• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Knutseldrugs straks illegaal (Research Chemicals)

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Twirley Bird

Bewuste gebruiker
Designerdrugs zijn drugs waarvan de werking door scheikundigen wordt toegesneden op de wensen van gebruikers. Ze zijn minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid) een doorn in het oog. Zodra ze er eentje op de lijst met verboden drugs hebben gezet, wordt de samenstelling net iets veranderd, waardoor die niet langer illegaal is. Een nieuwe wet gaat dat doorbreken, kondigen de CDA’er en CU’er vandaag aan

Designerdrugs zijn drugs waarvan de werking door scheikundigen wordt toegesneden op de wensen van gebruikers. Ze zijn minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid) een doorn in het oog. Zodra ze er eentje op de lijst met verboden drugs hebben gezet, wordt de samenstelling net iets veranderd, waardoor die niet langer illegaal is. Een nieuwe wet gaat dat doorbreken, kondigen de CDA’er en CU’er vandaag aanStraks kunnen op lijst 1 van de Opiumwet ook complete groepen van drugsstoffen worden gezet. Hierdoor kan in één keer een hele groep designerdrugs verboden worden, ongeacht de specifieke samenstelling ervan. In het buitenland wordt hier al met succes mee gewerkt.


Er zit ook een kort filmpje bij maar krijg die niet hier. Zie bron:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/349...m_content=/showthread.php?tid=10347&pid=56595


Ik hoop dat het nog jaren/decennia duurt voordat het zover is. Vind het dom want zo verplaatsen ze de ze het juist naar de echte' criminelen. Snap hun echt niet..
We houden het in de gaten.... :cry:

Ze lijken liever te hebben dat de 'drug' gebruikers troep op straat kopen. Dan zal het pas en ellende worden. Met de soms zeer kwalijke en gevaarlijke versnijdingsmaterialen. Anders toch maar even massaal inslaan nu de meeste vakantiegeld krijgen deze maand..
:innocent:
 
Laatst bewerkt:

🐺PsyTekz

Badass junkie
Tripreporter
Jullie nederlanders hebben nog geluk. Geen enkele vendor in mijn bereik die nog naar Belgie wil versturen. Enkel Nederland. De tijd van online drugs bestellen gaat langzamerhand doven. Met deepweb die aan het kantelen is ziet er het niet goed uit. Waarschijnlijk gaat dit sws door. Alles in europa neemt dezelfde zeik aan.
 

Lysergine

Bewuste gebruiker
In dit artikel lijkt een meer gematigde toon aanwezig en wordt het nut van een dergelijk verbod iets meer gerelativeerd.

Naar wat ik begrepen heb, is het een wetsvoorstel en is er nog een kans dat de oppositie het tegenhoudt waardoor het voorstel uiteindelijk geen doorgang vindt. Ik ben benieuwd wat @Jmths hierover denkt: hoe zie jij de toekomst in wat dit betreft? Zou het bijvoorbeeld kunnen dat vensors zich dan buiten NL gaan vestigen maar nog wel naar NL blijven verzenden onder het briefgeheim? Of is het dan helemaal over, mocht het voorstel doorkomen?

Betuttelend gedoe vind ik het echter wel.
 

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
Jullie nederlanders hebben nog geluk. Geen enkele vendor in mijn bereik die nog naar Belgie wil versturen.
Ik heb jarenlang van alles naar Antwerpen laten verzenden en dat ging altijd goed. Zelfs NBOMes en andere RCs die in Nederland al onder de opiumwet vielen zijn destijds aangekomen.
Ik ben benieuwd wat @Jmths hierover denkt: hoe zie jij de toekomst in wat dit betreft?
Zolang de grootste RC afzet markt ongemoeid blijft, namelijk benzodiazepines is een analogenwet bij voorbaat al kansloos. Een gram Clonazolam is zeer goedkoop (ik mag geen concreet bedrag noemen hier). Dat zijn 2000 stevige doseringen van een zeer potente en verslavende downer, die kun je in België ondanks analogenwet nog altijd legaal bestellen en dat zal ook nooit veranderen zolang er een farmaceutische industrie is.

De afgelopen jaren was er 'oorlog verklaard' aan fentanyl analogen na aanleiding van de opioiden epidemie in de Verenigde Staten. Ondertussen zijn we ergens bij de 5e generatie fentanyl analogen, de 'MeO fentanyl analogen'. Deze zijn potenter dan ooit tevoren, deze zijn recreatiever/verslavender dan ooit te voren en hebben een langere werkingstijd dan ooit tevoren.

Niet alleen zijn de legale fentanyl analogen ondertussen gevaarlijker dan ooit. Ook worden ze vermeld zonder vermelding van hun molecuulstructuur onder vage willekeurige 3 letter merknamen. Ook zijn er sinds kort 6 nieuwe categorieën opioiden op de RC markt verschenen waaronder de farmaceutische voorgangers van fentanyl die destijds van de markt zijn gehaald in verband met misbruik en enkele andere submiligram potente opioiden.

Ik ben nog steeds van mening dat ze Butyr-Fentanyl legaal hadden moeten houden. De potentie in gewicht ligt zo'n 7x lager dan dat van fentanyl en er vallen argumenten te geven waarom dit het kleinste kwaad in de categorie is. Het wetsvoorstel gaat het gebruik van downer drugs normaliseren, faciliteren en doen toe nemen. De meest verslavende en destructieve drugs legaal beschikbaar.

Dat ze precursors illegaal gaan maken in de hoop RC productie te doen afnemen, ik zal niet in details treden maar ik kan ieder verzekeren dat dit bar weinig gaat uithalen, wellicht dat een paar RCs (tijdelijk) niet meer lucratief zullen wezen om te produceren. De kans is echter wel aanwezig dat er meer verontreinigingen zullen optreden gelijkend aan amfetamine in Europa die vrij massaal vervuild is met 4-MA.

Ik heb het al wel eens eerder genoemd, ik heb in België zo'n 75 verschillende RCs besteld, sommigen die in Nederland al onder de opiumwet vielen. De Belgische analogenwet heeft naar mijn weten nooit verschil gemaakt qua beschikbaarheid. Het is waarschijnlijk vooral bedoeld om van gebruikers criminelen te maken.

Ik weet niet wat het exacte plan is van Blockhuis en Grapperhaus maar ik gok dat ze een analoogwet voor phenylethylamines en tryptamines willen doordrukken, het is dat of overstappen op een blanket ban op alle psychoactieven zoals ze in Engeland hebben gedaan. Het laatste lijkt mij eerder onwaarschijnlijk omdat ik geloof dat andere politici hier niet in zullen mee gaan.

Het zullen hoe dan ook vooral de psychedelica en amfetamine verwante stimulanten wezen waarop de wetshandhaving zijn peilen zal richten. Ik snap eerlijk waar niet waar deze aanhoudende negatieve fixatie naar psychedelica vandaan komt.

Wat betreft amfetamine verwante stimulanten vind ik het meer begrijpelijk maar zelfs voor RC stimulanten valt wel een argument te geven. De meeste mensen gebruiken RC stimulanten ter vervanging van Methylfenidaat (en de amfetamine subgroep piperidines blijft natuurlijk gewoon legaal) en geen van de RC stimulanten is zo verslavend als (dex)amfetamine. Zelf gebruik ik tegenwoordig na enkele jaren RC stimulant gebruik weer sporadisch racemische Amfetamine. Het is aanzienlijk goedkoper, minder bijwerkingen en mocht ik dat willen recreatiever dan RC stimulanten.

Tenzij ze al met een magisch trucje Amfetamine weten doen verdwijnen zie ik de meerwaarde niet zozeer in het verbieden van. Ik kan ze zogezegd eventueel wel missen. Natuurlijk zal echter voor een groep mensen de beschikbaarheid van RC stimulanten afnemen wat wellicht voldoende reden is voor Blokhuis om een analogenwet te suggereren.

Dit wetsvoorstel is het initiatief van twee leken die in het meest wenselijke geval gemotiveerd zijn omdat ze het klootjesvolk tegen zichzelf willen beschermen. Mocht het wetsvoorstel worden aangenomen zal een groot aantal vendors en laboratoria naar een ander land moeten verhuizen maar uiteindelijk zal er niet veel (op constructieve wijze) veranderen.
 
Laatst bewerkt:

ATGC

Bewuste gebruiker
Het hele idee achter verbieden is niet een probleem oplossen maar de minder ingelichte burger tevreden houden. Die is tevreden met een verbod, want dan is het illegaal en in de taboesfeer beland. Dat mensen dan meer met criminelen en vervuilde rommel moeten dealen is niet boeiend.

Over precursoren, zijn die zo anders dan de gebruikelijke drugs zoals racemische amfetamine en MDMA? De skeletten van de drugs zijn vaak vergelijkbaar, of dat meteen totaal andere precursoren zijn? Mijn idee is dat veel stoffen al zijn bekeken op geschiktheid en dus de aandacht trekken van wetshandhavers.

Nog even en zwarte peper en kaneel worden verdacht door het bevatten van (pre-)precursoren :mask:
 

Lysergine

Bewuste gebruiker
Dank voor je bericht!

Ik weet niet wat het exacte plan is van Blockhuis en Grapperhaus maar ik gok dat ze een analoogwet voor phenylethylamines en tryptamines willen doordrukken, het is dat of overstappen op een blanket ban op alle psychoactieven zoals ze in Engeland hebben gedaan. Het laatste lijkt mij eerder onwaarschijnlijk omdat ik geloof dat andere politici hier niet in zullen mee gaan.

Het zullen hoe dan ook vooral de psychedelica en amfetamine verwante stimulanten wezen waarop de wetshandhaving zijn peilen zal richten. Ik snap eerlijk waar niet waar deze aanhoudende negatieve fixatie naar psychedelica vandaan komt.

Wat betreft amfetamine verwante stimulanten vind ik het meer begrijpelijk maar zelfs voor RC stimulanten valt wel een argument te geven. De meeste mensen gebruiken RC stimulanten ter vervanging van Methylfenidaat (en de amfetamine subgroep piperidines blijft natuurlijk gewoon legaal) en geen van de RC stimulanten is zo verslavend als (dex)amfetamine. Zelf gebruik ik tegenwoordig na enkele jaren RC stimulant gebruik weer sporadisch racemische Amfetamine. Het is aanzienlijk goedkoper, minder bijwerkingen en mocht ik dat willen recreatiever dan RC stimulanten.

Tenzij ze al met een magisch trucje Amfetamine weten doen verdwijnen zie ik de meerwaarde niet zozeer in het verbieden van. Ik kan ze zogezegd eventueel wel missen. Natuurlijk zal echter voor een groep mensen de beschikbaarheid van RC stimulanten afnemen wat wellicht voldoende reden is voor Blokhuis om een analogenwet te suggereren.

Dit wetsvoorstel is het initiatief van twee leken die in het meest wenselijke geval gemotiveerd zijn omdat ze het klootjesvolk tegen zichzelf willen beschermen. Mocht het wetsvoorstel worden aangenomen zal een groot aantal vendors en laboratoria naar een ander land moeten verhuizen maar uiteindelijk zal er niet veel (op constructieve wijze) veranderen.
Ik denk dat ze Nederland ook als "RC paradijs" onaantrekkelijk willen maken om zodoende de internationale handel een slag toe te brengen. Het zal me niets verbazen als het wetsvoorstel min of meer is afgedwongen door andere landen.
Goed te lezen dat het je onwaarschijnlijk lijkt dat een blanket ban naar Engels model in Nederland ingevoerd gaat worden. Op reddit vermeldde iemand echter wel dat het een blanket ban zou worden. Mij lijkt dat ook onwaarschijnlijk, omdat het onpraktisch voor bijvoorbeeld de farmaceutische industrie zou zijn.

Wat geeft je het vermoeden dat de pijlen juist op psychedelica (zoals tryptamines, lysergamides, fenethylamines) en amfetaminederivaten gericht zullen worden en niet op de fenidaten, piperidines, benzodiazepinen en opioiden? Zou dat betekenen dat methylfenidaatanalogen, opioiden en benzodiazepines legaal en dus gewoon verkrijgbaar blijven?


Een gram Clonazolam is zeer goedkoop (ik mag geen concreet bedrag noemen hier). Dat zijn 2000 stevige doseringen van een zeer potente en verslavende downer, die kun je in België ondanks analogenwet nog altijd legaal bestellen en dat zal ook nooit veranderen zolang er een farmaceutische industrie is.
Dus dat betekent dat volgens de Belgische analogenwet niet alle stofgroepen verboden zijn, terwijl dat bij een "blanket ban" wel het geval is? Met stofgroepen bedoel ik bijvoorbeeld benzodiazepines, triptamines, lysergamides etc.

Een gram clonazolam is een levensvoorraad trouwens; na aanschaf nooit meer gezeik. Koop je een gram extra, dan heb je er nog een ruime buffer bij. Hetzelfde geldt voor flualprazolam en vooral flunitrazolam.


Ook worden ze vermeld zonder vermelding van hun molecuulstructuur onder vage willekeurige 3 letter merknamen. Ook zijn er sinds kort 6 nieuwe categorieën opioiden op de RC markt verschenen waaronder de farmaceutische voorgangers van fentanyl die destijds van de markt zijn gehaald in verband met misbruik en enkele andere submiligram potente opioiden.
Zijn "BUC" en "PAF" de nieuwe fentanyl analogen die zonder aanduiding van de exacte molecuulstructuur aangeboden worden?
Ik heb ook isotonitazene voorbij zien komen waar verder weinig informatie over beschikbaar is maar wat zeer potent schijnt te zijn. Daarnaast zijn tevens piperidylthiambutene, 2-methyl-AP-237 en 2F-vimonol sinds kort verkrijgbaar.


Mocht het wetsvoorstel worden aangenomen zal een groot aantal vendors en laboratoria naar een ander land moeten verhuizen maar uiteindelijk zal er niet veel (op constructieve wijze) veranderen.
Een Nederlandse vendor heeft momenteel een deel van zijn inventaris niet beschikbaar ivm een verhuizing. Ik zal hem eens benaderen en vragen of dit een maatregel tegen de mogelijk komende ban is. Als vendors verdwijnen hoop ik dat ze vooraf een grote uitverkoop houden.:upsidedown:


Ik heb jarenlang van alles naar Antwerpen laten verzenden en dat ging altijd goed. Zelfs NBOMes en andere RCs die in Nederland al onder de opiumwet vielen zijn destijds aangekomen. (...) Ik heb het al wel eens eerder genoemd, ik heb in België zo'n 75 verschillende RCs besteld, sommigen die in Nederland al onder de opiumwet vielen. De Belgische analogenwet heeft naar mijn weten nooit verschil gemaakt qua beschikbaarheid. Het is waarschijnlijk vooral bedoeld om van gebruikers criminelen te maken.
Dat is zeker relaxt dat je geen problemen met bestellen en verzenden naar Belgie had, maar opmerkelijk dat @PsyTekZ daar wel moeite mee had. Wellicht is het een kwestie van de juiste vendor kennen. De meeste vendors verzenden immers ook niet meer naar Engeland op een enkele na die een torenhoog tarief hanteert.
 

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
Goed te lezen dat het je onwaarschijnlijk lijkt dat een blanket ban naar Engels model in Nederland ingevoerd gaat worden.
Ik kan dat niet zeker weten natuurlijk maar het zou mij zeer verbazen en lijkt mij eerder onwaarschijnlijk.
Wat geeft je het vermoeden dat de pijlen juist op psychedelica (zoals tryptamines, lysergamides, fenethylamines) en amfetaminederivaten gericht zullen worden en niet op de fenidaten, piperidines, benzodiazepinen en opioiden?
Met een analogenwet ban je alle substanties die een bepaalde basisstructuur hebben. Dit zijn in de meeste landen met een analogenwet de phenylethylamines en tryptamines. Niet alle dissociatieven delen dezelfde basisstructuur, daarom zijn in de VS bijvoorbeeld 'ketamine analogen' wel illegaal en PCP analogen niet. Er is geen enkel land ter wereld dat benzodiazepines en opioiden onder de analoogwet heeft geplaatst omdat deze mogelijk *kuch* 'medische toegevoegde waarde kunnen hebben' * kuch*. Sommige landen plaatsen synthetische cannaboiden nog onder de analogenwet maar aangezien in Nederland in verband met het gedoog beleid daar geen hond naar kraait acht ik het mogelijk dat deze categorie geen eens genoemd zal worden.

Het is dus voornamelijk een deductie afgaand op de internationale trend met betrekking tot enkele landen met een analoogwet.

Methylfenidaat wordt massaal voorgeschreven omdat deze minder misbruik potentieel heeft dan amfetamine. De piperidines zijn ook 'officieel / door de overheid bepaald' en aparte categorie. Piperidines vallen dus sowieso niet onder een phenylethylamine analoog wet en het lijkt mij sterk dat veel mensen laat staan leken bereid zijn om methylfenidaat in zwart daglicht neer te zetten.

Zou dat betekenen dat methylfenidaatanalogen, opioiden en benzodiazepines legaal en dus gewoon verkrijgbaar blijven?
Klopt, 4F-MPH blijft dus bijvoorbeeld hoogstwaarschijnlijk beschikbaar. Maar zoals ik al vaak heb genoemd, benzodiazepines zijn de grootste afzet markt onder de RCs en opioiden blijven ook gewoon beschikbaar anders had de VS en andere landen ondertussen wel een analoogwet voor fentanyl opgesteld. Opioiden hebben volgens 'overheidsinstanties' meer medische toegevoegde waarde dan psychedelica. Psychedelica gaat immers niemand helpen bij een operatie. Dat is de criteria, een beetje de reden waarom Shulgin constant liep te zeuren dat psychedelica therapeutische meerwaarde kunnen hebben.

Dus dat betekent dat volgens de Belgische analogenwet niet alle stofgroepen verboden zijn, terwijl dat bij een "blanket ban" wel het geval is? Met stofgroepen bedoel ik bijvoorbeeld benzodiazepines, triptamines, lysergamides etc.
Een "blanket ban" betekend vrij letterlijk dat alles dat psychoactief is (behalve lachgasballonetjes) illegaal is. Was L-Theanine bijvoorbeeld niet een goedgekeurd voedingssupplement geweest zou dat ook illegaal wezen en onder de noemer drugs vallen. RC benzodiazepines en opioiden kun je in nog legaal bestellen in België. Je kunt sowieso beter niet tussen een Vlaming en zijn of haar benzootje komen, heuheuheu.

Een analogenwet beperkt zich tot alle stoffen die bijvoorbeeld een phenylethylamine (en dus amfetamine) en tryptamine basisskelet hebben. Benzodiazepines en opioiden zullen legaal blijven vanwege hun mogelijke medische meerwaarde.

Benzodiazepines hebben eigenlijk ook een phenylethylamine basisstructuur. Een reden waarom een analoogwet vaak moeilijk te rijmen valt met de binaire regelgeving van de wet. De vraag blijft waar de lijn wordt getrokken en waarom. Zo kun je je bijvoorbeeld afvragen of 3-FPM nog wel onder een phenylethylamine analoogwet valt en waarom wel of niet, hetzelfde voor Modafinil analogen, etc.

