• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Nationaal Drugsdebat

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Roze Olifant

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Top Tripreporter
https://www.google.be/amp/s/www.nu.nl/debat/6009093/nationaal-drugsdebat-discussieer-mee-en-vorm-jouw-mening.ampNationaal Drugsdebat: Discussieer mee en vorm jouw mening

Gepubliceerd: 06-11-19 13:13
Laatste update: 08-11-19 15:17

Welkom bij het Nationaal Drugsdebat van NU.nl. Op 14 november kun je op ons reactieplatform NUjij met de rest van Nederland en diverse deskundigen discussiëren over bijvoorbeeld de wietproef, het legaliseren van harddrugs en de toenemende drugscriminaliteit.

Hoe werkt het?
Het debat is opgebouwd uit drie stellingen. Over elke stelling kan een uur gediscussieerd worden. Op 14 november starten we om 12.00 uur met de eerste stelling en om 15.00 uur is het debat klaar.

Bij elke stelling kun je praten met experts die aan het debat deelnemen en onze redactie zal zo veel mogelijk vragen proberen te beantwoorden.

Om 19.30 uur organiseren we in Pakhuis de Zwijger een paneldiscussie. Een aantal deskundigen gaan onder leiding van moderator Sara van Gorp nog dieper in op opvallende zaken die online besproken zijn. Een aantal van onze bezoekers kan aanwezig zijn en zo vragen inbrengen die overdag nog niet beantwoord zijn.

Hier kan je tickets bestellen.

Onderaan dit artikel vind je meer informatie over wie deelnemen aan het debat.

Hoe kan ik deelnemen aan het debat?
Op 14 november zal er tussen 12.00 en 15.00 uur een artikel op de voorpagina van NU.nl staan waaronder het Nationaal Drugsdebat zal plaatsvinden. Je kunt je nu alvast aanmelden voor NUjij via deze link.

In onderstaande video's geven we bij elke stelling achtergrondinformatie zodat jij je goed kan voorbereiden op een inhoudelijke discussie.

De tekst gaat door onder de video's.

Waarom een debat?
Mensen vormen online steeds sneller hun mening, maar doen dat vaak op basis van eenzijdige informatie op sociale media en ongenuanceerde meningen van anderen. Op NUjij worden alle reacties van tevoren gelezen zodat onder elk artikel een genuanceerde discussie kan ontstaan die inzicht geeft in alle kanten van het verhaal.

Discussies richten zich nu vaak op een artikel met een specifiek onderwerp. Tegelijkertijd zien we dat er bredere maatschappelijke onderwerpen zijn die veel mensen raken. Het zou goed zijn als meer mensen daarover zouden debatteren dan alleen politici en deskundigen. Zo'n discussie kan zorgen voor nieuwe inzichten en helpt jou hopelijk nog beter een mening te vormen.

Waarom drugs?
De Nederlandse politie ziet de drugscriminaliteit in bijvoorbeeld Amsterdam toenemen, er overlijden steeds meer mensen als gevolg van drugsgebruik en inwoners van zuidelijke provincies kampen met drugsoverlast.

Tegelijkertijd blijft Nederland koploper in bijvoorbeeld het gebruik van xtc en wordt de omzet van de Nederlandse drugshandel geschat op bijna 19 miljard euro per jaar.

In de nabije toekomst zal het bovendien een onderwerp van gesprek blijven. Het kabinet maakte onlangs nog bekend honderden miljoenen in de bestrijding van drugscriminaliteit te steken en de wietproef gaat pas in 2021 van start.

Wat is NUjij?
NUjij is ons reactieplatform waar onder artikelen een gesprek of discussie over het nieuws kan plaatsvinden. Ook is NUjij de plek om te communiceren met en vragen te stellen aan redacteuren. Elke maand worden er zo'n 150.000 reacties geplaatst. Op NUjij kun je op een veilige manier discussiëren met anderen, vragen stellen en krijg je inzicht in andermans mening.

Dit zijn de deelnemers aan het fysieke debat
De overige deelnemers worden later bekendgemaakt.

Bij het debat aanwezig zijn? Bestel hier je tickets.

Door: NU.nl/Colin van Hoek | Beeld: NU.nl
 

Sniffle88

Experimenterende gebruiker
Ik zie dan al bij het waarom dat ze daar niet gaan uitkomen ze hebben het dan over overleden door drugsgebruik maar daar zitten zoveel punten aan vast of het maar de vraag blijft of het nu echt door die drugs kwam. Of dat er bijv weer iemand ergens mee heb lopen knoeien. Heb ooit eens speed gekocht wat ik toen ik het open maakte al niet helemaal vertrouwde het rook gek er zaten stukjes in die niet kapot te krijgen waren en uiteindelijk zat er minder als 10% speed in. Vind het nie erg hoor als men hierop geld wil verdienen maar verkoop gewoon waar men om vraagt. Dan proberen veel mensen op te zoeken naar hoeveelheden voor veilig gebruik etc en is er vervuild spul door gegooit waardoor je misschien idd in het ziekenhuis beland. Is het dan echt de schuld van de drugs of van de idioot?

En verslavend en teveel ja dan kunnen we kilometers lange lijsten maken je kan van alles wel overlijden toch.

Maar goed ben wel benieuwd naar de discussie al zullen de meeste wel een hele andere mening hebben als dat ik zelf heb.
 

Roze Olifant

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Top Tripreporter
Wegblijven!

Nu.jij slaat nergens op, waardeloos moderatiebeleid waardoor er van een eerlijk debat bij voorbaat al geen sprake kan zijn.
De post was ook meer ter info, ik ben benieuwd wat er zoal gezegd zal worden. Had ik er misschien duidelijker bij moeten zeggen (titel suggereert misschien aanmoediging, zal dat even aanpassen), was zelf niet van plan om deel te nemen in ieder geval. Nu ken ik NUjij niet heel goed maar het lijkt me inderdaad verre van een objectief medium. :wink:

Toch wel benieuwd - vooral naar hoeveel inbreng de voorstanders van legalisering zullen hebben.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan