• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Legaliseren cannabis in België

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist

roopx

Newbie
Beste vrienden


Ik vermoed dat dit topic hier niet juist staat, maar op deze manier hoop ik om meer gelezen te worden.
Over een paar weken zijn het verkiezingen in België (26 Mei). Graag hoop ik, net als zovele andere dat cannabis ooit gelegaliseerd zou worden in het Belgenland.

Dus moesten er nog leden zijn, die niet goed weten op wie te stemmen dan. Voor het Franstalig gedeelte is de partij PS en voor Vlaanderen is het SP.A

https://www.s-p-a.be/artikel/een-modern-en-efficient-cannabisbeleid-cannabis-so/
https://www.demorgen.be/politiek/di-rupo-wil-cannabis-legaliseren~b0f42420/
https://www.knack.be/nieuws/belgie/...le-normal-130337.html?cookie_check=1557944478 (oud artikel)

Zelf heb ik geen verbintenis met enige welke vorm van politiek, maar moesten we met dit onderwerp toch al in de juiste richting gaan. Lees de artikel en bekijk het even voor jullie zelf.

Alvast bedankt voor het lezen :)
Mvg
 

theholyganja

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Jongen

Niet alleen Spa wil legaliseren ook groen en PVDA wil. Open Vld staat er ook achter, maar zal wel eerder financieel zijn

Maar ik zou er niet op hopen. We leven nu eenmaal in een achterlijk rechts land.
 

De Kaptitain

Experimenterende gebruiker
Legaal of niet ik zit nooit zonder, maar het zou wel eens tijd worden. Ze zijn dat al lang aan het vertellen de enige wat er nu van profiteert zijn de verkopers ,maar ja het maakt nu niet echt meer uit Belgie heeft te lang gewacht.
 
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Bovenaan