• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Kom ik tot inzichten wanneer ik ayahuasca gebruik?

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Stamper

Experimenterende gebruiker
Uiteraard kan deze vraag niet door jullie beantwoord worden. Maar ik zou graag jullie gedachtes hierover horen.

Ik ben bezig met een cursus hoe ik mijn psychische toestand kan verbeteren. In de cursus werd ook een paar minuten gepraat over het gebruik van ayahuasca, er werd verteld dat je tot inzichten kan komen en dat zou kunnen gebruiken om jezelf beter te leren kennen (wat dus een positief effect op jezelf kan hebben.)
Wel werd er duidelijk bij verteld dat het niet aan te raden was i.v.m risico's. Ze vertelden alleen dat het een feit is dat er cursisten beter van zijn geworden.

In mijn geval zie ik niet veel problemen om te proberen, ik ben een ervaren drugs gebruiker en ook psychedelica vind ik af en toe leuk. Ik heb bijvoorbeeld Paddo's, 2CB, Salvia, LSD, DOC en DMT gebruikt. Nog nooit heb ik ayahuasca gebruikt.
Ik weet uiteraard van de verhalen en media etc. dat ayahuasca bekend staat als een drug die men kan gebruiken om tot inzichten te komen en dus als een soort medicijn gebruikt kan worden.

Toch vraag ik mij af of de kans groot is dat ik tot 'inzichten' kom. Na alles wat ik heb gebruikt ben ik nooit tot inzichten gekomen. Ik ben ook niet spiritueel ingesteld, ik vind het gewoon gaaf om met vrienden lekker te spacen en gekke dingen mee te maken. Ik vind het gewoon lachen en vet om kleuren en patronen te zien.

Is ayahuasca zo bijzonder dat er alsnog een grote kans is dat het mij kan doen 'veranderen'? Of is de kans klein omdat ik in principe al redelijk veel psychedelica gewend ben en het daardoor niet een life changing experience zou zijn?
 

Cerberus

Bewuste gebruiker
Mijn gok is: klein, ayahuasca is in principe DMT, die je al eens gedaan hebt, met nog wat andere dingen. Ik ben wel geen ervaringsdeskundige. Maar je kian evengoed paddo's gebruiken op je eentje (als je denkt dat je het veilig en verantwoord kan), een portie die niet te klein is, en je vervolgens concentreren op je gedachten. Je moet daarvoor niet met wierook staan de kamer gaan inwijden ofzo, zelf ben ik ook niet spiritueel, maar het lijkt mij eerder het belangrijkste dat je de opportuniteit hebt om na te denken. En als je geluk hebt kun je op inzichten komen. Als je ayahuasca zou gebruiken "gewoon met vrienden even lekker spacen en lachen met de kleurtjes" gaat ayahuasca niet magischerwijs beter werken dan paddo's.
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Heb wel gehoord dat ayahuasca meer gericht is op het persoonlijke, ipv op het kosmische van truffels en paddo's. In die zin kan het misschien wel anders zijn ja, maar ook ik ben geen ervaringsdeskundige wat ayahuasca betreft, dus ik kan dit zelf niet bevestigen. Het lijkt me verder wel dat ayahuasca waarschijnlijk beter is voor inzichten die je ook echt kunt integreren, in tegenstelling tot DMT, ondanks dat DMT een van de psychoactieve stoffen is in ayahuasca. Dit door de tijdsduur.

Verder ben ik het wel met @Cerberus eens dat je een beetje de setting moet creëren voor een introspectieve trip en daarnaast ook de mindset/intentie hebt tot introspectie. Als je psychedelica voor de lol met vrienden gebruikt, zou ik niet al teveel introspectie verwachten en daarnaast moet je ayahuasca denk ik ook helemaal niet op die manier gebruiken. LSD, truffels en paddo's kunnen op zich op die manier (voor de lol) gebruikt worden, maar ook daar: als je spiritualiteit, introspectie, reflectie wilt, dan zul je een bepaalde intentie moeten hebben. Als je wilt dat het middel al het werk voor jou gaat doen, dan zit je denk ik in de verkeerde groep middelen te kijken.

Ben ook benieuwd naar de mening van mensen met ervaring met ayahuasca. Ze zitten hier wel.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan