1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Opiumwet ketamine

Discussie in 'Drugs en de wet' gestart door genk123, 14 feb 2019.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. genk123

  genk123 Belezen gebruiker

  Ik hoorde en las vandaag in het nieuws dat ketamine steeds populairder wordt in het uitgaansleven. Nu stond er ook het volgende 'Het middel valt niet onder de Opiumwet, maar onder de Geneesmiddelenwet. Voor het produceren, bestellen of verhandelen van ketamine is daarom een vergunning nodig. Maar het gebruik en bezit van gebruikershoeveelheden vallen niet onder de wet'. Er staat een gebruikershoeveelheid is legaal, wat wordt hiermee bedoeld? Maar heeft dit wel consequenties met straffen. Wordt bijvoorbeeld een gram coke zwaarder bestraft dan een gram ketamine omdat coke wel op de opiumlijst staat?
   
 2. strafrechtzaken.nl

  strafrechtzaken.nl Strafrechtadvocaat Professional

  Het zijn verschillende strafbare feiten, maar de op te leggen straffen zullen de facto weinig verschillen. U mag het niet hebben, ongeacht de hoeveelheid.
   
 3. Neo-Shulginist

  Neo-Shulginist Bewuste gebruiker

  Dat klopt inderdaad. Ketamine wordt nergens genoemd in de Opiumwet en heeft wel erkende medische eigenschappen als pijnstiller. Daardoor valt bezit van ketamine onder de Geneesmiddelenwet.

  De strafmaat binnen de Geneesmiddelenwet is veel lager dan binnen de Opiumwet. Meestal krijgt iemand die zonder vergunning heeft gehandeld in geneesmiddelen een boete van enkele duizenden euro's en/of een taakstraf, afhankelijk van de omstandigheden.

  Bovendien krijg je bij Opiumwetovertredingen ook te maken met andere maatregelen. Je hebt de plukze-regeling, die crimineel verdiend geld afpakt. Uit jurisprudentie blijkt dat rechters niet én een boete mogen opleggen én een ontnemingsvordering. Terwijl dat dus wel mag als er een celstraf wordt opgelegd voor een Opiumwetovertreding.

  Ook kan een burgemeester niet het pand sluiten waarin ketamine is gevonden, inzake de Wet Damocles. Die wet wordt steeds vaker toegepast door burgemeesters als een bestuurlijke maatregel tegen 'drugspanden'. De bewijslast voor sluiting is heel laag: de burgemeester mag een pand sluiten als er meer dan 5 gram 'hennep' (inclusief bladeren, wortels en stengels) wordt aangetroffen, of meer dan een halve gram 'harddrugs' (zoals benoemd in Lijst I van de Opiumwet). Sinds december mogen burgemeesters zelfs een pand sluiten als er bewijs is van 'voorbereidingshandelingen'. Wat dat precies betekent, staat niet gespecifieerd. Dat maakt de vernieuwing van de Wet Damocles ook heel eng. Burgemeesters kunnen in principe een pand sluiten omdat er plantenpotten en kunstmest worden gevonden, zelfs als er geen ander bewijs is van drugshandel. Het enige wat de burgemeester hoeft te doen is een verdenking opnoemen van drugshandel, zonder verder bewijs.
  Zo'n sluiting kan dus niet op basis van de vondst van ketamine, maar wel op basis van de vondst van een weegschaal en gripzakjes.
   
 4. Neo-Shulginist

  Neo-Shulginist Bewuste gebruiker

  Nouja, de politie was zeer gefrustreerd dat een 54-jarige man die 200 kilo ketamine invoerde slechts een taakstraf van 240 uur kreeg omdat het geen Opiumwetmiddel was.

  https://www.omroepbrabant.nl/nieuws...cht-bestraft-is-volgens-de-wet-geen-partydrug

  Als je 200 kilo coke of MDMA invoert dan denk ik dat je eerder naar een celstraf van een jaar of 3 zit te kijken, afhankelijk van de omstandigheden.
   
  genk123 vindt dit leuk.
 5. Jmths

  Jmths Wijs gebruiker Tripreporter

  Gebeurt blijkbaar wel vaker dat mensen grote hoeveelheden ketamine uit India importeren. :')
   
 6. Yceman224

  Yceman224 Bewuste gebruiker Donateur

  200 kilo coke invoeren....En 3 jaartjes de bak in??
  Dan kom je er nog goed mee weg!
  Zou ook weleens 10 jaar kunnen zijn.
  200 kilo is een beste kuip vol met geld.
  Als het je tenminste lukt om deze partij op tijd in de verkoop te hebben gekregen...
   
 7. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  @Yceman224
  We leven in Nederland, en de straffen voor grootschalige productie en/of handel van hardrugs zijn hier niet zo heel hoog. Dus die 3 jaar is heel reel hier voor een eenmalig transport, ook als dat transport bestaat uit 200 kilo coke. En dan zou je zo maar eens al na 2 jaar weer vrijgelatn worden als je tweederde van je straf hebt uitgezeten.
   
 8. Yceman224

  Yceman224 Bewuste gebruiker Donateur

  Idd. En als het je gelukt is om van die 200 kilo er 100 te hebben kunnen doorsluizen, dan heb je na 2 jaar een vette beloning....
   
Laden...
Vergelijkbare Topics - Opiumwet ketamine
 1. Blazing Banana
  Reacties:
  11
  Weergaven:
  9.428
 2. Sweet_Shadow
  Reacties:
  17
  Weergaven:
  827
 3. Xabre
  Reacties:
  57
  Weergaven:
  5.548
 4. Apenkopje
  Reacties:
  21
  Weergaven:
  2.427
 5. ketriptje
  Reacties:
  6
  Weergaven:
  822