• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

KIJK UIT: Levensgevaarlijke xtc te koop!

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Testbericht

Experimenterende gebruiker
Er zijn levensgevaarlijke xtc-pillen in omloop. Deze pillen, schildvormig met het logo van Superman erop, hebben een zeer hoge dosering van de gevaarlijke stof PMMA.

Het Trimbos instituut slaat alarm nadat er bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) een als xtc verkochte tablet werd ingeleverd met de gevaarlijke stof PMMA erin.

Het Trimbos heeft alle instellingen voor verslavingszorg en medische diensten op de hoogte gesteld van de pillen. "Men is in opperste staat van alertheid’’, aldus het instituut.

Normaal gesproken zit in xtc de werkzame stof MDMA. Het gevaar met pillen waar PMMA in zit, is dat het effect van deze stof veel later optreedt, waardoor gebruikers denken meer van de drug te moeten en kunnen nemen.

Uren na het innemen van de pil kunnen ernstige lichamelijke klachten optreden zoals een verhoogde hartslag en extreem hoge lichaamstemperatuur. Dat kan dodelijk zijn. (ANP)

bron: http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/ ... e_xtc.html
 

SkittlesAndMe

Badass junkie
Emeritus Mod
Hierbij nog even de officiële waarschuwing vanuit Unity, Jellinek enz:

De afgelopen week is er bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) een als XTC verkochte tablet ingeleverd, waarin een zéér hoge dosering PMMA is aangetroffen die levensgevaarlijk is. Het gaat om een roze “schildvormige” tablet met aan beide zijden een superman-logo. In het verleden is door het DIMS al vaker voor deze stof gewaarschuwd. PMMA kan dus ook in andere pillen en poeders voorkomen. Een lijst van tabletten waarin door het DIMS-bureau het afgelopen jaar PMMA is aangetroffen is te vinden op de website www.drugs-test.nl.

Het verschil tussen MDMA en PMMA is dat de effecten van PMMA veel later optreden, waardoor de gebruiker de illusie kan hebben met een “lage dosis” MDMA van doen te hebben en een hoeveelheid bijneemt. Uren nadat een dosis PMMA is ingenomen kunnen dan ineens ernstige fysieke effecten optreden, zoals verhoogde hartslag en extreem verhoogde lichaamstemperatuur. In de afgelopen jaren zijn in binnen- en buitenland verschillende mensen overleden na het gebruik van drugs met PMMA. Voor PMMA is reeds eerder gericht gewaarschuwd, onder meer via drugsfora en relevante sites. Gebruikers die in het bezit zijn van deze tabletten worden opgeroepen ze (anoniem) bij het DIMS ter analyse aan te bieden. Ziewww.drugs-test.nl voor adressen. De meeste testcentra zijn echter pas weer open na de feestdagen. Gebruik van deze tabletten wordt hoe dan ook ten zeerste ontraden! Gebruik van XTC is nooit zonder risico. Wil je geen risico lopen, gebruik dan niet. Landelijk zijn instellingen voor verslavingszorg en medische diensten op de hoogte gesteld en is men in opperste staat van alertheid.
Bron: Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS)

Sta je dit weekend op een feest en voel je je niet lekker na gebruik van drugs? Ga dan naar de EHBO.

Wil je meer weten over wat PMMA precies is en de risico's zijn, check dan:http://www.unity.nl/pma

Voor adressen waar je drugs kunt laten testen zie www.drugs-test.nl. Voor meer informatie over drugs kun je bellen met de Drugs Infolijn (0900-1995).
december 2014

 

Fool

Badass junkie
Ze willen zeker niet vertellen wat voor dosering PMMA erin zit, ben wel benieuwd? :P
 

Fool

Badass junkie
Oke, ik weet niet wat een gangbare dosering PMMA is, maar als deze vergelijkbaar zou zijn met MDMA zijn ze in ieder geval stevig.
 

SkittlesAndMe

Badass junkie
Emeritus Mod
Volgens mr Shulgin worden vanaf 100mg de bijwerkingen gevaarlijker, o.a. verhoogde bloeddruk en hyperthermie. Bij die dosis zouden er nog geen effecten optreden verer. De euforie e.d. komen dus pas in het risicogebied, dat maakt dit middel zo gevaarlijk.
 

SirErick

Wijs gebruiker
SmartieAndMe zei:
Volgens mr Shulgin worden vanaf 100mg de bijwerkingen gevaarlijker, o.a. verhoogde bloeddruk en hyperthermie. Bij die dosis zouden er nog geen effecten optreden verer.
Dat ligt eraan wat iemands lengte, gewicht en gezondheid is.
 

Fool

Badass junkie
Mja, het zou mogelijk gevaarlijk kunnen zijn voor bepaalde personen dan. Ook een risico op zich. :wink:
 

Skirre

Bewuste gebruiker
Als ze vanaf 50mg PMMA al gaan waarschuwen voor zeer gevaarlijke dosissen dan maakt lengte en gewicht bij 173mg ook niet zoveel meer uit.
 

SkittlesAndMe

Badass junkie
Emeritus Mod
Uiteraard reageert iedereen net even anders op een bepaalde dosis, dat geldt voor alle middelen dus lijkt me hier niet van belang. Er is over PMMA bekend dat vanaf een bepaald omslagpunt in dosis de hartslag, bloeddruk en temperatuur plotseling sterk kunnen stijgen. Vanaf welk punt dat is verschilt inderdaad per persoon, dus het is voor iedereen in principe net zo gevaarlijk. Je weet pas waar dat punt voor jou ligt als je dat punt bereikt en dan is het vaak te laat...

Gevalletje Schrodingers cat dus :tongueout:
 

SkittlesAndMe

Badass junkie
Emeritus Mod
PMMA geeft vergelijkbare maar lichtere effecten dan MDMA, iets minder euforisch en ook stimulerend. Deze effecten komen pas op het moment dat de bijwerkingen ook steeds gevaarlijker worden, dus het heeft geen echte recreatieve waarde.

EXTRA OPENINGSTIJDEN TESTLOCATIES IVM FEESTDAGEN EN DE RED ALERT:

**Extra spreekuren bij diverse testlocaties**
In verband met de feestdagen zijn de testlocaties aanstaande donderdag en vrijdag, en volgende week donderdag en vrijdag gesloten. Een aantal testlocaties heeft extra spreekuren ingesteld:
Groningen: 23 december van 14-16 uur
Den Haag: 23 december van 16-19 uur
Amsterdam, Jellinek: 23 + 30 december van 17-20.30
Amsterdam, Adviesburo Drugs: deze en volgende week geopend op ma t/m wo van 10-17 uur.
 
Wat ik me nu afvraag, is dit opzettelijk, om meer winst te maken bijvoorbeeld? Of kan dit een productiefout zijn door onzuivere grondstoffen/verkeerde bereiding of verhoudingen? Als 50mg al gevaarlijk is, en er 173mg in zit, wat volgens mij meer in de buurt komt van een goede XTC pil als deze dosis MDMA zou zijn in plaats van PMMA , zou ikzelf denken dat dit een fout is? Anders moet je wel heel ziek zijn om meer dan 3 keer de gevaarlijke dosis in een pil te gooien, puur voor winst.

Kan het natuurlijk helemaal fout hebben, maar vroeg het me af, zo vroeg op de dinsdag morgen. :mrgreen:
 

SkittlesAndMe

Badass junkie
Emeritus Mod
Er is niet helemaal duidelijk waarom het verkocht wordt. Het werkt namelijk voor de meeste mensen niet positief. De bijwerkingen zijn voor de meesten zwaarder dan de effecten, het wordt dus waarschijnlijk niet verkocht om meer winst te maken want dan zou iedereen die het koopt zijn dealer slecht vinden en niet meer terugkomen.

Het vermoeden bestaat dat dit middel gemaakt is in de periode dat de XTC grondstoffen aan banden gelegd werden (rond 2011, toen het op de markt verscheen) en dat het gekozen is door de producenten als tijdelijk alternatief (niet wetende wat voor risico's het met zich mee bracht).

SirErick zei:
WhiteWiddow zei:
Wat ik me nu afvraag, is dit opzettelijk, om meer winst te maken bijvoorbeeld?
Ja, want PMMA is een stuk goedkoper qua productiekosten dan MDMA.
Waar heb je dat vandaan? Er is niet bekend waar het vandaan komt en er is niet zeker waarom het precies op de markt gekomen is...
 

SirErick

Wijs gebruiker
SmartieAndMe zei:
SirErick zei:
WhiteWiddow zei:
Wat ik me nu afvraag, is dit opzettelijk, om meer winst te maken bijvoorbeeld?
Ja, want PMMA is een stuk goedkoper qua productiekosten dan MDMA.
Waar heb je dat vandaan? Er is niet bekend waar het vandaan komt en er is niet zeker waarom het precies op de markt gekomen is...
De grondstoffen om PMMA te maken zijn tot op heden legaal te verkrijgen, hierdoor is het erg goedkoop en dus aantrekkelijker voor producenten om PMMA te maken in plaats van MDMA. Je vroeg je af waar PMMA vandaan komt? PMMA is een "zusje" van Methedrone.
 

SkittlesAndMe

Badass junkie
Emeritus Mod
Nee niet waar de stof vandaan komt, waar je die bewering vandaan hebt. Een groot deel van de PMMA gebruikers (ik schat 90%) is niet tevreden met het effect of krijgt gezondheidsproblemen. Zij zullen dus allemaal met klachten naar de dealers terugkomen die hun klachten weer doorschuiven naar de producent enz enz. Het is dus vrij onwaarschijnlijk dat het bewust als vervanger verkocht wordt...
 

SirErick

Wijs gebruiker
SmartieAndMe zei:
Nee niet waar de stof vandaan komt, waar je die bewering vandaan hebt. Een groot deel van de PMMA gebruikers (ik schat 90%) is niet tevreden met het effect of krijgt gezondheidsproblemen. Zij zullen dus allemaal met klachten naar de dealers terugkomen die hun klachten weer doorschuiven naar de producent enz enz. Het is dus vrij onwaarschijnlijk dat het bewust als vervanger verkocht wordt...
Ik neem aan dat de dealers in kwestie daar niet van op de hoogte zijn op het moment dat zij dat pilletje verkopen aan een klant. Maar goed, geloof het of niet: er zijn producenten die bewust voor PMMA kiezen om geld te besparen met alle gevolgen van dien.
 

da_pj

Belezen gebruiker
Wat ook zo was met die Domino's de witte (ik heb 2 witte geprobeerd meer dan een jaar geleden en met zo 1 kon ik door tot 11u de andere dag :) ) Deze zomer had men maat zwarte Dominio's en deze waren veel lichter :confused: )
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan