Informatie over Amfetamine, Speed

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Tijdloos

DF-koning
Tripreporter
Informatie over Amfetamine (Speed)

Amfetamine is een synthetische drug. Het smaakt bitter en is meestal een wit, grauwgrijs, licht roze of geel poeder en soms een fel gekleurde pil. Amfetamine kan worden gesnoven, geslikt, geïnjecteerd en in drankjes worden opgelost of gerookt.
De effecten

Na een halfuur zijn de effecten merkbaar, maar veel sneller als het geïnjecteerd of gerookt wordt. Het kan zes uur duren voordat het uitgewerkt raakt, maar dat is afhankelijk van de kwaliteit. Het high zijn wordt gevolg door een slecht gevoel dat heel lang duurt.
Meer effecten van speed:

* Door speed voelt iemand zich klaar wakker, opgewonden en spraakzaam. Mensen die discotheken bezoeken gebruiken het omdat zij daardoor genoeg energie hebben om uren achter elkaar te dansen zonder afgepeigerd te raken.
* Speed was vroeger het bestanddeel in afslankpillen omdat het hongergevoel erdoor geremd wordt.

Er is echter ook een keerzijde:

* Als iemand speed op heeft is het onmogelijk voor die persoon om stil te zitten of te slapen. Als de speed uitgewerkt is kan iemand zich geïrriteerd en depressief voelen en dit kan 1-2 dagen duren.
* Door speed kunnen sommige mensen zich paniekerig gaan voelen. Als je er veel van snuift in een kort tijdsbestek, hou er dan rekening mee dat je gaat hallucineren.

Amfetamine
Wat zijn de risico's

Regelmatig gebruik van amfetamine heeft tot gevolg dat het lichaam eraan gewend raakt en hogere doseringen van de drug zullen nodig zijn om hetzelfde high-gevoel te bereiken. Dit kan tot verslaving leiden.

Iemand die lange tijd amfetamine gebruikt kan last krijgen van paranoia, waanideeën en hallucinaties. Ook is er het risico op Hepatitis- of HIV-besmetting door besmette naalden. Sommige gebruikers worden gespannen en angstig nadat zij amfetamine hebben genomen en kunnen zich dagenlang vermoeid en depressief voelen. Herhaalde hoge doseringen kunnen paniekaanvallen tot gevolg hebben en ook ernstige spanning in de hartstreek veroorzaken.

Als de speed uitgewerkt is kan iemand zich een paar dagen heel slecht voelen, het concentratievermogen en het geheugen zullen aangetast worden. Vervolgens zullen mensen die langdurig veel gebruiken geestelijke afwijkingen kunnen krijgen. Een overdosis amfetamine kan fataal zijn en amfetamine gebruiken in combinatie met andere drugs kan zeer gevaarlijk zijn.

* Speed veroorzaakt spanning op het hart. Het is zeer slecht voor mensen met een hoge bloeddruk of hartproblemen. Een overdosis kan dodelijk zijn.
* Het gebruik van speed in combinatie met antidepressiva of alcohol kan fataal zijn.
* Als je vaak speed gebruikt krijgt je immuunsysteem een opdonder. Je wordt vaker verkouden, krijgt vaker griep en last van je keel als je veel gebruikt.
* Speed veroorzaakt angstgevoelens, depressies, geïrriteerdheid en agressie, alsook geestelijke afwijkingen zoals psychose en paranoia.

Het injecteren van speed met een vieze en/of besmette naald draagt bij aan de verspreiding van hepatitis en HIV. Het is bovendien heel gevaarlijk omdat speed vaak versneden is met allerlei rotzooi.

bron
 

Ruud

Experimenterende gebruiker
Speed kan als freebase of carbonaatzout wel gerookt worden maar het Nederland gangbare sulfaatzout niet, het kookpunt ligt ver boven de temperatuur waarbij het verbrandt.
 

Linksrechts

Experimenterende gebruiker
Ben gestop met lezen na de eerste zin. Is meestal wit? Smaakt bitter?
Volgens mij heb je het over speed dus geen amfetamine.
 

Kleine J

Belezen gebruiker
Ben gestop met lezen na de eerste zin. Is meestal wit? Smaakt bitter?
Volgens mij heb je het over speed dus geen amfetamine.

Speed is een vorm van amfetamine in vaste vorm door bindmiddelen, dat is bij deze het sulfaatzout. Er zijn veek verschillende drugs waar amfetamine in zit; meth, mdma en nog een paar andere maar daarvan kan ik niet op de naam komen. Als je het eerste bericht nog een keer leest en dan amfetamine als verzamelnaam zou nemen, dan klopt het wel weer, alleen ik zou wel een paar kleine dingen aanpassen aan de inhoud
 

StimsalaBanne

DF Stuff
Forumleiding
Moderator
Tripreport Analist
Tripreporter
Klopt niet helemaal @Kleine J wat je schrijft, amfetamine zit er niet in, amfetamine is de chemische benaming van speed. Speed is de "straatnaam", al gebruiken sommige de naam speed voor amfetamine waarbij ook een ander middel ingemengd is zoals caffeine. Amfetamine word snuifbaar door dat sulfaat idd, daarom kan je speed ook nooit zuiverder zijn dan 73%, anders was het gewoon vloeibaar. Het is wel weer iets anders dan een bindmiddel, waarvan pillen gemaakt worden. Het is allemaal wat technisch voor nu, maar zal (enorm leuk) bestandje erbij doen waar het goed uitgelegd staat allemaal.

Amfetamine is ook een familienaam als het ware. Het zit dus niet in MDMA, maar zit in de zlfde chemische (onder) familie.

https://www.researchgate.net/public...ogy_Dr_Nuke's_Guide_to_the_Amphetamine_Family
 

Kleine J

Belezen gebruiker
@StimsalaBanne zoiets bedoelde ik eigenlijk ongeveer, was alleen iets te slaperig toen ik dat had getypt, dus zou inderdaad wat omgedraaide en licht overdreven info in kunnen staan met hier en daar wat stomme foutjes die ik klaarwakker niet over het hoofd zou zien. Klopt idd wel dat speed een straatnaam is, amfetamine in het algemeen is anders wel een soort verzamelnaam voor een hele hoop soorten (geen idee of het veel of weinig zijn) amfetamines. Speed zal ook echt wel een wat langere scheikundige naam hebben, maar zal vast te moeilijk zijn om voluit op te schrijven, mdma is eigenlijk een variant van methafetamine, daar staan de laatste 2 letters ook voor, maar je zult wel moeten Googlen voor de volledige benaming, want die ga ik dus echt niet onthouden omdat die gewoon te lang is. En de benaming amfetamine is ook erg ruim eigenlijk genomen en mdma zal waarschijnlijk bij dezelfde groep horen omdat er misschien een moleculaire verbinding (moeilijk rotwoord) in zal zitten die heel veel van elkaar weg heeft, maar dat er maar 1 of een paar meer moleculen anders zijn. (sorry voor de moeilijke woorden, zat een beetje in een 'hoe de **** kom ik aan deze woorden' instelling of hoe je het ook noemt. De meest simpele woorden vergeet ik juist dan weer) ik heb deze keer wel minstens 3 keer gekeken of er bepaalde fouten in stonden, als ze er nog steeds in staan, dan laat maar weten
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan