Handboek Jmths Weegschaal Guide 2018

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
Voorwoord, waarom is dit topic (‘nog altijd’) nodig
Weegschalen zijn en blijven nou eenmaal gevoelige, zeer nauwkeurige, meetapparatuur. Eerlijk is eerlijk, als je er mee gaat jongleren is de kans al snel aanwezig dat deze het al snel niet meer doet. Maar ook in algemene gaan ze relatief snel stuk, het breekt mijn hart om te zeggen maar het haalt de olifant uit de kamer en is waarschijnlijk het meest relevante en zelden benoemde argument tegen.

Op het forum wordt regelmatig het belang van een weegschaal mensen de strot door gedauwd en regelmatig geven mensen zelfs aan geen woorden te verspillen aan iemand die geen eens de moeite neemt om een weegschaal te bestellen maar wel (‘het lef hebben’) bepaalde vragen te stellen.

De realiteit schetst echter dat het merendeel nog altijd niet in bezit is van een weegschaal, bijvoorbeeld tijdens de laatste meet in Utrecht. Bij deze dus een poging om concreet uit te leggen waarom het aanschaffen/bezitten van een weegschaal in ieders belang is en probeer ik het makkelijk (en goedkoop) te maken voor anderen een weegschaal aan te schaffen.

Concrete Redenen
Voorwoord: Ik ben nooit zo'n fan geweest van van dogmatisch informeren, waarneer andere mensen je dus droog vertellen wat je moet doen. Als je je afvraagt waarom ik deze paragraaf vrij laconiek verwoord en ik satire (wat via geschreven woord waarschijnlijk sowieso niet over komt) toevoeg aan een topic dat eigenlijk informatief van aard is bedoeld is dat waarschijnlijk de reden.

Mochten er mensen in staat zijn doorheen te lezen, er staan wel een paar solide redenen. Vooral de laatste paar redenen rond structureel meer bewust drugs gebruiken, hier een duidelijker beeld van opbouwen, impulscontrole en simpel gezegd je puberteit overkomen en drugsgebruik ook echt leuk houden voelt voor mij wel relevant.

Mocht iemand denken dat het vanzelfsprekend is en dus geen behoefte voelt voor concrete redenen en liever veel willekeurig gezwans overslaat is dat ook begrijpelijk en kun je dit paragraaf beter overslaan.

Lijstje Redenen
Reden 1: Je zult automatisch intelligenter overkomen dan degene naast je zonder weegschaal.
Reden 2: Nogal vanzelfsprekend maar, voor iedere drugs maakt de dosering een enorm verschil in hoe deze de drug ervaart. Je wilt niet ‘net niets voelen’ maar je wilt ook niet lopen stuiteren met alle bijwerkingen van dien met daar bovenop nog eens het stigma van ‘dat figuur’.

Zodra jij een consequent een voor jou perfecte dosering hebt gevonden (zonder je je bewustzijn volledig uitschakelt) zullen je avonturen ongeveer 200% leuker worden en bespaard daarmee waarschijnlijk zelfs op waardevolle eigendommen, dat geloof je toch haast niet? Echt waar! Korte termijn in ieder geval.

Reden 3: De minst relevante, maar de reden waarom dit forum blijkbaar bestaat, minimaliseren van gezondheidsrisico’s. Dankzij je weegschaal kun je vrij accuraat inschatten van een dosis wanneer je op het punt staat enthousiast een overdosis te nemen.

Reden 4: Het kunnen opbouwen van referentiekader. Je ziet twee mensen stoeien met hun E-willies en hoort persoon 1 zeggen: ‘30mg 2C-B (HCL) form dat is niets man, mijn oma eet dat als ontbijtje. Persoon 2: 40mg 2C-B is het minimale wil je een beetje op mijn niveau zitten. Persoon 1: Ja, ik durfde het eigenlijk niet te zeggen omdat mijn weegschaal ineens raar deed maar ik zit zeker weten wel 60mg 2C-B super sayjin niveau.

* Stel je nu voor dat jij net als die persoon van het rapportje 500mg+ 2C-B ook 500mg+ 2C-B had geconsumeerd maar geen weegschaal had om dit te bevestigen. Geen weegschaal, geen validering van E-peen, geen kans op swaffelen. Om nog maar te zwijgen van de inhoudelijke meerwaarde die weg valt door gebrek aan weegschaal.

Reden 5: Bewust worden van je consumptiegewoontes. Mensen zijn overwegend instinctief in hun handelen en het menselijk geheugen is wellicht het meest onbetrouwbare hersenorgaan dat er bestaat. De fundamentele attributiefout, cognitieve dissonantie, bevestigingsbias, wenselijk antwoorden, conformering, etc. De mens is verre van perfect en verwaarloosde mensen, denk hierbij aan leerkrachten, mensen die werken in de zorg, Donald Trump, moderne slaven, mensen die algemeen gehaat zijn, etc. Verwaarloosde mensen zijn wellicht dierlijker in hun handelen dan de meeste met liefde overgoten honden en kattenkindjes in Nederland.

Mevrouw van GGZ Groningen vroeg hoeveel alcoholische drankjes ik consumeerde per week. Waarop ik reageerde: ’12 ofzo?’. Mevrouw reageerde dat plat uitgelegd in de GGZ er vanuit moest gaan dat het waarschijnlijker was dat ik het vijfvoud (60) hiervan had geconsumeerd. We hadden het er even over, er waren redenen te noemen, ik wist ook eerlijk waar niet hoeveel ik zoop maar de inschatting van mevrouw van 60 consumpties lag hoogstwaarschijnlijk dichter bij de waarheid. Waren niet zo’n 66% van alle clicks op het internet op sekssites, of is het een makkelijke poging mijn perverse instinct te rechtvaardigen?

mensen zijn zeer instinctief in hun algemeen handelen en het kost aanzienlijk veel ‘bewuste’ energie en tijd om structurele verandering in gedrag. Iedere keer dat jij iets af weegt ben je structureel bewust aan het handelen en wordt er op zeer bewuste wijze een koppeling gemaakt tussen de substantie, welk effect een bepaalde dosering ongeveer zal geven, de handelingen voor het afwegen creëren associaties, etc.

Erik Scherder zei ooit eens iets in de trant: Laat bejaarden in bejaardenhuizen liever geen papjes eten en hun kunstgebit gebruiken. Mijn statement hier, laat drugsgebruikers liever een weegschaalgebruiken en een kunstgebit besparen en hetzelfde doel: Structureel bewustzijn creëren in ons handelen.

*bewust als in: nadenken over je handelen, de motivering hiervan, alternatieven, of en waarom alternatieven het overwegen van alternatieven de moeite waard is en dit los van emoties attitudes etc. Deze definitie eerste ingeving uit de losse pols but you get the point.

Reden 6: Maximaal effect uit je drugs halen.
Dankzij de weegschaal weet je nu niet alleen beter wanneer je gebruikt, hoeveel en op een bewustere manier. Een deel compulsiviteit en impulsiviteit is uit het het automatisch handelen wat leid tot meer controle over gebruik (tot bepaalde hoogte). Weten dat je in ieder geval op enkele manieren constructiever met gebruik omgaat simpelweg door toepassing van een weegschaal gaat tot een meer positieve tends leiden, al is het maar een beetje.

Stel je voor dat je vriendje of vriendinnetje morgen terug komt van een eenzame bootcamp maar je hebt per ongeluk vandaag al impulsief dat MDMA pilletje verspilt en als gevolg ook nog eens geld hebt verneukt aan de lelijkste hoer in de stad.

Afgelopen weekend helemaal naar de tering op de pillen wat vies tegen viel en volgend weekend alweer terrordome?!?

Of je wilt gaan voor die magische K-hole, die ervaring van ultieme rust waar het rustgevend effect van opioïden geen eens bij in de buurt komt, zweven door het universum zonder fysiek lichaam. Voor heel eventjes alles denken te begrijpen, je realiseert dat je helemaal niets begrijpt en er weinig te begrijpen valt gevolgd door realisatie en acceptatie, de dagen die daarop volgen van rust en kalmte. De afwezigheid van het leed dat de mens zichzelf aan doet. En dan plug je per ongeluk 300mg ketamine teveel je kont in, blackout, je wordt wazig wakker en je bent volledig aan je doel voorbij geschoten.

Dit zijn de slechtste voorbeelden voor het maximale uit je drugs halen.
Een van de inhoudelijke redenen was zelfs herkauwt en benoemd bij reden 2.
Maar zonder gekkigheid, het maximale haal je uit je drugs door te weten wanneer te beter even kan stoppen, klinkt heel simpel, is het niet, weegschaal helpt enorm.

Als je balans tussen pret en praktisch weet te houden, dan haal je het maximale uit drugs. Als je functioneren, sociale leven en gezondheid er onder begint te leiden is het tijd voor een pauze. Een weegschaal kan je inzicht, bewustwording, eerlijkheid een extra drempel en nog veel meer in bieden. Weet jij van jezelf dat gebruik met mate niet mogelijk voor jou is, vermijd het dan vooral.

Dit is wat mij in eerste instantie op dit moment te binnen schiet wanneer ik denk dat een weegschaal zeker meer is dan een dingetje voor betweters en pietjes precies. Er zijn waarschijnlijk nog veel meer solide redenen. De eerste keer een weegschaal kopen is ook een hele optie, bij deze enige tips om het makkelijk te maken.

Bonus Tips

Tip 1: beter niet in je rugzak steken voor lange reizen. Stoffige en vochtige omgevingen vermijden, etc. Transport kan soms ZEER lomp wezen, hier kan de verkoper niets aan doen, dit ligt vaak aan de bezorger. Indien het geval meld de verkoper defect product, naar mijn ervaring zover stuurt deze direct een nieuwe toe.

Tip 2: Koop 2 weegschalen, voor kruisreferentie, mocht er toch elders noodgeval wezen, mocht een weegschaal het om welke reden dan ook begeven. Helpt bij het consequent blijven wegen, voorkomt dus impulsief herdoseren. Dubbel zoveel kans dat je concreet informatie bekomt rond gebruik, creëert bewustwording. Koop je er 2 vervalt vaak ook de transportkosten! + Er zijn nooit genoeg weegschalen!

Tip 3: Selecteer altijd de VAT verzekering bij afrekenen, dit verlaagt bij intercontinentale orders de kans dat deze aan de grens blijft hangen AANZIENLIJK. Kost 50 cent extra, maar zeker niet laten. De goedkoopste weegschaaltje komen nou eenmaal uit Azië

Weegschalen de opties
Voorwoord: reclame maken gaat tegen de forumregels in. Maar gezien de meerwaarde van risico preventie die naar mijn weten in zelfde lijn valt als de visie van beleidmakers op dit forum. De afwezigheid van eigen belang en met oog op laagdrempelige facilitatie voor initiatief hoop ik deze uitzonderlijk gedoogd en vergeven wordt.

Relevante Toevoeging:Pas vanaf 10mg zal de weegschaal het gewicht kunnen waarnemen met beperkte betrouwbaarheid. Pas vanaf ongeveer 20mg zal de weegschaal met acceptabele betrouwbaarheid het gewicht kunnen registreren. Als je een weegschaal wil die onder de 10mg accuraat is kost dat minimaal 150,- euro. Deze weegschalen zijn onder de 20,- euro en ondanks hun beperkingen zonder twijfel een koopje en betaalbaar voor iedereen.

Wil je accuraat onder de 10-15mg doseren zul je vrijwel altijd volumetrisch doseren moeten toepassen, hier ga ik in dit topic verder niet op in.

Optie 1: http://www.dx.com/p/mini-portable-1...black-silver-30g-max-0-001g-resolution-174128
Goede ervaringen mee, een favoriet, al heb ik een paar verneukt omdat ik tip 1 niet opvolgde. De kleine inkeping aan de zijkant metalen schaaltje maakt makkelijk om product 'over te schenken'.

Optie 2: http://www.dx.com/p/precision-20g-jewelry-digital-scale-0-001g-step-4509
De net iets minder fancy uitvoering van Optie 1 die in theorie hetzelfde zou moeten doen, toch iets mindere ervaring mee maar wellicht gewoon pech gehad. Mocht het pech zijn geweest, solide keuze voor lagere prijs.

Optie 3: http://www.dx.com/p/ds-11-1-5-lcd-2...-w-blue-backlight-black-silver-2-x-aaa-365665
Nog niet eerder gezien of gebruikt maar het model ziet er zeer vermakelijk uit en misschien relatief praktisch om ergens mee naartoe te nemen. Bijvoorbeeld voor als je naar die ene vriend gaat die regelmatig inschattingsfouten maakt en zelf geen weegschaal heeft. Mensen die je irriteren maar je niet boos op kunt worden zeg maar.

Optie 4: https://www.dx.com/p/50g-0001g-lcd-...electronic-balance-black-2034101#.XExgY82NyUk
Deze heb ik laatst ontvangen, het goedkoopst, hij oogt momenteel ook het meest betrouwbaar/accuraat al is het wellicht te vroeg voor conclusies. Prijs/kwaliteit een topper. Alleen lastiger in gebruik omdat je het zonder eigen schaaltje ofso er weer moeilijk van de weegschaal krijgt.

Optie 5: http://www.dx.com/p/digital-pocket-scale-2lb-1kg-1165
Wat wellicht opvalt is dat ik enkel 0.001 (1mg nauwkeurig) weegschalen suggereer. Accurater lijkt mij vanzelfsprekend beter en voorkomt ook dat iemand 500mg 2C-B in plaats van 50mg 2C-B consumeert. De 0.01 (10mg nauwkeurig) is echter goedkoper en gaat minder snel stuk, relevant voor bijvoorbeeld plantmateriaal waarbij meer volume mee speelt. Dit model werkt al 15 jaar voor mij.

TLDR;
Meten is weten, en ik blijf het herhalen, ook voor ieder die zelden drugs gebruikt is die 13-16,- euro de prijs al dubbel en dwars waard om meer redenen dan wij ons beseffen. Toon jezelf wat liefde, het/je bent het waard, koop een weegschaal, of twee!

Snoep verstandig en have fun. :wave:
 
Laatst bewerkt door een moderator:

De Dunne

DF-koning
De Leukste Thuis!
Bedankt voor dit topic. Ik moet er ooit nog eens een kopen. Ik denk er al langer aan maar nog niet gekocht. Een kennis weegt mijn spul altijd af maar dat is soms best onhandig.
 
P

Pompen

Gast
Ik gebruik verschillende maten capsules om het af te wegen natuurlijk niet 100% accuraat maar het is een optie.
Aangezien ik het altijd vergeet en het uitstel, heb ik er nu maar een besteld. Bedankt voor de suggestie's
 

Roze Olifant

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Top Tripreporter
Goed topic! Ik heb deze: https://azarius.nl/headshop/scales/precision-digital-scales/scale-ob-carat-jewel/?a=168, stukje duurder maar wellicht hetzelfde idee als jouw suggesties. Als ik een nieuwe moet kopen misschien toch ook eens die Aziatische versie proberen. Al twijfel ik ook juist of ik niet een keer moet investeren in een duurdere weegschaal die onder de 10 mg accuraat kan afwegen, voor 2C-B poeder is dat namelijk ideaal bijvoorbeeld, nu zit ik altijd te rommelen met pillen die lastiger verkrijgbaar zijn en dan weer getest moeten worden etc.

Ik zou echt niet zonder weegschaal kunnen eigenlijk, ik weeg zelfs drugs waarbij 5 of 10 mg meer of minder niet eens zoveel uitmaakt (zoals speed) nog altijd panisch af.
 

