1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Meer over Tramadol

Discussie in 'Drugs' gestart door Cezario.666, 28 sep 2014.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Cezario.666

  Cezario.666 Newbie

  Hey , ik wil meer info over tramadol . ik ga het binnenkort gebruiken en ik wil weten :

  welke effecten het geeft
  wat er allemaal in zit , morfine ? cocaine heb ik gehoort maar ik weet niet of het klopt.
  en hoe lang het gebruik duurt . :grin:
   
 2. Deamon

  Deamon Bewuste gebruiker Tripreporter

  Tramadol is tramadol, een opiaat, dus net zoiets als morfine, maar dan lichter. Er zit dus geen morfine in en zeker geen coke. Ik heb er zelf geen ervaring mee, dus kan je niet meer vertellen.
   
 3. MusicIsLife

  MusicIsLife Wijs gebruiker

  Het is een half-opiaat. Heb het een paar weken geslikt toen ik geopereerd was. Ik slikte 4x 100 mg. per dag. Ik denk dat als je echt iets bijzonders wil voelen dat je dan wel een wat hogere dosis moet pakken. Heb toen behalve 0,0 pijn en een beetje duffigheid verder niet veel ervan gevoeld.

  Heb geen feiten erover, dit is puur mijn ervaring.

  Cocaïne erin is echt bullshit
   
 4. Fool

  Fool Badass junkie

  De werkzame stof in Tramadol is ook enkel tramadol, géén cocaïne noch morfine. Dit is een Opioid, oftewel een synthetische opiaat/morfine-achtige pijnstiller. Het morfine-achtige effect van tramadol komt hoofdzakelijk door een metaboliet(Afbraakproduct), namelijk O-desmethyltramadol en dit wordt bij verschillende mensen in verschillende hoeveelheden omgezet. Hoe meer/sneller dit in je lichaam wordt omgezet, hoe sterker het effect dus zal zijn. Omdat de enzymen die dit omzetten per persoon wisselen zijn er veel verschillende verhalen over tramadol te vinden, voor de één werkt het dus gewoon beter dan voor een ander.

  Pas op met combinatiegebruik, ook met eventueel enkele dagen ertussen. Tramadol zelf(dus niet O-desmethyltramdol) is namelijk een 'heropnameremmer' van serotonine en dopamine, iets wat gevaarlijke interacties terwege kan brengen. Pas hiervoor ook op met hogere doseringen tramadol.

  De effecten zullen waarschijnlijk niet héél erg 'in your face' zijn tenzij je gigantische doseringen gaat nemen, ik heb van anderen gehoord dat het vooral een subtiele warme deken is en een tevredenheidsgevoel met zich meebrengt.

  Meer informatie:
  https://www.erowid.org/pharms/tramadol/
  http://en.wikipedia.org/wiki/Tramadol
  http://drugsforum.info/opiaten-en-opioi ... t3063.html
  https://www.drugs-forum.com/forum/showt ... hp?t=25927
  http://www.bluelight.org/vb/threads/409 ... ion-Thread
   
 5. gandwarf777

  gandwarf777 Belezen gebruiker

  Een kleine correctie, tramadol is geen dopamine heropname remmer maar een noradrenaline heropname remmer.


  Mede hierdoor verhoogd tramadol de kans op epileptische aanvallen en heeft enigszins stimulerende eigenschappen.
  Nog wat aanvullende informatie voor veilig gebruik:

  Gebruik het niet samen met andere stimulanten als cocaïne/amfetamine/ritalin want dit kan een hypertensive crisis veroorzaken, wat interne bloedingen en een hartaanval tot gevolg kan hebben.


  Verder is het nog belangrijk om te weten wat voor een cytochroom P450 2D6 genotypering je hebt voordat je tramadol gebruikt aangezien een klein percentage van de bevolking zogenaamde ultra rapid metabolizers zijn. Deze hebben meer dan 2 functionele allelen op chromosoom 22.

  Dit vertaalt zich in een matig tot sterk verhoogde CYP2D6(enzym in je levercellen die de reactie van tramadol naar O-desmethyltramadol katalyseert) activiteit wat tot gevolg heeft dat er meer van het actieve metaboliet O-desmethyltramadol word geproduceert. Dit zorgt er dus voor dat het medicijn veel sterker werkt voor deze mensen.


  Heb je al is codeïne of dextromethorfan gebruikt en reageerde je hier heel sterk op? dan is dat een indicatie dat je een ultra rapid metabolizer bent want deze middelen worden op een vergelijkbare wijze gemetaboliseerd.  Ten slotte zijn er nog farmakokinetische interacties mogelijk door CYP450 inducers en inhibitors van met name CYP2D6 en CYP3A4. Dit kunnen andere medicijnen/drugs zijn maar dit kunnen ook alledaagse voedingsmiddelen of voedings suplementen zijn.

  CYP2D6 katalyseert de reactie van tramadol naar het actieve O-desmethyltramadol en CYP3A4 katalyseert de reactie van tramadol naar het inactieve N-desmethyltramadol.


  Om het simpel te houden:

  2D6 inducers versterken werking tramadol
  2D6 inhibitors verzwakken werking tramadol

  3A4 inducers verzwakken(in kleinere mate) werking tramadol
  3A4 inhibitors versterken(in kleinere mate) werking tramadol


  Hier kan je een lijst van CYP2D6 en CYP3A4 inducers/inhibitors vinden:
  https://liferaftgroup.org/long-list-of- ... nd-cyp2d6/
   
 6. Fool

  Fool Badass junkie

  Oeps, klein foutje. Thanks voor de aanvulling! :)
   
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Laden...