• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Handboek Ketamine: handboek

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

25tolife

Badass junkie
Tripreporter
Ook dit topic weer terug, ALLE credits naar psych-out !

Beschrijving
Ketamine is een verdovingsmiddel dat veel gebruikt wordt bij de behandeling van dieren, maar ook bij mensen als analgeticum en bij operaties. Ketamine blokkeert het zenuwgestel zonder dat de ademhalings- en bloedsomloopfuncties worden verdrukt en wordt daarom beschouwt als een veilig en betrouwbaar anesthesiemiddel. Het wordt voornamelijk intramusculair of intraveneus ingespoten, maar het kan ook oraal en nasaal (via de neus) worden gebruikt. Ketamine wordt enkel verstrekt aan artsen en is minder courant te koop op straat. Tegenwoordig kent ketamine een grote opmars en een aantal West-Europese landen, vooral in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk wordt deze drug erg populair in de rave-scene, waar het vooral als poeder of in kristalvorm wordt verkocht. De prijzen in België en Nederland variëren tussen de 20 tot 50 euro per gram. In tegenstelling tot veel andere drugs zoals amfetamines en cocaïne wordt ketamine minder versneden. Ketamine is illegaal in de meeste landen, maar valt dikwijls onder de medicijnwet, wat het illegaal maakt om het te bezitten zonder een voorschrift of licentie. In een aantal Aziatische landen, met name Pakistan en India is ketamine makkelijk te verkrijgen in vloeibare vorm in de apotheek. Apothekers nemen het ginds niet zo nauw met de wet en voor wat extra geld, heb je al snel ketamine. Het wordt dan ook tegenwoordig via online pharmacies verkocht op het internet vanuit dergelijke landen. De meest courante merknamen zijn Ketaset en Ketalar, welke intra-musculaire hcl-oplossingen zijn, geschikt voor de dierengeneeskunde.

In de jaren '70 en '80 werd het enkel recreationeel gebruikt door een handvol psychonauten en mensen uit de medische wereld die het wouden gebruiken. Met de opkomst van de rave-scene in de jaren '80 begonnen meer mensen ketamine te gebruiken. Tot 1999 stond ketamine niet op de opiumlijst in de meeste landen en doordat MDMA (xtc) gereguleerd was, werd het erg populair in Amerika. In de vroege jaren '90 was het normaal mensen te zien liggen op de vloer in New Yorkse clubs zoals Twilo en The Tunnel.

Chemische informatieFormule: C13H16ClNO
IUPAC naam: 2-(2-Chlorophenyl)-(methylamino)-cyclohexanone hydrochloride
Moleculair gewicht: 274.2 g/mol - C13H16ClNO - HCl
CAS-nummer: 6740-88-1
LD50 (IPR-MUS): 400 mg/kg, LD50 (IVN-MUS): 77 mg/kg.
Smeltpunt: 266 °C – niet vlambaar.
Oplossingspotentie in water: 20 g/100 ml

Dosis
Doordat ketamine een anesthesie-middel is kunnen de effecten erg verschillen op verschillende dosissen. Er is een soort cruciale lijn waarbij de gebruiker zijn/haar grip op primaire sensoren verliest. In een verder stadium zal de gebruiker wegglippen uit de realiteit en in een ultieme fase (intramusculair) zal hij de fase van bewusteloosheid bereiken. Tolerantie (gewenning) komt snel opzetten en het is goed lange tijd (enkele weken) tussen trips in te laten om terug te kunnen keren naar de oorspronkelijke tolerantie. Ketamine is in het algemeen een zachte drug op lage dosissen, dat betekent echter niet dat er geen gevaren aan verbonden zijn.

Orale dosis
Voor je eerste maal neem je best maximaal tussen de 100 en 150 mg om het middel te verkennen. Voor personen met meer ervaring is een dosis tussen de 150 en 200 mg een goede dosis voor een psychedelische ervaring. Voor een meer intense ervaring wordt er 300 – 350 mg gebruikt voor een vrouw met gemiddeld gewicht en tussen de 350 en 375 mg voor een man met gemiddeld gewicht.

Nasale dosis
Ketamine wordt door de meeste gebruikers nasaal ingebracht en de effecten zijn sterk verschillend met orale of intramusculaire dosissen in lagere doseringen. 25 tot 30 mg is een goede verkennende lichte dosis. Dit wordt meestal als aangenaam ervaren en het is in deze fase nog mogelijk om te praten met mensen en te stappen. Deze dosis is geschikt voor op een feestje, alhoewel het gebruik van ketamine op feesten en andere openbare plaatsen niet wordt aangeraden. Dosissen van 50 tot 100 mg nasaal geven al meer psychedelische inslag. Voor diepere ervaringen wordt er 100 tot 200 mg gebruikt en 300 mg voor heel sterke, intense ervaringen. Het is best dat je verkennend je dosis aftast en besluit wat voor je de beste en meest aangename dosis is.

Intramusculaire dosis
Effecten treden op vanaf 20 à 30 mg en psychedelische ervaringen starten tussen de 75 tot 100 mg. 100 tot 200 mg levert diepe ervaringen op en 300 mg zorgt voor een staat van bewusteloosheid en is helemaal af te raden, zeker als je geen tripsitter in de buurt hebt. Ga NOOIT spuiten zonder kennis of ervaring. Laat je dosis toebrengen door iemand met medische kennis en ervaring.

Intraveneuse dosis
Met intraveneus bedoelen we 'in de ader'. Dit is sterk af te raden, alhoewel er geslaagde experimenten worden gerapporteerd. Bij IV-dosering verlies je motorische controle nog voor je klaar bent met het beëindigen van toediening, wees dus enorm voorzichtig!!!

Voorbereiding

Intraveneuse en intramusculaire toediening vereisen een steriele ketaminefles en naald. Poeder voor nasaal gebruik kan je verkrijgen door de oplossing lichtjes te laten uitkoken. Om een orale dosis te nemen met poeder breng je het poeder in een kopje met 1 cm warm water en schudt je het zachtjes zodat het goed oplost. Vul het nadien met een zuur zoals sinaasappelsap.

Bij-effecten en combinatie met andere middelen
Gebruik van ketamine is te vermijden in combinatie met downers zoals GHB, GBL, 1,4 BDO, gabapentine, alcohol, barbituraten (bv. phenobarbital), anti-depressiva zoals prozac, effexor en zoloft en benzodiazepines zoals valium (diazepam), rivotril (clonazepam), xanax (alprazolam) e.a. Ketamine is gebruikt zonder problemen in combinatie met mao-remmers (op lage dosis), cocaïne, MDMA, amfetamines, cannabis, dxm, lachgas (N2O) en andere tripmiddelen, alhoewel het beter en veiliger is niet te combineren en de eigenheid van je trip te behouden. Het is aan te raden niet te eten minstens een uur voor gebruik. Ketamine kan je misselijk maken afhankelijk van de dosis, ook kan het snuiven van ketamine hoofdpijn veroorzaken en een verstopte neus en irritatie van de sinussen.

Werkingsduur
Wanneer intra-musculair en nasaal ingenomen, komt ketamine in minder dan 2 minuten opzetten. Oraal gebruikt met een medio-volle maag kan het tot 15 à 20 minuten duren vooraleer effecten optreden en minder dan 5 minuten op een lege maag. De duur bij intra-musculaire en nasale inbreng is ongeveer een uurtje en naar het einde toe nemen de effecten meer en meer af. Wanneer je ketamine oraal neemt, duurt een trip 2 tot 3 uren, alhoewel er mensen rapporteren meer dan 4 of 5 uur effecten te hebben. Je zal jezelf licht voelen voor enkele uren op orale dosis, en de dag erna wat slapjes.

De trip
Sommige mensen vinden ketamine een vervelende drug en anderen houden juist erg veel van de dromerige wereld op ketamine. Tijdens je trip zal de wereld in fragmenten vallen en beginnen rondspinnen, maar niet op een duizelige manier. Dit alles komt chaotisch over en op een bepaald moment zal je jezelf los voelen van je lichaam. Praten met entiteiten, hallucineren met gesloten en open ogen en visioenen van andere werelden en plaatsen komen dikwijls voor. Minder courant zijn bijna-doods-ervaringen, uit je lichaam treden, wedergeboortes en een enkele keer gesprekken met overleden mensen. Je sensoren worden verstoord en soms kan je angstig zijn, maar het is belangrijk je goed te focussen en zo kan je angst al snel verdwijnen. Ga in een lekkere zetel of bed liggen met een dekentje en zachte muziek voor een optimale ervaring. Zorg bij je eerste keer voor een tripsitter.
Het bereiken van de K-hole
Met K-hole bedoelen we een staat van bewustzijn waarbij iemand zoveel ketamine heeft gebruikt, dat hij helemaal afgesloten is van de 'echte' wereld. De term 'hole' (gat) wordt hierbij gebruikt, omdat je in deze staat van zijn terechtkomt na een gevoel van vallen en verdwijnen in dit gat.

Er zijn vier verschillende fases in een K-hole. Wanneer je ketamine oraal of nasaal gebruikt, zijn er slechts drie, de vierde en laatste komt er bij een anesthetische dosis (spuiten), welke je in een staat van bewusteloosheid brengt. Dr John Lilly praat over vier verschillende plateaus in zijn boek 'The Scientists: A Metaphysical Autobiography'.

Fase 1: Deze fase wordt bereikt na een dosis van 20 tot 30 milligram ketamine intra-musculair bij iemand rond de 75 kg. Wanneer je snuift, heb je meer nodig. John Lilly noemt deze fase de 'Inner Reality' of simpelweg het 'I' plateau (ik-plateau). Wanneer je in deze fase komt, verdwijnt de buitenwereld en keer je in je eigen lichaam, in je eigen brein.

Fase 2: Deze wordt bekomen na een dosis van ongeveer 75 mg intra-musculair. John Lilly noemt deze fase de 'Extra-terrestial Reality' of het 'They' plateau (zij-plateau). Aan het begin van deze fase verdwijnt het lichaam. John Lilly verklaart in deze fases aliens te hebben ontmoet.

Fase 3: Om deze fase te bereiken, heb je 150 mg of meer nodig, alweer intra-musculair toegebracht. Deze fase wordt door Dr. Lilly de 'Realm Of Creation' of simpelweg het 'we'-plateau (wij-plateau) genoemd. In deze fase is er enkel je bewustzijn meer of beter gezegd de wetendheid van het bestaan van je bewustheid. Deze fase is moeilijk te bereiken via nasale dosis.

Fase 4: Wanneer er rond de 300 mg intra-musculair wordt toegebracht, bereik je de anesthesie-fase en bevindt je jezelf in een staat van bewusteloosheid. Deze wordt door Dr. Lilly 'unknown' (onbekend) genoemd. Dit is niet geschikt voor psychonautische ervaringen, omdat er op dit level niets wordt ervaren.

Op weg naar de K-hole ...
Als je je klaar voelt voor een K-hole en de set en setting goed zijn, is het tijd voor de trip. De beste manier is via injectie van liquide zuivere ketamine. Laat dit toedienen door iemand met medische ervaring en kennis zodat je je nadien niet bezeert aan de naald. Er is net genoeg tijd om comfortabel te gaan liggen voor de effecten 'hard' komen opzetten. Nasale inbreng is ook mogelijk, dit kan je doen via een bullit, snuiven is te moeilijk wanneer je je in een K-hole bevindt. Je start met een bump in elk neusgat, wacht tot de effecten opkomen en je herdoseert tot het onmogelijk wordt om nog te bewegen en de reis kan beginnen ...

Bijna-doods-ervaring en wedergeboorte
Een bijna-doods-ervaring laat je het fysieke lichaam verlaten en soms door een tunnel gaat naar 'het licht' toe. Ketamine kan alle effecten reproduceren van een NDE (Near-death-experience), ook de convictie dood te zijn, telepathische communicatie met God en opperwezens, visioenen hebben, out-of-body trips, mystieke staat van zijn, in andere realiteiten te komen, oude herinneringen opnieuw beleven en je leven herzien met therapeutische meerwaarde.

De quantum-geest
Sommige mensen geloven dat ketamine een mentaal modem is wat je geest potentieel in connectie kan brengen met 'al de rest' en je de mogelijkheid geven de werking van dit en andere realiteiten te verkennen. In het oude Newton-universum werd gezegd dat de mechanische kijk van alle mogelijke vormen van energie en velden reeds ontdekt is, dat de ordinaire, alledaagse perceptie van ruimte, tijd en energie de enige wetenschappelijk correcte realiteit is en dat mensen los staan van elkaar en het universum en de geest niet kan bestaan zonder een levend brein.

Gevaar en verslaving
Ketamine is nieuwer dan MDMA en werd gepatenteerd in 1962, MDMA in 1912, maar in tegenstelling tot MDMA werd ketamine tientallen jaren enkel medicinaal gebruikt en zijn er meer dan 6.000 wetenschappelijke artikels geproduceerd en bij MDMA maar een duizendtal. Het is redelijk veilig om te gebruiken en toe te dienen, het wordt in de medische wereld nog altijd gebruikt om mensen te verdoven. Het grootste gevaar is vallen en jezelf bezeren of verdrinken in bad. Het is nog altijd onduidelijk of ketamine schade tot het lichaam of hersenen toebrengt of niet, wees dus verstandig en gebruik het niet te vaak. Laat minstens een aantal weken tussen je trips. Mensen met psychoses en schizofrenie mogen in geen geval ketamine gebruiken. Ketamine kan in zeldzame gevallen de bloeddruk sterk verhogen en hartproblemen veroorzaken. Wanneer je hoge bloeddruk of hart- en vaatproblemen hebt, gebruik ketamine dan zeker niet!

Verslaving
Een groter gevaar dan vallen, is het gevaar van verslaving. Sommige mensen die goede ervaringen met ketamine hadden, hebben moeilijkheden om met de echte wereld om te gaat en kunnen niet meer wachten om in die andere dimensie te komen. Wanneer je vaak ketamine doet, krijg je tolerantie en moet je meer en meer gebruiken. Het is naast cannabis een van de weinig psychedelica die tot verslaving kan leiden.

Overdosis
Een overdosis is bijna onmogelijk, meestal zal je bewusteloos vallen. Er zijn gevallen bekend van mensen die meer dan 10 gr hebben geïnjecteerd en geen lange-termijn effecten leden. Dit sluit niet uit dat een overdosis onmogelijk is. Uit onderzoek blijkt dat 50 procent van dieren sterven op een dosis hoger dan 77 mg per kilo van het lichaamsgewicht. Dit komt overeen met 5 gr intraveneuse injectie in een lichaam van 70 kilo. 5 gram snuiven is zo goed als onmogelijk omdat ons membraan in de neus dit onmogelijk allemaal zo snel kan opnemen.

Ketamine als verdovingsmiddel en dissociatief
Ketamine heeft in feite twee primaire eigenschappen welke het geliefd maakt bij de gebruiker. De eerste belangrijke eigenschap is dat ketamine verdovend werkt. Het geeft je een wasted gevoel, maar toch heel verschillend van de werking van andere downers zoals bv. cannabis, heroïne of alcohol. Nasaal of oraal ingenomen brengt ketamine je in een roes, die tegelijk verdovend is, maar je toch moeilijkheden geeft om te slapen. In lage dosissen kan de gebruiker nog normaal functioneren, in hogere dosissen zal de gebruiker het heel moeilijk hebben om te stappen, communiceren, horen en spreken. Hij zal de intentie hebben om te gaan liggen, wat meestal resulteert in trippen in de vorm van een soort halfslaap, maar geen diepe slaap. Je lichaam zal verdoofd aanvoelen, waardoor je niet altijd pijn zal voelen. Het is belangrijk goed uit te kijken wat je doet.

Als tweede primaire eigenschap kunnen we ketamine beschouwen als een dissociatief middel. Hiermee bedoelen we dat het je percepties (waarnemingen) aantast en verstoort. Zo zal het o.a. je auditieve perceptie (gehoor), visuele perceptie (zicht), smaakperceptie, geurperceptie, tastzin en je gevoel voor tijd en navigatie verstoren en dislocatie in de hand werken. Hieronder een extra woordje uitleg.

Auditieve perceptie: Al vanaf het innemen van een lage dosis, wordt je gehoor vervormd, dit kan tot vreemder ervaring leiden bij het voeren van een gesprek of het luisteren naar muziek. Sommige gebruikers vinden muziek leuk klinken, maar het klinkt niet correct en uit z'n context. Je zal selectief frequenties verliezen. Als je wil trippen op ketamine, kies je best voor een zacht mellow muziekje met een psychedelische inslag en hou het volume modest en niet hard omdat je perceptie anders teveel verstoord zal worden.

Visuele perceptie: Ketamine heeft de neiging het zicht te verstoren, waardoor je extra scherp moet kijken om je te kunnen concentreren om iets te bekijken op televisie- of computerscherm. Een boek lezen wordt erg moeilijk tot onmogelijk. De realiteit om je heen zal vervormen en hoe hoger de dosis hoe meer ze zal vervormen. Zorg voor een leuke set en setting in een aangename omgeving. Zorg dat er geen objecten in je omgeving zijn die je angstig of paranoïde (achterdochtig) kunnen maken. De trip is des te leuker in een aangename, gezellige omgeving. Als je een leuke trip wil, ga dan ketamine niet gebruiken op een feest of in het openbaar, dit doet geen goed aan de waarde van het middel en de overweldiging van het geheel van geluiden, harde muziek, geschreeuw, warmte en mensen kan je trip een nare inslag geven. Zorg voor een zachte belichting voor optimale hallucinaties en visuele vervormingen.

Smaakperceptie: Voedsel, drank en vaste stoffen zullen een andere smaak hebben op ketamine, ze verliezen hun volle smaak en zullen in tegenstelling tot andere psychedelica niet tot positieve verwondering leiden wanneer je bv. een stuk fruit of sap proeft. Je kan stellen dat de smaak sterk wordt afgebot.

Geurperceptie: Hiervoor geldt hetzelfde als voor de smaak. Tegenstellend tot andere psychedelica waar geuren zoals wierook of de geur van bloesems of parfum een streling voor de neus zijn, wordt hier de capaciteit tot ruiken gereduceerd.

Tastzin: Ook de tastzin wordt vervormd en wordt als vreemd en uitzonderlijk ervaren. Het bewegen van de tenen, voeten, handen of strelen door het haar kan voor verwondering zorgen. Je lichaam kan onwijs groot of heel klein ervaren worden. Ketamine geeft je ook de mogelijkheid om bepaalde lichaamsdelen als afzonderlijke entiteiten te beschouwen. Zo kan je bv. zonder je het goed en wel door hebt, gefascineerd je voet zitten bewegen alsof het een apart lichaamsdeel was, los van je lichaam. Strelen en betasten van je lichaam is raar, omdat ketamine verdovend werkt. Denk maar aan een bezoek bij de tandarts, waarna je tandvlees verdoofd en vreemd aanvoelt. Zorg ervoor dat je scherpe voorwerpen, aanstekers en dergelijke ver van je weg hebt en ga niet te dicht bij een open vuur gaan zitten aangezien je het niet door kan hebben dat je jezelf verwondt.

Gevoel voor tijd: Ketamine houdt je gevoel voor tijd voor de gek. Zo kan een minuut wel een uur lijken duren en soms kan een uur voorbijvliegen alsof het niks is. Na een aantal uur ketaminegebruik kan je verbaasd staan wanneer je op het uurwerk kijkt en ziet hoe laat het is. Tijd en tijdsduur is heel moeilijk in te schatten, vooral op hogere dosissen.

Navigatie: Navigatie is heel moeilijk op ketamine. Stappen gaat erg moeilijk, stappen op ketamine wordt soms al lachend de robotwalk of ket-walk genoemd omdat je lichaam verdoofd en vreemd aanvoelt, ook wordt je evenwichtsgevoel verstoord. Je loopt als het ware als een soort robot erg voorzichtig rond. Het is aan te raden lekker te gaan liggen op een bank of in bed wanneer je ketamine gebruikt aangezien je snel kan vallen of je bezeren wanneer je rondloopt onder invloed van ketamine. Ga zeker NIET op trappen lopen, in je bad gaan liggen (verdrinkingsgevaar), machines besturen en ZEKER GEEN voertuigen besturen. Dit laatste geeft zo goed als 99 procent zekerheid dat je een ongeval zal veroorzaken.

Dislocatie: Soms stel je jezelf de vraag op ketamine 'hoe ben ik hier beland' of 'waar ben ik'. Zo kan je tijdens je trip naar het toilet gaan en wanneer je op het toilet zit, (ga niet staand plassen, dit kan wel eens voor ongemakjes zorgen) kan je helemaal de kluts kwijt zijn of gewoon simpelweg het gevoel hebben dat je nog op dezelfde plaats ben van zonet.

Praten: Praten op een lage dosis ketamine is best mogelijk, maar hoe hoger de dosis, hoe moeilijker het wordt, het lijkt wel alsof er een verstoring is tussen je hersenen en je spraakorganen.

psychedelicum
In lage dosissen vervormd ketamine je perceptie, dit kan tot aangename visuele verstoringen leiden en tot het zien van fractals en aura's. In hogere dosissen wordt de perceptie nog meer beïnvloedt en kunnen er CEV's (Closed eyes visuals: hallucinaties met gesloten ogen) en in een verder stadium hallucinaties met ogen open optreden. Dit kan variëren van objecten die er helemaal anders uitzien tot het zien van dingen die er niet zijn. In de meeste gevallen werkt ketamine als een aangenaam en zacht middel, maar het is altijd mogelijk dat je onaangename dingen ziet. Gebruik geen ketamine wanneer er recent nare dingen in je leven/omgeving zijn gebeurd. Dit kan tot diepe ervaringen leiden welke voor sommige gebruikers teveel van het goede is of gewoon als onaangenaam of beangstigend wordt beschouwd. In hogere dosissen kan je uit je lichaam treden, BDE (bijna-doods-ervaring) ervaren. In erg hoge dosissen kan je in een k-hole 'terechtkomen'.

Ketamine en therapie
De laatste 15 jaar werd ketamine toegebracht bij meer dan 1.000 patiënten in St. Petersburg als hulpmiddel bij pscyhotherapie, vooral om alcholverslaving te bestrijden. De effecten zijn impressionant en langdurige opvolging van de patiënten is erg bemoedigend, waardoor men nu ook heroïne-verslaafden en sommige neuroses is beginnen behandelen. Geen enkele patiënt had complicaties zoals langdurige psychoses, flashbacks of illegaal ketaminegebruik. Dit project staat onder leiding van de psychiater Dr. Evgeny Krupitsky en z'n team. Evgeny spendeerde een jaar aan de universiteit van Yale met zijn team voor onderzoek naar ketamine, gesponsord door het conservatieve 'National Institute of Drug Abuse'.Bron/archief:
drugsforum.nl/viewtopic.php?f=23&t=23869
 

25tolife

Badass junkie
Tripreporter
psych-out zei:
Hey 25tolife
Bedankt om hem terug te vinden en hem er weer op te zetten :)

groetjes psych-out
De dank is juist aan jou!
Dank voor het delen ervan verdomd handig wat erin staat :wink:
 

Paperplane.

Wijs gebruiker
Auditieve perceptie :( Ik hoor geen lage tonen meer als ik over een bepaalde dosis heenga. Hoop dat dit met mdma erbij anders is. Weet iemand dat?
 

psych-out

Bewuste gebruiker
Paperplane. zei:
Auditieve perceptie :( Ik hoor geen lage tonen meer als ik over een bepaalde dosis heenga. Hoop dat dit met mdma erbij anders is. Weet iemand dat?
Volgens mij gaat mdma hier niet echt bij helpen zodat je toch die lage tonen gaat horen onder invloed van ketamine.
Mocht je dit toch willen hebben, probeer dan niet over die bepaalde dosis ketamine te gaan. gewoon een lichte dosis ketamine + mdma en dan zou ik het wat bekijken hoe je gehoor op deze combinatie reageerd. mocht je die lage tonen kunnen horen dan kan je stelselmatig je dosis opbouwen.
Het is moeilijk hierover een oordeel te vellen aangezien iedereen anders reageert, vooral wanneer er gecombineerd gaat worden.
Wie weet kan iemand anders op dit forum een ander of beter oordeel hierover.
allesins succes en veel plezier :wave:
 

89suited

Experimenterende gebruiker
Heb altijd een afkeer gehad van psychedelische drugs, maar als ik dit en de trip reports lees :) Toch maar een keertje proberen dan!
 

psych-out

Bewuste gebruiker
89suited zei:
Heb altijd een afkeer gehad van psychedelische drugs, maar als ik dit en de trip reports lees :) Toch maar een keertje proberen dan!
Zeker eens een gokje wagen dan :) valt het mee, dan opent er zich een prachtige wereld voor je... Valt het tegen... dan heb je het allesins al eens meegemaakt :).
veel succes mocht je het doen!
 

boenkeng

Bewuste gebruiker
Ik had deze nog helemaal niet gezien. Ik heb het één keertje gedaan, wel steeds vaag en 3x echt getript, heerlijk. Dit is echt wel iets om vaker te doen :wave:
 

psych-out

Bewuste gebruiker
boenkeng zei:
Ik had deze nog helemaal niet gezien. Ik heb het één keertje gedaan, wel steeds vaag en 3x echt getript, heerlijk. Dit is echt wel iets om vaker te doen :wave:
leuk om te horen dat je er aangename ervaringen door hebt meegemaakt :grin:
veel plezier mocht je het nog eens doen en mocht je vragen hebben... aarzel dan niet om ze te posten. :wave:
 

boenkeng

Bewuste gebruiker
Nou ik ervaarde het juist als iets warms, iets moois. Ik was aan het tv kijken, een talk show. en ineens, ik lag in bed, zaten de mensen aan mijn voeten end te praten. Dit duurde maar een paar minuten (voor mijn gevoel?) en even later vloog ik op mijn bed door mijn woonplaats heen :tearsofjoy: waar ik door alle daken heen naar binnen kon kijken.
Dit alles heb ik steeds met kleine sleutelpuntjes gedaan om de ongeveer 20 minuten. De volgende keer wil ik dus met veel meer starten, maar hoe groot is de kans dat dit een negatieve wending gaat krijgen?
Ik wil het de volgende keer wel met een maatje doen, gewoon voor de zekerheid.
 

psych-out

Bewuste gebruiker
boenkeng zei:
Dit alles heb ik steeds met kleine sleutelpuntjes gedaan om de ongeveer 20 minuten. De volgende keer wil ik dus met veel meer starten, maar hoe groot is de kans dat dit een negatieve wending gaat krijgen?
Ik wil het de volgende keer wel met een maatje doen, gewoon voor de zekerheid.
Een leuke ervaring heb je daar gehad :)
De kans dat er een negatieve wending zich kan voordoen als je meer gaat nemen dan eerst, is klein maar hangt grotendeels van jezelf af. Als ik jou was dan zou ik het wat kekijken en aanvoelen.
Begin met een wat grotere punt of klein lijntje en bouw het naarmate je gevoel op. Gewoon stelselmatig je dosis wat vergroten om de trip ervaring te versterken.
Het is niet gemakkelijk te bepalen wanneer iemand een negatieve wending beleeft of krijgt maar als je je aan deze richtlijn houdt dan ben ik er van overtuigd dat je ervaring zo min mogelijk als negatief ervaren zal worden.

Veel succes en mocht je nog vragen hebben, dan stel je ze maar.
Have fun :wave:
 

james007

Newbie
:rockband: :rockband: :rockband: :rockband: :rockband: :rockband: :rockband: :rockband:
boenkeng zei:
Nou ik ervaarde het juist als iets warms, iets moois. Ik was aan het tv kijken, een talk show. en ineens, ik lag in bed, zaten de mensen aan mijn voeten end te praten. Dit duurde maar een paar minuten (voor mijn gevoel?) en even later vloog ik op mijn bed door mijn woonplaats heen :tearsofjoy: waar ik door alle daken heen naar binnen kon kijken.
Dit alles heb ik steeds met kleine sleutelpuntjes gedaan om de ongeveer 20 minuten. De volgende keer wil ik dus met veel meer starten, maar hoe groot is de kans dat dit een negatieve wending gaat krijgen?
Ik wil het de volgende keer wel met een maatje doen, gewoon voor de zekerheid.
 

james007

Newbie
jaaa heb het gisteren voor de 2 x gehaald en krijg steeds geen spijt van heeerlijk :grin: .
maar de eerste keer was ik wel in de begin wat misselijk geworden< maar kom er nu
pas achter na het lezen van informatie dat je minstens 1 uur van te voren niet moet eten :tearsofjoy:
 

oortjes

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Ik wil binnenkort voor het eerst ketamine proberen.

Ik heb me goed ingelezen en weet wat mij te wachten staat. Nu wil ik dus dingen gaan voorbereiden. De doseringen liggen niet ver uit elkaar dus moet ik goed kunnen doseren. Helaas heb ik geen weegschaal die tot de mg weegt.

Weten jullie toevallig waar ik z'n weegschaal goedkoop kan krijgen en of een andere manier om te doseren? Ook zou ik niet weten waar ik allemaal naar moet kijken voor een weegschaal. Ik ben van plan om het nasaal in te nemen en wou beginnen met een dosis van 30mg. Ik doe dit samen met een betrouwbare vriend die ook kennis heeft in drugs alleen ook nieuw is in dit gebied.
 

Psychedelibee

Badass junkie
Oppersjamaan
Emeritus Mod
Tripreporter
Wat vind jij goedkoop voor een weegschaal oortjes? Eentje die op die mg nauwkeurig is kost al snel richting de €70.

Eentje die op de 10mg nauwkeurig is heb je al voor een paar tientjes. Alleen als die dan 30mg aangeeft kan het gewicht in werkelijkheid ergens tussen de 20 en 40 mg in zitten.
 

oortjes

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Ik wil eigenlijk onder de 50 euro blijven. Ik weet niet of ik die weegschaal super veel ga gebruiken namelijk, zonde om er dan een van 70 euro te kopen.

Zelf had ik deze in gedachten

Een DOMO van bol.com. Het lijkt me betrouwbaar, maar kan het nooit zeker weten.
 

Psychedelibee

Badass junkie
Oppersjamaan
Emeritus Mod
Tripreporter
Dan kun je het best voor een weegschaal gaan die op de 10mg nauwkeurig is zoals die je gevonden hebt. Of die betrouwbaar is blijft een beetje een gok inderdaad.
 

BBKING

Newbie
Ook dit topic weer terug, ALLE credits naar psych-out !

Beschrijving
Ketamine is een verdovingsmiddel dat veel gebruikt wordt bij de behandeling van dieren, maar ook bij mensen als analgeticum en bij operaties. Ketamine blokkeert het zenuwgestel zonder dat de ademhalings- en bloedsomloopfuncties worden verdrukt en wordt daarom beschouwt als een veilig en betrouwbaar anesthesiemiddel. Het wordt voornamelijk intramusculair of intraveneus ingespoten, maar het kan ook oraal en nasaal (via de neus) worden gebruikt. Ketamine wordt enkel verstrekt aan artsen en is minder courant te koop op straat. Tegenwoordig kent ketamine een grote opmars en een aantal West-Europese landen, vooral in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk wordt deze drug erg populair in de rave-scene, waar het vooral als poeder of in kristalvorm wordt verkocht. De prijzen in België en Nederland variëren tussen de 20 tot 50 euro per gram. In tegenstelling tot veel andere drugs zoals amfetamines en cocaïne wordt ketamine minder versneden. Ketamine is illegaal in de meeste landen, maar valt dikwijls onder de medicijnwet, wat het illegaal maakt om het te bezitten zonder een voorschrift of licentie. In een aantal Aziatische landen, met name Pakistan en India is ketamine makkelijk te verkrijgen in vloeibare vorm in de apotheek. Apothekers nemen het ginds niet zo nauw met de wet en voor wat extra geld, heb je al snel ketamine. Het wordt dan ook tegenwoordig via online pharmacies verkocht op het internet vanuit dergelijke landen. De meest courante merknamen zijn Ketaset en Ketalar, welke intra-musculaire hcl-oplossingen zijn, geschikt voor de dierengeneeskunde.

In de jaren '70 en '80 werd het enkel recreationeel gebruikt door een handvol psychonauten en mensen uit de medische wereld die het wouden gebruiken. Met de opkomst van de rave-scene in de jaren '80 begonnen meer mensen ketamine te gebruiken. Tot 1999 stond ketamine niet op de opiumlijst in de meeste landen en doordat MDMA (xtc) gereguleerd was, werd het erg populair in Amerika. In de vroege jaren '90 was het normaal mensen te zien liggen op de vloer in New Yorkse clubs zoals Twilo en The Tunnel.

Chemische informatieFormule: C13H16ClNO
IUPAC naam: 2-(2-Chlorophenyl)-(methylamino)-cyclohexanone hydrochloride
Moleculair gewicht: 274.2 g/mol - C13H16ClNO - HCl
CAS-nummer: 6740-88-1
LD50 (IPR-MUS): 400 mg/kg, LD50 (IVN-MUS): 77 mg/kg.
Smeltpunt: 266 °C – niet vlambaar.
Oplossingspotentie in water: 20 g/100 ml

Dosis
Doordat ketamine een anesthesie-middel is kunnen de effecten erg verschillen op verschillende dosissen. Er is een soort cruciale lijn waarbij de gebruiker zijn/haar grip op primaire sensoren verliest. In een verder stadium zal de gebruiker wegglippen uit de realiteit en in een ultieme fase (intramusculair) zal hij de fase van bewusteloosheid bereiken. Tolerantie (gewenning) komt snel opzetten en het is goed lange tijd (enkele weken) tussen trips in te laten om terug te kunnen keren naar de oorspronkelijke tolerantie. Ketamine is in het algemeen een zachte drug op lage dosissen, dat betekent echter niet dat er geen gevaren aan verbonden zijn.

Orale dosis
Voor je eerste maal neem je best maximaal tussen de 100 en 150 mg om het middel te verkennen. Voor personen met meer ervaring is een dosis tussen de 150 en 200 mg een goede dosis voor een psychedelische ervaring. Voor een meer intense ervaring wordt er 300 – 350 mg gebruikt voor een vrouw met gemiddeld gewicht en tussen de 350 en 375 mg voor een man met gemiddeld gewicht.

Nasale dosis
Ketamine wordt door de meeste gebruikers nasaal ingebracht en de effecten zijn sterk verschillend met orale of intramusculaire dosissen in lagere doseringen. 25 tot 30 mg is een goede verkennende lichte dosis. Dit wordt meestal als aangenaam ervaren en het is in deze fase nog mogelijk om te praten met mensen en te stappen. Deze dosis is geschikt voor op een feestje, alhoewel het gebruik van ketamine op feesten en andere openbare plaatsen niet wordt aangeraden. Dosissen van 50 tot 100 mg nasaal geven al meer psychedelische inslag. Voor diepere ervaringen wordt er 100 tot 200 mg gebruikt en 300 mg voor heel sterke, intense ervaringen. Het is best dat je verkennend je dosis aftast en besluit wat voor je de beste en meest aangename dosis is.

Intramusculaire dosis
Effecten treden op vanaf 20 à 30 mg en psychedelische ervaringen starten tussen de 75 tot 100 mg. 100 tot 200 mg levert diepe ervaringen op en 300 mg zorgt voor een staat van bewusteloosheid en is helemaal af te raden, zeker als je geen tripsitter in de buurt hebt. Ga NOOIT spuiten zonder kennis of ervaring. Laat je dosis toebrengen door iemand met medische kennis en ervaring.

Intraveneuse dosis
Met intraveneus bedoelen we 'in de ader'. Dit is sterk af te raden, alhoewel er geslaagde experimenten worden gerapporteerd. Bij IV-dosering verlies je motorische controle nog voor je klaar bent met het beëindigen van toediening, wees dus enorm voorzichtig!!!

Voorbereiding

Intraveneuse en intramusculaire toediening vereisen een steriele ketaminefles en naald. Poeder voor nasaal gebruik kan je verkrijgen door de oplossing lichtjes te laten uitkoken. Om een orale dosis te nemen met poeder breng je het poeder in een kopje met 1 cm warm water en schudt je het zachtjes zodat het goed oplost. Vul het nadien met een zuur zoals sinaasappelsap.

Bij-effecten en combinatie met andere middelen
Gebruik van ketamine is te vermijden in combinatie met downers zoals GHB, GBL, 1,4 BDO, gabapentine, alcohol, barbituraten (bv. phenobarbital), anti-depressiva zoals prozac, effexor en zoloft en benzodiazepines zoals valium (diazepam), rivotril (clonazepam), xanax (alprazolam) e.a. Ketamine is gebruikt zonder problemen in combinatie met mao-remmers (op lage dosis), cocaïne, MDMA, amfetamines, cannabis, dxm, lachgas (N2O) en andere tripmiddelen, alhoewel het beter en veiliger is niet te combineren en de eigenheid van je trip te behouden. Het is aan te raden niet te eten minstens een uur voor gebruik. Ketamine kan je misselijk maken afhankelijk van de dosis, ook kan het snuiven van ketamine hoofdpijn veroorzaken en een verstopte neus en irritatie van de sinussen.

Werkingsduur
Wanneer intra-musculair en nasaal ingenomen, komt ketamine in minder dan 2 minuten opzetten. Oraal gebruikt met een medio-volle maag kan het tot 15 à 20 minuten duren vooraleer effecten optreden en minder dan 5 minuten op een lege maag. De duur bij intra-musculaire en nasale inbreng is ongeveer een uurtje en naar het einde toe nemen de effecten meer en meer af. Wanneer je ketamine oraal neemt, duurt een trip 2 tot 3 uren, alhoewel er mensen rapporteren meer dan 4 of 5 uur effecten te hebben. Je zal jezelf licht voelen voor enkele uren op orale dosis, en de dag erna wat slapjes.

De trip
Sommige mensen vinden ketamine een vervelende drug en anderen houden juist erg veel van de dromerige wereld op ketamine. Tijdens je trip zal de wereld in fragmenten vallen en beginnen rondspinnen, maar niet op een duizelige manier. Dit alles komt chaotisch over en op een bepaald moment zal je jezelf los voelen van je lichaam. Praten met entiteiten, hallucineren met gesloten en open ogen en visioenen van andere werelden en plaatsen komen dikwijls voor. Minder courant zijn bijna-doods-ervaringen, uit je lichaam treden, wedergeboortes en een enkele keer gesprekken met overleden mensen. Je sensoren worden verstoord en soms kan je angstig zijn, maar het is belangrijk je goed te focussen en zo kan je angst al snel verdwijnen. Ga in een lekkere zetel of bed liggen met een dekentje en zachte muziek voor een optimale ervaring. Zorg bij je eerste keer voor een tripsitter.
Het bereiken van de K-hole
Met K-hole bedoelen we een staat van bewustzijn waarbij iemand zoveel ketamine heeft gebruikt, dat hij helemaal afgesloten is van de 'echte' wereld. De term 'hole' (gat) wordt hierbij gebruikt, omdat je in deze staat van zijn terechtkomt na een gevoel van vallen en verdwijnen in dit gat.

Er zijn vier verschillende fases in een K-hole. Wanneer je ketamine oraal of nasaal gebruikt, zijn er slechts drie, de vierde en laatste komt er bij een anesthetische dosis (spuiten), welke je in een staat van bewusteloosheid brengt. Dr John Lilly praat over vier verschillende plateaus in zijn boek 'The Scientists: A Metaphysical Autobiography'.

Fase 1: Deze fase wordt bereikt na een dosis van 20 tot 30 milligram ketamine intra-musculair bij iemand rond de 75 kg. Wanneer je snuift, heb je meer nodig. John Lilly noemt deze fase de 'Inner Reality' of simpelweg het 'I' plateau (ik-plateau). Wanneer je in deze fase komt, verdwijnt de buitenwereld en keer je in je eigen lichaam, in je eigen brein.

Fase 2: Deze wordt bekomen na een dosis van ongeveer 75 mg intra-musculair. John Lilly noemt deze fase de 'Extra-terrestial Reality' of het 'They' plateau (zij-plateau). Aan het begin van deze fase verdwijnt het lichaam. John Lilly verklaart in deze fases aliens te hebben ontmoet.

Fase 3: Om deze fase te bereiken, heb je 150 mg of meer nodig, alweer intra-musculair toegebracht. Deze fase wordt door Dr. Lilly de 'Realm Of Creation' of simpelweg het 'we'-plateau (wij-plateau) genoemd. In deze fase is er enkel je bewustzijn meer of beter gezegd de wetendheid van het bestaan van je bewustheid. Deze fase is moeilijk te bereiken via nasale dosis.

