1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 2. Heb jij ook een vraag over drugs?

  Welkom in het Vraag van de Week subforum! Hier beantwoordt wekelijks een professional van de Drugs Infolijn (onderdeel van het Trimbos Instituut) een vraag van een forumlid over drugs. We vinden het belangrijk dat op dit forum ook deskundigen een bijdrage leveren, want zoals met zoveel dingen, is het gebruik van drugs niet zonder risico's. Wees dus goed verbereid!

  Heb je een vraag? Stel deze hier!

  Om een vraag te kunnen stellen op het forum, moet je wel een account hebben en ingelogd zijn. Registreer hier!

Vraag van de Week LSD in de receptoren

Discussie in 'Vraag van de week' gestart door Drugs Infolijn, 3 jun 2011.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Drugs Infolijn

  Drugs Infolijn Gevalideerde professional Professional

  Er is heel veel onderzoek gedaan naar de werking van LSD in de hersenen. Hoofdzakelijk werkt LSD in op het serotonerge systeem (serotonine productie of juist tegenwerking van serotonine). Men weet nog niet HOE LSD precies werkt. Op de ene receptor stimuleert het en op de andere voorkomt het de werking van serotonine. Daarnaast kan een invloed op het serotonerge systeem een domino-effect hebben op allerlei hersengebieden die elk weer anders reageren op de verstoorde serotoninespiegels. Of dit blijvende schade aan het hele systeem veroorzaakt (evt. bij frequent gebruik) is niet bekend. Wel is het zo dat de ervaring van een LSD-trip een blijvende inzichtelijke verandering kan bewerkstellen. In goede of slechte zin.
   
 2. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  Ontzettend bedankt voor het antwoord! Erg boeiend vind ik, en eindelijk een antwoord op de vraag waar ik al even mee rondliep :)
   
 3. Cosmic Controler

  Cosmic Controler Bewuste gebruiker

  vogelen julli dat alemaal zelf uit ? knap gedaan anders
   
Laden...