Albedo

Wijs gebruiker
Ik dacht een goed en niet zo duur weegschaaltje te hebben, maar helaas niet betrouwbaar en niet tot op 1mg. Dus maar dezelfde als @Jmths van de meet gekocht.
 

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
Bedankt, zinkt altijd meer tijd dan je je beseft, 4 uur vliegen zogezegd snel voorbij.

Ik heb deze: https://azarius.nl/headshop/scales/precision-digital-scales/scale-ob-carat-jewel/?a=168, stukje duurder maar wellicht hetzelfde idee als jouw suggesties. Als ik een nieuwe moet kopen misschien toch ook eens die Aziatische versie proberen.
De ironie is dat deze van Azarius identiek is en simpelweg ruim 30,- euro duurder wordt doorverkocht. Met als verschil dat de 'identieke' weegschaal uit Azië er waarschijnlijk al snel een maand over doet voordat deze aan komt terwijl Azarius meestal wel binnen een week levert.

Een ander wellicht relevant verschil is dat de weegschaal uit meestal Azië zonder batterijen geleverd wordt en die van Azarius met batterijen. De weegschalen met batterijen die ik heb ontvangen zijn echter wel meestal ongeveer hall leeg bij aankomst. Zelfs ben ik ook wat meer van opnieuw oplaadbare batterijen. Maar als je makkelijk en snel wilt en die 30,- euro verschil maakt niet veel uit is Azarius een meer aansluitende keuze.

Al twijfel ik ook juist of ik niet een keer moet investeren in een duurdere weegschaal die onder de 10 mg accuraat kan afwegen, voor 2C-B poeder is dat namelijk ideaal bijvoorbeeld, nu zit ik altijd te rommelen met pillen die lastiger verkrijgbaar zijn en dan weer getest moeten worden etc.
Je kunt lang zoeken maar naar mijn weten ben je zonder gekkigheid minimaal €200,- kwijt aan een weegschaal die 1mg onder de 10mg accuraat is. 2C-B lost zeer goed op in water, frisdrank, vodka, vrijwel alles wat deze zeer geschikt maakt voor volumetrisch doseren. Zelf dosering ik bijvoorbeeld 2C-B volumetrisch in vodeka, mix het met cola zodat het wat milder op de maag valt en het vermindert misselijkheid.

Hou er wel rekening mee dat hetgeen waarin je de psychoactieve substantie oplost de opkomst snelheid en piek van effecten drastisch kan doen toenoemen. Een lagere PH waarde (waar '7' neutraal') worden meestal sne

Ik zou echt niet zonder weegschaal kunnen eigenlijk, ik weeg zelfs drugs waarbij 5 of 10 mg meer of minder niet eens zoveel uitmaakt (zoals speed) nog altijd panisch af.[/QUOTE]
 

Tijdloos

Badass junkie
Tripreporter
Kijk hier hebben we wat aan , mooie post en accurate informatie!

/Sticky handboek :yum:
 

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
Ik dacht een goed en niet zo duur weegschaaltje te hebben, maar helaas niet betrouwbaar en niet tot op 1mg. Dus maar dezelfde als @Jmths van de meet gekocht.
Ja, dat lelijke overgevoeligezwarte plastic kakding doet het tenminste nog hé. :P

Nee, maar optie 1 heb ik meer dan een dozijn van weg gegeven en dan geef je gewoon geen kapotte weg.

@Roze olifant
Optie 4 die het goedkoopst is is naar mijn ervaring hilarisch genoeg nog het meest accuraat van allemaal.

Ik gebruik verschillende maten capsules om het af te wegen natuurlijk niet 100% accuraat maar het is een optie.
Aangezien ik het altijd vergeet en het uitstel, heb ik er nu maar een besteld. Bedankt voor de suggestie's
Ja iets met volume in gewicht ofso. Dat is waarom mensen die met hun bek op het trottoir gezet mogen worden haarlak en andere metalen over wiet heen spuiten. Maar wellicht dwaal ik lichtelijk af.

Maar drugs op straat zijn ook zelden zuiver, capsules om een inschatting te maken zijn echt waardeloos. Ik heb de kleinste maat '4' hier liggen, dat verschilt alsnog wel eens tussen de 50 en 125mg hoor. :confused:

Al meerdere keren in mijn leven ook dat ik iemand tegen kwam die zegt 'ik kan het op het oog wel aardig afmeten hoor', en dan pak ik standaard mijn weegschaal er bij op hun woord op de proef te stellen, en dan is vrijwel iedereen super verrast dat er iemand überhaupt een weegschaal op zak heeft maar dat terzijde, en dan zitten ze er standaard met hun 'eyeball' 'meting' volledig naast. Dat noem je de fundamentele mensen heb downsyndroom attributiefout wat drugs afmeten met het oog is onmogelijk tenzij je vals speelt of superkrachten hebt, en als je dat denkt ben je waarschijnlijk manisch door stimulanten of dissociatievengebruik en en heb 1 of meerdere nachten niet geslapen dus koop gewoon een weegschaal.

De afronding van mijn vorig reactie is echt niet aan te zien, zou een moderator deze elegant en ongeveer 20% cooler kunnen maken? Ik wou tegen Ronze Olifant reageren dat ook minder potente stofjes afwegen de moeite absoluut waard is en het kan aanraden hier gewoonte van te maken. Via potentie in gewicht kun je bijvoorbeeld al aardig nagaan of er rotzooi in je drugs zit. PS: ik blokkeer ieder die de cliché 'drugs is zelf rotzooi reactie plaatst'.

Ik zou echt niet zonder weegschaal kunnen eigenlijk, ik weeg zelfs drugs waarbij 5 of 10 mg meer of minder niet eens zoveel uitmaakt (zoals speed) nog altijd panisch af.

En als iemand dat dan al netjes in mn vorige reactie verwerkt en eventuele verdere verbeteringen aanbrengt kan het optioneel de dubbele tekst die in mn laatste reactie dan voorkomt verwijderen natuurlijk, zonder dat dit de homogeniteit van de reactie aantast natuurlijk. Bij voorbaat dank!
 

Digitalism

Belezen gebruiker
Goed topic!

Ik leg altijd een gevouwen Post-it op het schaaltje voordat ik m’n stofjes afweeg. Op die manier plakt er niets aan het schaaltje vast en heb ik alvast een startgewicht van 300-400 mg.
 

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
Dat ding is echt onmogelijk, dat je iets afweegt op tafel en dat je dan iets voorover leunt en met je been/voet iets meer druk uit oefent op de vloer en dat je dan gewoon kunt zien dat dit de weegschaal doet verspringen.

Hij heeft zeker zijn kwaliteiten, was ook veel eerder op de markt. Andere/nieuwere weegschalen (0.001) lijken een soort interne stabilisator te hebben waardoor deze wat minder polair reageren.

Op de meet, eerlijk gezegd alleen al door de wind kon het nooit 100% accuraat wezen met de zwarte plastic weegschaal maar dan heb je wel alsnog een ruwe inschatting met enige zekerheid.

Ik heb nu poosje 2x optie 4 binnen, die allergoedkoopste. Die komt wel solide over, gewoon stevig, stabiel, accuraat. Was €13-14 per stuk, geen geld.:upsidedown:
 

Lytje pole

Bewuste gebruiker
Goed topic! Ik heb deze: https://azarius.nl/headshop/scales/precision-digital-scales/scale-ob-carat-jewel/?a=168, stukje duurder maar wellicht hetzelfde idee als jouw suggesties. Als ik een nieuwe moet kopen misschien toch ook eens die Aziatische versie proberen. Al twijfel ik ook juist of ik niet een keer moet investeren in een duurdere weegschaal die onder de 10 mg accuraat kan afwegen, voor 2C-B poeder is dat namelijk ideaal bijvoorbeeld, nu zit ik altijd te rommelen met pillen die lastiger verkrijgbaar zijn en dan weer getest moeten worden etc.

Ik zou echt niet zonder weegschaal kunnen eigenlijk, ik weeg zelfs drugs waarbij 5 of 10 mg meer of minder niet eens zoveel uitmaakt (zoals speed) nog altijd panisch af.

Ik ben van plan de weegschaal die jij hebt te bestellen en ik lees dat deze een nauwkeurig is op de 0.001 g.
Maar dit is dus niet voldoende om onder de 10 mg nauwkeurig af te wegen?
 

ATGC

Bewuste gebruiker
Ik ben van plan de weegschaal die jij hebt te bestellen en ik lees dat deze een nauwkeurig is op de 0.001 g.
Maar dit is dus niet voldoende om onder de 10 mg nauwkeurig af te wegen?

Weegschalen die dergelijke hoeveelheden goed kunnen afwegen zijn duur. Professionals, dus mensen in labs en farmaceuten houden zelfs aan dat een weegschaal een resolutie moet hebben die 1 significant cijfer nauwkeuriger is dan wat men wil wegen. Dus voor 1mg heb je een weegschaal die 0,1mg resolutie heeft nodig.

Veel weegschalen gedragen zich niet lineair bij weinig belasting. Je kunt dus beter een bekend gewicht van bijv. 1-10g toevoegen en vanaf dat punt meten, zonder te (T)aren.
 

Perenijsje

Badass junkie
Goed topic. Ik heb een weegschaal van Dipse die op 0.01 gram nauwkeurig weegt. Maar ik heb net voor het eerst wat afgewogen en vind het toch fijner om nog nauwkeuriger te kunnen doseren. Dus ik denk dat ik toch ook maar een weegschaal ga kopen die op 0.001 gram nauwkeurig is. Zal die uit de eerste post eens beter gaan bekijken dan. Optie 4 bestaat de link alleen niet meer zie ik.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
@Rc-newbie
Ik kan de MH-8028 aanbevelen, die weegt tot op de 0,001 gram (tot de mg dus) nauwkeurig. Rond de 25 a 50 euro bij Europese internetwinkels of je besteld die direct uit china bij Ali-express voor n euro of 15, maar dan moet je er wel een stuk langer op wachten.

Inclusief batterijen, kalibreerfunctie en een gewichtje om te kalibreren.
 

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
Optie 4 bestaat de link alleen niet meer zie ik.
Mja, kan op dit forum mijn posts niet bijwerken. Optie 4 is naar mijn mening wel de beste optie en nog het goedkoopst ook.
https://www.dx.com/p/50g-0001g-lcd-...electronic-balance-black-2034101#.XExgY82NyUk
Een werkende link voor de optie 4 weegschaal ($13,-), de MH-8028 zoals acht.zes al noemde.
http://drugsforum.info/drugs/weegschaal-guide-2018-2019-jmths-t14888.html
Deze is bijgewerkt en meer actueel. Maar lang verhaal kort, op optie 4 na zijn eigenlijk alle weegschalen in deze prijsrange dezelfde weegschaal maar komen ze in verschillende modellen/jasjes.
 
Laatst bewerkt:

Zonnetje

Belezen gebruiker
Bedankt heb deze gekocht.
https://www.dx.com/p/mini-portable-...0g-max-0-001g-resolution-2021727#.XPeM5YgzaUk

19-04 besteld en 22-05 binnen gekregen. Duurde 33 dagen. Al was die 09-05 pas ready to ship

Denk dat het handig is om een weegschaal te bestellen waar dit logo bij staat mocht je wat meer haast hebben. Zou dan 19 dagen kunnen schelen.


Had eerst deze mee besteld terwijl ik wat RC's aanschafde.
Wat een kut ding is dat beetje weg gegooid geld.
Je wilt in principe 0,001g kunnen aflezen zodat je weet dat 0,01g nauwkeurig is gemeten.
 
Laatst bewerkt:

Twirley Bird

Bewuste gebruiker
Die is perfect heb die ook , gaat een tijd mee. Alleen hoe nauwkeurig die precies is is met een korretje zout te nemen maar prima weegschaal al helemaal voor dat geld :)
 
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Bovenaan