1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 2. Heb jij ook een vraag over drugs?

  Welkom in het Vraag van de Week subforum! Hier beantwoordt wekelijks een professional van de Drugs Infolijn (onderdeel van het Trimbos Instituut) een vraag van een forumlid over drugs. We vinden het belangrijk dat op dit forum ook deskundigen een bijdrage leveren, want zoals met zoveel dingen, is het gebruik van drugs niet zonder risico's. Wees dus goed verbereid!

  Heb je een vraag? Stel deze hier!

  Om een vraag te kunnen stellen op het forum, moet je wel een account hebben en ingelogd zijn. Registreer hier!

Vraag van de Week Hoe kan het dat blowen de trip van 2-cb verlengt?

Discussie in 'Vraag van de week' gestart door Drugs Infolijn, 26 nov 2012.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Drugs Infolijn

  Drugs Infolijn Gevalideerde professional Professional

  We hebben laatst deze vraag uitgezocht en ik denk dat het voor de leden van DF ook interessante informatie is. Daarom plaats ik hier wat we gevonden hebben:

  Hoewel cannabis (THC) op andere receptoren aangrijpt dan 2C-B, heeft het wel degelijk een versterkend effect op de werking van 2C-B. Meestal werken hallucinogenen in op de 5-HT receptor, waarbij serotonine is betrokken (XTC, LSD, mescaline etc.), zo ook 2C-B . Chemisch gezien lijkt 2C-B veel op mescaline. THC grijpt o.a. op de eigen cannabinoïde receptor aan. Dit veroorzaakt ook, maar dan in mindere mate, hallucinaties. Een hallucinatie kan worden beschouwd als een vervreemde waarneming van de "normale" werkelijkheid. Door de combinatie van 2C-B en cannabis gebeurt deze verandering als het ware vanuit 2 verschillende startpunten. Daardoor is het zeer aannemelijk dat de vervreemding nóg intenser wordt en dus versterking van het effect optreedt. Doordat THC ook nog extra dopamine-afgifte veroorzaakt in bepaalde hersengedeelten, wordt ook het gevoel van welzijn versterkt. Dat kan een intensere positieve beleving veroorzaken en als versterking worden ervaren. Cannabis kan dus de werking van 2C-B erg versterken en verlengen, pas hier dus heel goed mee op.

  Wat voor 2C-B geldt, geldt ook voor XTC. Vooral het dopamine-verhaal is relevant; het geeft een tevreden high, terwijl eigenlijk het hoogtepunt van de XTC (serotonine-effect) al afneemt. Er is geen onderzoek gedaan naar combigebruik met 2C-B, maar over het algemeen geldt dat combineren meer risico’s oplevert.
   
 2. PepTalk

  PepTalk Badass junkie Emeritus Mod

  Maar blowen versterkt vrijwel elke dope, afgezien van de dominante uppers zoals amfetamine, cocaïne of methamfetamine.

  Heeft dit puur en alleen te maken met veranderende serotonine en dopamine waardes?
  Lijkt mij sterk, afgaand op het feit dat deze veranderingen door het blowen vrij klein zijn in vergelijking met 2c-b, LSD of MDMA. En blowen kan toch een enorm effect kan hebben tijdens een trip. Daarnaast versterkt en verlengt het ook de effecten van alcohol, ketamine, DXM, paddo's, lachgas, benzodiazepines etc. Middelen die op andere receptoren inwerken, en waarbij serotonine en dopamine een minder belangrijke rol spelen.

  Daarnaast heeft cannabis de bijzondere eigenschap ook flash-backs naar een bepaald middel te kunnen maken.
  Bijv. 2 weken na een mdma trip gaan blowen en terug strakke kaken en het spacie gevoel terug krijgen. Of 6 dagen na LSD blowen en ineens alle patronen terug zien.
  Hoewel de werkzame stoffen (en zelfs sommige metabolieten) op dat moment niet meer in het bloed aanwezig zijn, kan dit toch voorkomen.

  Daarom denk ik dat er naast de dopamine en serotonine schommelingen een andere verklaring moet zijn voor de synergie tussen cannabis en andere middelen.
   
 3. Zane001

  Zane001 Newbie

  bij mij niet. voel en merk er niets van totdat de 2cb uitwerkt, dan toch potje knetter meteen
   
 4. mohsinj677

  mohsinj677 Newbie

  :sunglasses: This post is so great and nice :stoned:

  Heeft dit puur en alleen te maken met veranderende serotonine en dopamine waardes?
  Lijkt mij sterk, afgaand op het feit dat deze veranderingen door het blowen vrij klein zijn in vergelijking met 2c-b, LSD of MDMA. En blowen kan toch een enorm effect kan hebben tijdens een trip. Daarnaast versterkt en verlengt het ook de effecten van alcohol, ketamine, DXM, paddo's, lachgas, benzodiazepines etc.
   
 5. Skippy

  Skippy Wijs gebruiker

  Geld het ook voor bijvoorbeeld 2c-p?
   
 6. ZERO-

  ZERO- Badass junkie Emeritus Mod

  Ik baal een beetje dat ik dit nu pas lees en niet gistermiddag.. Toen ik gisteravond aan het trippen was op 2cb en eindelijk gewend was aan dat alles bewoog (moest eerst even inkomen) wilde ik dat het wel wat langer zou duren. Helaas pindakaas.
   
 7. PepTalk

  PepTalk Badass junkie Emeritus Mod

  Let er wel op dat blowen de trip ook behoorlijk kan intensiveren. Dat meer dan verlengen vind ik zelf, hoewel dit bij iedereen en ieder middel anders is.

  Ik zou niet weten waarom niet. Blowen versterkt en verlengt naar mijn weten ELKE psychedelica.
   
 8. Skippy

  Skippy Wijs gebruiker

  Goed om te weten :P
   
Laden...