• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Is dit het puntige kaalkopje?

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Hallo guys,

Ben sinds 2-3 dagen op zoek naar psilo's. Ik ben onervaren (op wat fora's lezen na) en mijn vraag is of dit het puntjge kaalkopje is?

Ze zijn licht gekneust geworden na er 10 minuten mee te hebben rondgelopen. Hoop dat het voor de kenners te identificeren is.

Ik heb het vermoeden dat het nog niet koud en vochtig genoeg is is buiten, klopt dit?

Bvd,
Johan
 

Bijlagen

25tolife

Badass junkie
Tripreporter
Heb er zelf geen grote ervaring mee , wellicht dat iemand op het forum het wel herkent ?
 

Fool

Badass junkie
Ik weet er niet zoveel vanaf, maar wel dat ze meestal maar van oktober tot december groeien. Alhoewel alles mogelijk is met dit rare weer, zou ik hierdoor wel extra voorzichtig zijn.

Aangezien we geen actieve paddestoelenexperts op dit forum hebben zitten, verwijs ik je voor de zekerheid liever door naar Shroomery. Hier zitten echte kenners die een hobby hebben in het identificeren van paddestoelen op het internet. :wink:
https://www.shroomery.org/forums/showfl ... er/2263556
 

Psychedelibee

Badass junkie
Oppersjamaan
Emeritus Mod
Tripreporter
Voor de echte kenners kun je beter naar Shroomery inderdaad. Ik kan je in ieder geval wel vertellen dat dit niet de puntige kaalkopjes zijn, die hebben namelijk een veel puntigere kop (vandaar de naam ook).

Pas aub echt op en ga niet zomaar paddestoelen eten, als je pech hebt zit er een zwaar giftige tussen.
 
Bedankt voor je reactie Psychedelibee,

Ik heb ze inmiddels weg gegooid en zal ze niet op eten. Ik ben hier sowieso terughoudend in waardoor ik deze thread startte :wink:

Wanneer het overdag +- 15 graden wordt zal ik de Sallandse velden weer 's doorzoeken ^^

P.S. je onderschrift tekst uit knobs - reality? :P
 

Psychedelibee

Badass junkie
Oppersjamaan
Emeritus Mod
Tripreporter
Goed om te horen dat je niet zomaar willekeurige paddestoelen gaat eten. Helaas komen hier nog wel eens mensen die dat wel doen, vandaar mijn waarschuwing.

JohandeVos zei:
P.S. je onderschrift tekst uit knobs - reality?
Best een lekker nummer, kende die helemaal niet. Ik heb de quote uit de documentaire The Beyond Within.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan