1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Opgepakt en nu?

Discussie in 'Drugs en de wet' gestart door Havanass, 19 apr 2014.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Havanass

  Havanass Newbie

  Beste allemaal,

  Ik ben afgelopen weekend bij de ingang van een feest opgepakt met 2 gram mdma.
  Omdat het een feest was had de politie een apart kantoortje waar ze alles afhandelde, ik hoefde dus niet mee naar het bureau. Ik moest ter plekke een boete betalen van €600, drugs werd inbeslag genomen en ik mocht weer gaan.

  Ik heb geen strafblad gekregen, ben niet veroordeeld en ze vertelde mij dat het om het bureau heen ging. Er werd dus geen officiele aantekening van gemaakt. Als ik niet ter plekke kon betalen werd er 300 euro extra gevraagd voor administratie kosten omdat het dan wel via het bureau moest.

  Ookal ben ik 18 jaar, ik vraag mij toch af of ik hier een brief over thuisgestuurd krijg, want dat heb ik natuurlijk liever niet ivm met mijn ouders.
   
 2. Pandan

  Pandan Wijs gebruiker Emeritus Mod

  Was dit in het buitenland? Want als dit in Nederland was is het een rare gang van zaken. Als je een boete krijgt in Nederland zelf, als Nederlander, wordt er namelijk wel een aantekening van gemaakt. Maar als je in het buitenland bent, bijvoorbeeld België, dan kan het wel weer, in uitzonderlijke gevallen. Ik denk niet dat je brief krijgt, omdat het niet 'officieel' is.
   
 3. Havanass

  Havanass Newbie

  Het was gewoon in Nederland, ik vond het ook al opmerkelijk.
   
 4. Pandan

  Pandan Wijs gebruiker Emeritus Mod

  Als Nederlander zou je gewoon een proces verbaal krijgen. Het klinkt echt alsof je keihard opgelicht bent, maar ik was er niet bij. Heb je naar het ID gevraagd van de agenten? Ik vind het in ieder geval een heel vreemde situatie. Maar een brief hoef je niet te verwachten.
   
 5. Havanass

  Havanass Newbie

  Ze hebben duidelijk gezegd dat het geen proces verbaal was, ze hebben me ondervraagd, ID gekopierd en gegevens gevraagd. Verder heb ik daar wel opgesloten in een kamer gezeten, maar is er niks gebeurt.
   
 6. Pandan

  Pandan Wijs gebruiker Emeritus Mod

  Dan moet je het daar maar bij houden. Als het geen proces verbaaal was, dan zul je ook geen notitie krijgen en ook geen brief.
   
 7. MusicIsLife

  MusicIsLife Wijs gebruiker

  Altijd vragen naar het identiteitsbewijs van de 'agent'. Ik vind het namelijk een beetje een raar verhaal dat je ter plekke 600 euro moet betalen. Je had gewoon een gebruikershoeveelheid bij je en dan hoef je meestal geen boete te betalen, alleen je drugs afstaan. Ik heb ook het vermoeden dat je keihard opgelicht bent :(
   
 8. MusicIsLife

  MusicIsLife Wijs gebruiker

  Oh nee sorry, ik dacht 200 mg, fout gelezen.
   
 9. Missyy23

  Missyy23 Bewuste gebruiker

 10. Havanass

  Havanass Newbie

  Nouja ik werd gefouilleerd bij de ingang van het feest, toen vonden ze het en werd ik meteen meegenomen in politie auto.

  Bedankt voor die link, er stonden wel wat nuttige dingen op, maar aangezien mijn probleem geen officieel proces verbaal is geworden weet ik niet veel meer :(
   
 11. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie Emeritus Mod

  Ik zal het eens voor je navragen. Je hebt op sommige feesten een snelrecht regeling waar een officier van justitie aanwezig is en het dus direct afgehandeld wordt. Volgens mij hoor je dan wel een aantekening te krijgen.
   
 12. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie Emeritus Mod

  Het is waarschijnlijk een zogenaamde 'Wasstraat' geweest. Op sommige festivals is dan directe vervolging en afhandeling mogelijk omdat alles aanwezig is tot aan een officier van justitie.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Bin ... squo.dhtml

  Ik heb het even gevraagd en je hebt een schikking betaald waardoor ze afzien van verdere strafvervolging. Je hebt echter wel altijd een aantekening, je transactie wordt geregistreerd en is bij eventuele latere strafzaken dus weer terug te vinden.

  http://www.unity.nl/drugs-and-whatnot/d ... pakt-en-nu

  Hier staat ook een hoop uitgelegd. Ik heb alleen het idee dat die 300 euro administratiekosten niet klopt. Klinkt alsof ze het gewoon snel wilden afhandelen en je daarom een beetje hebben banggemaakt. Kan er niets over terugvinden in ieder geval. Jammer dat je al betaald hebt, dan ga je akkoord en is het vrij moeilijk alsnog in beroep te gaan.

  Die 600 euro zal wel kloppen. Ze werken met een bepaalde puntenberekening en die bedragen kunnen snel oplopen. Je hebt meer dan de gebruikershoeveelheid op zak gehad, en dan ben je de pineut.
   
 13. Havanass

  Havanass Newbie

  Klopt! Deze informatie was best nuttig. Het kan wel zijn dat ze dan een aantekening hebben gemaakt maar sowieos geen proces verbaal. Sturen ze voor aantekeningen brieven dan?:0
   
 14. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie Emeritus Mod

  Nee hoor, waarom zouden ze daar een brief voor sturen?
   
 15. Legio Patria Nostra

  Legio Patria Nostra Bewuste gebruiker Donateur

  Geen proces verbaal opgemaakt?
  Ook geen zgn. " combibon"? Dat was vroeger het zgn. " geeltje" als kennisgeving van een strafbeschikking.
  Dat geeltje wordt niet meer uit bereikt.
  Als er geen van die twee is oppgemaakt, dan hoor je er niets meer van.
  Bij een in beslag mening hoort normaal altijd een verbaal te worden opgemaakt. Hele rare gang van zaken daar.....
  300 euro voor administratie kosten??!
  Dat is wel heeeeel erg veeel.
  Van een zo hoog bedrag heb ik nog nooit gehoord...
  En dan nog wat zijn gebruikershoeveelheden eigenlijk. Waar ligt de grens tussen deze gebruikershoeveelheid/handelaar hoeveelheid.
   
 16. MacLeod

  MacLeod Admin Medewerker Beheerder

  De vorige reactie was van 22 april 2014, dus heel actueel is dit topic niet meer. Wellicht iets om even in de gaten te houden als je wilt gaan reageren.
   
  Fenrir en MDMAZING vinden dit leuk.
 17. Legio Patria Nostra

  Legio Patria Nostra Bewuste gebruiker Donateur

  Mee eens. Ik zal beter opletten in het vervolg.
   
  MacLeod vindt dit leuk.
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Laden...