Na één sessie stoppen met heroine of methadon middels Iboga

Discussie in 'Opiaten' gestart door Tijdloos, 11 mrt 2011.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Tijdloos

  Tijdloos DF Staff Medewerker Moderator

  Originele post/crediits voor : Pieter-b

  Was helaas verwijderd per ongeluk.

  Iboga is een middel dat na eenmalig gebruik cravings, afkickverschijnselen en de behoefte aan drugs beeindigd

  De werking:
  -onderdrukt afkickverschijnselen en cravings voor ongeveer 3 maanden
  -ondermijnt geconditioneerd gedrag voor ongeveer 3 maanden
  -geeft een lange, en zware trip waarin de gebruiker zo'n 10 uur word bestookt met inzichten over zijn leven.

  Mensen die dit hebben gebruikt rapporteren een onmiddelijke afkeer voor alle soorten drugs, van heroine tot methadon tot suiker en tv.
  Deze mensen worden niet terug gehouden door een onmenselijke craving en vallen door de ondermijning van conditionering niet direct terug in hun oude patroon. (Wel moet ik hierbij zeggen dat tijdelijk een andere omgeving wenselijk is..terugval is niet onmogelijk. Het beste gaat men aansluitend een weekje of 2 op vakantie zodat alles goed kan worden verwerkt.)

  De succesrate:
  -Het verdwijnen van afkickverschijnselen 90%
  -Het verdwijnen van de behoefte aan drugs 60%
  -Volledig en blijvend overtuigd van de inzichten die men tijdens de trip heeft verkregen 30%

  Het risico:
  Er is in ieder geval sprake van een drietal gevaren.
  -Het eerste gevaar schuilt hem in het feit dat iboga de werking en de giftigheid van andere drugs versterkt. Een normale dosis heroine bijvoorbeeld, kan dan een overdosis zijn, of zelfs een dodelijke overdosis.
  -Het tweede gevaar schuilt hem in de mate waarop iboga je hartslag vertraagt. Hierdoor is dit middel ongeschikt voor o.a. mensen met een hartprobleem of lage bloeddruk.
  -Een derde gevaar is een eventuele overgevoeligheid of allergie voor iboga. Om dit uit te sluiten dient men een dag voor de sessie eerst een testdosis te nemen om te zien hoe men hierop reageert. (afhankelijk van het lichaamsgewicht is dit waarschijnlijk ongeveer 1 gram bark, of 80 mg ibogaine)

  Er waren tot Maart 2007 3611 geregistreerde iboga behandelingen. Hiervan zijn 12 mensen overleden. Er is echter bij bijna al deze ongevallen een voorkombaar element geweest.
  -overdosering
  -hartproblemen
  -polygebruik

  Men dient zich dus op zn minst te laten testen op hart en lever, en men MOET andere drugs voorkomen voor, tijdens en na de behandeling.
  Hier vind men een samenvatting van alle geregistreerde fatale aflopen plus autopsie conclusies.
  http://www.myeboga.com/fatalities.html

  De kosten:
  De kosten lopen sterk uiteen en kunnen varieren van ongeveer 50 tot 15000 euro.
  -iboga bark uit smartshops 50-150 euro
  -ibogaine hcl (de werkzame stof) uit smartshops 200-500 euro
  -iboga bij een sjamaan 1000-2000 euro
  -iboga ziekenhuis behandeling 2000-15000 euro
  -iboga traject 450 euro (succes niet gegarandeert, onvolledige behandeling, maar zonder substantiele risicos)

  Iboga(ine hcl) uit smartshops:
  Dit is het goedkoopst, maar vergt ook de meeste voorbereiding. De totale ervaring duurt zo'n 36 uur. Ookal vermoed ik dat er alleen de eerste 12 uur een echte noodzaak voor een sitter is(dit is de periode van de sterke
  hallucinaties), ik heb de noodzaak voor een oppasser tijdens de overige uren niet volledig kunnen uitsluiten. Om helemaal zeker te zijn heeft de persoon dus 36 uur lang iemand nodig die op hem/haar let. Dit zullen dan dus meerdere personen moeten worden. De voornaamste taak van de oppasser is de geruststelling dat er iemand bij zit, en het periodiek monitoren van de hartslag die niet onder de 50 slagen per minuut mag komen.
  Om de benodigde hoeveelheid iboga binnen te krijgen kan men dit het beste in capsules stoppen. De smaak doet kokhalzen en is erg bitter. Verder is het belangrijk om goed op te letten wat je koopt zodat je de dosis vast kan stellen. wortelbast is bijvoorbeeld 6 keer sterker dan hele wortel.

  Dosering
  iboga bark tussen de 16 en 45 gram
  ibogaine hcl tussen de 10-18 mg / kilo lichaamsgewicht.
  iboga bark bevat 3-6% ibogaine

  Handleiding voor de oppasser(s):
  http://www.ibogaine.org/manual.html

  Iboga bij een sjamaan:
  Dit is waarschijnlijk de beste en meest betaalbare oplossing. Het zien van iemand die deze behandeling ondergaat is meestal geen pretje. Men neemt iboga op het moment dat men normaal drugs zou nemen. De persoon uit hierdoor een zekere mate van afkickverschijnselen tijdens de trip. Een getrained persoon weet behoeftes en de eventuele ernst van symptomen beter in te schatten.
  Hier een kleine lijst :
  http://www.ibogaine.co.uk/options.htm
  waarvan eentje in Nederland

  - SARA'S HOUSE, Breukelen, Netherlands. Pastoral, holistic treatment using Iboga root-extract for addiction & emotional trauma problems. Cost - approx Euros 1500. Sara Glatt is a registered holistic healer with 4 years Iboga experience who treats clients as 'part of the family'. Contact Sara at sara119@xs4all.nl to find out more. NOT GOVERNMENT LICENSED  Iboga ziekenhuis behandeling:
  Dit is de enige situatie waarin gebruik gemaakt word van actieve EEG en EKG. Uiteraard is dit de meest veilige setting, al is het niet de prettigste. Over de werking en gevaren van iboga is weinig bekend en men neemt daarom soms overbodig veel voorzorgsmaatregelen.

  Het iboga traject:
  Dit traject word hier aangeboden:
  http://www.iboga.nl
  Een normale sessie bestaat uit het nemen van een hele grote dosis iboga. Hierdoor onderga je een sterke trip. Het zijn echter de iboga metabolieten die 3 maanden in je lichaam blijven en die de craving en de conditionering verminderen. Deze metabolieten onstaan ook wanneer men iboga als voedings supplement neemt. In dat geval blijft (een groot deel van) het risico achterwege, maar dus ook de levensles. Er zijn geen cijfers bekend over de succesrate van iboga als voedings supplement.
  let op, zij verkopen de hele wortel waar slechts 1% werkbare stof in zit.
   
 2. Tijdloos

  Tijdloos DF Staff Medewerker Moderator

  Re: Na één sessie stoppen met heroine of methadon middels Ib

  Media:
  De volgende film gaat over een filmmaker die in zijn heroine verslaving is terug gevallen. Hij besloot vervolgens een documentaire te maken over zijn medegebruikers, maar gaanderweg de documentaire komt hij tot de wetenschap van iboga, en besluit dit te nemen. Zodoende gaat deze film geleidelijk steeds meer over zijn eigen afkick middels iboga inplaats van over het gebruik van zijn omgeving.
  Hij gebruikt dit overigens bij een sjamaan.
  http://www.youtube.com/watch?v=c2mhcyU6Ttg pt1
  etc.

  Deze film toont het traditionele gebruik van iboga.
  http://www.guba.com/watch/2000916241
  Een overzichtelijke bron van informatie is o.a.:
  http://www.ibogaine.co.uk
  hier staan enkele rapporten
  http://www.ibogaine.co.uk/experience.htm


  Disclaimer:
  Als laatste toch nog even de disclaimer dat ik geen dokter ben en dat iedereen die geinteresseerd is, zelf verantwoordelijk is voor het vergaren van voldoende informatie. Ik kan niet garanderen dat ik geen fouten heb gemaakt. Vooral over de dosering kan ik niet met zekerheid zeggen dat dit juist is, verifieer dit dus bij een expert.
  Mensen uit Belgie dienen erop te letten dat door het koloniale verleden van Belgie en Afrika iboga daar verboden is.

  Alle credits naar Pieter-b
   
 3. Zoari

  Zoari Experimenterende gebruiker

  Re: Na één sessie stoppen met heroine of methadon middels Ib

  Ziet er allemaal erg vertrouwelijk uit. maar als ik verslaafd zal zijn (wat ik niet ben) zou ik er toch niet voor kiezen omdat als je een goede wilt moet je toch naar een sjamaan, het kost 1000 / 2000 euro! Voor een verslaafde is dat echt veel geld en al het geld dat binnenkomt is meteen al weg naar schulden of naar de Drugs zelf. Als het wat meer betaalbaar was zou het echte het ding zijn, of je ouders of vrienden moeten wat geld bij elkaar sparen maar dan mag je van geluk spreken dat ze nog om je geven. Want mijn ouders zouden me laten stikken hoe vaak ze mij hebben gewaarschuwd.

  Drugs is leuk! maar wel met mate!
   
 4. willemv

  willemv Wijs gebruiker

  Re: Na één sessie stoppen met heroine of methadon middels Ib

  Hmmz ik denk dat je er nog van zal staan te kijken wat ouders allemaal accepteren.. Wat ik ook heb gedaan in mijn leven mijn ouders hebben me nooit laten vallen. Dit geldt vast niet voor iedereen. Persoonlijk zou ik niet zo gauw een behandeling als deze aangaan. Verslaving heeft veel meer te maken met het gedrag eromheen. Stoppen is maar een klein deel van het probleem..
   
 5. rudolf

  rudolf Bewuste gebruiker

  Re: Na één sessie stoppen met heroine of methadon middels Ib

  Ik zou zo'n behandeling ook niet aangaan.

  Ga liever uit van feiten en dergelijke.  Ouders laten hun kinderen idd niet zo maar vallen.
  Mijn ouders maken (nog) zat mee met mij en ook al zijn het vaak moeilijke tijden , er komt altijd een betere tijd (zeggen ze, eerst maar eens zien)
   
 6. peternelson

  peternelson Newbie

  Re: Na één sessie stoppen met heroine of methadon middels Ib

  Do what thou wilt shall be the whole of the Law.
  Ik ben nu ruim 7 jaar heroine verslaafd en heb meerdere klinische opnames achter de rug!! Niets heeft gewerkt ivm sociale druk van werkgever en omgeving!! Nu ik werkeloos ben heb ik eindelijk de tijd en ruimte om aan mijn verslaving te werken!!! Ik ben Heroine Junk maar geen randdebiel!!! Als je heroine probleem hebt en je omgeving niet tot last wilt zijn kan men in Nederland tegenwoordig in aanmerking komen voor vrije verstrekking van heroine, wat mijn leven totaal heeft verandert !! Ik ben gelukkig met mijn bijstanduitkering en vrije verstrekking!!! Als ik over heel de wereld vrij of betaalbaar opiaten zou kunnen krijgen dan heb ik weinig problemen!!! Anyway ik wil over ongeveer 12 tot 18 maanden vanaf nu m.b.v. Ibogaine afkicken en idd direct mijn leven totaal veranderen!!! Feit dat de reguliere verslavingszorg nauwelijks tot geen intresse voor iboga toont zegt mij al genoeg!!! Het werkt te goed!!! omdat ik in vrije verstrekking zit kan ik binnen jaar makkelijk 1000 euro sparen met vakantie geld!!! ALS je wilt is het niet zo moeilijk!!! Maar meeste gebruikers zijn mentaal zo ziek dat hun verslaving eerder neveneffect van hun psychologische toestand is dan andersom!!!!
  Als men echt wilt is er altijd een weg, ik persoonlijk ben ziek van deze maatschappij en hun instituties dus ga ik nu volgens mijn eigen plan afkicken!!! overigens moet ik zeggen dat mijn wil tot afkicken door DMT trip is getriggered en iedere opiaat verslaafde die niet bang van psychedelica is raad ik aan ibogaine te overwegen, DMT ook, maar alleen als je weet waar je aan begint, dus naar mijn mening alleen geschickt voor mensen die LSD en paddo,s geweldig vinden en verder willen, vind je dat al eng blijf dan uit de buurt van DMT!!!
  Love is the Law, Love under Will.
   
 7. Tijdloos

  Tijdloos DF Staff Medewerker Moderator

  Na één sessie stoppen met heroine of methadon middels ibogaï

  Kwam net dit tegen een mooie toevoeging voor dit topic.
  Een documentaire maker verslaafd aan heroine en methadon die een sessie met ibogaïne ondergaat om ervan af te komen. Had nog nooit gezien hoe dit in de 'praktijk' eruit ziet.
   
 8. theholyganja

  theholyganja Bewuste gebruiker Tripreporter

  Re: Na één sessie stoppen met heroine of methadon middels Ib

  Ibogo doe je dan ook niet voor je plezier..n je oordeelt echt de hele tri lang of je een goed mens bent of niet... 't schijnt dat je je hele leven opnieuw ziet, dus ook ieder moment dat je iemand anders pijn hebt gedaan en blijkvaar kan je diepijn dan voelen uit het standpunt van die ander...
   
 9. leveldesigner

  leveldesigner Specialist Verdovend Medewerker Subforum Specialist

  Re: Na één sessie stoppen met heroine of methadon middels Ib

  Denk dat je het ook wel voor je plezier kunt gebruiken hoor.
  Denk dat je het een beetje als LSD moet zien. Het punt is dat het nu genomen wordt tijden afkicken, en ja, dan heb je een soort van bad trip. Ben je gewoon gezond dan zal het een heel andere ervaring zijn.
   
 10. hansje1963

  hansje1963 Experimenterende gebruiker

  Hoi Level, ik heb een tijdje terug ook het aanbod gehad om in het ziekenhuis in Nijmegen af te kicken middels iboga, de sitter zou een arts zijn en die legde mij eea uit.
  Ik heb een nare ervaring op LSD gehad en ben daarna tot de conclusie gekomen dat trippen mijn ding niet is, ik zal je de details maar besparen maar leuk was het niet.
  Voor mij was het belangrijkste om eerst te stoppen met (bij) gebruiken, alles op orde krijgen en er achter zien te komen WAAROM ik eigenlijk gebruikte, daar ben ik vrij snel achter gekomen .
  Maar recreatief kan het misschien wel een mooie ervaring zijn maar ik blijf liever met mijn beentjes op de grond, genoeg gezweefd de laatste jaren...nu op kracht en ervaring door werken, verder alles goed met je? Groet,: Hans.
   
 11. leveldesigner

  leveldesigner Specialist Verdovend Medewerker Subforum Specialist

  Had al even in een andere topic hierop gereageerd maar wil toch nog even hier erop doorgaan.
  Jammer dat je zo'n slechte trip ervaring hebt gehad. Heb zelf heel veel en zwaar getript en nooit
  een bad trip gehad. Maar dat zegt niets. Denk dat vooral de omgeving en de mensen om je heen
  een grote invloed hebben op je trip. Maar natuurlijk ook je geestelijke gesteldheid.
  Heb veel over Iboga gelezen en ik begreep dat wanneer je het onder ziekenhuis begeleiding deed
  de dosis niet zo hoog was dat je ging trippen, maar kan dit fout hebben hoor.
  Maar, begrijp ik het dus goed dat ze in een Nijmegens ziekenhuis deze behandeling aanbieden?
   
 12. Acidfreakx

  Acidfreakx Belezen gebruiker

  Iboga is echt niet voor het plezier hoor, je moet het vergelijken met ayahuasca en dat kan je ook niet gebruiken voor je plezier maar om dingen te leren over jezelf etc..
  Het verschil tussen ayahuasca en iboga is dat iboga de afkickverschijnselen weg neemt terwijl ayahuasca dit niet doet.
  Beiden kunnen wel degelijk dezelfde uitkomst hebben met betrekking tot verslaving/gedragsproblemen
   
Laden...

Deel Deze Pagina