  ik wil ze echt eens wakkerschudden maar weet niet goed hoe. ze leven inderdaad in een heel andere wereld. ze zijn iedereen verloren erdoor mn vriend en ik zijn de 1 van de enige die nog gaan. en ik zweer het een game en speed verslaving samen het is hel daar ik zie altijd van iedereen het psositieve in maar hij heeft alles zo verkloot dat ik echt geen oplossing meer zie.
  en het ergste hij heeft alles maar halfdoor :confused:

  hij praat soms over die gamers alsof hij ze echt kent en inderdaard als het zijn echte vrienden zijn hij ziet het verschil niet meer omdat dat zijn wereld en realiteit is gekomen :/
  dit is te erg en is inderdaad een erge verslaving die je leven stop zet, sommige drugs doen dit zelf niet :/.

  zelf ben ik wel een beetje addict ik moet iedere dag op mijn xbox hebben gespeelt of het gaat me niet maar mijn vriend haat het gelukkig zo speel ik maar 2uurtjes per dag. maar als ik ergens anders ben heb ik daar totaal geen last van terwijl die vriend er overal zit aan te denken omdat hij ook kan aangevallen worden als hij het niet speelt.
  sommige games zijn gewoon gemaakt om mensen verslaafd te maken :confused:

  weet iemand wat ik kan doen om hem te helpen want hij ziet zelf het probleem niet :confused: maar loopt wel elke dag alles te haten
   
 34. leveldesigner

  leveldesigner Specialist Verdovend Medewerker Subforum Specialist

  Knap serieuse zaak dit. Helaas kunnen verslaafden enkel geholpen worden wanneer ze
  zelf het probleem erkennen. Diep in zijn hart zal hij wel weten dat hij het spel veel meer speelt dan goed voor hem is, maar hij zal die gedachte wegstoppen vrees ik. En een speed verslaving doet hier helemaal geen goed bij, het maakt het enkel nog erger.
  DUs, wat kun je doen? Je zou met hem in gesprek kunnen gaan maar dat zul je al wel vaker hebben geprobeert. Verder kun je eigenlijk niets doen, enkel wachten tot het helemaal de soep in draait en dan zal hij wel zijn probleem onder ogen moeten zien en er iets aan doen. Maar een game en speed verslaving kunnen lang duren wat dat betreft omdat men niet heel snel in serieuse problemen komt, en dan bedoel ik dus qua huis vesting, etc. Speed is goedkoop, en die game is gratis. Dus de kans dat hij bijvoorbeeld op straat komt te staan omdat hij zijn huur niet betaald, die is neem ik aan klein. Vaak is dakloos worden een goed moment voor de gebruiker om de zaak echt onder ogen te moeten zien.

  heel veel succes,
   
 35. corecorecore

  corecorecore Newbie

  dankje

  hij is al daklooos geweest en heeft enkele weken samen met en zn vriendin bij ons ingewoond :confused: er is denk ik echt niets meer aan te doen :/. hopelijk veranderd hij ooit ng...
   
 36. DarCness

  DarCness Experimenterende gebruiker

  Ik heb zelf een gameverslaving. Aangezien ik ook competitief speel en veel doe voor de e-sports benelux maakt dit het ook erg makkelijk om een verslaving te ontwikkelen. Probeer nu wel m'n sociale leven (buiten me werk en gamen) weer op te pakken omdat ik zelf ook weet dat het zo veel langer niet door kan.

  Mezelf vastketenen aan m'n pc en het groeien van mijn game-play heeft mijn sociale leven toch behoorlijk schade gedaan. En als meisje van 20+ hoor ik toch echt een beetje sociaal te zijn (maatschappelijk geaccepteerd dan).
   
 37. leveldesigner

  leveldesigner Specialist Verdovend Medewerker Subforum Specialist

  Ja, zeker wanneer je nog jong bent is het zonde om de hele dag binnen achter het scherm te zitten. Gamen kun je altijd nog, maar ook ik verlies mezelf nog wel eens in een potje gamen. Dan kijk je weer op de klok en zie je dat opeens de hele middag of avond al om is.
  De kunst is denk ik, om een goede balans ervoor te vinden. Maarja, dat is met alles zo.
   
 38. Tijdloos

  Tijdloos DF Staff Medewerker Moderator

  Moet door dit bericht eraan denken dat steeds meer vrouwelijke ganers streamen en hun geld verdienen met hun "verslaving". Vele doen het met steeds meer plezier. Groot gelijk als je van een slechte situatie het best eruit wil halen.

  Inderdaad beter een echt sociaal leven en daarna digitaal indien men wil.
  Soms komt van het een het ander ook. :)

  Hoe gaat het inmiddels ?
   
 39. LilNerd

  LilNerd Experimenterende gebruiker

  Mijn verslaving met gamen;

  Ik heb een persoonlijkheid stoornis zijn ze eindelijk achter na 7 jaar, ze weten niet wat nog. Binnenkort Detox voor GHB en Benzos en daarna 4 Maanden intern voor PS, Waarschijnlijk is het Ontwijkende en Afhankelijkheid PS. ( heb bij beide 90% hiervan ong. )

  Maar goed, ik game elke dag, nu nog maar dan mobiele spelletjes, voor mij was het een vlucht van me echte leven, ook veel geld erin gestopt om me 1 dag de bom te voelen zodat iedereen zegt wauw je hebt dit dat. Pas geleden ook 1500 euro in 1 dag met VISA van mijn ouders, nee ben hier niet trots op.

  Game met maten, beheerst t je leven zoek hulp want dan is er iets anders aan de hand en niet gewoon een verslaving.
   
 40. leveldesigner

  leveldesigner Specialist Verdovend Medewerker Subforum Specialist

  denk dat je al dat geld besteedde aan die micro transacties, (voor die niet weten wat dit is, veel spelletjes zijn tegenwoordig gratis. Maar, eenmaal spelend "moet" men dan extra's kopen in de vorm van extra levens, levels, spullen, etc om beter in het spel vooruit te kunnen komen.).

  Kan me dat wel voorstellen, dat je je dan even heel groot voelt wanneer je helemaal bovenaan staat, of de meeste perks, weapons of krachten hebt. Dat geeft nu eenmaal een goed gevoel. Maar, wanneer je daarvoor zulke bedragen gaat besteden dan heb je inderdaad een echt probleem. Mooi dat je dit nu zelf onderkend, want dat is al de helft van het oplossen van het probleem.

  Game zelf ook dagelijks, rond de 1,5 a 2 uur. Meestal s'avonds laat na de tv. Nog lekker even GTA5, Dying Light of een race game spelen. Wel pc he, lol.

  bedankt voor het delen van je verhaal Lilnerd.
   
Laden...
Vergelijkbare Topics - Gameverslaving Topic
 1. Gamer2001
  Reacties:
  5
  Weergaven:
  506
 2. Qocaïne
  Reacties:
  218
  Weergaven:
  9.325
 3. Bobsacamano
  Reacties:
  47
  Weergaven:
  931
 4. Mindless
  Reacties:
  126
  Weergaven:
  2.166
 5. GuusKomNaarHuus
  Reacties:
  1
  Weergaven:
  908

Deel Deze Pagina