• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Hoesten

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Ik heb sinds dat ik 1x in de week sos gebruik ontzettend last van hoesten, vooral 's nachts, maar ook overdag. Verder heb ik geen last van een echte verkoudheid, zoals snotteren enzo. Zodra ik het een week niet doe moet ik opeens helemaal niet meer hoesten, dus het moet wel aan het frequent gebruiken van sos liggen denk ik dan.

Hebben meer mensen hier last van?
 

suzanne1

Newbie
ik ken dat maar bij mij gaat het zo ver dat ik ook moet overgeven, maar ik weet zeker dat ik wel goeie coke heb.. heeft het met mijn gebruiksgedrag te maken?
soms gebruik ik veel meerdere keren per week, maar niet eens een gram hoor, maar drink er ook bij dus miss is het wel de alcohol waardoor ik meot spugen.. hoesten moet ik al meteen na een snuif, lijkt wel of ik dan verkouden ben inderdaad en slijm in me keel heb...

maar dat hoeft dus neit te liggen aan goeie of slechte coke.. miss met je lichaam zelf?

heb trouwens van de week verkeerde coke gehad, vervuilde coke daarvan ga je halucineren.. echt geen pretje..

gr Suzanne1
 

Windhoos

Experimenterende gebruiker
suzanne1 zei:
hoesten moet ik al meteen na een snuif, lijkt wel of ik dan verkouden ben inderdaad en slijm in me keel heb...

maar dat hoeft dus neit te liggen aan goeie of slechte coke.. miss met je lichaam zelf?
Is dat misschien niet de verdovende werking van coke? Kan idd soms aanvoelen of je slijm in je keel hebt zitten
 
R

Revolutionair

Gast
Hier zijn we dan 11 jaar later.
Ik heb soms als ik coke gebruik (onversneden)
De hele avond een geïrriteerde hoest.
Het slaat op mijn longen.

Ik rook daardoor juist minder maar weet iemand hoe dat zit?
Hier zit niet echt een duidelijk antwoord bij.
Maar ik heb het zelfde...
 

zandzakje

Experimenterende gebruiker
Dit heb ik ook wel met speed snuiven.
Een geïrriteerd, prikkend gevoel aan de achterkant van mijn keel.

Cocaïne en speed zijn sympaticomimetische drugs. https://en.wikipedia.org/wiki/Sympathomimetic_drug
Dit betekent dat ze het sympatische zenuwstelsel stimuleren, oftewel het fight or flight systeem. Dit heeft allemaal gevolgen in het lichaam om daar beter in staat tot te kunnen zijn: er gaat minder prioriteit naar spijsvertering en voortplanting. Pupillen worden groter (om meer te zien), de longen gaan wijder open staan, zweetproductie neemt toe plus de hartslag en bloeddruk gaan omhoog om snel fysiek te kunnen reageren. Er treedt vaatvernauwing op in veel plekken in het lichaam zoals de huid, spijsverteringskanaal en de nieren maar er is juist vaatverwijding in de spieren, longen, hart en brein zodat er vooral daar doorbloeding plaats vindt https://en.wikipedia.org/wiki/Sympathetic_nervous_system

Een van de dingen die daardoor ook geremd worden, zijn de speekselklieren. Hierdoor ontstaat een droge mond en keel wat irriterend werkt en een hoestreflex of de neiging om te hoesten kan verhogen (komt ook vaak voor bij MDMA, ook als dat oraal direct wordt door geslikt).

Nou komt misschien de vraag waarom je hier bij cocaïne meer last van hebt dan bij speed en ik denk door het volgende.
Op een avond speed snuif je vast minder lijntjes dan op een avond cocaïne. Beide drugs werken vaatvernauwend, ook ter plekke in de neus. Dit zorgt ervoor dat de drugs niet volledig worden opgenomen (speed geloof ik zo een 30% bij nasaal gebruik). Het gedeelte dat niet wordt opgenomen wordt langzaam verplaatst naar achter waardoor het in de keel terechtkomt door "nasal mucociliary clearance". Allicht is dat ook de drip?. Het restant van het lijntje komt dus steeds in de reeds geïrriteerde keel terecht.
En er gaan doorgaans meer lijntjes coke doorheen op een avond dan speed. Verder werkt alcohol ook uitdrogend.

Oh en deeltjes groter dan 10 nanometer blijven bij gewoon (niet te hard) snuiven in de neus. Kleinere deeltjes komen in de longen terecht. 10 Nanometer is niet met het blote oog te zien.

Wat kan je doen dit te voorkomen? Uiteraard minder snuiven, alcohol drinken en roken.
Daarnaast regelmatig iets non-alcoholisch drinken en kauwgom kauwen. Door de kauwende beweging geven je speekselklieren meer speeksel af.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan