Na 5jr blowen, beginnen met drinken, mijn advies is:

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Never1

Newbie
Ik zal me voorstellen als Never1. De naam zegt al genoeg. Ik ben jaren terug verslaafd geweest aan hasj en dat heeft 5jr geduurd. Op een avond net na het verbreken van een 5jr relatie, ben ik direct gaan stoppen. Was het een wonder? Heb geen idee maar na een tijdje ben ik langzamerhand gaan drinken (vooral sterke drank) en dat vond ik best lekker in combinatie van sigaretten. Na 10 jr te hebben gerookt en regelmatig drinken, ben ik weer in een keer gaan stoppen. Nu ben ik al inmiddels bijna 8jr gestopt met roken en drinken. Wat me heeft geholpen om te kunnen stoppen is de voordelen en nadelen naast elkaar leggen en de gevolgen en problemen die ik heb moeten mee maken tijdens mijn verslaving. Nu ben ik een begeleider van speciale doelgroep en kom ik verschillende mensen tegen EZV'ers (mensen die extra zorg voorziening nodig hebben), LVB'ers (licht verstandelijke beperkingen) en verslaafden. Ik heb net mijn opleiding afgerond MBO4 maar ik wil me gaan specialiseren in 1 specifieke doelgroep. Mensen die aan bepaalde stof verslaafd zijn, spreken me het meest aan, want ik weet hoe het voelt om verslaafd te zijn en hoe moeilijk het kan zijn om ermee door te gaan terwijl dat je wilt stoppen.
Stoppen is een optie als je eerst bij jezelf begint. Kijk wat het met je doet, met je gezin en familie en al je naastbestaanden. Pak een pen en papier en schrijf erop wat de negatieve en positieve gevolgen of effecten op jou hebben, wat je ermee wint of verliest. Laat me het weten of het nog de moeite waard is om ermee door te gaan of niet. Kan je jezelf niet helpen en je wilt graag stoppen? Zoek zo snel mogelijk hulp om te stoppen voordat drugs of alcohol al je activiteiten stopt.
 

Roze Olifant

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Top Tripreporter
Ik zie dit topic (helaas) nu pas, wat fijn dat je van je verslaving af bent gekomen en wat goed dat je ook anderen hiermee wil helpen. Bedankt voor het delen! Jammer dat er geen reacties op dit topic zijn gekomen; ik vermoed omdat het onder het verkeerde subforum geplaatst is. Daarom verplaats ik het alsnog van ‘Voorstellen voor “Vraag van de Week”’naar het subforum ‘Verslaving’.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan