• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Tripreport v/d Maand Intription Peru; Deel 1 – San Pedro, De magie van Pachamama

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Psychedelibee

Badass junkie
Oppersjamaan
Emeritus Mod
Tripreporter
Inleiding
Dit verhaal zal niet 1 maar in totaal 5 verschillende trips bevatten die ik in korte tijd achter elkaar heb gedaan tijdens mijn trip door Peru, een trip in een trip, in een trip, ……., in een trip dus. Het is geschreven als een groot doorlopend verhaal, maar ik heb het wel trip opgeknipt om het nog een beetje leesbaar te houden. Het eerste deel gaat over San Pedro en de vier delen daarna gaan over Ayahuasca, bij mijn report over San Pedro en mijn eerste Ayahausca report zal ik ook wat foto’s toevoegen om een beter beeld van de setting te geven. Deel 3 bevat mijn meest bijzondere Ayahuasca trip mocht je geen zin hebben om alles te lezen.

Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5

Backpacken is al jaren een hobby van mij. Tijdens mijn studententijd had ik de luxe dat ik elk jaar wel minstens een maand weg kon, maar nu ik al wat jaren fulltime werk heb ik uiteraard helaas niet meer elk jaar die mogelijkheid. Gelukkig lukte het mij dit jaar om voor langere tijd vrij te nemen en kon ik dus mijn trip eindelijk gaan plannen. De keuze was al gemaakt, Peru zou het worden, uiteraard vanwege de mooie natuur, cultuur, eten, etc, maar zeker ook vanwege de mogelijkheid om daar San Pedro en Ayahuasca in hun natuurlijke habitat te gaan doen. Aangezien ik wat laat was met plannen, lees nog geen maand voor vertrek ivm wachten op werk, heb ik eerst mijn Ayahuasca retreat geboekt voordat ik überhaupt mijn ticket richting Peru ging boeken. Na een hoop gezoek online had ik eindelijk een mooie plek voor Ayahuasca in de Amazone gevonden waar ze op zo’n korte termijn ook nog plek hadden. Voor de San Pedro vond ik enige tijd later een mooie plek in de Andes. Aangezien ik niet van plannen tijdens het reizen houd, heb ik beide aan het einde van de trip gepland, hierdoor had ik de eerste 3 weken in ieder geval alle vrijheid om te doen en laten wat ik op dat moment wilde en kon ik lekker relaxed de trips inrollen. Dit betekende echter wel dat ik dan in 8 dagen tijd 5 keer zou gaan trippen, maar dat leek me ook wel eens interessant om mee te maken.


Wie – Ik en nog ongeveer 10 andere medetrippers
Wat – San Pedro (1 glas en ongeveer 2 uur later nog een half glas)
Waar – Andes (vlakbij Cusco)
Wanneer – 20-4-2018

Voorbereiding
Vrijdagochtend, 7:30, mijn wekker gaat en ik sta heerlijk uitgeslapen op. Ik heb nog bijna 2 uur voordat ik bij de verzamelplek moet zijn maar ik wil me op mijn gemak kunnen klaar maken, nog wat eten en drinken kopen en nog even mediteren voordat we richting de bergen vertrekken om San Pedro te gaan drinken. Uiteindelijk vertrekken we een half uur later, rond 10 uur, want ja hier in Peru loopt alles uit, maar dat is eigenlijk wel fijn want dat geeft me wat extra tijd om de mensen waarmee ik ga trippen nog een beetje te leren kennen.

Rond 10 uur rijden we vanuit Cusco met een paar taxi’s naar boven om richting het huis te gaan waar we die dag zullen gaan trippen op San Pedro, het is hooguit 15 minuten rijden dus binnen no time zijn we er. Bovenin de bergen en uit de drukte van de stad wacht een waanzinnig mooie omgeving op ons. En het huis, inclusief tuin, is lekker groot en ruim dus ook een perfecte setting wat dat betreft.
DSC_0186 - Copy.JPG
Aangezien we al wat later zijn, gaan we direct richting de Maloka (hut) waar we de San Pedro zullen gaan drinken.
DSC_0175 - Copy.JPG

