• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Ketamine, K-kramp?

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Keenan

Newbie
Ongeveer 2 weken geleden heb ik redelijk wat ketamine gebruikt. Hooguit 1,5 gram in een weekend. (in dezelfde weken hiervoor ook weleens maar niet extreem veel)
Nou voel ik sindsdien soms kleine steekjes bij mijn blaas, zou het geen kramp willen noemen maar dat is wel hoe het bij ernstigere gevallen op het internet wordt genoemd.

Het gevoel wordt soms wel een stukje minder, is zeker niet constant aanwezig en is ook niet pijnlijk (maar het is er wel).
Vroeg mij af of het slim is om langs de huisarts te gaan of nog even te wachten omdat het misschien vanzelf weg gaat.
 
R

Revolutionair

Gast
Deze klachten zijn bekend van Ketamine.
Maar dan zou je een jaar lang heftig moeten hebben gebruikt.

Maar misschien waren er al blaas/nier problemen die je had en niet van wist.
En heeft de ketamine dat versterkt.

Dus als je echt problemen ervaart kan je altijd even checken toch?
 
Hallo,

Bij mij is dit ook enkele keren voorgekomen. Grappig genoeg was de eerste ( en ook meteen meest hevige ) keer, na een pauze van 6 maanden gebruik. Ik vermoed dan ook dat het per ketamine batch/soort verschilt.

Deze eerste keer had ik +- 1 gram gebruikt op een avond en heb toen3 dagen lichte blaasontsteking-achtige klachten gehad. Pijn bij plassen en meer aandrang om te plassen.

Zelf gebruik ik ( misschien iets té ) regelmatig ketamine. Wat voor mij helpt, is tijdens het gebruik alleen water drinken, veel te drinken, en meteen als je voelt dat je moet plassen, te gaan. Ook gebruik ik cranberry extract pillen, elke dag 1. Te verkrijgen bij de action, 60 tabletten voor 2,79 geloof ik. Dit helpt bij blaasontsteking dus ik vermoed dat dit ook hierbij helpt.
 

Neorej

Newbie
Genoeg gedronken( en dan bedoel ik water oid) zodat alles " schoon gespoeld" is .. ik heb dit ook wel eens met coke icm weinig drinken .. mischien vit c proberen??
 

K3tsl3t

Newbie
Ik gebruik nu sinds 5 jaar en ben echt afhankelijk aan het middel. Ik raad je aan tijdig te stoppen als blaasklachten vroegtijdig optreden. Zo moest men blaas op het nippertje niet verwijderd worden. Ook kunnen hevige maagkrampen optreden bij langdurig intens gebruik.
 

Boy Wonder

Newbie
Ik gebruik nu sinds 5 jaar en ben echt afhankelijk aan het middel. Ik raad je aan tijdig te stoppen als blaasklachten vroegtijdig optreden. Zo moest men blaas op het nippertje niet verwijderd worden. Ook kunnen hevige maagkrampen optreden bij langdurig intens gebruik.
Dat zijn geen alarmbellen, dat is een luchtalarm. Ben je van plan ermee te stoppen?
 

heyol

Belezen gebruiker
Blaasproblemen zijn gekend bij ketamine gebruik. Zou ook even naar de dokter gaan, gewoon zeggen "Ik heb laatst steekjes in m'n blaas", het drug gedeelde hoef je niet per se te delen als dit te drempel verhogend werkt voor jou.
 

DavidB

Newbie
@Keenan

Zijn jouw klachten uiteindelijk verdwenen?

De afgelopen 5 jaar heb ik ongeveer 3 tot 5 keer per jaar ketamine gebruikt. Meestal maar een halve gram, soms iets meer. Nooit ergens last van gehad achteraf.
Nu heb ik ongeveer 2 weken geleden weer eens keta gedaan. Deze keer had ik rond de 2 gram gebruikt, verdeeld over 3 dagen (de eerste dag in combinatie met alcohol en een beetje speed). Sindsdien heb ik ook van die vage steken rond mijn blaas.
Zag hier op het forum iets over keta vervuild met fenacetine, schoot daardoor erg in de stress.

Hopelijk kan iemand me een beetje gerust stellen. Ben sowieso van plan om de komende maanden niks te gebruiken.
 

Neocortex

Belezen gebruiker
Als ik te veel amfetamine op heb en weer eens een nacht (of een dag) plafond-dienst heb ga ik ook niet lopen klagen. It's all in the game and life is like a box of chocolates... :smirk:
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan