Kaalkopjes!

Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Voor het eerst dit jaar, echter minder dan een uurtje geleden ben ik voor het eerst op zoektocht gegaan naar onze puntige vriend. Aangezien dit mijn eerste keer was, weet ik niet 100% zeker of dit daadwerkelijk de beruchte kaalkopjes zijn. Vandaar dit topic, omdat ik graag antwoord krijg en aan de hand van die informatie weer terug plukken kan!

Ik heb hier een paar (te) kleine exemplaren, en een paar die ik persoonlijk iets te veel vind afwijken van een stereotypisch kaalkopje.

Foto 1; de totale vangst

Foto 2; 2 paddenstoeltjes met een verdacht donker tepeltje. De linker ziet er verrimpeld uit.

Foto 3; De kleintjes. Achteraf gezien zonde om te plukken, maar misschien ook wel goed geweest, om er van te leren.

( ik had meer en duidelijkere foto's, maar het uploaden via telefoon werkt niet snel/soepel )

20191009_022021.jpg 20191009_024426.jpg 20191009_024436.jpg
 

Bijlagen

Laatst bewerkt:

Steen0202

Newbie
Ik heb een paar dagen geleden paddestoeltjes gevonden die hier heel erg op leken en heb er een paar van de 20 die er stonden meegenomen om te kijken wat ze waren. Ik denk dat wij beide dezelfde soort hebben geplukt, maar ik kan je helaas niet vertellen of dit kaalkopjes zijn...
 

Bijlagen

Bedankt voor jullie berichten. Ik had uiteindelijk enkele maar bewaard en laten drogen, waarvan dit het resultaat is.

Het viel mij later op dat ik diverse soorten paddenstoelen had geplukt. Toch denk ik dat (foto 2, meest linker en rechter) er aardig op lijken. Deze dus laten drogen samen met wat anderen. Maar helaas waarschijnlijk dus alsnog geplukt voor niets.
 

Bijlagen

Dr. Paddo!

Newbie
Zijn allemaal geen puntige kaalkopjes, die groeien meestal ook echt pas wanneer het veel kouder wordt. November is een goede maand en het puntje is geen bolletje, maar echt een puntje. Onderkant lamellen en sporen donkerpaarsig.
 
Bovenaan