De trip
We gaan met zijn allen in een rondje op een matje zitten in de Maloka, in het midden zitten twee westerse facilitators en twee Peruaanse sjamanen. De facilitator vertelt kort hoe de dag er precies uit gaat zien en we doen een rondje waarbij iedereen moet zeggen waar die dankbaar voor is en wat hun intentie is. Vervolgens bepaald de facilitator per persoon hoeveel San Pedro die krijgt, hij lijkt een soort van per persoon aan te voelen hoeveel die kan hebben, variërend van ongeveer een half tot een heel long drink glas. Aangezien ik graag een goed effect wil hebben, ben ik blij dat ik in ieder geval een volledig vol glas van hem krijg. De smaak van de San Pedro valt me mee en ik drink het in twee grote slokken op. Lekker is anders, het is een slijmerige beetje bittere substantie, maar ik had het veel bitterder verwacht. En gek genoeg vind ik het naar cactus smaken terwijl ik nog nooit cactus op heb, op een niet vervelende manier heeft het een wat prikkelige sensatie die me direct de associatie met cactus geeft. Nadat we gedronken hebben verteld de facilitator nog een heel verhaal over de spirituele betekenis van bepaalde dieren en de bergen, etc. maar het verhaal duurt lang en ik kan mijn aandacht er niet echt bijhouden.

Ongeveer een half uur na het drinken mogen we een mooi plekje in de tuin gaan zoeken om te gaan trippen, ik vind een mooie plek half uit de zon en ga zitten mediteren. Ik voel al licht wat lichamelijk ongemak, maar verder nog geen effecten. Wel merk ik dat het mediteren al wat makkelijker gaat. Ongeveer een uur na het drinken voel ik de effecten licht op komen, ik word wat dromeriger en alles begint er wat warmer uit te zien, de tuin begint ook met de minuut mooier te worden. Ik ga liggen en zweef weg op de muziek, kijkend naar de wolken. Ik zie twee wolken die verbonden zijn door een dun lijntje en wordt overvallen door de schoonheid van de natuur. Als ik mijn ogen sluit en aan mijn familie denk is de liefde die ik voor ze voel onbeschrijfelijk. Ik denk zelfs nog even aan mijn ex zwager die de afgelopen jaren echt een enorme klootzak is en voel zelfs voor hem liefde omdat ik me realiseer dat zijn gedrag uiteindelijk een uiting van zijn ongeluk is.

Ik lig daar nog een tijdje terwijl de effecten langzaam op komen zetten. Ongeveer twee uur na het drinken heb ik voor mijn gevoel wel de piek bereikt en krijg ik de behoefte om een stukje te gaan lopen. Als ik opsta komt een van de sjamanen op me af om me te zegenen, normaal heb ik niks met dit soort dingen maar nu voelt het heel krachtig wat hij doet. Ik kan niet echt goed beschrijven hoe het voelt, maar ik voel duidelijk zijn energie. Door de tuin lopen voelt heerlijk en voel duidelijk de liefde voor de planten om me heen. De tuin is ook werkelijk prachtig:
DSC_0188 - Copy.JPG
DSC_0190 - Copy.JPG
DSC_0192 - Copy.JPG DSC_0191 - Copy.JPG

Aan de andere kant van de tuin staat de facilitator te praten met twee andere trippers, ik ga erbij staan en bedank iedereen voor deze bijzondere ervaring en geef ze allemaal een knuffel. San Pedro voelt echt een als een soort natuurlijke psychedelische variant van MDMA, zoveel liefde voor alles en iedereen maar dan op een natuurlijke niet geforceerde manier. Wat ben ik blij dat ik hier nu op deze bijzondere plek de kans heb om San Pedro te doen. Ik voel zoveel dankbaarheid, schoonheid en liefde, het is werkelijk een magisch gevoel.

Aangezien het effect inmiddels wel gepiekt is en ik het nog vrij mild vind vraag ik om een extra booster dosis, uiteindelijk krijg ik nog ongeveer een half glas erbij. Onder invloed smaakt de San Pedro wel wat meer intens, maar ik hou het gelukkig zonder problemen binnen. Ik ga in het gras liggen en voel me volledig verbonden met de aarde, of pachamama (moeder aarde) zoals ze hier zeggen. Terwijl ik daar lig krijg ik een grote fruitsalade waar ik helemaal gelukkig mee ben aangezien ik sinds 10 uur de avond ervoor niks meer gegeten heb. Ik eet een paar stukjes en ben verbaasd door de subtiele aardse smaak. Waar LSD of psilo mijn smaak altijd veel intenser maken, lijkt het hierbij wel of mijn smaak minder intens is geworden maar ondanks dat proef ik wel veel meer gelaagdheid in de smaken. Langzaamaan komen de effecten van de booster dosis opzetten en begint mijn ademhaling steeds zwaarder te worden van genot. Het lichamelijke gevoel lijkt ook enigszins op MDMA en is vrij intens maar erg aangenaam. Erg visueel is het niet helaas, maar de ervaring is wel erg magisch.

Rond 4 uur in de middag, ongeveer 5 uur na de eerste keer drinken, gaan we een rondje buiten lopen. De piek begint langzaam af te nemen inmiddels en ben dan ook prima in staat om naar buiten te gaan. Hoewel de tuin erg mooi is ben ik erg enthousiast om een rondje in de bergen te gaan lopen. Eenmaal buiten lijkt het wel alsof ik op de set van the lord of the rings ben beland, wat een waanzinnig landschap zeg!
DSC_0181 - Copy.JPG
We staan allemaal verwonderd de schoonheid van de bergen in ons op te nemen, het lijkt wel geschilderd zo mooi ziet het er op dit moment uit. Een klein stukje verderop is een opening tussen twee rotsen waar we in kunnen, om de beurt gaan we allemaal naar binnen om wat coca bladeren te offeren aan de aarde.
DSC_0182 - Copy.JPG
Terwijl ik daar binnen sta en moeder aarde bedank voor deze prachtige ervaring voel ik duidelijk de energie van de plek, er hangt een enorme kalmte. Ik blijf uiteindelijk niet lang staan omdat ik anderen niet te lang op mij wil laten wachten, iets wat later in een van mijn Ayahuasca trips nog zal terugkomen. Terwijl we daar staan plukt een van de sjamanen die mee is wat muna (soort mint plant) en geeft iedereen een stengeltje, wat ruikt dat spul lekker zeg!
DSC_0184 - Copy.JPG

Eenmaal terug in de tuin gaan we bij de openhaard zitten en krijgen cake, wederom is mijn smaak weer heel subtiel maar ik geniet er weer ten volle van aangezien ik op wat fruit na de hele dag al niet gegeten heb.
DSC_0193 - Copy.JPG
De twee honden die er zijn vinden cake ook erg lekker en ik geef hun uiteindelijk meer dan ik zelf opeet. Een van de sjamanen gaat nog zingen voor ons als zegening en daarmee is helaas de dag afgelopen. Ongeveer de helft van de groep gaat weer terug naar de stad, maar ik heb gelukkig wat extra betaald om daar nog de nacht te blijven. Aangezien ik nog steeds redelijk onder invloed ben, ben ik blij dat ik niet de drukte van de stad in hoef aangezien ik dat op dit moment waarschijnlijk niet een hele fijne afsluiter van zo’n mooie dag zal vinden. We nemen afscheid van de mensen die weer weg gaan en met de rest blijven we daar lekker bij de openhaard chillen.

Rond 8 uur gaan we eten en wisselen we wat ervaringen uit. De rest van de avond brengen we wederom door bij de openhaard, verhalen uitwisselend over reizen en trippen. Uiteindelijk merk ik rond een uur of 10 op dat ik inmiddels wel weer zo goed als nuchter ben, zo’n 11 uur na het drinken dus. Rond 12 uur ga ik naar bed en val vrij gemakkelijk in slaap.

Conclusie
Al met al was het een magische ervaring San Pedro. Ik voelde zoveel liefde voor alles en iedereen en een ongelofelijke connectie met de aarde, echt een soort natuurlijke psychedelische variant van MDMA. Uiteraard zal de mooie setting daar ook wel aan bijgedragen hebben, want wat is het waanzinnig mooi om in het Andes gebergte te kunnen trippen.

Het was niet zo intens als ik gehoopt had, maar ik vermoed dat de dosis vrij laag was. Ik wil over niet al te lange tijd dan ook een keer een hoge dosis pure mescaline gaan doen om te zien of het dan veel intenser wordt. San Pedro heeft in ieder geval een erg zacht en vriendelijk karakter, hier in Peru wordt San Pedro dan ook wel de opa genoemd die je een knuffel geeft en je heel voorzichtig laat zien wat belangrijk is. Ayahuasca wordt dan weer de oma genoemd die je op een liefdevolle maar strenge manier laat zien wat je nodig hebt. Ik ben benieuwd, San Pedro was erg fijn maar ik ben op zich wel toe aan een wat meer confronterende ervaring.
 
Laatst bewerkt:

StimsalaBanne

DF Stuff
Forumleiding
Moderator
Tripreport Analist
Tripreporter
Wow. Hier ga ik eens alle rust en tijd voor uittrekken. Ik zie er enorm naar uit alle delen te gaan lezen! Eerst snel m'n "leen"krantenwijk. :hearteyes::flushed::grinning:
 

StimsalaBanne

DF Stuff
Forumleiding
Moderator
Tripreport Analist
Tripreporter
Wauw. Mooi beschreven, super gave foto's. Wat een compleet beeld geeft dat zeg. Magisch! Ben benieuwd hoe je het gaat vinden op hogere dosis.
 

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
Leuk die foto's er bij ook, is weer eens wat anders.

San Pedro cactus zou ik nog wel eens willen bereiden.
 

Psychedelibee

Badass junkie
Oppersjamaan
Emeritus Mod
Tripreporter
Leuk die foto's er bij ook, is weer eens wat anders.

San Pedro cactus zou ik nog wel eens willen bereiden.
Thanks! Ja zou ik ook nog wel eens zelf willen bereiden, lastige is alleen dat ik nu geen idee heb hoeveel cactus ik precies gehad heb dus heb niet echt een referentiekader helaas.
 

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
Thanks! Ja zou ik ook nog wel eens zelf willen bereiden, lastige is alleen dat ik nu geen idee heb hoeveel cactus ik precies gehad heb dus heb niet echt een referentiekader helaas.
Mja, dat is een beetje het lastige met natuurlijke producten, je weet nooit precies hoeveel je krijgt. Er wordt van mescaline cactussen bijvoorbeeld ook wel gezegd dat ze aan het einde van de zomer meer mescaline bevatten en mensen deze voor consumptie ook bewust extra laten uitdrogen omdat dit de aanmaak van mescaline zou bevorderen. Sommige mensen zeggen ook dat je de cactus een paar dagen in het duister moet houden voor consumptie. Persoonlijk denk ik dat de leeftijd van de cactus ook wel een rol kan spelen.

Van wat ik zo lees geeft 1 feet (30cm) lichte MDMA gelijkende effecten waar 2 feet (60cm) al een aardig tripje begint te worden en 3 feet (90cm) een sterke trip. Maar ook hierbij wordt gezegd dat de potentie in gewicht sterk verschilt per cactus en je deze het best kunt kopen van een winkel met doelgelijke producten.

Maar je hebt voor 1 persoon dus al snel een 0,5 a 1 meter San Pedro nodig voor een fatsoenlijke trip, dus je kunt waarschijnlijk het best een cactus (of twee) uit Spanje importeren al heb je in NL dacht ik ook een paar gespecialiseerde (online) winkels. Als ik het niet mis heb kun je vrij simpel en effectief een extractie klaar maken door de cactus door de soxhlet heen te halen met alcohol (methanol kan ook wel werken maar beetje moeilijk om aan te raden). Sommige mensen zeggen dat je alleen de schil van de cactus hoeft te gebruiken waar anderen weer zeggen gewoon de hele cactus.

Via google valt er genoeg over te vinden.

In PIHKAL wordt beschreven dat ze het cactusextract/concentraat mengen met een fles sinaasappelsap en dan geleidelijk over een uur tijd deze leeg drinken om de misselijkheid tegen te gaan (en ik gok dat je dan ook wat beter de intensiteit kunt aanvoelen).
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Wauw wat een mooie ervaring!! Lucky you! :grin:

Zo wordt een trip wel meer dan slechts een middel nemen hè. Leuk ook dat je die mooie foto's hebt toegevoegd!

En wat een knoeperds van San Pedro's liggen daar...
 

De Dunne

DF-koning
Wauw wat een prachtig uitgebreid rapport! Met de foto’s er bij en zo duidelijk verteld. Cactus heb ik wel gegeten en gedronken maar dat was geen trip cactus. Ik had een zonnesteek en cactus helpt daar tegen. Smeren op de huid en eten van de gel/sappen. Idd is het gel-achtig ipv echt als sap.
De omgeving... :hearteyes::hearteyes::hearteyes: Zo prachtig! Ik krijg helemaal een reisgevoel als ik dit lees en zie.
Goed te lezen dat jet het zo goed had! Ik ga de andere delen ook zeker lezen!
 

Eik

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Tripreporter
Hoi Bee,

Ik heb het je al persoonlijk gezegd... maar ook even hier "on the record"... Wat een waanzinnig mooie set trip reports man! Hele mooie beschrijving van je ervaringen in Peru. Toen ze online stonden heb ik ze meteen allemaal achter elkaar gelezen. Die San Pedro klinkt echt helemaal als mijn ding; trippen met een euforisch en empathisch randje?! Ja graag!

Die ayahuasca klinkt wel heel indrukwekkend en leerzaam maar ook wel ongelofelijk zwaar. Dat continue overgeven en leeglopen zou me denk ik toch wel serieus tegenstaan... Aya blijft onderaan mijn drugs-bucketlist hangen. Mescaline is weer een trapje gestegen en staat nu op nummer 2 (net achter DMT)...
 

Psychedelibee

Badass junkie
Oppersjamaan
Emeritus Mod
Tripreporter
Hoi Bee,

Ik heb het je al persoonlijk gezegd... maar ook even hier "on the record"... Wat een waanzinnig mooie set trip reports man! Hele mooie beschrijving van je ervaringen in Peru. Toen ze online stonden heb ik ze meteen allemaal achter elkaar gelezen. Die San Pedro klinkt echt helemaal als mijn ding; trippen met een euforisch en empathisch randje?! Ja graag!

Die ayahuasca klinkt wel heel indrukwekkend en leerzaam maar ook wel ongelofelijk zwaar. Dat continue overgeven en leeglopen zou me denk ik toch wel serieus tegenstaan... Aya blijft onderaan mijn drugs-bucketlist hangen. Mescaline is weer een trapje gestegen en staat nu op nummer 2 (net achter DMT)...
Thanks man! Ik snap dat je Aya niet bovenaan je bucketlist zet, het hoort zeker op een bucketlist thuis vind ik maar is niet het meest makkelijke en fijne middel.
 

Roze Olifant

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Top Tripreporter
Omg wat een vet report met al die foto’s! Ik had het deels al persoonlijk van je gehoord maar krijg er zo toch een veel completer beeld bij.

Vind nu al dat je SOWIESO het tripreport van de maand verdient voor al dit werk (@SanneBanne regel dat ff :tongueout:) en dan ben ik pas bij deel 1. Dit zijn relatief natuurlijk wat onbekendere middelen dus zeker meerwaarde voor het forum ook. Ik ga snel alle overige delen lezen :)
 

NiandraLades

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Genoten van dit mooie report! De kalmte, vrede en blijdschap straalt ervan af. Ik ga eens op m'n gemak de andere delen lezen één dezer dagen.
 

Psychedelibee

Badass junkie
Oppersjamaan
Emeritus Mod
Tripreporter
Omg wat een vet report met al die foto’s! Ik had het deels al persoonlijk van je gehoord maar krijg er zo toch een veel completer beeld bij.

Vind nu al dat je SOWIESO het tripreport van de maand verdient voor al dit werk (@SanneBanne regel dat ff :tongueout:) en dan ben ik pas bij deel 1. Dit zijn relatief natuurlijk wat onbekendere middelen dus zeker meerwaarde voor het forum ook. Ik ga snel alle overige delen lezen :)
Dank je!:blush:
 

zesje

Newbie
Mooi sfeervol report!

San Pedro kan je ook gedroogd kopen, paar shops in Peru versturen het of je koopt het onder-de-toonbank bij een winkel die ook andere natuurlijke psychedelica verkopen. Minimale dosering 15, max 25 gram. We hebben het in huis maar nog geen gelegenheid gehad.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan