1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Info Hoelang zijn drugs in het lichaam aantoonbaar

Discussie in 'Drugs en de wet' gestart door Tijdloos, 14 mrt 2011.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  Hieronder een tabel met hoelang drugs in de urine aantoonbaar zijn. Onder de tabel een toelichting per drug.  Drugs worden in het bloed opgenomen en na afbraak door de lever via de nieren in de urine uitgescheiden. Drugs zijn dus altijd langer aantoonbaar in de urine dan in het bloed.  Tabel: hoe lang zijn drugs aantoonbaar

  Alcohol 6 tot 24 uur
  Cannabis tot tot 3 dagen incidenteel gebruik (2 tot 3 weken bij chronisch tot 5+ weken schijnt uit een bericht hieronder, intensief gebruik.)
  Cocaïne 2 tot 4 dagen ( incidenteel gebruik) tot 8 dagen bij intensief gebruik
  XTC Tot 3 dagen
  Amfetaminen tot 4 dagen
  Paddo's Minder dan 24 uur. wordt alleen getest bij intoxicatie
  GHB Tot 12 uur


  Efedrine Tot 3 dagen
  LSD Tot 48 uur (afhankelijk van de dosis)
  Heroïne Tot 8 uur (geldt voor aantonen van heroïne zelf). 3 tot 5 dagen voor het aantonen van afbraakstoffen.
  Morfine Tot 3 dagen
  Opium Tot 3 dagen
  Methadon 3 tot 5 dagen
  Benzodiazepinen 12 uur tot 2 weken ( afhankelijk van het gebruikte middel)
  Mescaline Tot 72 uur
  DMT Tot 72 uur
  PCP Tot 48 uur
  Khat Tot 1 dag
  Lachgas niet aantoonbaar
  Barbituraten Word zover ik weet niet meer op getest aangezien het (erg zeldzaam tegenwoordig als ik ze moet geloven) nu voor operaties e.d gebruikt word :wink:  Toelichting per drug:

  Bij de vraag hoelang drugs in het bloed en de urine aantoonbaar zijn, is het begrip 'halfwaardetijd' van belang. Halfwaardetijd is de tijd die het lichaam nodig heeft om de concentratie van een stof in het bloed met de helft te verminderen.


  Alcohol:

  6 tot 24 uur. Gemiddeld genomen heeft de lever voor elk glas alcoholhoudende drank 1,5 uur nodig om de alcohol uit je lichaam te verwijderen. Hoe meer je drinkt, hoe langer dit duurt. De hoeveelheid alcohol in je bloed is behalve de snelheid waarmee het wordt afgebroken ook afhankelijk van je geslacht en gewicht. Alcohol verdunt zich namelijk met het lichaamsvocht. Mannen hebben gemiddeld meer lichaamsvocht dan vrouwen (vrouwen hebben meer vetweefsel) en zijn gemiddeld ook zwaarder. Dus bij mannen komt de alcohol iets minder hard aan dan bij vrouwen. Er is een *formule waarmee je kunt uitreken hoe is hoe hoog je Promillage is.


  Cannabis:

  1 - 3 dagen (incidenteel gebruik), 2 tot 3 weken (chronisch intensief gebruik)
  Bij Cannabis moet je niet alleen kijken naar het bloed, maar ook naar het vetweefsel. Cannabis wordt nadat het in het bloed terechtkomt afgegeven aan het vetweefsel. Vervolgens geeft het vetweefsel het weer heel langzaam aan het bloed af. Het zijn dus twee stappen:

  1. afgifte door bloed aan het vetweefsel
  Bij de eerste fase bedraagt de halfwaardetijd 30 minuten, bij de tweede fase afhankelijk van de mate van gebruik 2 tot 7 dagen.
  2. afgifte van het vetweefsel aan het bloed.

  Omdat de afgifte van cannabis vanuit het vetweefsel zo langzaam gaat, blijft cannabis nog lang in de urine aantoonbaar. Bij zwaar gebruik is THC in de urine nog zo'n 2 tot 3 weken zichtbaar.
  De door de persoon ervaren effecten van cannabis volgen echter een heel ander tijdspad. De effecten worden ervaren na enkele minuten en duren 4 tot 6 uur. Van de afgifte van cannabis door het vetweefsel wordt niets ervaren.

  Cocaïne:

  2-4 dagen incidenteel gebruik, tot 8 dagen intensief gebruik
  Cocaïne komt via het slijmvlies in het bloed. De eerste 20 minuten stijgt de concentratie heel snel. Na een uur is de concentratie maximaal en daarna neemt ze geleidelijk af.
  De psychische effecten voel je vooral in het eerste half uur. De effecten treden met name op in de periode waarin de concentratie van cocaïne in het bloed het snelst verandert. En dat is in het begin.
  De halfwaarde tijd van cocaïne is ongeveer een uur. Dat wil zeggen dat na een uur de helft van de cocaïne uit het bloed verdwenen is. De hoogste concentratie wordt na een uur bereikt, dus twee uur na inname is ongeveer de helft verdwenen. Vijf uur na inname is de cocaïne voor 98 % uit het bloed verdwenen.
  Cocaïne wordt afgebroken door de lever. Zij doet dat met een snelheid van 30 tot 40 milligram per uur. Bij afbraak wordt de cocaïne omgezet in een aantal andere stoffen. Deze afbraakstoffen (ofwel metabolieten) zitten veel langer in het lichaam. Bij een eventuele test op cocaïne, onderzoekt men of deze afbraakstoffen in de urine zitten. De afbraakstoffen zijn afhankelijk van het type test en mate van gebruik tot maximaal 8 dagen aantoonbaar.

  XTC:

  Tot 3 dagen. XTC wordt geslikt. Na een half uur is XTC aantoonbaar in het bloed. De effecten duren zo'n 4 tot 6 uur. Ongeveer 50 procent wordt onveranderd via de lever afgebroken en de rest wordt als afbraakstof via de urine uitgescheiden. De concentratie van XTC in het bloed komt overigens niet geheel overeen met de psychisch ondervonden effecten.
  De halfwaardetijd bij XTC bedraagt ongeveer 8 uur. Bij een eventuele test op XTC, onderzoekt men of er afbraakstoffen in de urine zitten. Deze afbraakstoffen zijn afhankelijk van het type test tot 3 dagen aantoonbaar.

  Amfetamine/speed:

  2-4 dagen. Amfetamine wordt meestal geslikt. De effecten duren zo'n 4 tot 8 uur. De stof wordt voor ongeveer de helft onveranderd via de urine uitgescheiden. De rest wordt door de lever afgebroken. De concentratie van amfetaminen in het bloed komt net als bij XTC niet geheel overeen met de psychisch ondervonden effecten. De halfwaardetijd bij amfetamine bedraagt (afhankelijk van de zuurgraad van de urine) 8 tot 20 uur.
  Bij een eventuele test op amfetamine onderzoekt men of er afbraakstoffen in de urine zitten. Deze afbraakstoffen zijn afhankelijk van het type test tot 1 tot 4 dagen aantoonbaar.
  Amfetamine is in je bloed tot maximaal 72 uur aantoonbaar.  Paddo's:

  24 uur. De tijd dat paddestoelen aantoonbaar zijn, bedraagt 24 tot 48 uur. Psilocine en psilocybine zijn kortwerkende, instabiele stoffen die in lage doseringen in het bloed terechtkomen. De aantoonbaarheid hangt af van de analysemethode. De aantoonbaarheid zal echter niet langer zijn dan 24 uur.  GHB:

  5 uur. De halfwaardetijd van GHB is 30 tot 50 minuten. Binnen uiterlijk 6 maal 50 minuten (5 uur) is van de toegediende dosis minder dan 99,7% (=criterium) te meten en kan gezegd worden dat de stof het lichaam heeft verlaten. Er zal altijd iets van GHB in het lichaam te meten zijn want GHB is een lichaamseigen stof.  Ephedra:

  Tot 3 dagen. Ephedra is tot maximaal 72 uur in je urine aantoonbaar.  LSD:

  Tot 48 uur. LSD is afhankelijk van de dosering tot 48 uur na gebruik aantoonbaar in je urine. Het is niet mogelijk om iets over de aantoonbaarheid te zeggen in het bloed, omdat in het laboratorium daar aparte analyses voor uitgevoerd moeten worden en de uitkomsten afhankelijk zijn van specifieke kenmerken van de gebruiker.

  Heroïne:

  Tot 5 dagen. Gebruikers chinezen of spuiten de heroïne. Bij chinezen wordt de heroïne op aluminiumfolie gelegd en verhit. De heroïnedampen worden via een kokertje geïnhaleerd. Het middel komt door chinezen en spuiten snel in het bloed terecht. Een klein gedeelte passeert de bloed-hersenbarrière waarna het middel in de hersenen zijn werking kan doen. De effecten van heroïne duren zo'n vier tot zes uur.
  De heroïne wordt afgebroken in diverse stoffen die op zich ook nog effect hebben. De concentratie van de werkzame stoffen in het bloed komt overigens niet geheel overeen met de psychisch ondervonden effecten.
  De halfwaardetijd van heroïne is enkele minuten. Een van de afbraakproducten van heroïne is morfine . De halfwaardetijd van morfine is 2 uur. Bij een eventuele test op heroïne onderzoekt men of er afbraakstoffen in de urine zitten. Deze afbraakstoffen zijn afhankelijk van het type test tot 5 dagen aantoonbaar.

  Verwante vragen:

  Wanneer is alcohol uit je bloed

  Overige vragen

  Laatste update: januari 2011  De pagina's van de Jellineksite en ook deze pagina kun je doorsturen naar een ander. Klik op de knop 'stuur door' helemaal boven aan de pagina, direct boven de foto.


  Er is een formule waarmee je kunt uitrekenen wat je bloedalcoholgehalte (BAG) is. Het BAG wordt uitgedrukt in promillages. De formule is BAG =
  Code:
   
  
  a x 10
  _____ - (u - 0.5) x (g x 0.002)
  
  g x r
  
  
  Hierbij is:
  
  a = aantal glazen
  g = lichaamsgewicht
  r = een maat voor lichaamsvocht, bij mannen 0,7 en bij vrouwen 0,5
  u = het aantal uren vanaf het eerste glas*
  Voorbeeld toepassing formule alcohol
  
   
  
  Stel je bent een man, je weegt 70 kilo en je hebt 30 glazen bier op. Je wilt weten hoe hoog je alcoholpromillage is om 9.00 uur 's ochtends. Je begon met drinken 14 uur daarvoor.
  
  
  Dan is je BAG:
  
  30 x 10
  _______ - (14 - 0,5) x (70 x 0.002) = 4.23 ‰
  
  70 x 0,7
  
  
  Dit is veel en veel hoger dan is toegestaan om aan het verkeer deel te nemen. Bij alcoholcalculator kun je de waarden invullen en wordt de BAG voor je uitgerekend
  Bron
   
  Tijdzat vindt dit leuk.
 2. DrPepper

  DrPepper Experimenterende gebruiker

  Op Nature One staken ze pamfletten achter de ruitenwissers van de auto's op de camping, handig om te weten als je net je lijf hebt volgedouwt...mag je tot woensdag blijven staan :mrgreen:
   
 3. Tufnut

  Tufnut Badass junkie

  Op zich interesant dit, maar vanwege de aanstaande wetgeving over drugs in het verkeer en de bijbehorende speekseltest is het vooral interesant om te weten hoe lang druggebruik in het speeksel aantoonbaar is.

  Iemand met goede info voorzien van betrouwbare bron?
   
 4. Probeerenleer

  Probeerenleer Bewuste gebruiker

  Ik heb gehoord van 12 tot 24 uur, maar weet niet of het klopt.

  Zitten ze in belgië momenteel niet ver door hun voorraad speekselstesters heen? :confused:
   
 5. Drugs Infolijn

  Drugs Infolijn Gevalideerde professional Professional

  Hoe lang middelen aantoonbaar zijn in het speeksel is toch niet duidelijk. Ook wij zijn hard bezig om dit uit te zoeken. Wat we er alvast over kunnen zeggen is dat het per middel, per persoon en per speekseltest verschilt. Bij een speekseltest in het verkeer wordt de actieve stof van het middel gemeten, terwijl bij speekseltesten bijvoorbeeld voor thuisgebruik mogelijk ook afbraakproducten gemeten kunnen worden. Afbraakproducten kunnen mogelijk veel langer in speeksel voorkomen dan de actieve stof. Zodra we er meer over weten zullen we die info natuurlijk op het forum posten.
   
 6. Tufnut

  Tufnut Badass junkie

  Graag!!
   
 7. lovelover

  lovelover Newbie

  Vraagje:

  Ik heb gehoord dat bepaalde drugs soorten ook heel lang in je haren nog terug te vinden is.. Is dit waar of een fabel?!
   
 8. Tufnut

  Tufnut Badass junkie

  Dat is waar, maar dat zijn (scheinbaar dure) test die zelden gebruikt wordt.
   
 9. mandragora

  mandragora Badass junkie Emeritus Mod

  daarom hebben al die gabbers een kale kop :grin:
   
  UtopeX vindt dit leuk.
 10. Drugs Infolijn

  Drugs Infolijn Gevalideerde professional Professional

  Dit is waar. Zolang het haar op je hoofd aanwezig is is het aantoonbaar. Pas als je het gaat knippen en het gedeelte met de drug bevindt zich daarin dan valt het niet meer aan te tonen.

  Haartesten worden in Nederland amper uitgevoerd doordat het erg duur is. Alleen bij sommige politieonderzoeken worden ze wel gebruikt. Er zijn wel zelftesten die met haar testen.
   
 11. Tufnut

  Tufnut Badass junkie

  Het gaat overigens om alle haren op het lichaam en niet alleen die op het hoofd... Wil je dus alle sporen van je gebruik wissen dan zul je enkele dagen (hoe lang duurt het stukje van de wortel totdat de haar zichtbaar wordt) na je laatste gebruik je hel body moeten scheren.
   
 12. darkbull

  darkbull Bewuste gebruiker

  vandaaaaaaaaaaaaaaaaaaar al die kale mannen!
   
 13. artwork

  artwork Experimenterende gebruiker

  Zou het daardoor komen dat ik kaal ben :openmouth:
   
 14. Drugs Infolijn

  Drugs Infolijn Gevalideerde professional Professional

  Wanneer iemand geen hoofdhaar heeft kan ook lichaamsbeharing worden aangeleverd. Hiervoor geldt: lichaamshaar (oksel, borst of schaamhaar) vervangt zichzelf ongeveer na 1 jaar. Als er voldoende lichaamsbeharing kan worden verzameld, wordt er dus altijd 1 jaar terug gekeken.
   
 15. Cosmic Controler

  Cosmic Controler Bewuste gebruiker

  vandaar dat gabbers kaal zijn :P
   
 16. Probeerenleer

  Probeerenleer Bewuste gebruiker

  En wat dan met die "muziek"? :tearsofjoy:
   
 17. Cosmic Controler

  Cosmic Controler Bewuste gebruiker

  weet ik niet, hoort er gewoon bij denk ik :beer:
   
 18. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  Inderdaad als ze het hiervoor zouden doen zouden ze meer dan alleen het hoofd kaal moeten scheren :P
   
 19. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie Emeritus Mod

  Speekseltests worden steeds betrouwbaarder, er zijn door de overheid ook grenswaarden ingesteld vanaf wanneer iemand positief moet worden getest. Deze komen aardig overeen met het gebruik van het middel, niet onredelijk in ieder geval. Er wordt veel gezegd bij cannabis dat deze drug bij veelgebruikers nog 2 weken testbaar is maar dit is niet geheel waar. Met de speekseltest die gebruikt gaat worden zal cannabis zo'n 4 tot 6 uur na gebruik meetbaar zijn, best aardig dus.

  Onderstaande beweringen komen van http://www.drugs-check.nl/speekseltest-drugs-in-het-nieuws, de eerste klopt dus niet helemaal. Het is wel tot 14 uur aantoonbaar, maar de speekseltest zal dus pas positief reageren binnen 4-6 uur na inname.

  1. Cannabis gebruik is nog dagen of weken aan te tonen met een speekseltest.
  Antwoord: Dit is een foute aanname. In urine geldt dit zeker, in speeksel is cannabis gebruik slechts maximaal 14 uur aantoonbaar.

  2. Speekseltest deugt niet omdat niet op alle drugs getest kan worden.
  Antwoord: De test deugt uiteraard. Op de meest gebruikte drugs (en zeker die welke problemen veroorzaken in het verkeer) kan worden getest.

  3. Mensen die anti-depressieva of slaapmiddelen slikken hebben een probleem.
  Anwoord: Bij gebruik van sommige door artsen voorgeschreven medicatie kan er positief worden getest bij een Benzodiazepinen test. Echter lang niet bij alle middelen en ook lang niet bij alle voorgeschreven hoeveelheden. Zwaar medicijn gebruik dient sowieso bekend gemaakt te worden aan het CBR.

  (Zware) gebruikers van bijvoorbeeld: oxazepam, diazepam ( valium ), lorazepam ( temesta) en flumitrazepam ( Rohypnol, staat ook bekend als Rooie Knol (partydrug)) kunnen positief testen op een Benzodiazepine speekseltest. Overigens is dit volgens de laatste inzichten geen slechte zaak. 10% van alle verkeersdeelnemers gebruiken medicijnen die de rijvaardigheid beïnvloeden. Hierdoor vallen jaarlijks enkele tientallen doden en honderden gewonden in het verkeer. De speekseltest op Benzodiazepinen blijkt bij uitstek geschikt voor deze eerste screening. De speekseltest geeft een nog beter beeld dan een urine- of bloed-test voor recent benzodiazepinen gebruik.

  4. De overheid heeft weer een melkkoe gevonden om mensen te bekeuren.
  Antwoord: Feit is dat er uitgebreid onderzoek is gedaan naar het effect van drugsgebruik op de verkeersveiligheid en dat er gegevens zijn over de schade die dit veroorzaakt. Helaas zijn er ook doden te betreuren gerelateerd aan drugsgebruik onder automobilisten. De conclusie dat het slechts een melkkoe betreft lijkt dus niet gegrond.

  5. Van een joint ga ik niet slechter rijden.
  Antwoord: Er zijn zeer uitgebreide onderzoeken gedaan naar het effect van drugsgebruik op de rijvaardigheid. Aan de hand van deze gegevens zijn ook de grenswaarden vastgesteld (per drugs soort) waarbij er sprake is van een strafbaar feit. Eigenlijk niets anders dan destijds afgesproken over alcoholgebruik en deelname aan het verkeer. De grens is dus verdedigbaar.

  5. Er kan niet worden getest op paddo's en GHB.
  Antwoord: Dat klopt op dit moment. Paddo's zijn natuurlijk en (nog) niet aantoonbaar. GHB wordt zeer snel afgebroken in het lichaam en is vrijwel niet aantoonbaar in urine en speeksel. Nieuwe ontwikkelingen zijn echter ook het gebied van detectie van drugs niet uit te sluiten. De kans dat er een metaboliet of afbraakproduct gevonden wordt (of een andersoortige test methode wordt ontwikkeld) is dus aanwezig.

  6. Er kan worden gesjoemeld door je mond met mondwater te spoelen bij een controle op cannabis gebruik.
  Antwoord: Mogelijk kan dit. Aan te raden is het niet. De politie zal bij controles ook letten op andere aanwijzingen en bij een verdenking wordt er een bloedtest afgenomen. De sporen van cannabis in het bloed verdwijnen uiteraard niet door het gebruik van mondwater. Ook kan de politie voor het afnemen eenvoudig 10 minuten wachten met afnemen van de test. De kans dat de test dan nog kan worden beïnvloed is daarmee bijzonder klein geworden.

  Tot slot zijn er ook op het gebied van drugs opsporen allerlei nieuwe ontwikkelingen. De kans dat binnenkort het spoelen met mondwater (schijnt alleen te kunnen werken bij cannabis gebruik in sommige gevallen) geen invloed heeft op het testresultaat is bijzonder groot. Om fraude met mondwater tegen te gaan, hebben we onze speekseltesten vernieuwd. De nieuwe speekseltest is maar liefst 4 keer gevoeliger in het aantonen van THC in speeksel.
  Klik voor meer info over deze speekseltest.

