1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

KIJK UIT: Levensgevaarlijke xtc te koop!

Discussie in 'Nieuws en actualiteiten!' gestart door Testbericht, 19 dec 2014.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Testbericht

  Testbericht Experimenterende gebruiker

  Er zijn levensgevaarlijke xtc-pillen in omloop. Deze pillen, schildvormig met het logo van Superman erop, hebben een zeer hoge dosering van de gevaarlijke stof PMMA.

  Het Trimbos instituut slaat alarm nadat er bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) een als xtc verkochte tablet werd ingeleverd met de gevaarlijke stof PMMA erin.

  Het Trimbos heeft alle instellingen voor verslavingszorg en medische diensten op de hoogte gesteld van de pillen. "Men is in opperste staat van alertheid’’, aldus het instituut.

  Normaal gesproken zit in xtc de werkzame stof MDMA. Het gevaar met pillen waar PMMA in zit, is dat het effect van deze stof veel later optreedt, waardoor gebruikers denken meer van de drug te moeten en kunnen nemen.

  Uren na het innemen van de pil kunnen ernstige lichamelijke klachten optreden zoals een verhoogde hartslag en extreem hoge lichaamstemperatuur. Dat kan dodelijk zijn. (ANP)

  bron: http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/ ... e_xtc.html
   
 2. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie Emeritus Mod

  Hierbij nog even de officiële waarschuwing vanuit Unity, Jellinek enz:

  De afgelopen week is er bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) een als XTC verkochte tablet ingeleverd, waarin een zéér hoge dosering PMMA is aangetroffen die levensgevaarlijk is. Het gaat om een roze “schildvormige” tablet met aan beide zijden een superman-logo. In het verleden is door het DIMS al vaker voor deze stof gewaarschuwd. PMMA kan dus ook in andere pillen en poeders voorkomen. Een lijst van tabletten waarin door het DIMS-bureau het afgelopen jaar PMMA is aangetroffen is te vinden op de website www.drugs-test.nl.

  Het verschil tussen MDMA en PMMA is dat de effecten van PMMA veel later optreden, waardoor de gebruiker de illusie kan hebben met een “lage dosis” MDMA van doen te hebben en een hoeveelheid bijneemt. Uren nadat een dosis PMMA is ingenomen kunnen dan ineens ernstige fysieke effecten optreden, zoals verhoogde hartslag en extreem verhoogde lichaamstemperatuur. In de afgelopen jaren zijn in binnen- en buitenland verschillende mensen overleden na het gebruik van drugs met PMMA. Voor PMMA is reeds eerder gericht gewaarschuwd, onder meer via drugsfora en relevante sites. Gebruikers die in het bezit zijn van deze tabletten worden opgeroepen ze (anoniem) bij het DIMS ter analyse aan te bieden. Ziewww.drugs-test.nl voor adressen. De meeste testcentra zijn echter pas weer open na de feestdagen. Gebruik van deze tabletten wordt hoe dan ook ten zeerste ontraden! Gebruik van XTC is nooit zonder risico. Wil je geen risico lopen, gebruik dan niet. Landelijk zijn instellingen voor verslavingszorg en medische diensten op de hoogte gesteld en is men in opperste staat van alertheid.
  Bron: Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS)

  Sta je dit weekend op een feest en voel je je niet lekker na gebruik van drugs? Ga dan naar de EHBO.

  Wil je meer weten over wat PMMA precies is en de risico's zijn, check dan:http://www.unity.nl/pma

  Voor adressen waar je drugs kunt laten testen zie www.drugs-test.nl. Voor meer informatie over drugs kun je bellen met de Drugs Infolijn (0900-1995).
  december 2014

  [​IMG]
   
 3. Fool

  Fool Badass junkie

  Ze willen zeker niet vertellen wat voor dosering PMMA erin zit, ben wel benieuwd? :P
   
 4. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie Emeritus Mod

  Eens vragen.. weet niet of ze dat naar buiten brengen
   
 5. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie Emeritus Mod

 6. Fool

  Fool Badass junkie

  Oke, ik weet niet wat een gangbare dosering PMMA is, maar als deze vergelijkbaar zou zijn met MDMA zijn ze in ieder geval stevig.
   
 7. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie Emeritus Mod

  Volgens mr Shulgin worden vanaf 100mg de bijwerkingen gevaarlijker, o.a. verhoogde bloeddruk en hyperthermie. Bij die dosis zouden er nog geen effecten optreden verer. De euforie e.d. komen dus pas in het risicogebied, dat maakt dit middel zo gevaarlijk.
   
 8. SirErick

  SirErick Wijs gebruiker

  Dat ligt eraan wat iemands lengte, gewicht en gezondheid is.
   
 9. Fool

  Fool Badass junkie

  Mja, het zou mogelijk gevaarlijk kunnen zijn voor bepaalde personen dan. Ook een risico op zich. :wink:
   
 10. Skirre

  Skirre Bewuste gebruiker

  Als ze vanaf 50mg PMMA al gaan waarschuwen voor zeer gevaarlijke dosissen dan maakt lengte en gewicht bij 173mg ook niet zoveel meer uit.
   
 11. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie Emeritus Mod

  Uiteraard reageert iedereen net even anders op een bepaalde dosis, dat geldt voor alle middelen dus lijkt me hier niet van belang. Er is over PMMA bekend dat vanaf een bepaald omslagpunt in dosis de hartslag, bloeddruk en temperatuur plotseling sterk kunnen stijgen. Vanaf welk punt dat is verschilt inderdaad per persoon, dus het is voor iedereen in principe net zo gevaarlijk. Je weet pas waar dat punt voor jou ligt als je dat punt bereikt en dan is het vaak te laat...

  Gevalletje Schrodingers cat dus :tongueout:
   
 12. Skirre

  Skirre Bewuste gebruiker

  Wat ik me nu wel afvraag is of er ook positieve effecten zijn van PMMA?
   
 13. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie Emeritus Mod

  PMMA geeft vergelijkbare maar lichtere effecten dan MDMA, iets minder euforisch en ook stimulerend. Deze effecten komen pas op het moment dat de bijwerkingen ook steeds gevaarlijker worden, dus het heeft geen echte recreatieve waarde.

  EXTRA OPENINGSTIJDEN TESTLOCATIES IVM FEESTDAGEN EN DE RED ALERT:

  **Extra spreekuren bij diverse testlocaties**
  In verband met de feestdagen zijn de testlocaties aanstaande donderdag en vrijdag, en volgende week donderdag en vrijdag gesloten. Een aantal testlocaties heeft extra spreekuren ingesteld:
  Groningen: 23 december van 14-16 uur
  Den Haag: 23 december van 16-19 uur
  Amsterdam, Jellinek: 23 + 30 december van 17-20.30
  Amsterdam, Adviesburo Drugs: deze en volgende week geopend op ma t/m wo van 10-17 uur.
   
 14. WhiteWiddow

  WhiteWiddow Newbie

  Wat ik me nu afvraag, is dit opzettelijk, om meer winst te maken bijvoorbeeld? Of kan dit een productiefout zijn door onzuivere grondstoffen/verkeerde bereiding of verhoudingen? Als 50mg al gevaarlijk is, en er 173mg in zit, wat volgens mij meer in de buurt komt van een goede XTC pil als deze dosis MDMA zou zijn in plaats van PMMA , zou ikzelf denken dat dit een fout is? Anders moet je wel heel ziek zijn om meer dan 3 keer de gevaarlijke dosis in een pil te gooien, puur voor winst.

  Kan het natuurlijk helemaal fout hebben, maar vroeg het me af, zo vroeg op de dinsdag morgen. :mrgreen:
   
 15. SirErick

  SirErick Wijs gebruiker

  Ja, want PMMA is een stuk goedkoper qua productiekosten dan MDMA.
   
 16. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie Emeritus Mod

  Er is niet helemaal duidelijk waarom het verkocht wordt. Het werkt namelijk voor de meeste mensen niet positief. De bijwerkingen zijn voor de meesten zwaarder dan de effecten, het wordt dus waarschijnlijk niet verkocht om meer winst te maken want dan zou iedereen die het koopt zijn dealer slecht vinden en niet meer terugkomen.

  Het vermoeden bestaat dat dit middel gemaakt is in de periode dat de XTC grondstoffen aan banden gelegd werden (rond 2011, toen het op de markt verscheen) en dat het gekozen is door de producenten als tijdelijk alternatief (niet wetende wat voor risico's het met zich mee bracht).

  Waar heb je dat vandaan? Er is niet bekend waar het vandaan komt en er is niet zeker waarom het precies op de markt gekomen is...
   
 17. SirErick

  SirErick Wijs gebruiker

  De grondstoffen om PMMA te maken zijn tot op heden legaal te verkrijgen, hierdoor is het erg goedkoop en dus aantrekkelijker voor producenten om PMMA te maken in plaats van MDMA. Je vroeg je af waar PMMA vandaan komt? PMMA is een "zusje" van Methedrone.
   
 18. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie Emeritus Mod

  Nee niet waar de stof vandaan komt, waar je die bewering vandaan hebt. Een groot deel van de PMMA gebruikers (ik schat 90%) is niet tevreden met het effect of krijgt gezondheidsproblemen. Zij zullen dus allemaal met klachten naar de dealers terugkomen die hun klachten weer doorschuiven naar de producent enz enz. Het is dus vrij onwaarschijnlijk dat het bewust als vervanger verkocht wordt...
   
 19. SirErick

  SirErick Wijs gebruiker

  Ik neem aan dat de dealers in kwestie daar niet van op de hoogte zijn op het moment dat zij dat pilletje verkopen aan een klant. Maar goed, geloof het of niet: er zijn producenten die bewust voor PMMA kiezen om geld te besparen met alle gevolgen van dien.
   
 20. da_pj

  da_pj Belezen gebruiker

  Wat ook zo was met die Domino's de witte (ik heb 2 witte geprobeerd meer dan een jaar geleden en met zo 1 kon ik door tot 11u de andere dag :) ) Deze zomer had men maat zwarte Dominio's en deze waren veel lichter :confused: )
   
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Laden...