Een gram clonazolam is een levensvoorraad trouwens; na aanschaf nooit meer gezeik. Koop je een gram extra, dan heb je er nog een ruime buffer bij. Hetzelfde geldt voor flualprazolam en vooral flunitrazolam.
Een halve gram Flunitrazolam deed ik 2 maanden mee, dat was dagelijkse pret. :')
Clonazolam duurt echter minstens 2x zo lang als Flunitrazolam, de potentie in gewicht scheelt zeer weinig.
Met Clonazolam doe je toch wel 2x zo lang als met Flunitrazolam, tolerantie terzijde. :tongueout:

Zijn "BUC" en "PAF" de nieuwe fentanyl analogen die zonder aanduiding van de exacte molecuulstructuur aangeboden worden?
Jup, onder andere. We weten niet eens of het nieuwe fentanyl analogen zijn, de enige manier om daar zeker van te zijn is naar mijn weten een GC/MS test. Iemand op Reddit had destijds de BUC laten testen en dat kwam terug als iets sterk gelijkend aan Butyr-Fentanyl, waarschijnlijk was het 4-MeO-Butyr-Fentanyl. Was lang geleden dat ik van opioiden had gekotst, lol. Iets waarvan je geen referentiepunt hebt (de molecuulstructuur) kun je niet van bevestigen wat het is.
Lang verhaal kort, de 'MeO fentanyl analogen' kunnen niet illegaal gemaakt worden, badum tsshhh.

Ik heb ook isotonitazene voorbij zien komen waar verder weinig informatie over beschikbaar is maar wat zeer potent schijnt te zijn.
Jup, dat is dus de analoog op etonitazene. Ofwel de op fentanyl voorgaande generatie farmaceutische opioiden die in verband met misbruik van de markt zijn gehaald. Een stevige dosering isotonitazene is slechts 1mg van wat ik heb gelezen, dus kijk maar uit. Veel te leuk, hehe.
2-methyl-AP-237
Ik las dat het in China breed wordt toegepast op terminale kankerpatienten, lol. Nog zo'n goudklompje in de stront. :')

Als vendors verdwijnen hoop ik dat ze vooraf een grote uitverkoop houden.:upsidedown:
Ik heb veel belachelijke koopjes op de kop weten te tikken op het moment dat deze illegaal werden gemaakt. Sommige vendors zijn zo sportief om dan massaal uit te verkopen voor dumpprijs. Maar in dit geval betwijfel ik het sterk, de afzet markt zal aanwezig blijven en het product zal ook waarde behouden na verhuizing. Sterker nog, het zal vervolgens vanuit een ander Europees land terug naar Nederland verscheept worden na aankoop, legaal of niet.

Dat is zeker relaxt dat je geen problemen met bestellen en verzenden naar Belgie had, maar opmerkelijk dat @PsyTekZ daar wel moeite mee had.
Mja, ik weet ook niet wat het verschil daar is maar ik heb vrij aanzienlijk hoeveelheden RC in Antwerpen besteld van verschillende vendors. Meestal zonder T&T en vaak liet ik het ook buiten huis bezorgen. Zoals ik wel eens verteld heb heb ik RCs destijds zelfs wel op school laten bezorgen. Het is wel een leuke gedachte dat ik fentanyl analogen legaal naar school kan laten verzenden. :')
Maar mijn ervaring met verzenden van RCs naar België was dus anders, vrijwel alles is voor mij aangekomen wat meestal een week tijd ongeveer duurde.
 
Laatst bewerkt:

🐺PsyTekz

Badass junkie
Tripreporter
Ik heb jarenlang van alles naar Antwerpen laten verzenden en dat ging altijd goed. Zelfs NBOMes en andere RCs die in Nederland al onder de opiumwet vielen zijn destijds aangekomen.
Dat is zeker relaxt dat je geen problemen met bestellen en verzenden naar Belgie had, maar opmerkelijk dat @PsyTekZ daar wel moeite mee had. Wellicht is het een kwestie van de juiste vendor kennen.
Pakweg 1 a 2 jaar geleden was het aanbod aan goeie vendors makkelijker te vinden. Het versturen was ook geen probleem en via verschillende bronnen is alles netjes op de deurmat aangekomen. Merk gewoon de laatste weken nu ik wat op zoek ben naar een bepaald stofje dat ik enkel verzendopties krijg naar Nederland.
 

ATGC

Bewuste gebruiker
Methylfenidaat wordt massaal voorgeschreven omdat deze minder misbruik potentieel heeft dan amfetamine. De piperidines zijn ook 'officieel / door de overheid bepaald' en aparte categorie. Piperidines vallen dus sowieso niet onder een phenylethylamine analoog wet en het lijkt mij sterk dat veel mensen laat staan leken bereid zijn om methylfenidaat in zwart daglicht neer te zetten.
Fenidaten vallen onder de fenethylamines, kijk maar maar de structuur. Methylfenidaat heeft een benzeenring, dan een keten met 2 C atomen en dan een NH2 groep.

Het probleem met zo'n blanket ban op deze groep is dat je mogelijk (onderzoek op) nieuwe medicijnen bij voorhand verbiedt en dat het bestaande medicijnen raakt waardoor je weer uitzonderingen moet maken.
 

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
Merk gewoon de laatste weken nu ik wat op zoek ben naar een bepaald stofje dat ik enkel verzendopties krijg naar Nederland.
Ik woon al meer dan een jaar niet meer in Antwerpen dus ik heb geen idee hoe het er momenteel voor staat in België. Mijn ervaring is dat vendors vaak lak hebben aan wat legaal is in een land en wat niet. Ze hebben een disclaimer neergezet en uiteindelijk zal enkel de naam en het adres van de ontvanger op de bestelling vermeld staan. Er zijn twee oude vendors met ruim aanbod opnieuw opgedoken relatief recent, er zijn momenteel binnen Europa wel fatsoenlijke opties was mijn indruk. In het ergste geval kun je altijd nog op de Chinezen of Russen terug vallen die net binnen de Europese grenzen verschepen.
Fenidaten vallen onder de fenethylamines, kijk maar maar de structuur. Methylfenidaat heeft een benzeenring
Ik ben akkoord, maar dat is niet hoe er naar gekeken wordt door iedereen.
Het probleem met zo'n blanket ban op deze groep is dat je mogelijk (onderzoek op) nieuwe medicijnen bij voorhand verbiedt en dat het bestaande medicijnen raakt waardoor je weer uitzonderingen moet maken.
Het is vrij dogmatisch ook en valt niet te rijmen met onze huidige vorm van rechtstaat, je legt de criteria van strafbaar in de handen van de uitvoerende macht wat alleen al haaks staat op de trias politicas. Er vallen wel meer redenen te bedenken.
 

Twirley Bird

Bewuste gebruiker
ben blij met deze reacties , het leek mij ook al een niry haalbaar voorstel. The pharma industrie heeft immers diepe wortels in de grond in de hele economie. En de analogen zullen vroeg of laat van pas komen ben ik van overtuigd. Na )lang research' weet je maaar nooit. Zo werkt flunitrazolam beter tegen bijn krampen als de clonazepam waar ik de krampen voor heb gekregen.

Zolang de triazolo )en andere groepen'ongemoeid zullen blijven zal een blanket of analogen wet of regeleing komen. Er is nog sowieso veel research moeten gebeuren waar de big farma industrie zal blijven. Den ook aan de palliatieve zorg waar nog erg veel kan en moet verbeteren
 

ATGC

Bewuste gebruiker
En de analogen zullen vroeg of laat van pas komen ben ik van overtuigd. Na )lang research' weet je maaar nooit. Zo werkt flunitrazolam beter tegen bijn krampen als de clonazepam waar ik de krampen voor heb gekregen.
Ze kunnen ook ongewenste effecten hebben. Met de "research" van vrijwillige psychonauten haal je misschien de meest lompe negatieve effecten er uit maar niet per se zeldzame interacties of effecten op lange termijn.
Ik geloof niet dat RC's een verschrikkelijk groot risico vormen maar "research" van gebruikers komt niet in de buurt van echte research van wetenschappers/farm. industrie.

Ik ben akkoord, maar dat is niet hoe er naar gekeken wordt door iedereen.
Als ik op Wikipedia de categorie "Phenethylamines" openklap staan daar van allerlei dingen onder. Alle 2C dingen van Shulgin, MDMA, (meth)amfetamine,3-MMC, alfa-PHP/PVP, fenidaten. Het is gewoon een erg grote klasse.
Als dat onder een blanket ban komt krijg je straks in een farma lab "oh, maar dat is een fenethylamine, laten we dat maar niet syntheseren, want gezeik."
 

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
Het is gewoon een erg grote klasse.
Enorm groot, dopamine, schoonmaakmiddelen en een aanzienlijke groep opioiden heeft ook een phenylethylamine basisskelet.

Pyrovalerones/PVs zijn dus weer een groep stimulanten die binnen hun eigen categorie vallen ondanks dat ze een phenylethylamine basisstructuur hebben. Wellicht de voornaamste reden waarom PVs zo immens populair waren in de VS.

Ik heb geen idee om welke redenen op willekeurige plaatsen een lijn wordt getrokken.
"The United States passed the Federal Analogue Act in 1986. This bill banned the production of any chemical analogue of a Schedule I or Schedule II substance that has substantially similar pharmacological effects, with the intent of human consumption." - https://en.m.wikipedia.org/wiki/Structural_analog

Zoiets als substantieel gelijkende farmaceutische effecten, wat betekend dat en waar zijn de criteria.
 

ATGC

Bewuste gebruiker
Enorm groot, dopamine, schoonmaakmiddelen en een aanzienlijke groep opioiden heeft ook een phenylethylamine basisskelet.
Welke schoonmaakmiddelen en opioïden zijn dat? Voor zover ik weet is voor de naamgeving (en dus klasse) de langste keten van toepassing. Fentanyl is ook "bijna" een fenethylamine maar net niet.

Pyrovalerones/PVs zijn dus weer een groep stimulanten die binnen hun eigen categorie vallen ondanks dat ze een phenylethylamine basisstructuur hebben. Wellicht de voornaamste reden waarom PVs zo immens populair waren in de VS.
Middelen kunnen prima hun eigen klasse hebben maar dat neemt niet weg dat het fenethylamines blijven.

Het is echt alleen maar een onderverdeling in structuur, meer niet.
 

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
Welke schoonmaakmiddelen en opioïden zijn dat?
Ik denk niet dat het goedkoper gaat wezen dan schoonmaakmiddel in de supermarkt en ik ga er eigenlijk vanuit dat het enkel als precursors wordt gebruikt. Het punt dat ik probeerde te maken is dat je het zo gek niet kunt verzinnen en er kan een phenylethylamine skelet in voorkomen. Maar misschien niet het beste voorbeeld.

U-47700 bijvoorbeeld, maar er zijn een hoop opioiden met een phenylethylamine skelet er in.
Fentanyl is ook "bijna" een fenethylamine maar net niet.
Hoezo net niet? De benzeenring met staart en NH aan het einde van de staart zit er in mocht het niet te vroeg op de morgen wezen.

Ik las gisteren twee artikelen waarin het verboden maken van hele stofgroepen in een keer werd genoemd. Het gaat dus inderdaad om analoogwetten (naar het Amerikaans model) die Blokhuis wilt doordrukken.
 

ATGC

Bewuste gebruiker
Ik denk niet dat het goedkoper gaat wezen dan schoonmaakmiddel in de supermarkt en ik ga er eigenlijk vanuit dat het enkel als precursors wordt gebruikt. Het punt dat ik probeerde te maken is dat je het zo gek niet kunt verzinnen en er kan een phenylethylamine skelet in voorkomen. Maar misschien niet het beste voorbeeld.

U-47700 bijvoorbeeld, maar er zijn een hoop opioiden met een phenylethylamine skelet er in.
Nu lees ik nog steeds geen schoonmaakmiddel, ik ben hier wel nieuwsgierig naar omdat je het claimt.

Die opioïde is geen fenethylamine want er hangen geen voldoende koolstofatomen op een rij. De langste koolstofketen is de basis van de naamgeving en dus ook de klasse waarin een molecuul terechtkomt. Voor de duidelijkheid, in de scheikunde zijn hierover afspraken. Het is dus heel duidelijk wat fenethylamines zijn.

Hoezo net niet? De benzeenring met staart en NH aan het einde van de staart zit er in mocht het niet te vroeg op de morgen wezen.
Waar staat NH? De keten eindigt in een N. De verbindingen welke hieruit komen zijn weer naar koolstofatomen. Structuurformules hebben ook bepaalde regels, de H wordt alleen maar vermeld omdat een verbindingsstreepje altijd naar een C atoom loopt, daarom wordt de H direct tegen de N geplakt.

Ik heb de laatste tijd weer redelijk wat er bij geleerd over organische chemie, ik ga nog eens zo'n molecuulset kopen als het zo doorgaat :grin:

Ik las gisteren twee artikelen waarin het verboden maken van hele stofgroepen in een keer werd genoemd. Het gaat dus inderdaad om analoogwetten (naar het Amerikaans model) die Blokhuis wilt doordrukken.
Het is nog altijd de vraag wat men als stofgroepen ziet. Hopelijk wordt Blokhuis teruggefloten dat bijvoorbeeld alle fenethylamines op voorhand verbieden wel erg ver gaat. De kans dat er een nieuw medicijn in zit is IMO niet verwaarloosbaar. Met meerdere stofgroepen in de ban wordt het probleem nog groter.

Het is ook hypocriet, want de schade door alcohol is waarschijnlijk veel groter. Ik zou nog wel eens een propere vervanger voor ethanol willen zien, grote kans dat interessante stoffen onder de verboden stofgroepen gaan vallen. Maar ja, dat is alleen maar handig voor de status quo...

Die Blokhuis is weer zo'n christelijk "normen en waarden" type met het idee in zijn kop dat alcohol normaal is en "drugs" te vuur en te zwaard bestreden moeten worden. Zie ook dat Fuck Drugs dingetje van Balkenende bijna 10 jaar geleden.
 

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
Nu lees ik nog steeds geen schoonmaakmiddel, ik ben hier wel nieuwsgierig naar omdat je het claimt.
Dat idee kreeg ik al, etter. Phenethylammonium dan maar.
de H wordt alleen maar vermeld omdat een verbindingsstreepje altijd naar een C atoom
Ah, ik dacht dat het wat minder nauw kwam.
Ik zou nog wel eens een propere vervanger voor ethanol willen zien
Gabapentanoiden zijn wel in opkomst maar dat leunt wat meer richting GHB vaak, 2MB2/2-Methyl-2-butene leunt aardig naar alcohol.
Die Blokhuis is weer zo'n christelijk "normen en waarden" type met het idee in zijn kop dat alcohol normaal is en "drugs" te vuur en te zwaard bestreden moeten worden.
Mja, beetje typisch CU (Blokhuis) en de CDA (Grapperhaus), de duivel zit hem in de details doen er niet toe.
 
Laatst bewerkt:

Perenijsje

Badass junkie
Ik hoop ook niet dat het zo ver komt en denk ook niet dat het gaat lukken. Maar de wet is nu al wel strenger dan vorig jaar. Want bij de smartshop mogen ze bijvoorbeeld sinds 1 januari geen informatie meer geven over 3MMC. Ze verkopen het nog wel, maar als ze er inhoudelijk iets over zeggen verder zijn ze nu strafbaar vertelde de verkoopster.
 

Legio Patria Nostra

Badass junkie
Idd. Bizar.
De overheid kennende, gaat het duidelijk louter en alleen maar om...belasting.
En belastingen kunnen niet worden geheven over grijze inkomsten/omzet.
Laat staan, dezwarte.
Dat er mensen lijfelijk de dupe van worden, ach dat doet er niet toe ..
 
Laatst bewerkt:

verwondering

Bewuste gebruiker
Top Tripreporter
Ik hoop ook niet dat het zo ver komt en denk ook niet dat het gaat lukken. Maar de wet is nu al wel strenger dan vorig jaar. Want bij de smartshop mogen ze bijvoorbeeld sinds 1 januari geen informatie meer geven over 3MMC. Ze verkopen het nog wel, maar als ze er inhoudelijk iets over zeggen verder zijn ze nu strafbaar vertelde de verkoopster.
Ze mogen het enkel verkopen als middel dat nadrukkelijk niet voor consumptie geschikt is. Wanneer ze tips geven over het innemen overtreden ze deze regel dus.

Natuurlijk willen ze klanten gewoon nuttige info geven, maar in een uitzending van het programma Radar is hierover aardig wat negatieve publiciteit naar buiten gekomen. Over het horror-middel 3-MMC dat gewoon legaal te koop is.

Ik kan me goed voorstellen dat verkopers nu nog eens extra voorzichtig zijn wanneer klanten vragen stellen over het gebruik van deze stoffen. Het zou zomaar een undercover reporter of opsporingsbeambte kunnen zijn.

Het gebruik? Labjas aan, erlenmeyer, reageerbuis, labrat, microscoop. Als je intentie is om het per ongeluk binnen te krijgen moet je zelf maar uitzoeken hoe je dat het beste kunt doen. Dat is niet waar het voor verkocht wordt. Het dient de wetenschap, niet het vermaak.

Een zoekmachine gebruiken is ook geen rocket science.

Het is een aparte gang van zaken, maar werkt prima voor degenen die zich er even in willen verdiepen. Dus, zolang het nog op deze manier kan: zeur niet maar profiteer ervan.

Al zou ik wel voorstander zijn van een zeker zelfregulerend vermogen onder verkopers van RC's. De groepen cathinones (o.a. 3-MMC) en benzo's zijn nogal problematisch. Op zijn minst moet de verkoop daarvan vergezeld gaan van stevige waarschuwingen omtrent het per abuis binnenkrijgen van deze middelen: dit kan met nogal wat nadelige effecten gepaard gaan. Zulke evident schadelijke en/of verslavende middelen geven tegenstanders van legale RC-verkoop een stok om mee te slaan.
 

Legio Patria Nostra

Badass junkie
Wat een typisch Nederlandse kolder.
Zoals ik al eerder zei, het middel, de stof mag verkocht worden.
Info erover geven dus niet. Behalve dan de mededeling dat het rc in kwestie niet geschikt is voor consumptie door mensen.
Wat een vinding...
Het is toch niet te geloven dat Van Het zooitje beleidsbepalers men zó ver van de realiteit af staat, dat niemand van dit clubje upperclass zich kan indenken waarvoor deze rc stoffen worden aangeschaft?!?
Ik neem aan dat zelfs deze lieden beseffen, dat het hier niet om een kunstmest middeltje voor geraniumstekken gaat..
Waar zijn we toch mee aangemaakt en waar gaan we met zijn allen toch naartoe.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
Het is geen kolder.

De wet is nou eenmaal zo dat een stof alleen maar verboden kan worden als onderzoek heeft aangetoond dat de stof schadelijk is voor de gezondheid, enp zich is dit een heel goede regel, je kan niet zo maar vanalles verbieden zonder er feitelijke informatie over te hebben.

Punt is dat zo'n onderzoek nogal wat tijd kost (jaren) en dat er in korte tijd zooo veel nieuwe RC drugs zijn bijgekomen dat ze gewoon niet het geld en de capaciteit hebben om al die stofjes die procedure te kunnen doen laten volgen. Ze hebben er de laatste jaren wel een paar RC's tussenuitgepikt zoals 4FA, die is onderzocht en inmiddels verboden. Waarschijnlijk zijn ze nu al bezig met een paar andere stofjes, ik denk de stofjes die het populairst zijn en bij de smartshops verkocht worden en dat zou dan 3MMC moeten zijn en wellicht ook het steeds populairder wordende 6APB. Maar tegen de tijd dat ze die verboden hebben zijn er al weer een 20 tal nieuwe RC'drugs verschenen, het gaat enorm snel de laatste tijd.

Dus blijft het dweilen met de kraan open, en daarom kijken ze nu naar een wetswijziging waar ze niet per drug moeten kijken of die verboden zou moeten worden, maar meteen hele groepen tegelijk met een aanverwante structuur.

Dit alles omdat ze de vrije geest geen pleziertje gunnen en ze hebben besloten om voor jou te bepalen dat er maar 1 drug is die je mag nemen, als je wappie wil raken gooi je je maar vol met alcohol, voor de rest niet zeuren!

De reden dat een smartshop/vendor niet mag zeggen dat het voor consumptie geschikt is (en daar advies over geven), is omdat producten die geconsumeerd mogen worden aan allerlei veiligheidsvoorschriften dienen te voldoen en die zijn er gewoon niet betreffende RC's want die zijn nog niet onderzocht, dus is dat best logisch.
 
Laatst bewerkt:

Legio Patria Nostra

Badass junkie
Ik ben ervan overtuigd dat wanneer er belastingen kunnen worden geheven over dit grijze rc gebied, er al heel veel verandert.
Bijvoorbeeld een gedoog beleid.
Zoals bij de coffeeshops.

@ 8.6
Wat ik kolder van de bovenste plank vind, is wel het feit dat :
et in deze kwestie er stoffen/,midden verkocht mogen worden, weliswaar met een vermelding "niet voor menselijke consumptie geschikt", waarvan het een zgn. feit van algemene bekendheid is dat juist dit deze stoffen a masse door mensen geconsumeerd worden.

(Lange zin, ik weet het maar het ging niet anders)

Tel hier bij op, dat die stoffen of middelen niet bepaald ongevaarlijk zijn.

Nu kan je zeggen dat dit óók voor ethylalcohol geldt, bij misbruik, dit ligt toch anders. En dit in die zin dat een o.d. bij alcohol gebruik niet in een vloek en een zucht gebeuren kan.
En juist die o.d. , en daarbij dat het onbekend is wat door die rc's voor schade met zich meebrengen, óók nog op de koop toe .
Die o.d.'s in casu met het menselijk gebruik , dit weten we , dat er rc's zijn die zodanig potent zijn dat je heel vlot een o.d. hebt als je eea niet zorgvuldig afgewogen hebt...

En dan dus de kolderieke kwestie dat dus vendors, smartshops en zo die mbt die rc's
Geen info mogen geven als ik dit goed begrepen heb.
Onzinnig, die bepaling van overheidswege!
Dit is mijn mening over dit punt.
 
Laatst bewerkt:

ketakoekjes

Bewuste gebruiker
Als je alleen al die uitzending van Radar begint te kijken begint de hele tierelier weer. 'Mensen die epileptische aanvallen krijgen, mensen die naar de intensive care moeten, mensen die in coma raken', sorry hoor mevrouwtje maar ik denk toch dat rc's toch een stukje beter zijn dan straatdrugs omdat je dan zeker weet wat je koopt en dat er geen andere troep in zit want ik wed dat 95% van de mensen hun drugs niet testen. Sowieso zijn eeen groot deel van die mensen die hieraan sterven van die onwetende mensen die niet hebben gegoogled hoe ze hun drugs veilig kunnen gebruiken en niet accuraat hun dosering afwegen of zelfs verschillende drugs combineren. Dat jullie dit illegaal gaan maken zal alleen maar leiden tot nog meer doden doordat we rc's illegaal moeten kopen en mensen niet duidelijk weten waarmee ze te maken hebben. Goed gedaan Nederland, leid jullie volk maar lekker naar de ondergang zodat jullie je zakken kunnen vullen. Geld is toch het enige waar onze smerige maatschappij nog om draait.

Dan wordt er ook nog vermeld datze op die verpakkingen doseringen moeten vermelden om incidenten te voorkomen. Sorry meneer, maar er staat toch op not for human consumption? Als ze dat zouden doen dan valt het binnen de kortste keren binnen de voedselwaren wet of hoe dat ook heet. Rationeel nadenken is ook niet makkelijk voor mensen die anderen willen afschrikken voor deze deze stoffen.
 
Laatst bewerkt:

Twirley Bird

Bewuste gebruiker
Ik ben ervan overtuigd dat wanneer er belastingen kunnen worden geheven over dit grijze rc gebied, er al heel veel verandert.
Bijvoorbeeld een gedoog beleid.
Zoals bij de coffeeshops.
De Rc vendors betalen wel degelijk belasting en waarom ze zijn overal hebben een KvK nummer en zijn legitieme bedrijven die ook reguliere medicijnen maken. Weet dit uit vertrouwelijke documenten nadat ik een "dekmantel" heb ontdekt van een RC
 

ATGC

Bewuste gebruiker
Idd. Bizar.
De overheid kennende, gaat het duidelijk louter en alleen maar om...belasting.
En belastingen kunnen niet worden geheven over grijze inkomsten/omzet.
Laat staan, dezwarte.
Dat er mensen lijfelijk de dupe van worden, ach dat doet er niet toe ..
Dat is echt complete onzin. Als men zoveel mogelijk belasting zou willen innen dan zou de overheid voor legalisatie gaan.
Het probleem is echter dat daar onder zowel politici als burgers niet voldoende draagvlak voor is.
De maatschappij maakt onderscheid in geestverruimende middelen en dat oordeel is moreel, niet financieel. Een rationeel oordeel is het zeker niet :grin:
 

Legio Patria Nostra

Badass junkie
Je kunt dit wel onzin noemen, maar de tendens is toch wel, dat men (overheid) langzamerhand gaat inzien, dat men de oorlog tegen drugs, verloren heeft.
Hoeveel inspanning men zich ook getroost heeft, er zijn en blijven overal drugs te koop.
Daar is geen spat in veranderd.
Op het moment dat er eindelijk eens die drugs handel en wandel uit het strafrecht wordt gehaald, wat een enorm effect zal hebben in de hele opsporing en berechting, overheid op dat moment kan er wit onder andere belasting worden geheven.
En juist dit element is zoo belangrijk voor diezelfde overheid.
Want de overheid graait en snaait waar dit óók maar enigszins tot de mogelijkheden behoort.
Ikzelf ben ervan overtuigd dat al weer de overheid de gezondheid van de burger op de tweede plaats zet.
Rationeel? Die is bij de overheid vaak heel erg ver te zoeken.
Anders had men alleen al de alcohol ellende heel anders aangepakt.
Dat de overheid zoveel mogelijk graait, is een publiek geheim .
En, zie wat er gebeurt als je 10 euro te weinig belasting betaald hebt?
Zó heb ik eens een dwangbevel in naam der koningin mogen ontvangen ter betaling van de somma van 10 gulden! Te weinig belasting betaald..
Just my two cents...
 
Laatst bewerkt:

Legio Patria Nostra

Badass junkie
Natuurlijk betalen vendors van Rc's belasting.
Deze verkoop is immers legaal??!
Kijk eens naar de achterdeur problematiek van de coffeeshops.
Dit is nog steeds niet geregeld! Hoe zou dit toch komen...
 

Zeelanddude

Wijs gebruiker
Tripreporter
Hoe ver staat het hiermee eigenlijk? Kun je op 1 of andere manier checken wanneer de rc’s echt verboden worden? Moet voor die tijd wel wat in voorraad in gaan slaan :tongueout:
 

Mezelf

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Hoe ver staat het hiermee eigenlijk? Kun je op 1 of andere manier checken wanneer de rc’s echt verboden worden? Moet voor die tijd wel wat in voorraad in gaan slaan :tongueout:
Meestal als het er echt doorkomt dan is er nog wel even tijd om in te slaan. Zou wel vast wat geld ervoor achter de hand houden :wink:
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
Dit soort beslissingen is altijd 'met ingang van een datum die een paar maanden verder ligt', dus waarschijnlijk nog genoeg tijd om vanalles op te kopen als de Nederlandse vendors hun voorraad tegen dumpprijzen zullen gaan slijten.
 

Bas

Wijs gebruiker
Straks kunnen op lijst 1 van de Opiumwet ook complete groepen van drugsstoffen worden gezet. Hierdoor kan in één keer een hele groep designerdrugs verboden worden, ongeacht de specifieke samenstelling ervan. In het buitenland wordt hier al met succes mee gewerkt.
Het is zo corrupt als het maar kan, dat hoort iedereen ondertussen wel te weten. Ik sta ten eerste voor op een verbod van groepen (design)drugs met al die specificaties. Zo kan er niks meer legaal op de markt gebracht worden. WANT je kan tegenwoordig als 5 jarig kind gewoon een kilo 3-mmc kopen op het internet met IDEAL, paypal, bitcoin, achterafbetaling, etc. Je vinkt verder een vakje aan met: "ik ben 21 jaar of ouder" en het wordt thuis bezorgt. Terwijl je, ja luister, je een zakje pep verstuurd via PostNL, dit direct wordt afgenomen. Dat zou zeggen dat ze bij beiden zendingen, die van pep en RC's ze het pakketje openmaken en controleren. Nou dat is met mijn RC pakketje nog nooit gebeurd, terwijl aan de buitenkant niet te zien is wat er in zit.

Ik hoop dat het nog jaren/decennia duurt voordat het zover is. Vind het dom want zo verplaatsen ze de ze het juist naar de echte' criminelen. Snap hun echt niet..
We houden het in de gaten...
3-mmc is al echt tientallen jaren op de markt en te koop en nog altijd is er 'weinig research' gedaan. Maar om de 1 of andere manier moet het nu opeens verboden worden lol. De regering doet gewoon weinig onderzoek. Als het legaal wordt en het dus verplaatst wordt naar de 'echte criminelen', zal de kwaliteit er echt niet op vooruit gaan. Ze kunnen beter nu gewoon eens écht onderzoek gaan doen (al is er gek genoeg al f*cking veel over bekend, anders komen ze nooit op de gedachte om het te verbieden, juist!?) Als het legaal blijft, zoals het nu is, maken criminelen misbruik hiervan door de stoffen te onderzoeken om zo nieuwe, betere (gevaarlijke) versies te maken (zoals ook nu het geval is, want niet alle RC's zijn zo onschuldig als het lijkt)

maar ik denk toch dat rc's toch een stukje beter zijn dan straatdrugs omdat je dan zeker weet wat je koopt en dat er geen andere troep in zit want ik wed dat 95% van de mensen hun drugs niet testen. Sowieso zijn eeen groot deel van die mensen die hieraan sterven van die onwetende mensen die niet hebben gegoogled hoe ze hun drugs veilig kunnen gebruiken en niet accuraat hun dosering afwegen of zelfs verschillende drugs combineren.
Er zitten inderdaad van die onwetende tussen, ja. Maar als rc's zo veel beter zijn, waarom waarschuwen ze dan voor die nog onbekende gevolgen? En ook zelfs op Google is niet altijd al die informatie juist, al helemaal niet op forums, omdat daar vaak meningen/ervaringen worden besproken i.p.v. feiten.

-- even een reactie op dat dikgedrukte stukje: als het zo veilig was, die RC's, dan willen ze dat niét verbieden. -- Je zegt:

"ik denk toch dat rc's toch een stukje beter zijn dan straatdrugs".
Als RC's zoveel beter zijn, was je wat meer overtuigd geweest dan nu. Dat terwijl bij RC's online nergens een bijsluiter bij zit LOL. Zelfde als straatdrugs.
"omdat je dan zeker weet wat je koopt".
Hoe zeker ben je? Bij straatdrugs vallen er ook gewoon doden, die ook niet weten wat er in hun drugs zitten.
"ik wed dat 95% van de mensen hun drugs niet testen.".
Waar haal je deze conclusie van vandaan? Van Google? Een drugsforum info site? Lol. Drugs horen niet getest te worden door de gebruiker, maar door de maker vind ik.

De regering zit gewoon te fucken met ons, no one cares en iedereen trapt erin. Eigenlijk zouden we gewoon met z'n allen nooit meer drugs moeten doen om dit probleem de wereld uit te helpen. (: Drugsmakers zullen die RC's toch weer zodanig aanpassen tot andere drugs dat beter is dan voorheen om zo toch op eigen houtje weer illegaal drugs te kunnen maken en te verkopen.
 
Laatst bewerkt:
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan