• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Is drugsgebruik genieten of jezelf onbewust folteren?

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Peacemaker

Newbie
Beste DF,

We krijgen van jongs af aan steeds het bericht volgepompt dat we maar één keer leven, en dat we a volonté van ons kort bestaan moeten genieten.

Dit bericht triggert onbewust onze drang naar genotmiddelen, aangezien we maar 1 keer leven en alles wel eens willen proberen. Alles begint met mooie en onschuldige gedachten, tot er meestal misbruik ontstaat.

We vergeten daarbij dat onder invloed van drugs zijn, een vorm van foltering is van onze lichaam en geest. Wat wij als euforisch en amusement ervaren, is een valse genot die gans ons systeem overhoop gooit.

Het is zo ver gekomen dat we zelfs niet meer weggaan zonder drank en drugs. Zelfs ons genot die we kregen van de natuur is afhankelijk geworden van drugs en drank. Wat een zielige situatie.

Drugs en drank zijn de grootste vijanden van een gezond maatschappij. Eerst moeten we het begrip "genot, genieten" herdefiniëren en de jeugd duidelijk maken dat drugs en drank niet mag geassocieerd worden met genot.

In tegendeel, drank en drugs is jezelf folteren.

Ik wens iedereen veel sterkte en geloof in het goede toe.

Groetjes
 

Portobello

Belezen gebruiker
Valse premisse, veel te veel generaliseren, een conclusie hebben en daar bewijs bij zoeken..

Chemische substanties die zorgen voor meer dopamine en serotonine in het brein is euforie. En ik weet niet wat je bedoelt met 'wat de natuur ons geeft', maar ik neem aan dat je ook wel weet hoeveel drugs rechtstreeks uit de natuur komt.
Daarnaast is het vrij natuurlijk; dieren zuipen zich ook maar wat graag een stuk in de bontkraag als je het ze aanbiedt.

En tenslotte: ieder z'n eigen keuze. Ik ken echt niemand die direct is gestimuleerd door z'n ouders en schoolleraren om vooral maar drank en drugs te gaan doen. Hoe je daar toch bij komt, geen idee. Weinig interessant ook verder als je het mij vraagt.
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Ik snap het punt dat je wilt maken, namelijk dat hedonisme uiteindelijk altijd zijn weerslag heeft. Maar dit zijn denk ik toch dingen die we hier op aarde in de praktijk leren door het zelf te ervaren.
 

Portobello

Belezen gebruiker
Ik snap het punt dat je wilt maken, namelijk dat hedonisme uiteindelijk altijd zijn weerslag heeft. Maar dit zijn denk ik toch dingen die we hier op aarde in de praktijk leren door het zelf te ervaren.
Ik vind zelf met name - en ik ben niet eens grootverbruiker meer - dat al die vluchtige social media veel meer doet dan drugs. Iedereen met meteen de nieuwste iPhone en dure designerstuff (ik ben ook dol op designerkleding, maar ik ben 35 en ik koop het meestal tweedehands). Of op backpackvakantie naar een ver oord (al heb ik dat zelf ook gedaan).

Die kortstondige euforie bij likes in je Insta vind ik zelf veel triester. Niet de persoon die op Insta zit, maar de algemene tendens van beloning en afkeer in die kringen. Alsnog ben ik daar niet tegen, maar ik kies er wel voor om er niet aan mee te doen. En dat kan iedereen die een negatief beeld heeft van drugs ook gewoon doen: er niet voor kiezen.
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Ja, we leven in de tijd van instant gratificatie.
Je kunt je afvragen, zijn al die manieren van vermaak en bevrediging van behoefte aan genot, maar ook aan goedkeuring van anderen de oorzaak van veel van onze problemen, of zijn het symptomen van een dieper liggende issue. Ik denk zelf voornamelijk het laatste. En ik denk dat de TS hier ook wel op doelt(?) Maar alsnog, je leert sommige lessen alleen door dingen te ondergaan. Niemand wordt wijs door meteen vanaf het begin alles goed te doen.

Ik weet niet wat schadelijker is en ik weet ook niet of dat er toe doet. Beide (hedonisme in drugs en social media verslaving) zijn denk ik tekenen/symptomen van een maatschappij die met zichzelf in de knel zit.
 
Laatst bewerkt:

Fenrir

Wijs gebruiker
Emeritus Mod
Tripreporter
We krijgen van jongs af aan steeds het bericht volgepompt dat we maar één keer leven, en dat we a volonté van ons kort bestaan moeten genieten.
Onwaar. We krijgen vele verschillende en tegenstrijdige perspectieven te horen. Grofweg de helft van de Nederlanders gelooft in een van de grote religies, die stuk voor stuk de vrijheden en autonomie van het individu beperken en hedonisme veroordelen. Try again.
Dit bericht triggert onbewust onze drang naar genotmiddelen, aangezien we maar 1 keer leven en alles wel eens willen proberen.
Fijn dat heb dit zó onomstotelijk hebt kunnen vaststellen dat je dit kunt poneren als waarheid. Bron?
Alles begint met mooie en onschuldige gedachten, tot er meestal misbruik ontstaat.
Niet alles begint met mooie gedachten. Ook ben ik benieuwd hoe je erbij komt dat gebruik van een middel meestal tot misbruik leidt. Bron?
We vergeten daarbij dat onder invloed van drugs zijn, een vorm van foltering is van onze lichaam en geest.
Af en toe, als ik geen geld heb om uit te gaan, haal ik op zaterdag de duimschroeven uit de kast. Je moet toch érgens je foltering krijgen.
Wat wij als euforisch en amusement ervaren, is een valse genot die gans ons systeem overhoop gooit.
Arme gans.
Het is zo ver gekomen dat we zelfs niet meer weggaan zonder drank en drugs
Je bedoelt uitgaan? Ik ken overigens genoeg mensen die niet drinken en geen drugs gebruiken, en het overgrote deel van de mensen in mijn vriendengroep die wél gebruiken kiezen er regelmatig voor om nuchter te blijven, om uiteenlopende redenen. Anekdotisch bewijs is natuurlijk geen basis om grote claims te maken maar het ontkracht wel meteen je suggestie dat drinkers en druggebruikers niet nuchter kunnen of willen zijn in sociale situaties.
Zelfs ons genot die we kregen van de natuur is afhankelijk geworden van drugs en drank.
Ik snap niet helemaal wat je hiermee bedoelt... je denkt dat mensen die af en toe een biertje drinken niet meer in staat zijn om nuchter naar een plant, dier, ecosysteem of weerfenomeen te kijken en voldoening te voelen?
(Sidenote: je weet dat veel psychoactieve stoffen gewoon zo in de natuur te vinden zijn?)
Wat een zielige situatie.
Dát vind ik nou van de invloed die religies op mens en maatschappij hebben.
Drugs en drank zijn de grootste vijanden van een gezond maatschappij.
Step aside, kanker, oorlog, zelfmoord, terrorisme, obesitas, pesten, depressie, burnout, stress, klimaatvervuiling, smog, ontbossing, vergrijzing, bezuinigingen op gezondheidszorg en onderwijs, dementie en verkeersongelukken; Karel heeft een paddestoel gegeten!
Eerst moeten we het begrip "genot, genieten" herdefiniëren en de jeugd duidelijk maken dat drugs en drank niet mag geassocieerd worden met genot.
- Genot = neurotransmitters in je hersenen. Succes met je biologie herdefiniëren.
- Succes met dit "de jeugd duidelijk maken".
- Dit MAG niet? Dat bepaal ik zelf wel.
In tegendeel, drank en drugs is jezelf folteren.
Hier hebben we het al over gehad.
Ik wens iedereen veel sterkte en geloof in het goede toe.
Ik wens jou ook heel veel sterkte toe.


Uit nieuwsgierigheid, wat hoop je nou te bereiken door naar een forum voor drugsgebruikers te komen en te roepen dat we geen drugs mogen gebruiken van god?
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
Ik ben mezelf momenteel eens lekker aan het folteren met speciaalbier, dikke joints en klein beetje pep :fearscream:

@Fenrir
Step aside, kanker, oorlog, zelfmoord, terrorisme, obesitas, pesten, depressie, burnout, stress, klimaatvervuiling, smog, ontbossing, vergrijzing, bezuinigingen op gezondheidszorg en onderwijs, dementie en verkeersongelukken; Karel heeft een paddestoel gegeten!
Spot on!
 

Portobello

Belezen gebruiker
Ik kreeg als kleine Portobello nog van die belerende korte films in de klas te zien over mensen die uitgingen, 1 pil XTC namen en dood neer vielen :sweatsmile:
 

LoveSexDreams

Belezen gebruiker
Haha ik ook maar dan over een jongen die op een nacht tijdens het uitgaan veel zo had gedronken dat hij in een rolstoel terecht kwam. En dat werd dan afgebeeld als iets wat jou ook zomaar kan overkomen als je niet oplet. Dat gebeurt echt niet zomaar dan moet je wel een hele fles sterke drank atten ofzo voordat dat gebeurt.
 

Portobello

Belezen gebruiker
Haha ik ook maar dan over een jongen die op een nacht tijdens het uitgaan veel zo had gedronken dat hij in een rolstoel terecht kwam. En dat werd dan afgebeeld als iets wat jou ook zomaar kan overkomen als je niet oplet. Dat gebeurt echt niet zomaar dan moet je wel een hele fles sterke drank atten ofzo voordat dat gebeurt.
Haha, wat een onzin ook. Zal best kunnen maar dan door te vallen. En die XTC, sja, teveel water gezopen waarschijnlijk. Net als marathonlopers vaker overlijden aan watervergiftiging dan aan uitdroging. Maar dat zie je dan weer niet in zo'n moraliserend filmpje.
 

Neo-Shulginist

Wijs gebruiker
Ik denk dat er heel veel redenen zijn om drugs te gebruiken.

Soms is het nieuwsgierigheid. De keer daarna probeer je eens stoer te doen. Na een paar keer ga je het middel associëren met gevoelens, en dan komt er meer een doelbewuste koppeling in je geheugen: ik wil me nu stoned voelen! Als je dat te vaak doet dan wen je aan het effect en doe je het vooral nog uit gewoonte.

Je kunt drugs gebruiken als medicijn, om jezelf te verkennen, andere werelden te zien, om dichterbij elkaar te komen, of juist om die ander eventjes te kunnen vergeten. Soms laat je je een beetje meeslepen door vrienden of onbekenden op een vaag online forum.
En soms, dan wil je gewoon een beetje recalcitrant doen.
 
Laatst bewerkt:

benzzzy

Badass junkie
Als drugs altijd tot elende Leiden hoe kan het dan dat een hoop mensen om kunnen gaan met benzos/opioiden/Amfetamine op recept?

Waarom gaat hun Leven niet fundimenteel naar de typhus tijdens en na hun "recept" uiteraard hebben skmigen er een probleem mee maar de meeste gewonen mensen die ik Ken die ooit een piletje tegen de pijn angst of adhd hebben gehad hebben er geen problemen mee gehad.

De meeste mensen kunnen drugs verantwoord gebruiken.

Somigen niet nee maar dat is absoluut geen reden om dw pret voor iedereen te bederven.


Sorry voor mijn nederlands maar ik ben hier verschrikkelijk slecht in en mijn auto correct staat op engels...
Lol
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan