• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Lamp elektriciteitsverbruik

Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds

abby

Belezen gebruiker
Een lamp waaronder je wiet kweekt kost al snel veel elektriciteit. Maar als het winter is warmt het natuurlijk ook je kamer op, en moet je minder de verwarming stoken. Mijn vraag luid dus: Wegen die kosten zich tegen elkaar op?
Ik heb hier niets over kunnen vinden op het internet, dus meschien kunnen jullie mij helpen met dit probleem op te lossen.
 

Wacky

Badass junkie
Die kosten wegen niet tegen elkaar op.

Electrische energie kost ongeveer 20cent per Kwh. 1Kwh = 3,6 MJ. dus je krijgt ~18MJ per euro.

Aardgas kost ongeveer per 70cent per M2. 1M2 = 31,65 MJ. dus je krjigt ~45MJ per euro.

Daarnaast gebruik je slechts weinig van je kweekwarmte om je huis te verwarmen. Je moet je tent/hok/kamer goed ventileren waarmee je de meeste warmte naar buiten blaast.
 

Lord Herbal

Belezen gebruiker
Ik heb pasgeleden ook een kweekkast gebouwd. Hij staat bij mijn ma thuis in de bijkeuken, waar ook de wasdroger staat. Het mooie is; de temperatuur varieert tussen 23 en 25 graden. In jou geval moet je dan je verwarming wat hoger zetten. Ik heb dan ook twee LEDlampen aangeschaft a 20 watt per stuk. Veel normale gloeilampen zijn al 60, en van die LED's komt zo'n sterk rood licht af, dat na 20 sec. erin kijken verder alles een groene tint heeft voor een paar minuten.

Voor info, check www.kweekotheek.nl
 
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Bovenaan