Fase 4: Wanneer er rond de 300 mg intra-musculair wordt toegebracht, bereik je de anesthesie-fase en bevindt je jezelf in een staat van bewusteloosheid. Deze wordt door Dr. Lilly 'unknown' (onbekend) genoemd. Dit is niet geschikt voor psychonautische ervaringen, omdat er op dit level niets wordt ervaren.

Op weg naar de K-hole ...
Als je je klaar voelt voor een K-hole en de set en setting goed zijn, is het tijd voor de trip. De beste manier is via injectie van liquide zuivere ketamine. Laat dit toedienen door iemand met medische ervaring en kennis zodat je je nadien niet bezeert aan de naald. Er is net genoeg tijd om comfortabel te gaan liggen voor de effecten 'hard' komen opzetten. Nasale inbreng is ook mogelijk, dit kan je doen via een bullit, snuiven is te moeilijk wanneer je je in een K-hole bevindt. Je start met een bump in elk neusgat, wacht tot de effecten opkomen en je herdoseert tot het onmogelijk wordt om nog te bewegen en de reis kan beginnen ...

Bijna-doods-ervaring en wedergeboorte
Een bijna-doods-ervaring laat je het fysieke lichaam verlaten en soms door een tunnel gaat naar 'het licht' toe. Ketamine kan alle effecten reproduceren van een NDE (Near-death-experience), ook de convictie dood te zijn, telepathische communicatie met God en opperwezens, visioenen hebben, out-of-body trips, mystieke staat van zijn, in andere realiteiten te komen, oude herinneringen opnieuw beleven en je leven herzien met therapeutische meerwaarde.

De quantum-geest
Sommige mensen geloven dat ketamine een mentaal modem is wat je geest potentieel in connectie kan brengen met 'al de rest' en je de mogelijkheid geven de werking van dit en andere realiteiten te verkennen. In het oude Newton-universum werd gezegd dat de mechanische kijk van alle mogelijke vormen van energie en velden reeds ontdekt is, dat de ordinaire, alledaagse perceptie van ruimte, tijd en energie de enige wetenschappelijk correcte realiteit is en dat mensen los staan van elkaar en het universum en de geest niet kan bestaan zonder een levend brein.

Gevaar en verslaving
Ketamine is nieuwer dan MDMA en werd gepatenteerd in 1962, MDMA in 1912, maar in tegenstelling tot MDMA werd ketamine tientallen jaren enkel medicinaal gebruikt en zijn er meer dan 6.000 wetenschappelijke artikels geproduceerd en bij MDMA maar een duizendtal. Het is redelijk veilig om te gebruiken en toe te dienen, het wordt in de medische wereld nog altijd gebruikt om mensen te verdoven. Het grootste gevaar is vallen en jezelf bezeren of verdrinken in bad. Het is nog altijd onduidelijk of ketamine schade tot het lichaam of hersenen toebrengt of niet, wees dus verstandig en gebruik het niet te vaak. Laat minstens een aantal weken tussen je trips. Mensen met psychoses en schizofrenie mogen in geen geval ketamine gebruiken. Ketamine kan in zeldzame gevallen de bloeddruk sterk verhogen en hartproblemen veroorzaken. Wanneer je hoge bloeddruk of hart- en vaatproblemen hebt, gebruik ketamine dan zeker niet!

Verslaving
Een groter gevaar dan vallen, is het gevaar van verslaving. Sommige mensen die goede ervaringen met ketamine hadden, hebben moeilijkheden om met de echte wereld om te gaat en kunnen niet meer wachten om in die andere dimensie te komen. Wanneer je vaak ketamine doet, krijg je tolerantie en moet je meer en meer gebruiken. Het is naast cannabis een van de weinig psychedelica die tot verslaving kan leiden.

Overdosis
Een overdosis is bijna onmogelijk, meestal zal je bewusteloos vallen. Er zijn gevallen bekend van mensen die meer dan 10 gr hebben geïnjecteerd en geen lange-termijn effecten leden. Dit sluit niet uit dat een overdosis onmogelijk is. Uit onderzoek blijkt dat 50 procent van dieren sterven op een dosis hoger dan 77 mg per kilo van het lichaamsgewicht. Dit komt overeen met 5 gr intraveneuse injectie in een lichaam van 70 kilo. 5 gram snuiven is zo goed als onmogelijk omdat ons membraan in de neus dit onmogelijk allemaal zo snel kan opnemen.

Ketamine als verdovingsmiddel en dissociatief
Ketamine heeft in feite twee primaire eigenschappen welke het geliefd maakt bij de gebruiker. De eerste belangrijke eigenschap is dat ketamine verdovend werkt. Het geeft je een wasted gevoel, maar toch heel verschillend van de werking van andere downers zoals bv. cannabis, heroïne of alcohol. Nasaal of oraal ingenomen brengt ketamine je in een roes, die tegelijk verdovend is, maar je toch moeilijkheden geeft om te slapen. In lage dosissen kan de gebruiker nog normaal functioneren, in hogere dosissen zal de gebruiker het heel moeilijk hebben om te stappen, communiceren, horen en spreken. Hij zal de intentie hebben om te gaan liggen, wat meestal resulteert in trippen in de vorm van een soort halfslaap, maar geen diepe slaap. Je lichaam zal verdoofd aanvoelen, waardoor je niet altijd pijn zal voelen. Het is belangrijk goed uit te kijken wat je doet.

Als tweede primaire eigenschap kunnen we ketamine beschouwen als een dissociatief middel. Hiermee bedoelen we dat het je percepties (waarnemingen) aantast en verstoort. Zo zal het o.a. je auditieve perceptie (gehoor), visuele perceptie (zicht), smaakperceptie, geurperceptie, tastzin en je gevoel voor tijd en navigatie verstoren en dislocatie in de hand werken. Hieronder een extra woordje uitleg.

Auditieve perceptie: Al vanaf het innemen van een lage dosis, wordt je gehoor vervormd, dit kan tot vreemder ervaring leiden bij het voeren van een gesprek of het luisteren naar muziek. Sommige gebruikers vinden muziek leuk klinken, maar het klinkt niet correct en uit z'n context. Je zal selectief frequenties verliezen. Als je wil trippen op ketamine, kies je best voor een zacht mellow muziekje met een psychedelische inslag en hou het volume modest en niet hard omdat je perceptie anders teveel verstoord zal worden.

Visuele perceptie: Ketamine heeft de neiging het zicht te verstoren, waardoor je extra scherp moet kijken om je te kunnen concentreren om iets te bekijken op televisie- of computerscherm. Een boek lezen wordt erg moeilijk tot onmogelijk. De realiteit om je heen zal vervormen en hoe hoger de dosis hoe meer ze zal vervormen. Zorg voor een leuke set en setting in een aangename omgeving. Zorg dat er geen objecten in je omgeving zijn die je angstig of paranoïde (achterdochtig) kunnen maken. De trip is des te leuker in een aangename, gezellige omgeving. Als je een leuke trip wil, ga dan ketamine niet gebruiken op een feest of in het openbaar, dit doet geen goed aan de waarde van het middel en de overweldiging van het geheel van geluiden, harde muziek, geschreeuw, warmte en mensen kan je trip een nare inslag geven. Zorg voor een zachte belichting voor optimale hallucinaties en visuele vervormingen.

Smaakperceptie: Voedsel, drank en vaste stoffen zullen een andere smaak hebben op ketamine, ze verliezen hun volle smaak en zullen in tegenstelling tot andere psychedelica niet tot positieve verwondering leiden wanneer je bv. een stuk fruit of sap proeft. Je kan stellen dat de smaak sterk wordt afgebot.

Geurperceptie: Hiervoor geldt hetzelfde als voor de smaak. Tegenstellend tot andere psychedelica waar geuren zoals wierook of de geur van bloesems of parfum een streling voor de neus zijn, wordt hier de capaciteit tot ruiken gereduceerd.

Tastzin: Ook de tastzin wordt vervormd en wordt als vreemd en uitzonderlijk ervaren. Het bewegen van de tenen, voeten, handen of strelen door het haar kan voor verwondering zorgen. Je lichaam kan onwijs groot of heel klein ervaren worden. Ketamine geeft je ook de mogelijkheid om bepaalde lichaamsdelen als afzonderlijke entiteiten te beschouwen. Zo kan je bv. zonder je het goed en wel door hebt, gefascineerd je voet zitten bewegen alsof het een apart lichaamsdeel was, los van je lichaam. Strelen en betasten van je lichaam is raar, omdat ketamine verdovend werkt. Denk maar aan een bezoek bij de tandarts, waarna je tandvlees verdoofd en vreemd aanvoelt. Zorg ervoor dat je scherpe voorwerpen, aanstekers en dergelijke ver van je weg hebt en ga niet te dicht bij een open vuur gaan zitten aangezien je het niet door kan hebben dat je jezelf verwondt.

Gevoel voor tijd: Ketamine houdt je gevoel voor tijd voor de gek. Zo kan een minuut wel een uur lijken duren en soms kan een uur voorbijvliegen alsof het niks is. Na een aantal uur ketaminegebruik kan je verbaasd staan wanneer je op het uurwerk kijkt en ziet hoe laat het is. Tijd en tijdsduur is heel moeilijk in te schatten, vooral op hogere dosissen.

Navigatie: Navigatie is heel moeilijk op ketamine. Stappen gaat erg moeilijk, stappen op ketamine wordt soms al lachend de robotwalk of ket-walk genoemd omdat je lichaam verdoofd en vreemd aanvoelt, ook wordt je evenwichtsgevoel verstoord. Je loopt als het ware als een soort robot erg voorzichtig rond. Het is aan te raden lekker te gaan liggen op een bank of in bed wanneer je ketamine gebruikt aangezien je snel kan vallen of je bezeren wanneer je rondloopt onder invloed van ketamine. Ga zeker NIET op trappen lopen, in je bad gaan liggen (verdrinkingsgevaar), machines besturen en ZEKER GEEN voertuigen besturen. Dit laatste geeft zo goed als 99 procent zekerheid dat je een ongeval zal veroorzaken.

Dislocatie: Soms stel je jezelf de vraag op ketamine 'hoe ben ik hier beland' of 'waar ben ik'. Zo kan je tijdens je trip naar het toilet gaan en wanneer je op het toilet zit, (ga niet staand plassen, dit kan wel eens voor ongemakjes zorgen) kan je helemaal de kluts kwijt zijn of gewoon simpelweg het gevoel hebben dat je nog op dezelfde plaats ben van zonet.

Praten: Praten op een lage dosis ketamine is best mogelijk, maar hoe hoger de dosis, hoe moeilijker het wordt, het lijkt wel alsof er een verstoring is tussen je hersenen en je spraakorganen.

psychedelicum
In lage dosissen vervormd ketamine je perceptie, dit kan tot aangename visuele verstoringen leiden en tot het zien van fractals en aura's. In hogere dosissen wordt de perceptie nog meer beïnvloedt en kunnen er CEV's (Closed eyes visuals: hallucinaties met gesloten ogen) en in een verder stadium hallucinaties met ogen open optreden. Dit kan variëren van objecten die er helemaal anders uitzien tot het zien van dingen die er niet zijn. In de meeste gevallen werkt ketamine als een aangenaam en zacht middel, maar het is altijd mogelijk dat je onaangename dingen ziet. Gebruik geen ketamine wanneer er recent nare dingen in je leven/omgeving zijn gebeurd. Dit kan tot diepe ervaringen leiden welke voor sommige gebruikers teveel van het goede is of gewoon als onaangenaam of beangstigend wordt beschouwd. In hogere dosissen kan je uit je lichaam treden, BDE (bijna-doods-ervaring) ervaren. In erg hoge dosissen kan je in een k-hole 'terechtkomen'.

Ketamine en therapie
De laatste 15 jaar werd ketamine toegebracht bij meer dan 1.000 patiënten in St. Petersburg als hulpmiddel bij pscyhotherapie, vooral om alcholverslaving te bestrijden. De effecten zijn impressionant en langdurige opvolging van de patiënten is erg bemoedigend, waardoor men nu ook heroïne-verslaafden en sommige neuroses is beginnen behandelen. Geen enkele patiënt had complicaties zoals langdurige psychoses, flashbacks of illegaal ketaminegebruik. Dit project staat onder leiding van de psychiater Dr. Evgeny Krupitsky en z'n team. Evgeny spendeerde een jaar aan de universiteit van Yale met zijn team voor onderzoek naar ketamine, gesponsord door het conservatieve 'National Institute of Drug Abuse'.Bron/archief:
drugsforum.nl/viewtopic.php?f=23&t=23869
Mooie info! Bedankt!
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
goeie info inderdaad.

zelf heb ik dit een keer gedaan bij iemand thuis met een paar vrienden na een avondje stappen op speed of xtc. ik kan me er nauwelijks iets meer van herinneren, maar ik weet nog wel dat ik het heel maf spul vond, echt zo'n WTF! ervaring.
 

25tolife

Badass junkie
Tripreporter
Dank beiden :wink:
Ik vind het ook raar spul , herinner me het wel nog erg goed na 10+ jaar. Ik kwam in een sprookje terecht en het blijft een vreemde groep waar het in valt (anesthesie-middel). Krijg zin om het weer eens te doen.

Inderdaad een WTF drug vind ik ook , wel erg van genoten toen.
 

Incubi666

Belezen gebruiker
Goed geschreven toch moet ik ketamine proberen of een goede rc ervan die daar in de buurt komt.
Mdma super tof hero ook coke minder speed super
Paddo leuk
3mcc leuk. 4fm heerlijk... keta.. echt een to do dingetje
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan