1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Laatste tijd veel last van black outs door alcoholgebruik

Discussie in 'Alcohol' gestart door superman2308, 9 jan 2018.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. superman2308

  superman2308 Newbie

  Goedenavond,

  Ik ben inmiddels 18 jaar en ik drink al zo'n ongeveer 2,5/3 jaar alcohol. Alleen krijg ik de laatste tijd erg veel last van black outs. Ik word de volgende dag wakker en ik kan me verschillende delen van de avond niet herinneren. Dit vind ik echt hartstikke vervelend, want ik wil die leuke avonden tijdens het uitgaan natuurlijk gewoon kunnen herinneren. Dit is echt een structureel probleem van de afgelopen weken.

  In het begin toen ik dronk, dronk ik ongeveer dezelfde hoeveelheden en kon ik best dronken worden. Maar ik kon me de volgende dag gewoon alles herinneren. In deze periode had ik echt totaal geen last van black outs. Ongeveer 8 maanden geleden kreeg ik voor het eerst te maken met een black out, ik had wat meer dan gemiddeld gedronken en ik kon me sommige delen niet herinneren van de avond. Daarna nooit meer last van gehad. Alleen sinds de zomervakantie begon ik er ineens veel meer last van te hebben. Ik heb in die zomervakantie niet veel gedronken, mede omdat ik lang op vakantie ben geweest met familie.

  Toen ik terug was van vakantie begon ik veel vaker te drinken (vrijwel elk weekend). Voor de zomervakantie dronk ik trouwens ook vrijwel elk weekend. Een paar weekenden daarna was ik een keer zo ontzettend dronken dat ik echt een gat in me hoofd heb van 4-5 uur. Dit vond ik zo ontzettend kut, ik heb zelfs ook een paar domme dingen gedaan. Dit terwijl ik niet eens heel veel heb gedronken (minder dan gemiddeld, en ik lieg niet). Vanaf toen begon dit vaker op te treden; de weekenden daarna viel het erg mee, het waren soms maar kleine details. Maar daarna begon het echt erg te worden, ik was weer uitgegaan (ongeveer een maand na die ene keer) en ik kon me weer ontzettend grote stukken niet herinneren. 2 weken daarna was het nog erger, en de afgelopen weken heb ik er steeds meer last van. Toen ben ik 2 weken even gestopt met drinken, en afgelopen zaterdag ben ik weer uitgegaan; dronk ik dezelfde hoeveelheid en kan ik me de dag erna weer weinig herinneren. Dit was de druppel die de emmer liet overlopen, ik ben het echt beu!

  Ik begin me hier echt aan te irriteren, hoe kan dit ineens gebeuren, terwijl ik hiervoor nooit last van heb gehad?? en ik drink altijd dezelfde hoeveelheden, en daar let ik erg goed op. meestal zo'n 2/3 glaasjes sterke drank voor het uitgaan en tijdens het uitgaan 3/4 biertjes. Dit in een tijdsbestek van ongeveer 6/7 uur. En hoe is dit te voorkomen??

  Wat ik wel erbij moet vermelden is dat ik aan de medicatie zit; roaccutane tegen acne. Dit mag je niet combineren met grote hoeveelheden alcohol. Maar oke, ik begon dit te slikken toen ik 14 was. 40 mg per dag, dit tot mijn 17e. En toen dronk ik ook dezelfde hoeveelheden alcohol, nergens last van gehad. Nu is mijn dosis sinds een halfjaar verlaagd naar slechts 10 mg per dag. Dus hier kan het toch niet aan liggen? Toch ben ik sinds een paar dagen gestopt met de medicatie, ik wil kijken of het helpt.

  Wat ik trouwens ook moet vermelden is dat dit alleen gebeurd als ik ergens uitga, naar een café of één of ander feest waar veel mensen zijn. Als ik bij iemand thuis ga drinken, kan ik zoveel drinken als ik wil en nog alles herinneren.

  Daarnaast heb ik een redelijk slank postuur (55 kg, 1,70m).

  Ik hoop dat iemand me hier wat meer informatie over kan geven, en misschien weet hoe dit komt en hoe ik dit voorkom.

  Alvast bedankt![​IMG]

  (sorry voor het lange bericht trouwens)
   
 2. BlijeChick

  BlijeChick Belezen gebruiker

  Wat vervelend! Ik zou je aanraden om eens met je arts te overleggen, die zal beter weten hoe het precies zit met de combinatie alcohol + medicijnen.
   
 3. Raver

  Raver Wijs gebruiker

  Ik weet niet waarom je er nu ineens zo last van hebt. Maar drink je nu andere drank dan voorheen? Sterke drank kan sneller zorgen voor blackouts dan bijvoorbeeld bier.

  Wellicht minder drinken voortaan, dat zal wel helpen tegen de blackouts.
   
Laden...