• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

"Love letter" van douane

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Lysergine

Bewuste gebruiker
Afgelopen donderdag ontving ik van postNL een brief waarin ik geïnformeerd werd dat mijn pakje met 200 tabletten farmaceutische etizolam uit India op basis van artikel 18 en 40 van de geneesmiddelenwet in beslag is genomen. Zoals jullie wellicht weten staat etizolam zelf niet op lijst I of II van de opiumwet, maar valt het wel onder de geneesmiddelenwet. De verkoper biedt aan om het product opnieuw te versturen. Ik ben benieuwd hoe jullie over het volgende denken:
 • Stel dat de vendor de bestelling opnieuw naar hetzelfde adres verzendt en deze tweede verzending ook door de douane onderschept wordt: hoe groot achten jullie de kans op zwaardere juridische consequenties dan alleen inbeslagname?
 • Betekent een inbeslagname dat mijn naam en/of mijn adres geregistreerd staan en dat pakketjes op die naam en dat adres in het vervolg dus eerder doorzocht worden? Zo ja, hoe lang zouden jullie wachten voor het plaatsen van een nieuwe bestelling?
 • Als ik voor een reship kies, is het dan absoluut noodzakelijk om een ander adres te gebruiken?
 • Wat zouden jullie doen: opnieuw laten verzenden naar hetzelfde adres maar onder een andere naam, geld terugvragen, eerst een paar weken wachten en dan het pakket alsnog naar hetzelfde adres versturen, etc?

Ik kom uit Nederland. :wink:
Bedankt voor het lezen!

Wellicht dat @strafrechtzaken.nl hier iets over kan zeggen?
 
Laatst bewerkt:

strafrechtzaken.nl

Strafrechtadvocaat
Professional
De kans op zwaardere juridische consequenties is niet in te schatten. U begeeft zich op glad ijs waarbij voorzichtigheid is geboden. Wij adviseren om niet opnieuw de producten te laten verzenden.
 

Jen

Belezen gebruiker
Nou ik ben dus geen voorstander van drugs bestellen online.
Maar als je het doet kan je ook alles bestellen in Nederland en Duitsland op het darkweb dus waarom helemaal bestellen vanaf een ander continent dat is vragen om problemen.
 

Helpende Fries

Experimenterende gebruiker
Hallo Lysergine,

Om je zorgen wat te verzachten kan ik je wel vertellen, de zender is in deze situatie altijd de schuldige, totdat jij het pakketje in handen hebt gehad en dat dat bij de politie/douane bekend is.

Waarom?

Als voorbeeldje, ik stuur jou nu zonder te vragen 1 zak vol met XTC, deze wordt onderschept en in beslag genomen. Het vervolg hiervan heeft nog geen directe consequenties, stel het gebeurt nog twee maal, denk jij dan echt dat jij wordt gestraft voor de illegale praktijken die IK heb verricht? om je gerust te stellen NEE. Dat is in dit geval dus ook niet zo, dit kun je ook zo houden als je er maar op let dat jij niet zwart op wit bewijs openbaart dat jij hierom gevraagd hebt/betaald. Dan zou jij in principe geen woord te horen krijgen, zelf weet ik niet 100% hoe de douane en politie in de praktijk met dit soort zaken omgaan, maar zoals ik hierboven heb gezegd ''je bent safe''.

Groetjes
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan