1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Na 3,5 jaar weer aan de speed.

Discussie in 'Verslaving' gestart door Zeelanddude, 31 jan 2019.

SGGZ, 110% hulp bij verslaving
SGGZ, 110% hulp bij verslaving
SGGZ, 110% hulp bij verslaving
 1. Zeelanddude

  Zeelanddude Newbie

  Zit kwa gebruik weer in dezelfde richting als in 2015. Een keiharde spiraal naar rock-bottom. En dat weet ik dus dondersgoed en toch niet willen stoppen.

  Ik weet precies hoe het afloopt als ik zo verder ga en logisch zou toch zijn dat ik daar nooit meer wil komen??
  En toch overtuigd mn eigen brain zichzelf dat het een goed idee is om weer dagelijks aan de speed en coke te zitten.

  En daar koos ik bijna bewust voor afgelopen september door niet meer naar de coffeeshop te gaan maar naar een plaatselijke dealer.
  Toen ik die stap nam voelde ik al dat het een misstap zou zijn. Keek toen in de spiegel en heb hardop gezegd dat het geen slim plan is op de langere termijn.

  Vanaf begin 2018 tot afgelopen september brandstof 3x in de maand naar de shop 50km verder en dus veel brandstof en tijd kwijt. Bespaarde zo dus geld uit aan brandstof maar heb toen de bron veel te dichtbij gehaald en dichterbij werdt dus vaker er naar toe.

  Begin november dus via de dealer die natuurlijk meer verkoopt als weed dus speed gehaald om eens te kijken wat voor effect het zou hebben op mn brain. 6 jaar geleden begon ik met speed om fysiek vooruit te kunnen komen. Nu gebruik ik bijna doelbewust speed voor hersengedeelte. Maar ook al gebruik ik het daarvoor, het lichaam wordt en door het dagelijks te gebruiken niet echt beter van.

  Maar de reden om te beginnen was misschien anders maar als zit nu wel in dezelfde spiraal als 5 jaar geleden alleen dan 3x zo hard.

  Eind november pas een de speed uit de kast gehaald en geprobeerd in het weekend. Zit nu dus 7a8 weken later weer op dagelijks gebruiken. Zo goed als heel de dag door. Dit is dan de eerste keer dat ik echt doorga na het weekend. Afijn het is nu al weer donderdag :openmouth:

  Weekend begon met gebruiken al een poosje op donderdagavond en stopte zaterdagavond.
  Afgelopen zaterdag avond dus gestopt en afgelopen maandag dus weer de next level down gezet door de kater op te vangen met speed en daarna nog meer speed. Zal morgen nog een dagje moeten doorbijten op het werk en dan vrijdag tot maandagochtend kunnen rusten.

  De vorige x duurde het dik een jaar om op dit level van gebruik te belanden. Nu dus 7 weken en dat hakt er wel even in zeg.

  Stoppen wordt deze x moeilijker denk ik omdat de bron zo dicht bij en het ook gelijk de bron van weed is. En ook dat punt is voorbij gekomen in de beslissing toen ik switchte van shop naar dealer.

  Letterlijk gedacht en opgeslagen in mn brain: Als ik hooked raak aan die speed zal ik ook gelijk met de weed kunnen stoppen.
  Ik ervaar voor mezelf dat stoppen met speed vele malen makkelijker is geweest te stoppen met weed.

  Weed gebruik is ook 3x zoveel geworden afgelopen weken en echt aan speed gebruik gekoppeld. En vind weed nog steeds beter op de mind als speed. Speed maakt me al weken lang sloom. Kan nuchter wat minder snel denken maar wel veel sneller daadwerkelijk iets doen. De eerste paar weken merkte ik gewoon wanneer de speed was uitgewerkt en ik me normale brain weer terug heb.
  Ben nu zoveel aan het bedenken/overdenken dat ik er zelf geen controle meer over heb waarover ik bedenk en dat voelt gewoon kut maar toch lukt alles gewoon en vergeet ik geen dingen.
  Maar dat lukt normaal ook zonder chaos in mn hoofd en dat is me ook gelukt met een aantal jointjes in de week.

  Waarom had ik niet gewoon naar de shop blijven rijden en alleen weed gerookt vraag ik me af en waarom zou ik bijna doelbewust gekozen om in deze spiraal te duiken.

  Ben benieuwd met welke mindset ik hier morgen verder ga. Nu eerst proberen te slapen.
   
  Fenne vindt dit leuk.
 2. Zwijgrecht

  Zwijgrecht Bewuste gebruiker

  Paar dagen rust pakken, goed eten, slapen. Dan kijk je er alweer heel anders tegenaan. Moeheid, uitgeput lichaam, etc kunnen heel veel met de mind doen. Uitgerust, wat opgefrist en een paar dagen compleet nuchter kunnen het een heel stuk minder erg laten lijken dan nu, en kan je het waarschijnlijk een stuk beter aan. Na een tijd gebruiken ---> weinig slapen ---> uitgeput raak je een beetje vervreemd van je nuchtere zelf. Weet zeker dat het een stuk behapbaarder lijkt als je je lichaam wat rust geeft.

  Kracht en wijsheid:handpointup::boxleft:
   
  acht.zes en Fenrir vinden dit leuk.
 3. Zeelanddude

  Zeelanddude Newbie

  Vandaag ging het best goed. Wel wat vaag in mn hoofd en af en toe stekende hoofdpijn. Net alsof er aan mn haren wordt getrokken vanuit de binnenkant. Moet morgen toch nog gaan werken. Ben benieuwd, de echte kater moet nog komen.

  Toch is gisteravond wel een goeie avond voor me geweest. Hier typen over wat er rond gaat in mn hoofd doet al veel voor me. Heb er op dit moment gewoon veel motivatie om geen speed of weed te gebruiken.
   
  Fenne vindt dit leuk.
 4. L-S(T)D

  L-S(T)D Experimenterende gebruiker

  Strijden jongen!
  Goed dat je dit opschrijft. Schrijven kan inderdaad vet veel helpen.
  Speed is lekker. Zo lekker dat je het zelfs gebruikt als het eigenlijk helemaal niet zo lekker is.

  Je kan dit defeaten!
  Probeer ergens afleiding in te zoeken. Ga chillen met friends die nuchter leven en wees gewoon open en eerlijk over je gebruik tegen mensen die niet anders naar je gaan kijken als je dat doet.

  Met hulp is het zoveel makkelijker..
   
 5. Zeelanddude

  Zeelanddude Newbie

  Nu dus plusminus 5 dagen niks gebruikt en tot nu toe nog geen serieuze cravings gehad naar speed of weed. Nuchter gaan slapen is gewoon bagger maar nuchter wakker worden is bijna feest
  Merk wel aan mezelf dat ik nog wel een beetje een kort lontje heb naar andere mensen toe. Heb normaal echt veel geduld en begrip voor dingen maar dat is nog niet helemaal terug.

  Weet van mezelf dat het pas echt moeilijk gaat worden na 2 weken niks gebruiken. Ik ga hier gewoon neerzetten wat er gaat gebeuren.
   
  Fenne, PsyTekZ, Zwijgrecht en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 6. Klein Pierke

  Klein Pierke Newbie

  Zodra je het hebt gekocht doorspoelen. Ga je opnieuw halen terug doorspoelen. Mindfuck. Trukje om verplicht te ontnuchteren. Fuck your brains.
   
 7. Zwijgrecht

  Zwijgrecht Bewuste gebruiker

  Hoe is het met je gabber?
  Na 2 weken is het puur psychologisch. Jij bent de baas over je eigen hoofd en wil dus je kan dit man. Je moet niet denken Of dit je gaat lukken, maar Hoe het je gaat lukken. Wat je valkuilen en triggers zijn, en je zwakke punten proberen. Zie het als een uitdaging, een wedstrijd die je kan winnen maar waar je niet onbezonnen inrent of een gevecht waar je hard voor traint en naar toe leeft.

