1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Lachgasverbod in Veldhoven

Discussie in 'Nieuws en actualiteiten!' gestart door MacLeod, 28 jan 2019.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. MacLeod

  MacLeod Admin Medewerker Beheerder

  Het gebruik van lachgas is populair. Helaas is niet iedereen zich bewust van de risico’s die er zijn voor de gebruiker én voor de omgeving. Daarom is in Veldhoven een lachgasverbod ingesteld. Het gebruik op straat is sinds 1 januari verboden. Naast handhaving, zetten politie, gemeente en zorgpartners ook in op het informeren van jongeren en hun ouders.

  Sommige mensen gebruiken lachgas voor de lol. Lachgas veroorzaakt namelijk een korte roes. Daarbij hoort ook gedrag dat vergelijkbaar is met dronkenschap. Denk hierbij aan roekeloosheid, luidruchtig gedrag, het wegvallen van remmingen, en tijdelijk bewustzijnsverlies. Hierdoor veroorzaakt het gebruik van lachgas risico’s in het verkeer en in de omgang met elkaar. Het is dan ook niet ‘normaal’. Naast gevaar voor de gebruiker is er ook overlast voor de omgeving. Gebruikte ampullen worden vaak achtergelaten in het openbaar gebied.

  Verbod
  Om ongelukken en overlast te voorkomen en zo de openbare ruimte veilig en vertrouwd te houden, is in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) artikel 2:34a opgenomen. In dit artikel staat dat het gebruik van lachgas in de openbare ruimte is verboden.

  Betrapt, en dan?
  Als een jongere onder de 18 jaar wordt betrapt op het gebruik van lachgas, volgt een gesprek met de minderjarige en de ouders bij bureau Halt. Halt geeft minderjarige jongeren die een strafbaar feit hebben begaan, een passende leer- of werkstraf. In het geval van middelengebruik zoals lachgas, wordt een specifieke leeropdracht over lachgas opgelegd. Eventueel wordt een vervolggesprek gevoerd met Novadic-Kentron. Zij zijn deskundig op het gebied van preventie van middelengebruik. Het doel is om de jongeren en ouders bewust te maken van de risico’s en verder gebruik te voorkomen. Ben je ouder dan 18 jaar en word je op het gebruik betrapt, dan krijg je een proces-verbaal. Daarnaast wordt de gemeente geïnformeerd en wordt een bestuursrechtelijk handhavingsproces gestart. Dit kan bij herhaling leiden tot hoge boetes.

  Informatie?
  Als je meer wilt weten over het gebruik van lachgas, kijk dan op www.drugsinfo.nl of neem contact op met de preventiemedewerker van Novadic-Kentron via het Centrum voor Jeugd en Gezin. Bel op werkdagen tussen 10.00-16.00 uur naar 040 – 25 84 113. Je kunt ook een e-mail sturen naar gemeente@veldhoven.nl onder vermelding van ‘lachgas’ of bellen naar het algemene nummer 14 040.

  Bron: https://www.veldhoven.nl/nieuws/2019/01/28/gebruik-lachgas-op-straat-verboden
   
  Rebell vindt dit leuk.
 2. LoveSexDreams

  LoveSexDreams Experimenterende gebruiker

  Opzich niet heel gek dat ze lachgas gebruik op straat verbieden. Officieel is het ook verboden om alcohol op straat te drinken. lk zie steeds vaker in de stad lege patronen liggen en dat moet je niet willen. Als je het thuis gebruikt gooien mensen het sneller zelf weg dan op straat.

  Hier moet ik dan wel hard om lachen. Vervang het woord lachgas met alcohol en het klopt nog steeds precies! En dan wordt lachgas niet 'normaal' genoemt terwijl alcohol de normaalste zaak van de wereld is :tearsofjoy:Dont get me wrong ik haat het als mensen de gevaren van een drug wegwuiven "want alcohol is nog slechter en dat is legaal en gebruikt iedereen" maar dit is wel heel erg bevooroordeeld.
   
  Laatst bewerkt: 28 jan 2019
  Inguz en MacLeod vinden dit leuk.
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Laden...
Vergelijkbare Topics - Lachgasverbod Veldhoven
 1. darkbull
  Reacties:
  7
  Weergaven:
  4.523