1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe stoppen met Oxycodon?

Discussie in 'Opiaten' gestart door ikwilcleanleven, 3 mrt 2018.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Hallo,

  Ik gebruik inmiddels bijna 2 jaar Oxycodon. Eerst alleen als de pijn te erg was om te handelen en sinds ongeveer 1,5 jaar dagelijks en ben ik steeds meer gaan nemen voor hetzelfde effect. Het gevoel dat ik ervan kreeg deed me mijn depressie en erge angsten een beetje vergeten. Daarnaast drink ik ook teveel alcohol.

  De pijn is er helaas nog steeds, maar die krijg ik met de Oxycodon eigenlijk ook niet meer gestild, omdat ik het dagelijks meermaals neem denk ik (ik zit op ongeveer 120-140 mg per dag en heb de capsules van 10mg). Ik heb met mijn huisarts besproken dat ik graag wil afbouwen en uiteindelijk stoppen en we hebben afgesproken dat ik met 10 mg per week ga minderen. Ik vind dit erg moeilijk en weet niet zo goed hoe ik het moet aanpakken. Er spelen momenteel heel veel moeilijke dingen in mijn leven en ik heb veel last van paniekaanvallen en angsten (ook al voor ik ooit met alcohol en Oxycodon begon. Alcohol is al langer een probleem).

  Ik heb de afgelopen dagen minder gedronken en dat ging wel redelijk goed. Ik hoop dat ik dat volhoud en er helemaal mee kan stoppen. De Oxycodon vind ik echt heel moeilijk. Ik neem toch steeds weer meer dan ik van plan was en bedenk dan dat ik morgen wel minder neem. Dit gaat alleen vrijwel dagelijks zo en zo kom ik er dus nooit van af. Zijn er mensen die dit ook hebben gedaan en me kunnen vertellen hoe ze het hebben aangepakt? Ik zit vooral met de hoeveelheid per dosering en om de hoeveel uur ik het inneem. Alvast bedankt!
   
  Grootje vindt dit leuk.
 2. Grootje

  Grootje Newbie

  Een hele goede avond Newbie
  Pfff het is inderdaad niet niks wat je slikt, en afentoe een borrel ja die neem ik ook elke avond maar dan voor het slapen gaan.Zoals nu dat ik hier zit te tikken na het lezen van jou schrijven oftewel vraag. Zo zat ik namelijk ook te denken hoe je,wij van dit probleem af kunnen komen en dat is me nog wat!!! Na wat ik links en rechts heb gelezen op forums en dergelijke dat het geen pretje gaat worden niet dat ikje bang wil maken hoor.En hoop ook dat je bij je dokter aanvraagt dat je geholpen wil worden door een of andere verslavings instelling of zo ? Bij deze wil ik je absoluut niets opdringen ofzo hoor maar zal je vertellen waarom wel. Ik zelf gebruik nu ruim bijna 9 jaar een aantal antidepressiva, waaronder oxazepam,temazepam voor het slapen gaan enz een hele lijst dus door verschillende omstandigheden waar ik zelf nooit om gevraagd heb maar wel nodig heb. Maar nu bij al die pillen wat ik al slik heb ik ruim de afgelopen 8 maanden DIV soorten erbij gekregen waaronder oxicodon,fentanyl,en DIV pijnstillers om de pijn weg te houden. Wat er met mij gebeurt is dat als ik per ongeluk m’n pleister vergeet op te plakken,ik na een uurtje of 6 niet meer weet waar of ik het zoeken moet pffffff helemaal gek,word schoppende benen,m’n armen niet stil kan houden,zweten,bloed heet enz. Maar gelukkig iets minder als ik m’n oxicodon en pijn stilling vergeet,dan begint m’n pijn terug te komen. Ok maar nu staat er bij mij een operatie voor de deur en bij deze dat gaat geen leuke worden zoals de neurochirurg beaamt ! Misschien word de hoeveelheid morfine opgehoogd in verband de pijn,volgens mijn huis Arts,waar ik zeer goed mee kan gelukkig!!! Ok dus dat wordt meer morfine of oxicodon zoals het er nu naar uit ziet en een ziekenhuis bed in huis want ik mag zo veel dagen geen trappen lopen en hulp krijg van de thuiszorg pfff moet er nog niet aan denken maar helaas het is niet anders . Maar ik ben met m’n huis Arts in gesprek gegaan en wou eerlijk 2 weken daarna op genomen worden om af te kikchen van al die ellende wat ik slik en gebruik! Nou nee zegt m’n Arts laten we daar minimaal 4 weken mee wachten dat we zeker weten dat de wond is genezen ok daar heeft hij een punt ., Maar dat gaat dus gebeuren na de operatie gelukkig en m’n Arts zorgt er voor dat ik met een gerust hart word opgenomen om van al deze ellende af te komen . Dus als je een goede Arts hebt moet en kan dit geregeld worden net als ik maar je moet er wel open voor staan .
  Maar dat geld voor iedereen als je het zelf wil ik wens iedereen Succes die met dit soort opiaten en dergelijke te maken heeft succes.
  Mvg Grootje
   
 3. Tijdloos

  Tijdloos DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter


  Beste @ikwilcleanleven ,

  Jammer dat je in deze situatie terecht bent gekomen. Mij werd geadviseerd om elke 10 dagen er 10mg vanaf te halen. Per week kan ook natuurlijk. Is maar net wat beter bij je past.

  Wat ik als tip zou willen meegeven; neem er de tijd voor het zal niet in een maand of wat klaar zijn.

  Zou niet met alles in 1x stoppen. Dus ook de drank als je daar ook afhankelijk van bent niet ook gelijk mee stoppen. Vind het knap en het bewijst maar weer dat je echt graag clean wil worden. Maar de oxy is al 'genoeg' om mee te stoppen. Als je drank daarna aanpakt of nu al zo min mogelijk gebruikt en de aandacht op afbouwen oxycodon blijft weet je goed welke klachten daar bij horen.

  En met chronische pijn bespreken met je arts wat er verder is wat mogelijk de pijn vermindert. Misschien een anti epileptica sommige werken daarvoor (off label)

  Maar voor nu als het afbouwen echt niet gaat als je weer een stap naar beneden zou gaan. Blijf dan liever 1 week langer op dezelfde dosering als dat je er meer van gaat nemen.

  En lucht je hart hier of via pb als je wilt.
  Heb zelf ook ervaring hiermee.

  Beterschap man!
   
  Grootje vindt dit leuk.
 4. jimcp

  jimcp Experimenterende gebruiker

  Op grond van welke indicatie krijg jij Oxycodon?
   
 5. Jmths

  Jmths Bewuste gebruiker Tripreporter

  Hoi,

  Op het moment dat je je meer en meer bewust wordt van een verslaving wordt deze naar ervaring uitvergroot. Iedere keer dat je het middel neemt komen daarbij immers conflicterende gedachten op. De bewustwording hoe instinctief wij zijn als mensen was voor mij ook een pijnlijke gedachte, maar dat is nou eenmaal zo en heb ik als neutraal leren accepteren, hiermee dus ook een stukje zelfacceptatie dus.

  De beste remedie voor mij is het middel niet in huis / handbereik hebben, als ik opiaten in huis heb gaan deze vrijwel gegarandeerd naar binnen. Ik zelf zie afkicken van een middel ongeveer hetzelfde als stoppen met suiker. Er komt natuurlijk wel wat meer bij kijken. Maar als ik een zak chips in huis haal verwacht ik ongeveer dezelfde uitkomst.

  Het mentaal ontwenningsproces gaat langer duren dan je denkt en in de meeste gevallen (vooral bij stres of paniek) is er sprake van herval. Soms gaat het wat minder maar het is het groter plaatje dat er toe doet, op een bepaald moment naar een nulpunt toe bouwen.

  Wellicht beste manier om structureel met verslaving om te gaan is bewustwording van de voor en nadelen. Waarom gebruik ik dit middel (paniek en angstaanvallen?), maak ik het daarmee lange termijn niet erger? Is het wel realistisch om mij iedere dag goed te willen voelen, etc. Schrijf het een keer op zou ik zeggen dan komt de realisatie wel goed binnen.

  En het meest simpele waarschijnlijk is concreet een doel opstellen om naartoe te werken. Bijvoorbeeld: Over 3 maanden wil ik minimaal 2 dagen nuchter door het leven gaan en vanaf daar zien we wel verder. Ook al haal je de doelstelling niet geeft dit wel referentiekader en een concretisering van het structureel werken naar een gewenst punt.

  Het belangrijkste, blijf vooral ademen. Een vriendin had longkanker en zoals ze zelf zei, door de stres van de longkanker ben ik juist meer gaan roken. Longkanker is waar de meeste rokers aan overlijden, niet zo handig natuurlijk. Kort daarop lukte het haar wel om volledig te stoppen met roken (en besloot een wereldreis te maken). Soms is er een minder moment nodig om een obstakel te overwinnen.

  Mijn ervaring is dat opiaat of benzodiazepine afkick vrijwel standaard samen gaat met heftige paniekaanvallen. Je hebt nu ondertussen anderhalf jaar lang een sterk verslavende opioïde gebruikt (er is een reden waarom ik het een opioïde en niet een opiaat noem). Zelfs wanneer je een nulpunt hebt bereikt zal het waarschijnlijk wel minstens 2 maanden duren voordat de toegenomen gevoeligheid voor prikkels door afkick volledig is verdwenen en je jezelf weer een beetje normaal voelt. Mijn tip is, als je een paniekaanval hebt je jezelf er constant aan blijft herinneren dat dit voor het overgrote deel door de afkick komt. Mijn ervaring is toch wel dat de paniekaanvallen die ik ervoer een instinctieve reactie waren om toch weer te gaan gebruiken. En begrijp me niet verkeerd, ik heb letterlijk momenten gehad waarop ik dacht een hartaanval te krijgen, dood zou gaan en weet ik veel wat, maar toch.

  Ik heb in mijn leven niet veel fysieke klachten gehad maar ik ervoer door de opiaat afkick (als verder gezond persoon) veel fysieke pijn. De kans is groot dat door de ontwikkelde tolerantie voor opiaten bijvoorbeeld cannabisolie (met voldoende THC) je meer gaat helpen tegen de fysieke pijn (met nadruk op fysieke pijn) en dan heb je al een aanzienlijk minder verslavend middel (aansluitend op deze alinea, combineer deze middelen natuurlijk niet).

  Mijn grootste verslaving (opiaten) ben ik ondertussen aardig overkomen, opiaten toch wel bijna een jaar geleden. Relatief kort geleden nog een lichte benzo terugval gehad maar het benzo nulpunt heb ik nu ook bijna bereikt. Geen alcohol, zit ook bijna op het punt van geen suiker al had ik laatst tijdens verjaardag een flinke suiker herval.
  Laatst een 10klm wedstrijd gelopen, het gaat wel goed in ieder geval, heeft zeker een half jaar geduurd voordat ik een beetje op mijn huidige punt zit. En zelfs nu gebruik ik nog vrijwel dagelijks stimulanten, de ironie is dat ik stimulanten grotendeels gebruik om mij rustiger te voelen, het centreert de gedachten zogezegd.

  Op een gegeven moment hadden opiaten (en andere middelen) dermate mijn leven in de hand dat mijn studie dreigde te falen en mijn vriendin vriendin mij voor een keuze stelde. Het waren pijnlijke momenten, en nog steeds, veel stres voort komend uit stres, onder andere omdat ik deze lange tijd had weg gedrukt. Ik ben bang dat het in de meeste gevallen het eerst uit de hand loopt voordat het gebruik afneemt. En waar ik ook veel last van had was dat ik als reactie een ander middel meer begon te gebruiken, bijvoorbeeld alcohol.

  En dan begon ik met het volgende middel af te bouwen, eerst veel kanon bier (12%), daarna stapje afgebouwd naar speciaalbier (6%-9%), Volgende stap pils (5%), pils is smaakloze meuk niet te zuipen dus dat hield al snel op, en toen nog een poos 3,5% biertjes met fruitige hop smaak.

  Een beetje late reactie op dit topic maar misschien heeft een ander hier ook nog wat aan. Het cliché is en blijft korte termijn <> lange termijn. Veel succes en sterkte in ieder geval.
   
  Liza23 vindt dit leuk.
 6. Sansa

  Sansa Newbie

  Hallo ik ben nieuw hier , ik slik vanaf 2005 eerst oxycontin 20 mg 3 x daags wat ik verhoogd had tot 80 tot 100 mg per dag en nu afgebouwd tot 2 x daags 10 mg oxynorm snelwerkend en 6 keer per dag 5 mg dit slik ik omdat ik ziekte van lyme heb opgelopen in 2005 . Nu is mijn probleem dat ik ook copd stadium 4 gold heb ( laatste stadium) en ben 51 jaar oud en in Juni mag ik naar Groningen om een screening te krijgen om op de donorlijst te komen. Mijn longinhoud is nog maar 16 procent en wil echt graag geholpen worden maar de arts zei dat mijn oxynorm een probleem zal wirden als ik niet ga minderen! Ik ben al begonnen en had al 1 doosje over maar gaat langzaam ! Voor mijn gevoel neem ik alleen oxynorm tegen de pijn maar denk echt dat ik toch ook verslaafd ben. Als ik geen capsule inneem dan weet ik me geen raad van de pijn? Kan het zijn dat het alleen een afkickverschijnsel is?
   
 7. Tijdloos

  Tijdloos DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter


  Dat kan maar afkick klinieken zeggen eerlijk als de pijn in een specifiek deel toeneemt als je mindert dat het ze het met de pijnpoli of specialist moeten of willen bespreken. Omdat dat geen normaal verschijnsel is van de afbouw.

  Van het kastje naar de muur gestuurd worden, ik weet er alles van.

  Sterkte toegewenst!
   
Laden...
Vergelijkbare Topics - Hoe stoppen Oxycodon
 1. PsyTekZ
  Reacties:
  4
  Weergaven:
  1.174
 2. annemarley
  Reacties:
  5
  Weergaven:
  817
 3. Spooch
  Reacties:
  3
  Weergaven:
  4.143
 4. xEmilyy
  Reacties:
  13
  Weergaven:
  9.874
 5. Eeks
  Reacties:
  11
  Weergaven:
  3.566