Vraag van de Week Het ontstaan van grote pupillen

Discussie in 'Vraag van de week' gestart door Drugs Infolijn, 19 mrt 2012.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Drugs Infolijn

  Drugs Infolijn Trimbos Instituut Professional

  We kregen een vraag binnen en we dachten dat het antwoord wellicht voor meer mensen interessant is. Daarom plaatsen we het hier.

  Verwijding van de pupillen ontstaat door prikkeling van de oftalmologische ORTHO-sympatische zenuwen of door blokkade van de oftalmologische PARA-sympathische zenuwen. Blokkade of prikkeling kan ontstaan door signalen van receptoren. MDMA geeft een prikkeling van de 5HT-2A receptor en deze beïnvloedt de eerder genoemde zenuwen. Ook maakt MDMA serotonine vrij en deze prikkelt ook die zenuwen. MDMA zorgt ook voor een verhoogde adrenaline concentratie bij de receptoren welke daardoor ook de oftalmologische zenuwen beïnvloeden.

  Verschillende drugs prikkelen verschillende receptoren. Hallucinogenen, stimulantia en dissociatieven hebben allemaal hun “eigen” receptor welke de grootte van de pupil via de genoemde zenuwen beïnvloeden.
   
 2. ^_^

  ^_^ Bewuste gebruiker

  Cocaine, Amfetamine, MDMA, 2-cb. LSD, GHB(hogere doseringen) van de bekendere drugs geven je grote pupillen. Ja je ouders gaan het merken als je nog thuis woont de volgende ochtend na een feest.

  Verder pro info, breek het even af in makkelijkere brokken voor de leken.
   
 3. Trimethoxy

  Trimethoxy Newbie

  Als ze er niet op letten en je zorgt ervoor dat je ze niet vaak in de ogen kijkt, dan valt dit al bij al nog goed mee toch?
   
 4. happy raver

  happy raver Newbie

  Ja je ouders gaan het merken als je nog thuis woont de volgende ochtend na een feest.

  Verder pro info, breek het even af in makkelijkere brokken voor de leken.[/quote]
  Ik denk zelf als je 3 uur voordat je naar huis gaat het laatste inneemt en je drugs gebruik goed en verantwoordelijk doseert en je ouders niet al te achterdochtig zijn dat ze er weinig van zullen merken mijn probleem is vaak dat ik te veel met me mond aan het spelen ben als ik thuis kom na een feest :P
   
 5. fly--

  fly-- Bewuste gebruiker

  Ach ja, gelukkig zijn mn ouders wereldvreemd.
  En denken ze dat grote pupillen van het blowen komt.
  Wat ze trouwens ook totaal niet waarderen.
  Achja.
   
Laden...

Deel Deze Pagina