• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Hoe hebben jullie leren kweken?

Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Hey iedereen,

Ik blow regelmatig voor een tijd en ik merk dat ik gewoon graag bezig ben met wiet, het ontdekken van hoe het allemaal zit met het groeien etc vind ik ook gewoon erg interessant. Het lijkt me onder andere daarom erg leuk zelf ook even 1 of 2 plantjes binnen te hebben, het lijkt me leuk er steeds beter in te worden enzo.

Hiervoor heb ik natuurlijk dingen nodig als een fan, een lamp en een plek waar ik het neer kan zetten. Ook moet de plant gevoed worden en er moet water bij.
Ik heb zelf alleen geen idee van wanneer je wat moet doen en in welke mate. Ik vraag me daarom af hoe jullie het geleerd hebben? Hebben jullie het via vrienden geleerd bijvoorbeeld? Of is er een leuke plek op het internet waar het duidelijk stap voor stap wordt uitgelegd.

Alvast erg bedankt voor de hulp, ik ben benieuwd!

Fijne zaterdag nog
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
Hoi

Het vergaren van info in deze tijd is ontzettend gemakkelijk. Zelf heb ik veruit t meeste van internet gehaald.

Weet wel waar je aan begint met een paar plantjes thuis. Als die beginnen te bloeien dan stinkt echt je hele kiet naar de wiet.
 

Malafide

Experimenterende gebruiker
Door een ervaren wietkweker een kamertje vol bij mij te laten gooien en goed op te letten en zelf te doen in een ver ver verleden.

Daarna samen met hem een heel huis (ergens anders) volgegooid, opgebouwd en verder.

En nu zou ik het zelf kunnen maar hou mij er ver van na een paar keer tegen de lamp te hebben gelopen verderop in die reis
 
Er zijn vele makkelijkere manier tegenwoordig. Heb manieren gezien onder een lED-lamp waar je letterlijk maar een paar vierkante meter nodig heb waar je ook een top-opbrengst uit kan halen. Ik kom vaak met met het rondvragen
 

GoldSeeds

Newbie
Sponsor
Veelal leer je kweken door het zelf te doen, maar let op! Lees je wel eerst even goed in op het internet. Kweken zonder je erin te verdiepen kan soms ook best wel gevaarlijk zijn. Je bent immers bezig met stroom en een vochtige ruimte. Mijn advies zou zijn start met een klein tentje met een 600 watt hps lamp. Die zijn nog redelijk te betalen een LED is al direct een stuk kostbaarder.

Ook wel een leerzaam YouTube kanaal is Growing Exposed: https://www.youtube.com/channel/UC7no6ZJE1_PK756fpWy70lw

Good luck!
 
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Bovenaan