  De nieuwste ontwikkeling in het tegengaan van deze "fraude" is een extra test strip toe te voegen aan de speeksel test. Deze kan dan testen op een specifiek bestanddeel welke alleen in mondwater voorkomt. Voor urine testen bestaan dergelijke oplossingen al om fraude met deze testen te voorkomen of aan te tonen.

  7. De speekseltest is onbetrouwbaar.
  Er zijn tal van onderzoeken gedaan naar de betrouwbaarheid van de huidige speekseltesters. Als eerste screening test voldoen deze uitstekend mits de test goed wordt afgenomen. De gemiddelde betrouwbaarheid (juist positieven en juist negatieven) bij uitgebreide controle groepen, bleek meer dan 95% te bedragen over alle typen drugs heen. De meldingen over de onbetrouwbaarheid van een speekseltest zijn dus ongegrond.

  8. Cannabis gebruikers zijn de dupe omdat ze 's ochtends na een joint de avond ervoor nog positief kunnen testen.
  Zoals altijd lopen zogenaamde experts van allerlei instituten weer voor de muziek uit...

  Voor iedere drugs soort kan er worden bepaald (deze onderzoeken zijn volop gaande) wat de grenswaarde is waarop deelname aan het verkeer gevaarlijk kan zijn. Door deze grenswaarde ("cut-off") juist te bepalen en vast te leggen op de test, kan deze grens voor iedere drugs worden bepaald. Het is dus zeer eenvoudig om bijvoorbeeld voor THC (werkzame stof in cannabis producten) een grens te stellen waarop de test pas positief uitvalt bij een gebruik binnen de laatste 4 uur.

  Samen met fabrikanten kunnen onderzoekers en overheden bepalen hoe en wanneer de test positief dient te zijn bij de verschillende drugs soorten.

  9. Mensen die bijvoorbeeld Ritalin of Concerta gebruiken kunnen positief testen op een Amfetamine Speekseltest.
  Als de speekseltest ook test op het gebruik van Amfetamine (=SPEED) dan zou dit MISSCHIEN* kunnen. Duidelijk is echter dat dit dan ook terecht zou zijn. De kans dat een jongere die om 02:00 's nachts wordt gecontroleerd met een speekseltest en positief test op Amfetamine, Ritalin als Partydrug heeft gebruikt is erg groot. Ritalin wordt meer en meer misbruikt als partydrug. Dit van oudsher ADHD medicijn wordt vaak vermalen tot een poeder en gesnoven en kan een kick geven. Het feit dat bijvoorbeeld bij een verkeerscontrole op drugs ook deze gebruikers positief ZOU KUNNEN* testen lijkt ons dus geen probleem maar eerder wenselijk...
   
 20. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie Emeritus Mod

  Dit is uiteraard alleen hoe lang de drugs aantoonbaar is met een speekseltest in het verkeer.
   
 21. ownageNL

  ownageNL Newbie

  alcohol: alcohol op zich kan men max 24 uur terug vinden bij sommige mensen maar de afval stof ETG (ethyl glucoronide) is 72 uur bij urine test
  bij chronische alcohol gebruik 92 uur +

  daarbij zeggende dat niet elk lichaam hetzelfde hetzelfde is en dat de een meer etg aanmaakt dan de ander.
   
 22. boenkeng

  boenkeng Bewuste gebruiker

  Hoe zit dit met ketamine dan?
   
