1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Levensgevaarlijke drug met ocfentanyl!

Discussie in 'Nieuws en actualiteiten!' gestart door Peroxide, 6 apr 2015.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Peroxide

  Peroxide Bewuste gebruiker

  ** Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150405_01616409 **

  Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid waarschuwt voor levensgevaarlijke drug met ocfentanyl
  [​IMG]


  Het Belgisch Early Warning System voor Drugs (BEWSD) en het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) waarschuwen voor een poeder dat de stof ‘ocfentanyl’ bevat en erg gevaarlijk is voor de gezondheid. De stof duikt op in illegale drugs en kan erg snel tot een overdosis leiden, met een verhoogde kans op overlijden.
  Ocfentanyl is een afgeleide van fentanyl, een krachtige pijnstiller die bij chirurgische ingrepen en bij terminale kankerpatiënten wordt gebruikt. De stof behoort tot de klasse van de ‘opioïden’, waartoe ook heroïne behoort.


  ‘Het belangrijkste gevaar van ocfentanyl is dat de stof honderden keren sterker is dan heroïne. Daardoor lopen gebruikers een ernstig risico op een overdosis’, aldus het WIV.

  In het buitenland leidden fentanyl en derivaten zoals ocfentanyl in het verleden al tot verschillende overlijdens. Vaak gaf het opduiken van een lot van een dergelijk product daarbij aanleiding tot verschillende sterfgevallen.

  Eerste dode in België

  In België is afgelopen maand het eerste overlijden door toedoen van ocfentanyl gemeld. De spoeddiensten, toxicologische laboratoria, politie en preventiewerkers werden door het BEWSD geïnformeerd en zijn waakzaam.

  De aankoop en consumptie van illegale drugs is strikt verboden in België. ‘Gebruikers, ook zij die ervaring hebben, moeten uiterst voorzichtig zijn want de stof kan dodelijk zijn’, klinkt het bij het WIV.

  ‘Als ze toch wensen te gebruiken, wordt aangeraden te beginnen met een lage dosis. Ook is het verstandig dat er iemand aanwezig is die niet gebruikt en die snel de hulpdiensten kan verwittigen in geval van problemen.’
   
 2. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  Hopelijk word dit snel de kop ingedrukt ipv dat er meer en meer opiaten komen die tot 6000x sterker als morfine zijn. Stofjes als Carfentanil , Ohmefentanyl , 3-Methylfentanyl blijven hopelijk 'weg' van de 'reguliere' drugs aka niet gemixed/versneden.

  Goed dat er een een heldere waarschuwing over is , nu afwachten of men meer gaat testen!
   
 3. Peroxide

  Peroxide Bewuste gebruiker

  Inderdaad, ik vind mensen die dit soort dingen verkopen en er zich bewust van zijn zouden berecht moeten worden voor moord met voorbedachte rade. Hetzelfde verhaal met die witte heroïne.
   
 4. SirErick

  SirErick Wijs gebruiker

  Ik deel je mening en had het iet beter kunnen zeggen.
   
 5. Ruud

  Ruud Experimenterende gebruiker

  Opzich is het niet zo erg mits het GOED versneden is, aangezien dit een vak apart is, vooral met zulke potente middelen lijkt me dit geen taak voor de straatdealer.

  Ik heb een tijdje op het lab gezeten bij een farmaceut, daar werden pillen gemaakt met 10 uG aan werkzame stof per pil (die woog rond de 300 mG) en daar mocht maximaal 2% afwijking in zitten anders werd de hele batch afgekeurd. Dat is iets voor vakmensen.
   
 6. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  Dank voor je mooie bijdrage Ruud. Weer wat geleerd!
   
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Laden...