1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 2. Heb jij ook een vraag over drugs?

  Welkom in het Vraag van de Week subforum! Hier beantwoordt wekelijks een professional van de Drugs Infolijn (onderdeel van het Trimbos Instituut) een vraag van een forumlid over drugs. We vinden het belangrijk dat op dit forum ook deskundigen een bijdrage leveren, want zoals met zoveel dingen, is het gebruik van drugs niet zonder risico's. Wees dus goed verbereid!

  Heb je een vraag? Stel deze hier!

  Om een vraag te kunnen stellen op het forum, moet je wel een account hebben en ingelogd zijn. Registreer hier!

Vraag van de Week Hoe kan het dat blowen de trip van 2-cb verlengt?

Discussie in 'Vraag van de week' gestart door Drugs Infolijn, 26 nov 2012.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Drugs Infolijn

  Drugs Infolijn Gevalideerde professional Professional

  We hebben laatst deze vraag uitgezocht en ik denk dat het voor de leden van DF ook interessante informatie is. Daarom plaats ik hier wat we gevonden hebben:

  Hoewel cannabis (THC) op andere receptoren aangrijpt dan 2C-B, heeft het wel degelijk een versterkend effect op de werking van 2C-B. Meestal werken hallucinogenen in op de 5-HT receptor, waarbij serotonine is betrokken (XTC, LSD, mescaline etc.), zo ook 2C-B . Chemisch gezien lijkt 2C-B veel op mescaline. THC grijpt o.a. op de eigen cannabinoïde receptor aan. Dit veroorzaakt ook, maar dan in mindere mate, hallucinaties. Een hallucinatie kan worden beschouwd als een vervreemde waarneming van de "normale" werkelijkheid. Door de combinatie van 2C-B en cannabis gebeurt deze verandering als het ware vanuit 2 verschillende startpunten. Daardoor is het zeer aannemelijk dat de vervreemding nóg intenser wordt en dus versterking van het effect optreedt. Doordat THC ook nog extra dopamine-afgifte veroorzaakt in bepaalde hersengedeelten, wordt ook het gevoel van welzijn versterkt. Dat kan een intensere positieve beleving veroorzaken en als versterking worden ervaren. Cannabis kan dus de werking van 2C-B erg versterken en verlengen, pas hier dus heel goed mee op.

  Wat voor 2C-B geldt, geldt ook voor XTC. Vooral het dopamine-verhaal is relevant; het geeft een tevreden high, terwijl eigenlijk het hoogtepunt van de XTC (serotonine-effect) al afneemt. Er is geen onderzoek gedaan naar combigebruik met 2C-B, maar over het algemeen geldt dat combineren meer risico’s oplevert.
   
 2. PepTalk

  PepTalk Badass junkie Emeritus Mod

  Maar blowen versterkt vrijwel elke dope, afgezien van de dominante uppers zoals amfetamine, cocaïne of methamfetamine.

  Heeft dit puur en alleen te maken met veranderende serotonine en dopamine waardes?
  Lijkt mij sterk, afgaand op het feit dat deze veranderingen door het blowen vrij klein zijn in vergelijking met 2c-b, LSD of MDMA. En blowen kan toch een enorm effect kan hebben tijdens een trip. Daarnaast versterkt en verlengt het ook de effecten van alcohol, ketamine, DXM, paddo's, lachgas, benzodiazepines etc. Middelen die op andere receptoren inwerken, en waarbij serotonine en dopamine een minder belangrijke rol spelen.

  Daarnaast heeft cannabis de bijzondere eigenschap ook flash-backs naar een bepaald middel te kunnen maken.
  Bijv. 2 weken na een mdma trip gaan blowen en terug strakke kaken en het spacie gevoel terug krijgen. Of 6 dagen na LSD blowen en ineens alle patronen terug zien.
  Hoewel de werkzame stoffen (en zelfs sommige metabolieten) op dat moment niet meer in het bloed aanwezig zijn, kan dit toch voorkomen.

  Daarom denk ik dat er naast de dopamine en serotonine schommelingen een andere verklaring moet zijn voor de synergie tussen cannabis en andere middelen.
   
 3. Zane001

  Zane001 Newbie

  bij mij niet. voel en merk er niets van totdat de 2cb uitwerkt, dan toch potje knetter meteen
   
 4. mohsinj677

  mohsinj677 Newbie

  :sunglasses: This post is so great and nice :stoned:

  Heeft dit puur en alleen te maken met veranderende serotonine en dopamine waardes?
  Lijkt mij sterk, afgaand op het feit dat deze veranderingen door het blowen vrij klein zijn in vergelijking met 2c-b, LSD of MDMA. En blowen kan toch een enorm effect kan hebben tijdens een trip. Daarnaast versterkt en verlengt het ook de effecten van alcohol, ketamine, DXM, paddo's, lachgas, benzodiazepines etc.
   
 5. Skippy

  Skippy Wijs gebruiker

  Geld het ook voor bijvoorbeeld 2c-p?
   
 6. ZERO-

  ZERO- Badass junkie Emeritus Mod

  Ik baal een beetje dat ik dit nu pas lees en niet gistermiddag.. Toen ik gisteravond aan het trippen was op 2cb en eindelijk gewend was aan dat alles bewoog (moest eerst even inkomen) wilde ik dat het wel wat langer zou duren. Helaas pindakaas.
   
 7. PepTalk

  PepTalk Badass junkie Emeritus Mod

  Let er wel op dat blowen de trip ook behoorlijk kan intensiveren. Dat meer dan verlengen vind ik zelf, hoewel dit bij iedereen en ieder middel anders is.

  Ik zou niet weten waarom niet. Blowen versterkt en verlengt naar mijn weten ELKE psychedelica.
   
 8. Skippy

  Skippy Wijs gebruiker

  Goed om te weten :P
   
 9. Stonologie

  Stonologie Bewuste gebruiker

  Wiet heeft de zelfdzame eigenschap elk mogelijk effect te kunnen geven. Gebruik je iets als Ketamine kan wiet dat ook terugbrengen. Ik vind MDMA veel minder psychedelisch dan wiet trouwens, maar vroeger niet. Dit lijkt te veranderen naar mate je meer psychedelica gebruikt en ook een beetje random te zijn. De stelling klopt wel trouwens, vrijdag duurde mijn (19mg) 2C-B trip +-9 uur omdat ik ook een paar gram had gerookt. Terwijl de eerste keer (20mg) 3/4 uur duurde.

  Na MDMA heb ik nog een maand last van malen als ik rook of wiet rook. Ook nicotine kan dat gevoel terug brengen (voor mij).
   
 10. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  Zal even een lijstje maken van Cannabis in combinatie met andere stoffen.

  Wisselwerking met cannabis (oftewel de stoffen versterken elkaar en/of maken de ervaring anders):
  - LSD
  - Psilocybine
  - DMT
  - Mescaline
  - DOx
  - NBOMes
  - 2C-x
  - 2CT-x
  - 5MeO-xxT
  - Ketamine
  - MXE
  - DXM
  - Amfetamines
  - MDMA
  - Cocaine
  - Alcohol
  - GHB/GBL
  - Opioiden
  - Tramadol (combineert nergens goed mee maar Cannabis is de uitzondering)
  - MAOI's

  (de x staat voor inwisselbare getallen oftewel de verschillende varianten)

  Let op, dit wil niet altijd zeggen dat de combinatie prettig is. zo veranderd cannabis bijvoorbeeld je DMT trip maar niet op de gewenste manier, en van alcohol en cannabis kan een onervaren persoon behoorlijk beroerd worden.

  Geen wisselwerking met Cannabis:
  - Caffeine
  - SSRI's

  Cannabis gaat in combinatie met het volgende de werking juist tegen:
  - Benzo's

  Conclusie:
  Cannabis combineert over het algemeen heel goed met andere stoffen met een paar uitzonderingen, gevaarlijk wordt het eigenlijk nergens.
   
  Rupsje vindt dit leuk.
 11. Stonologie

  Stonologie Bewuste gebruiker

  Wiet is bijna nooit gevaarlijk idd.. Ik denk dat het trouwens ook verschilt per persoon of je de combi fijn vind. Ik vind wiet + LSD/ wiet + 2C-B fijn maar veel vinden het tegenstrijdig en naar.
   
Laden...