 23. HarryNak

  HarryNak Experimenterende gebruiker

  wordt niet op getest
   
 24. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  En als je er wel op word getest, hoort het erbij te staan bij het formulier. In de normale tests geen zorgen dus. Anders heb je een waarschuwing van tevoren.
  Greets
   
 25. rooiemarco42

  rooiemarco42 Newbie

  beste mensen ik lees met regelmaat dat canabis na 3 weken niet meer aantoonbaar is .
  ik ben getest na 4 weken gestopt te zijn en had nog een zeer hoog gehalte canabis in mijn urine .
  ik werd gekeurd in opdracht van het cbr dus heb geen rijbewijs meer dus voor een ieder die denkt dat het met 4 weken weg is nou mis dus .
  nu was ik altijd wel een blower die vrijwel elke avond 1a2 joints rookte
   
 26. Bloso

  Bloso Newbie

  Ik had op een zaterdagnacht 1 lijntje coke weggesnoven en de woensdag daarop ben ik met de auto tegen gehouden door flikken en de speekseltest was positief op coke toen hebben ze bloed getrokken en dat was negatief op coke. Zeer vreemd lol
   
 27. nicesly

  nicesly Newbie

  .....wat een ervaringen en kennis allemaal. Ik kan hier ongetwijfeld wijzer worden. :)
   
 28. snelgemsurfd

  snelgemsurfd Bewuste gebruiker

  Heb vorige maand een drugstest gehad bij de politie, ' int potteke pissen' en khad toch een 17 dagen niets van drugs aangeraakt en toch was het duidelijk te zien dat ik een veelvuldig cocagebruiker ben, dus let toch maar goed op!
   
 29. SirErick

  SirErick Wijs gebruiker

  Als je (zeer) regelmatig coke gebruikt dan is het tot zo'n 6 weken aantoonbaar via je urine.
   
 30. Probeerenleer

  Probeerenleer Bewuste gebruiker

  Bij mij ff lekker niet meer :wave:

  M'n "mannetje" zit in de bak.

  :(
   
 31. Groninger050

  Groninger050 Newbie

  Afgelopen vrijdag moest ik op medische keuring voor mijn sportopleiding, waaronder ik ook een bloedtest moest ondergaan. Woensdags had ik nog een halve turtle pil gehad. Maar er is echt helemaal niks gevonden. Ook mijn hartslag was prima. Dus snel vinden ze het niet, alleen als ze er echt specifiek naar zoeken.
   
 32. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie Emeritus Mod

  Waarschijnlijk hebben ze alleen je gezondheid gecontroleerd en niet gekeken of je drugs gebruikt..
   
 33. Fool

  Fool Badass junkie

  Als je een bloedtest moet doen is de kans vrij klein dat ze op drugs controleren, inderdaad. :P
   
 34. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Heb je niet het formulier gezien waarop ze kunnen aangeven waar op getest moet worden? Ik heb in het verleden ook wel eens een bloedtest laten afnemen voor allergie en toen kon ik het hele formulier zien. Het zijn echt bizar veel dingen waar ze op kunnen testen, drugs doen ze alleen maar als daar een vermoeden van is.
   
 35. Bobsacamano

  Bobsacamano Badass junkie

  Ik heb tijdje terug soa test laten doen zag ik ook zon formulier voor mijn urine dan. Niet te doen hoeveel ze kunnen testen met een bekertje pis. haha ik denk dat ze heel specifiek testen om kosten te besparen.

   
 36. Halfay

  Halfay Newbie

  Is er een verschil tussen tramadol retard en de gewone versie?
   
 37. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  Hoelang het in je bloed blijft is hetzelfde (correct me if I'm wrong)
   
 38. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Retard is de slow release versie. De opname van de tramadol in je bloed wordt op die manier uitgesmeerd, hierdoor duurt het effect langer maar is het minder heftig. Het zal daardoor ook langer in je lichaam aantoonbaar zijn, omdat er een redelijk deel gewoon later is opgenomen en zodoende dus ook later wordt afgebroken door je lichaam. Hoeveel dat allemaal precies scheelt durf ik niet te zeggen.
   
 39. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie Emeritus Mod

  Is het niet gewoon zo dat als de opname over 12 uur gespreid wordt, het 12 uur langer in je bloed te vinden is? De afbraak is net zo snel als normaal.
   
  Don_Juan vindt dit leuk.
 40. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Volgens mij is de afbraak van drugs niet linear, dus is het nogal lastig om daar precieze uitspraken over te doen. Maar dat een retard formule langer in het bloed zichtbaar is, is een feit.
   
  Don_Juan vindt dit leuk.
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Laden...