1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Kokhalzen na sterke drank

Discussie in 'Alcohol' gestart door Bleuksj, 11 nov 2017.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Bleuksj

  Bleuksj Newbie

  Hallo iedereen,

  Ik zit ergens mee en dat is het feit dat ik altijd moet kokhalzen na shotjes of enkele slokjes sterke drank. Toen ik 16 jaar was, had ik eens redelijk wat vodka in een korte tijd had opgedronken met vrienden en bijgevolg niets meer weet over wat er de rest van die avond is gebeurd. Toen had ik dus ook voor de eerste overgegeven door alcohol. Nu ben ik 17, bijna 18 en ga ik regelmatiger uit maar dan drink ik vooral bier en dan kan ik sterke drank drinken als het gemixt is met iets anders waardoor ik de sterke drank niet rechtstreeks proef. Ik kan wel behoorlijk wat binnen, het is niet dat ik van bier of wijn moet overgeven tenzij ik snel na elkaar veel ad fundum drink. Maar nu als ik nog maar enkele slokken pure sterke drank drink voel ik al meteen de neiging om te kotsen en moet ik zwoegen om het binnen te houden, meestal eindigt dit met eens kokhalzen maar niet overgeven. Ik snap dat dit hoogstwaarschijnlijk een signaal is van mijn lichaam om ermee te stoppen maar toch is het best schamend als dit gebeurt. Heeft er iemand een idee hoe je ervoor kunt zorgen dat dit niet meer gebeurt? Niet dat ik van plan ben om mezelf in coma te drinken met sterke drank of zo, maar ik wil niet meer van één shotje meteen kokhalzen.

  Alvast bedankt,

  Bleuksj
   
  MDMAap vindt dit leuk.
 2. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Wat is nu precies je probleem? Dan drink je toch gewoon geen sterke drank meer puur, zo simpel is het.
   
  De Dunne vindt dit leuk.
 3. Roze olifant

  Roze olifant DF Staff Medewerker Moderator Top Tripreporter

  Het lijkt mij persoonlijk een stuk beschamender om kokhalzend iets naar binnen te gaan staan werken wat je duidelijk gewoon smerig vindt, dan om simpelweg ‘nee bedankt’ te zeggen. Je lust geen sterke drank. Accept it.
   
  De Dunne vindt dit leuk.
 4. Nee, want bier is voor baby's.
   
 5. Dat je dit soort dingen zegt laat alleen maar zien hoe kinderachtig je eigenlijk bent. Jammer dit
   
 6. StimsalaBanne

  StimsalaBanne DF Stuff Medewerker Moderator Tripreport Analist Tripreporter

  Sarcasme herkennen is niet je sterkste vak zeker? :upsidedown: :grimacing:
   
  Langspeelplaat vindt dit leuk.
 7. Je moest eens weten hoe vaak ik deze blunder maak in het dagelijks leven. Iemand maakt een grap die schijnbaar overgoten is met sarcasme en cinisme, waar het zowat vanaf druipt. En ik ga er toch serieus op in.

  Ik ben autistisch, heb asperger, dus misschien dat dat ermee te maken heeft. Blijft toch lastig sarcasme te herkennen voor mij, en dan vooral bij getypte letters.

  But I'm learning :tongueout:
   
  Langspeelplaat en StimsalaBanne vinden dit leuk.
 8. MDMAap

  MDMAap Belezen gebruiker

  Omdat je bovenstaande ongetwijfeld zelf ook wel kan bedenken, hier wat welgemeende adviezen van iemand die ook bijzonder slecht gaat op een groot aantal shotjes:

  1. Drink ze alleen ijskoud: de smaak is minder sterk en de alcohol lijkt een stuk minder te 'dampen' in je mond/neus. Het slikt zo een stuk makkelijk weg.
  2. Houd het niet te lang in je mond: doorslikken en ademen.
  3. Zorg dat je ze in één keer kunt doorslikken: bij een te groot glaasje heb je heel je mond vol, wat het slikken alleen maar moeilijk maak. Zit je glas te vol dan is het soms beter om het in twee keer te slikken.
  4. Zoek iets wat jij lekker vindt en drink dat: willen mijn vrienden tequila? Dan bestel ik er een sambuca bij. Nemen ze vodka? Doe mij dan maar een Jägermeister.

  Graag gedaan!
   
 9. Fool

  Fool Badass junkie

  Mijn eigen variant van richtlijnen over hoe je deze situaties kunt verkomen:
  1) Koop je sterke drank zelf. Weet wat voor soort(whiskey, rum, vodka, gin) je lekker vindt, en informeer bij een slijterij/het internet/vrienden over wat voor merk van deze drank ze je aan kunnen raden. Sla in ieder geval alle merken waarvoor breed reclame gemaakt wordt over. Dat zijn in de regel flessen bedoeld voor clubs, niet voor mensen die ervan willen genieten.

  2) zoek uit hoe je je sterke drank het liefst drinkt. Wil je liever een rum-cola, of smaakt het je puur toch beter?
  Als je voor puur gaat, houdt er dan rekening mee dat het niet de bedoeling is om een glas in één keer leeg te tikken, maar om de smaak te proeven. Als je glazen gaat atten kom je gewoon vrij snel op het punt aan dat je maag/slokdarm voldoende geïrriteerd raakt om weer kut te doen. Als je nog steeds last hebt neem je waarschijnlijk gewoon te grote slokken. soms helpen om de drank even in je mond te laten 'rusten', dan proef je de smaak en wordt het alcoholpercentage verdunt door je speeksel. Tussendoor even wat eten kan hier soms tegen helpen!

  3) Nu je zelf ervaren hebt hoe je sterke te consumeren hoort is er een van de volgende twee situaties ontstaan.

  3a) Nu je sterke drank bent gaan waarderen drink je dit alleen nog van dergelijke kwaliteit. Omdat ze in clubs altijd (verschrikkelijke) kutkwaliteit voor handen hebben houdt je het hier tegenwoordig maar op een biertje/wijntje/whatever. Omdat je van jezelf 'weet' dat je 'verstand' van sterke drank hebt hoef je je nu ook niet meer te bewijzen tegenover je vrienden die nog steeds tegen wil en dank in dat bocht loopt te atten.

  Of,
  3b) Je hebt gedaan wat je kon, maar smaken verschillen nu eenmaal. Jouw smaak is de mijne niet, zo blijkt, dus je bent niet gemaakt voor sterke drank. Nu je dit probleem tot de bodem hebt uitgezocht kun je voortaan met een gerust hart en een superverantwoordelijk gevoel netjes die shotjes afslaan.


  Vergeet niet om, wanneer je bij 3b geëindigd bent, dit stappenplan over 10 jaar nog een keer te doorlopen. Veel sterke dranken zijn namelijk smaken die je moet leren waarderen, wellicht loop jij gewoon niet helemaal in sync met de alcoholwetgeving. :wink:
   
Laden...