  Vergeet die onzin als door de wc spoelen als je het koopt. Dan zoom je namelijk in op wat als en creeer je voor jezelf een negatieve prikkel erbij

  Komt goed man, is gewoon een strijd met jezelf die je moet winnen en simpelweg uitzitten en onthoudt, elk uur zonder is weer een uurtje dichterbij je goal en je zelfvertrouwen en zelfkennis groeit met de dag waardoor het minder lastig wordt.

  weet dat het geen leuke plek is om vandaan te komen. Maar heb daar lekker schijt aan en verander als vanzelfsprekend weer langzaam terug in de oude jij.
  Nou ehm genoeg slap genuild en als ik wat voor je kan betekenen weet je me vast wel te vinden.
  Later!
   
  Fenne en Zeelanddude vinden dit leuk.
 8. Zeelanddude

  Zeelanddude Newbie

  Thnx man dat je ff vraagt aan me. Gaat de goede kant op met me. Heb nog steeds niks gebruikt en ook nog steeds geen serieuze cravings gehad.
  Afgelopen vrijdagavond was wel ff lastig. Was op een plek waar er dus letterlijk een emmer vol ( ja gewoon zo een bouw emmer) weed stond. Dus toen kwam er wel even zin om een jointje te gaan roken maar heb me omgedraaid en in de auto gestapt en weg gereden.

  Ik ken mn valkuilen ondertussen, kan ze niet allemaal ontwijken maar ben wel bewust ervan. Alcohol is er 1 en dat sla ik nu ook bewust af. Daar heb geen problemen mee en dronk ook helemaal niet veel of regelmatig maar ik weet van mezelf zodra ik 2 of 3 bier op heb heel anders ga denken over iets erbij te gebruiken.

  Kopen en door de wc gaan spoelen werkt niet voor mij, heb nog steeds een restje speed, SOS en weed liggen maar heb er gewoon geen belangstelling voor.

  Zit nu dus op 21 dagen zonder alcohol en 10 dagen zonder speed,SOS en weed.

  De dealer heeft beloofd dat hij geen contact met mij legt en dat is ook wel fijn. Heb hem gewoon verteld dat ik dus stop. Krijg nu dus geen berichtjes meer van hem.

  Nummers verwijderen/blokkeren enzo werkt ook niet voor me. Zodra ik beslis dat ik iets wil of juist niet wil lukt het me toch wel om het te krijgen of juist niet.
   
  Spacey Ostrich vindt dit leuk.
 9. Zeelanddude

  Zeelanddude Newbie

  Vanavond zijn er vrienden langs geweest waar ik normaal gesproken altijd mee blow. Heb gelijk gezegd toen ze binnen kwamen dat er bij mij binnen niet meer geblowd wordt.
  Was eerst bang dat als ik die mensen zou zien dat ik cravings zou gaan krijgen maar dat kreeg ik dus niet. Hun hebben wel bier gedronken maar ikzelf niet. Was toch nog een gezellig avondje ook zonder te blowen.

  Er is nu echt een knop om bij mij qua speed, SOS en weed gebruiken.

  Voel mezelf nu ook zoveel beter zonder vanalles te gebruiken. Zal niet gelijk zeggen dat het al helemaal uit mn systeem weg is maar heb het idee dat het de goede kant op gaat :)

  Lichamelijk veranderen er ook dingen. Eet meer, vind andere dingen lekker die ik eerder niet zo lekker vond. Laat wel veel meer scheten als eerst XD mayby to much info. Heb zelfs het idee dat de kleur in mn gezicht verandert.

  Al met al knap ik alleen maar op volgens mij.
   
  Fenne en Prison vinden dit leuk.
 10. Prison

  Prison Bewuste gebruiker

  Lekker farten en veel schijten, is gezond. Veel vezels naar binnen werken, word je groot en sterk van!
   
 11. Zwijgrecht

  Zwijgrecht Bewuste gebruiker

  Top man! Je klinkt heel bewust van jezelf.

  Zei toch dat je het kon? Alleen jij hoefde t maar te geloven. Dit gevoel is te lekker om het kwijt te raken dus dat gebeurd je ook niet. Je klinkt ook ontzettend lekker in je cel.

  Goeie dat je het even plaatst en succes hoef ik je niet meer te wensen dus doe ik ook niet. Wel veel goede ideeën toegewenst en een fijne avond:grin:
   
 12. Zeelanddude

  Zeelanddude Newbie

  Nog steeds goed op pad. Geen alcohol,speed,SOS of weed gebruikt. Mijn omgeving begint het nu ook te merken dat ik aan het veranderen ben. Reacties als: je ziet er beter uit enzo heb ik al van verschillende mensen gehoord. Geeft een goed gevoel :)
   
  Fenne, Zwijgrecht, De Dunne en 2 anderen vinden dit leuk.
 13. Yceman224

  Yceman224 Belezen gebruiker Donateur

  Ga zo dóór!
  Het gaandeweg verbeteren van je gevoel, je uiterlijk, plus je gedrag blijft absoluut een h eele lange tijd tijd met kleine stapjes doorgaan!
  Over een maand of twee ken jij en de mensen om je heen, jou niet meer terug...echt ligt altijd waar!
  Ik blijf je hier op df volgen...ik heb hetzelfde mogen meemaken en ik weet van de hoed en de rand
  Sterkte!!
   
 14. Zeelanddude

  Zeelanddude Newbie

  Thnx voor de positieve reacties allemaal. Dit forum doet me veel goeds. Mijn omgeving merkt wel dat ik verander maar kent de rede waarom niet echt. Hier kan ik gewoon eerlijk neerzetten wat er speelt in mn hoofd
  Kwam gisteren en vandaag weer een nieuwe verrassing tegen. Rond 2 uur in de middag ineens serieuze trek naar SOS. Kon gelukkig m’n gedachten er van af halen door even een ander werkje te doen maar was wel even schrikken. Ben benieuwd of dat nog vaker gaat gebeuren.
   
 15. Yceman224

  Yceman224 Belezen gebruiker Donateur

  Dat dit vaker gaat gebeuren, da wat kan je dus donder op zeggen en misschien nog wel zwaardere krachttermen, óók
  Je hebt het goed aangepakt!
  Bij dit soort momenten is het een aanrader, om met een klusje je gedachten te dwingen, om (even) met iets andere bezig te zijn, dan met "zucht" naar de drugs waarmee je juist de zwaarste problemen mee hebt
  Bij mij onlangs nog ma een verkeerd rc gebruik, had ik dit precies hetzelfde
  Ik ben aan een klus electronica solderen begonnen
  Dit 10 dagen lang totdat ik "erdoorheen " was
  En dat soldeerwerk kon eigenlijk direct afvalbak in want het klopte van geen l ket met
  Het klei oud in die 10 dagen ben ik 12 x opnieuw begonnen en erdoorheen gekomen, zonder welke drug dan óók te gebruiken
  En ik weet, bij mij werkt deze manier
  Dat zal bij jou ook zo verlopen daarvan ben ik vrijwel zeker van
  G a zo dóór!!
   
 16. Zeelanddude

  Zeelanddude Newbie

  Vandaag ben ik “gered” door een collega. Het was rond half 3 dat mn hoofd ineens op hol sloeg en was er dus ineens helemaal klaar mee. SOS zit in mn portemonnee en was dus bijna rennend onderweg naar de wc om dat te gaan gebruiken. Had er zoveel zin in, niet normaal.
  Kom ik in de gang een collega tegen die mij net moest hebben en dus zei: ah jou moest ik hebben, kun je ff meekijken op de computer. Nieuw projectje enz... duurde misschien 5 minuten maar de trek was compleet weg.
  Zal hem er waarschijnlijk nooit voor kunnen bedanken maar achteraf was ik zo blij :)
   
Laden...